За 25-те си години ДПС се утвърди като национално отговорна партия с европейски облик, смята Илхан Кючюк

Кадърът е от Осмата национална конференция на ДПС на 19 януари 2013 г., когато дългогодишният лидер на партията Ахмед Доган обяви оттеглянето си от поста.

© Цветелина Белутова, Капитал

Кадърът е от Осмата национална конференция на ДПС на 19 януари 2013 г., когато дългогодишният лидер на партията Ахмед Доган обяви оттеглянето си от поста.Движението за права и свободи отбелязва днес 25 години от създаването си. ДПС е учредено на 4 януари 1990 г., няколко месеца преди провеждането на избори за VII Велико Народно събрание. За председател на партията е избран Ахмед Доган, а за първи организационен секретар - Йенал Бекир.


Лидерът на младежката организация на ДПС и евродепутат Илхан Кючюк единствен до момента поздрави учредителите и членовете на партията с обръщение в профила си в социалната мрежа "Фейсбук".


"Днес отбелязваме четвърт век от създаването на ДПС. Вече 25 години в политическия живот на България съществува партия, която последователно и устойчиво във времето се развива, модернизира и най-важното – доказва, че смисълът на нейното съществуване е по-добрият живот на всеки един отделен човек", пише той.
"25 години не са нито много, нито малко време. 25 години са достатъчно, за да се утвърди ДПС като една национално отговорна партия с истински европейски облик. И не е никак случайно доверието и уважението, което ДПС си извоюва не само сред своите политически съмишленици, но и сред най-значимите участници на европейската политическа сцена", продължава евродепутатът.


Кючюк подчертава и заслугите на идеолога на ДПС Ахмед Доган. "Едва ли днес бихме говорили за ДПС, ако го нямаше визионерството на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, дързостта на борците за права и свободи по време на тоталитарния режим, подкрепата на всеки един член и симпатизант на ДПС". ДПС нямаше да бъде същото без неповторимия заряд на своята младежка организация, която повече от 16 години не спира да бъде източник на конструктивни и работещи идеи, отбелязва лидерът й.


"Благодарение на всеки един от вас – членовете и симпатизантите на ДПС – тази 25-годишна успешна история е факт. Заедно продължаваме напред – от нас зависи да докажем, че "толерантност", "защита на права и свободи", "по-добър живот" не са просто пожелания, а единствените необходими принципи на поведение", обобщава Кючюк и завършва обръщението си "с благодарност и признателност към делото на учредителите".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK