Меглена Кунева се обяви за цялостен преглед на икономическото законодателство

Меглена Кунева се обяви за цялостен преглед на икономическото законодателство

© Анелия НиколоваВажно е да се направи преглед на правната рамка на бизнеса, каза днес по БНР вицепремиерът Меглена Кунева. Тя поясни, че не говори само за разрешителните режими, но и за законите за собствеността, кадастъра, комасацията и всички останали, които съществуват, за да се движи икономиката.


Според вицепремиера е нужно да се отдели нужната от ненужната регулация. Кунева смята, че след промяната на всеки закон трябва да се прави преглед на това как ще се отрази той върху бизнеса, социалната среда, екологията и т.н.


Кунева посочи, че най-важна за развитието на бизнеса е средата. "Който и да е задълбочен анализ да хванете, ще видите, че поставят едни и  същи въпроси, буквално ни дават план за действие – административната среда, електронното правителство, което вече изпитвам неудобство да ги казвам като приоритет, съдебната реформа", подчерта вицепремиерът.
Според нея това е последицата от "убиването" на предприемчивите и недаването на шанс на образованите хора да се развиват в България. Кунева посочи, че в момента в цяла Европа тече промяна на регулаторните режими, като дори Европейската комисия се отказва от някои своите законодателни инициативи, за да може да се насочи само към  10-те си най-важни приоритети.


"Прекаленото застъпване на регулации, особено когато те натоварват бизнеса, не е продуктивно, особено в момент на криза. За съжаление, Европа продължава да е ако не в криза, то да кажем, в стагнация, без достатъчен икономически растеж. Моето впечатление е, че в следващите месеци, да не кажа години,  разговорът ще бъде само за икономика", обобщи Кунева.


Като важни стъпки за тази година Меглена Кунева посочи още реформата на съдебната система и промяната в изборния закон, като се изчистят мъртвите души и се изчисти начинът за гласуване в чужбина.


Вицепремиерът, който координира работата на армията и полицията, посочи, че утре ще има среща на министрите на вътрешните работи, отбраната и регионалното развитие, с други представители на властта, на която ще се дискутира охраната на границата и противодействието на бежанския поток. Според Кунева военните няма как да бъдат ангажирани в охраната на браздата. Обмисля се обаче вариантът министерството на земеделието да подобри пътните условия в горските участъци. Кунева  очаква миграционният натиск да се увеличи през март. 


"Темата с бежанците ще бъде проблем на Европа, особено на нашата част от Европа, и ще бъде световен проблем. България няма как да стои настрани, трябва да изградим наистина много добър капацитет за посрещане на проблема с бежанците. И това е първата задача за следващата година", допълни Кунева. 

Ключови думи към статията:

Коментари (111)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Добре, де за какво са военните, ако не пазят границата?!? Каква точно им ролята, ако не пазят държавата от чудо нашествие?!?

 2. 2 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3700 Неутрално

  Брей, да не повярваш. Права е Мегленка, а назоваването и дефинирането на проблем винаги е стъпка в правилната посока. Сега да хваща Лукарски за ръчичка и след месец да са готови със законопроект.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  Няма какво да го преглеждате! Махайте лицензи и разрешителни-наред!И един член към НК: Който попречи на някого, да развива бизнес у нас, се наказва с лишавани от свобода от 8 до 15 години и му се забранява всякаква търговска дейност!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2238 Неутрално

  Трябва да се направи първо закон закон за частната собствено,гарантиращ Неприкосновеността.

 5. 5 Профил на Реформатор Пръмов
  Реформатор Пръмов
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "...Моето впечатление е, че в следващите месеци, да не кажа години, разговорът ще бъде само за икономика", обобщи Кунева.
  ===========
  Типичните лакърдии на Пръмова.
  С подобни ала-бализми протече цялата кариера на тази маниакално алчна за длъжности и постове посредствена женица.

 6. 6 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  "Според Кунева военните няма как да бъдат ангажирани в охраната на браздата. "
  Правилно. Щом държавата не иска гранични войски, а гранична полиция - моля. Полицията да дерзае.

 7. 7 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1567 Неутрално

  [quote#4:"chicago514"]Трябва да се направи първо закон закон за частната собствено,гарантиращ Неприкосновеността.[/quote]
  Не закон а член и то първи в конституцията!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 8. 8 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 2186 Неутрално
 9. 9 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  До коментар [#1] от "primaxm":

  Военните ще пазят границата и ще възстановят териториалната цялост, ако има нарушаване на същата от въоръжени формирования.
  Позапознайте се с някои неща, после коментирайте.

 10. 10 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Общи приказки, слушаме ги от години, а икономиката угасва....

 11. 11 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  До коментар [#8] от "man_un":


  [quote#8:"man_un"]Каква жена, а? [/quote]
  Страхотна!!!
  Ако не е тя...мани.

 12. 12 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2078 Любопитно

  Права е Кунева, всеки добър анализ може да бъде добра основа за програма. Сега очаквам, някоя каракачанка да ми обясни, как това няма да стане, обосновано с миналото и на комунистическа снаха.

 13. 13 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 473 Любопитно

  Кукавица

  Три страни от ЕС обмислят да върнат у нас 7500 бежанци

  Първата ни задача за 2015 г. ще е бежанският проблем, каза М.Кунева


  Три страни от ЕС обмислят да върнат у нас 7500 бежанци

  Първата ни задача за 2015 г. ще е бежанският проблем, каза М.Кунева


  България няма как да стои настрани, трябва да изградим наистина много добър капацитет за посрещане на проблема с бежанците. Това каза вицепремиерът по европейските въпроси и механизма за сътрудничество и проверка Меглена Кунева в предаването „Неделя 150” на БНР, по повод бежанската политика на България. „Темата с бежанците ще бъде проблем на Европа, особено на нашата част от Европа, и ще бъде световен проблем. България няма как да стои настрани, трябва да изградим наистина много добър капацитет за посрещане на проблема с бежанците. И това е първата задача за настъпващата година“, каза вицепремиер Меглена Кунева, като допълни: „Ще направим много по-динамични връзките с Европейската комисия, нещо, което в момента не е добро, за да можем да разчитаме на помощ от Европейския фонд за бежанците. България няма как да се справи.“
  Според Меглена Кунева, променяната в управлението на Държавната агенция за бежанците и смяната на Николай Черпанлиев от поста „председател“ на агенцията, не е въпрос на наказание. „Това е политическа позиция, това не е експертна позиция и тя върви заедно с това, което е обща атмосфера на целия кабинет. Ние ще търсим друга динамика за тази толкова важна теза за бежанците. Ще направим необходимия подбор, за да засилим интеграционната част на проблема с бежанците.“
  В понеделник ще се проведе среща с министъра на вътрешните работи, министъра на отбраната и министъра на регионалното развитие, за да се помисли как да се увеличи ефектът от усилията на всеки един от тях за охрана на границите: „Целта са центровете за бежанци, сигурността на границите, за да не минават нелегално хора, което би създало голям проблем в страната.“
  Сериозна координация трябва да има и с МВР, защото „Миграция“ е част от тяхната отговорност, подчерта вицепремиер Меглена Кунева.
  Три държави от ЕС искат да ни върнат 7500 бежанци, регистрирани или получили статут у нас, но избягали на запад. Германия, Австрия и Унгария сигнализирали българското МВР за незаконно заловените чужденци, дошли от България, съобщава „Преса“.
  За миналата година у нас са екстрадирани само 180 от тези бегълци, но съществува реална опасност това да се случи и с останалите. Заради риска от бежанска криза силовият вицепремиер Меглена Кунева свиква спешна среща в началото на седмицата с министрите на вътрешните работи Веселин Вучков и на отбраната Николай Ненчев. Една от мерките, които се очаква да набележат управляващите, е ускореното търсене на бивши казарми за настаняване на новодошли имигранти.
  Със затопляне на времето потокът към България ще се засили, предупреждават от Държавната агенция за бежанците. Единствената причина, поради която все още има малко свободни места в центровете – около 2000, е фактът, че чужденците продължават да се насочват към Западна Европа.
  Идва моментът, в който Европа ще започне да ни връща бежанци, признават с притеснение правителствени източници. В същото време повече от година у нас не действа никаква програма за интеграция. Имигрантите не искат да учат български език, защото планират да напуснат България, понеже е бедна, обясниха от агенцията за бежанците.
  Освен от Сирия, през тази година ни очаква нова бежанска вълна от Ирак и Афганистан, сочат песимистичните прогнози на българските институции.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 14. 14 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 824 Любопитно

  Тази женица, освен за закрива реактори в АЕЦ и да бръщолеви празни приказки, какво друго може?

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 15. 15 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Тя и други работи каза ама сервилно сте ги пропуснали. За така наречените "бежанци" , които навсякъде в европа ги приемат за незаконно пребиваващи и ще ни ги връщат с нарастващи темпове. Който е имал малоумието да даде статут на незаконно преминалите границата на страната нека да си сърба попарата сега! 7500 ни изпращат в най -скоро време от Германия, Австрия и Унгария. Не искат да ги интегрират нещо. И помнете ми думата ако бройката мине стотина хиляди проблема с циганите ще ви се види дребен. Защото ще почнат да питат. "Защо издръжката на "бежанец" е 1100 на месец, а на нас държавата дава по малко?"

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 16. 16 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Кунева е абсолютно права, но да започва със законопроекти ... в момента нещата в тази сфера са на места абсурдни !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 17. 17 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#6:"Добрин ВЕЛКОВ"]Правилно. Щом държавата не иска гранични войски, а гранична полиция - моля.[/quote]

  Гранични войски си бяха и преди 1989 година в МВР.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 18. 18 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Кунева, предложи нещо. Вице си.

  До сега са правени стотици прегледи на законодателството, имаше европейски проекти на тази тема, изписани са стотици страници с анализи и предложения.

  Като те слуша човек, нищо не е правено до сега.

 19. 19 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2283 Весело

  [quote#3:"lz2"]Който попречи на някого, да развива бизнес у нас, се наказва с лишавани от свобода от 8 до 15 години[/quote]
  Примерно ако някой попречи на някой дилър да прави бизнес продавайки кокаин в "Бъкстон" и "Стрелбище" - 15 години затвор.

 20. 20 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#15] от "mdaa":
  "7500 ни изпращат в най -скоро време..." А бе пишете колкото да не заспите... Тия 7500, че и повече, са влезли в България и са регистрирани тука като бежанци. По европейските правила, действащи в момента, валидна е първата регистрация и те трябва да останат в България. Това, че са се изнесли на запад не оневинява нашите, че са проспали или затворили очи когато са напускали страната. Германците и шведите връщат масово такива. Но по важен е въпросът защо и как са допуснати да влизат нелегално на наша територия. Въпрос на организация.

 21. 21 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Искам да чуя Пръмова да се изкаже по този проблем:

  Бумеранг от върнати от Европа „бежанци“ може да удари България от Запад до няколко години, заедно с нови, огромни вълни прииждащи по сухоземната и морската граница с Турция.
  Има голям риск до няколко години големите страни от Западна Европа да приложат клаузите от Регламент Дъблин II, и да върнат у нас огромни маси африканци, араби и азиатци, получили бежански статут в България. Де факто, според този регламент, държавата, която първа е регистрирала кандидатите за бежанци по системата Евродак, е длъжна да се грижи цял живот за тях и те на практика стават нейни граждани, ако тя не им е отказала бежански статут и не ги е репатрирала. Логиката и примерът за развитие на миграционната криза в съседна Гърция сочат, че в бъдеще, към масата на нелегалните имигранити, обявени за бежанци, които вече са се заселили у нас, ще се присъединяват не само нови, идващи през границата с Турция, но и върнатите от Западна Европа. Така количеството на новите заселници в България ще нарасне до много големи размери. Безспирните вълни от престъпващи закона през турската граница няма да спрат, защото няколко милиарда души в Tретия свят живеят в мизерия. Пагубната, наложената ни от ЕС, политика да няма безкомпромисно спиране по границите, а вместо това нарушителите да бъдат приемани и отглеждани, само засилва миграционния поток.
  Българската държава скандално, и в нарушение на собствения си Закон за убежището и бежанците, дава бежански статут, който на практика е равносилен на гражданство, без няколко права, на лица, които не отговарят на изискванията на закона, според който:
  Чл. 13. Молбата на чужденец за предоставяне статут на бежанец или хуманитарен статут се отхвърля като явно неоснователна, когато не са налице условията по чл. 8, ал. 1 и 9, съответно по чл. 9, ал. 1, 6 и 8, и чужденецът:
  т. 13.идва от сигурна държава по произход или от трета сигурна държава. (виж тук)
  Прииждащите нарушители не трябва да бъдат третирани като бежанци, защото Турция, от която идват, определено е трета сигурна държава, в която няма война и там никой не ги преследва.
  Вече стана ясно, че през 2013 година населението ни бе подложено на безпрецедентна координирана пропагандна кампания, която целеше безкритично да бъдат приети като военни бежанци нелегалните емигранти, проникващи от Турция. Големи национални телевизии, вестници и електронни сайтове, с чужда собственост и финансиране, както дори Червеният кръст, ни убеждаваха да събираме помощи за „сирийските бежанци“, като част от даренията след това бяха изхвърлени от тях .
  Бившият министър – председател на България Иван Костов, макар и направил много грешки в политическата си кариера, беше един от първите, които чрез становище на „Лаборатория управление на рискове“ разкри масираната кампания за информационно затъмнение през медиите и умишленото насаждане на идеята, че сирийците, които преминават на територията на нашата страна са бежанци, като всъщност става въпрос за нелегални и икономически имигранти. “ Непрекъснатите репортажи за ужасните условия, в които са настанени, доразвиват цялостната картина на едно представяне, което цели да се предизвика съчувствие у българските граждани, да ги накара да бъдат солидарни и да не задават въпроси, защо всъщност се осъществява такова безконтролно приемане на „бежанци“, при положение, че капацитета за настаняване вече е изчерпан и се поражда финансов риск за страната.“ (виж тук)
  Все повече се очертаваше като верна и предположената от екипа на Костов хипотеза за сключени зад гърба на народа тайни договорки за приемане на бежанци, още отпреди няколко години.
  Сега вече спряха да ни баламосват, че сме длъжни да приемаме военни бежанци от Сирия, защото неудобната истина, че нахлуват хора от всякакви държави, раси и континенти, голяма част от които нямат общо със сирийската война, не може да бъде крита повече.
  Почти всички относително стабилни светски режими в мюсюлманския свят бяха разбити от или изключително недалновидна, или недоброжелателна политика на САЩ и водещи страни от ЕС, може би и с активната роля на световната банково – финансова олигархия, която според някои анализатори има по – голяма политическа и медийна власт и от държавните ръководства. Този процес стана и със сътрудничеството на ислямистките петролни монархии. На границите на Европа се отвори и нова горяща рана – раздираната от война Украйна. Перспективите пред бъдещето на Европа изглежда не са добри, независимо от илюзиите за розово бъдеще, все още подхранвани от големите световни медии. Държавите в Европа имат огромни финансови дългове, включително икономическият мотор Германия.
  Въпреки пропагандните клишета и милионите, харчени за неправителствени организации – лобисти за постъпателна подмяна на расовия, етнически и религиозен състав на европейското население, разрастващата се на европейския континент с огромни темпове предимно ислямска общност от араби, африканци и азиатци, в голямата си част не се интегрира, а се капсулира и радикализира. В големите световни медии като че ли има скрита цензура и не се разкрива етническият и религиозен състав на извършителите на престъпления в западните страни, по същия начин, по който в статистиката на МВР у нас не се споменава какъв е етническият и религиозен статистически профил на извършителите на престъпления. Отвреме – навреме медийното затъмнение се пробива и истината излиза наяве, като например материалите за особено тежкия в Европа проблем с изнасилванията, извършвани от мюсюлмански емигранти спрямо жени от местното население.
  Ако в Европа в близките години се появят сериозни сътресения от етнически, икономически и социален характер, се очаква смяна на политическото управление в големите евродържави и пускане на „предпазния клапан“ – връщане на бежанци в периферните държави на ЕС. В продължение на десетилетия семейните и християнски ценности на местните европейски народи бяха ерозирани от световни и европейски масмедии, а голяма част предприятията бяха изнесени в страните от Далечния изток – Китай, Тайван, Сингапур, Малайзия, Индия, Виетнам. Европейският съюз в момента прилича на клатещ се колос на глинени крака. Животът на Европейската утопия може да се окаже по – кратък от този на Варшавския договор, но ако Европейската вавилонска кула започне да се сгромолясва, негативните последствия от грешките в европейското управление няма да се носят солидарно, а всеки ще се спасява поединично. Германия вече върна бежанци на България и заплаши, че ще връща още , след което се отметна, но този „дамоклев меч“ продължава да виси над българското общество. Всяка от държавите в Евросъюза има правото да ни върне, когато реши, бежанците.
  България не само не трактува като престъпници, а като бежанци незаконно нахлулите, но и ЕДИНСТВЕНА ОТ ЦЕЛИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ започна да дава за смехотворния срок от 21 дни бежански статут на лица, за които няма как да се провери дали изобщо имат основание за това, дали дори името им отговаря на истината, камо ли държавата на произход и наличието на криминално или терористично минало.
  Добре е хората да знаят, че процедурата за даване на бежански статут във Франция например, може да трае години, а Гърция умишлено, въпреки огромния натиск на лобита и политици от ЕС, за разлика от България държи нелегално проникналите в лагери от затворен тип, подобни на затвори, за да е по – малко привлекателна за нови закононарушители.
  Трагикомичното е, че дори българската прокуратура, през есента на 2013 година изглежда се поддаде на медийната и лобистка кампания за последователна подмяна на населението на България и Европа и обяви, че ще проверява защо се дава бавно статут на нарушителите, вместо да проверява, защо той изобщо им се дава и не биват съдени за нелегално преминаване на границата.
  obshtestvo.net/%D0%B1%D1%83%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B3-%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%86/

 22. 22 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 664 Гневно

  А кой ще се обяви за спазване на законите от всички ?
  Кога ще спре производството и употребата на чадъри от страна на властта?

 23. 23 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 727 Весело

  Прегледайте и народното творчество

  А до края на мандата от РъБъ ще можете ли да свършите нещо конкретно?

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 24. 24 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Кунева май ще излезе най добрия и подготвен управлнец от цялата гмеж от трикореформаторите с големите претенции, но без покритие

 25. 25 Профил на soul
  soul
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#3] от "lz2":

  Аз съм за, но уловката е в това че, този който пречи, (обикновено за рушвет), всъщност изпълнява някакъв малоумен закон.Праграф 22!

  „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. " Никита Михалков
 26. 26 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2026 Весело

  До коментар [#17] от "Танас":

  Така е. С изключение на десетина години...

 27. 27 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#7] от "Георги":
  Върни се в "основи но правото". Конституционния член за да се приложи трябва закон и правилник за приложението!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 28. 28 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  [quote#17:"Танас"]Гранични войски си бяха и преди 1989 година в МВР. [/quote]
  А и за един лек нюанс иде реч Танасе - въоръжението. Гранични войски са били въоръжени с дългоцевно оръжие. Време е днешната полиция да се замисли по въпроса...

 29. 29 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 876 Неутрално

  Сменянето на едни закони, които не се спазват, с по-добри закони, които не се спазват, едва ли ще има някакъв резултат.

 30. 30 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9180 Неутрално

  От години нямаме икономика и не виждам светлина в тунела, а Кунева - Пръмова само си приказв

 31. 31 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 876 Неутрално

  [quote#20:"joro4900"]Това, че са се изнесли на запад не оневинява нашите, че са проспали или затворили очи когато са напускали страната.[/quote]
  Приели са много удобни правила, които изключват големите европейски държави от проблема с бежанците.

 32. 32 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Нито дума че искат да ни върнат 7500 "бежанци" а Пръмова била решила да ги интегрира?

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 33. 33 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#20] от "joro4900":

  Европейските правила са че един "бежанец" може да идва през десет държави в които няма война, ама кацне ли тук, вече става наша отговорност во веки веков. Иначе сме едно голямо "европейско семейство" в което свободата на придвижване била основно право.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 34. 34 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#29:"teridan"]Сменянето на едни закони, които не се спазват, с по-добри закони, които не се спазват, едва ли ще има някакъв резултат. [/quote]
  За да се спазват законите е нужно съдебната власт да работи, защото като нещо ми се полага по закон и аз не го получавам, съдът ще ми го присъди.

 35. 35 Профил на royaldnk
  royaldnk
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Започнете от Закона за Българската банка за развитие, за да имат малките и средни предприятия подкрепа. А не олигархията. Спрете (РБ) със слугуването на ГЕРБ и с лъжереформите, докато е време!

 36. 36 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#3:"lz2"]Който попречи на някого, да развива бизнес у нас, се наказва с лишавани от свобода от 8 до 15 години и му се забранява всякаква търговска дейност[/quote]
  Аз съм съгласна! Ще продавам дъщеря ви като платена жрица на любовта, ще дрогирам синовете и внуците ви, ще продавам цигари и алкохол на малолетни - просто с такъв бизнес съм решила да се занимавам. А вие ако имате нещо против - в затвора! Как така ще ми пречите да развивам бизнеса си?

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 37. 37 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 876 Неутрално

  [quote#3:"lz2"]И един член към НК: Който попречи на някого, да развива бизнес у нас, се наказва с лишавани от свобода от 8 до 15 години и му се забранява всякаква търговска дейност![/quote]
  Това е тъпо и неприложимо!

 38. 38 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#24:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Кунева май ще излезе най добрия и подготвен управлнец от цялата гмеж от [/quote]

  Кунева все пак беше комисар в ЕК, но тя е администратор, не е политик. Което не е лошо, ако й се казва какво да прави.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 39. 39 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 807 Весело

  "Направи" съдебната реформа като говори с Цацата и заключи, че персоналните промени не са най-важното, а сега се хвърли да помага на безпомощния Лукарски... пак с общи приказки. Другарка Кунева... вари я, печи я - все си е такава. Всъщност, тая не е ли сестра на Пирински?

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от теби.
 40. 40 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  Добра идея и работа поне за няколко мандата. Наредете поне списъка мерки и сроковете, после започнете с най-важните, а тогава ще получите шанс за следващ мандат. Ако не го направите, може да не получите втори шанс.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 41. 41 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Имаше едно време, когато Добрата съдба направи др Кунева Комисар. Тогава тя произвеждаше регулации на килограм , за да помогне на Народа.
  В друго време Злата съдба направи др Кунева Реформатор. Сега тя се кани да разваля регулации на килограм, за да помогне на Народа.
  Може в бъдеще да дойде пак друго време, когато Добрата съдба ще направи др Кунева Комисар. Тогава тя пак ще произвежда регулации на килограм, за да помогне на Народа.
  И те така.

 42. 42 Профил на Slex
  Slex
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Ами то има национален проект за намаляване на административната тежест.

  http://abrio.mee.government.bg/

  И "Капитал" са писали за това:
  http://www.capital.bg/vestnikut/daily/politika_i_ikonomika/2014/02/18/2244431_podgotviat_se_oshte_merki_sreshtu_administrativnata/

 43. 43 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 807 Весело

  [quote#4:"chicago514"]Трябва да се направи първо закон закон за частната собствено,гарантиращ Неприкосновеността. [/quote]

  Що така не четете преди да пишете, а? Специалист по всичко? Утре ще кажете да се направи Закон за сиренето и луканката, нали... хехе.... Големи експерти се извъдихте тва РБ-то, бе... големи! Хвани др. Кунева и удари др. Кънев.

  Конституция на Република България
  .....
  Чл. 17. (1) Правото на собственост и на наследяване се гарантира и защитава от закона.
  (2) Собствеността е частна и публична.
  (3) Частната собственост е неприкосновена.
  (4) Режимът на обектите на държавната и общинската собственост се определя със закон.
  (5) Принудително отчуждаване на собственост за държавни и общински нужди може да става само въз основа на закон, при условие че тези нужди не могат да бъдат задоволени по друг начин и след предварително и равностойно обезщетение.
  ......

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от теби.
 44. 44 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#23:"bibian"]А до края на мандата от РъБъ ще можете ли да свършите нещо конкретно?[/quote]
  а като свършат нещо конкретно - всеки път ще напишеш
  "стига сте се занимавали с дребни конкретни неща! направете нещо по общо - цялостна концепция, цялостен преглед..."

 45. 45 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2078 Любопитно

  До коментар [#36] от "Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!":"Аз съм съгласна! Ще продавам дъщеря ви като платена жрица на любовта, ще дрогирам синовете и внуците ви, ще продавам цигари и алкохол на малолетни - просто с такъв бизнес съм решила да се занимавам."

  Че то с друго занимавате ли се? Освен с контрабанда, на наркотици и цигари, да не говорим за търговията с "плът"!
  Туй си ви е по подразбиране, основен "бизнес"
  А и крадене на фирми, забравих.

 46. 46 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Периодично г-жа Кунева казва по нещо и обикновено това не е нито нова, нито реформаторско. Тя е юрист "плюс", политик с опит и банкер! Знае много и премного. Но говори за честични бъдещи проверки и ревизии на отделни части от законодателството. Това е само отбиване на номера и е за успокоение на наивниците, гласували за нея, партийката и блока с амбициозното име. Без тотална смяна на всичко, свързано със законодателството и системата на държавно устройство нищо няма да се оправи. Яне Янев е прав по тези въпроси, но му намериха цаката и го отстраниха от активна позиция. Иначе и той си е виновен за неуспеха. Но по основното - за нуждата от нов конституционен ред, за РЕД И ЗАКОННОСТ, Е ПРАВ!
  Поддържам една прагматична идея - да приемем германското законодателство и да накараме Меркел да ни командирова необходимите кадри, а нашите да гледат и да се учат. И след години да са под надзор.

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 47. 47 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3950 Неутрално

  ЕВРОСЪЮЗНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  Кунева забравя от некомпетентност или умишлено

  факта, че под Конституцията на Република България
  и международни закони действащи в Република България,

  Граждани и прочее физически лица са Принципиални носители на законни права и отговорности,
  с някои Неотменими права,

  а всички други носители са вторични, производни и условни,
  с законни цели и дейност (когато са законни) да подпомагат реализацията на законните права и интереси на Народа Суверен,
  тоест на Граждани и пр. физически лица.

  Важни производни вторични са държавните институции.

  Важни производни вторични са юридическите лица.

  Важни вторични са фирмите юридически лица.

  Там е Конституционното място на "бизнеса":

  след и под законни права и интереси на Граждани и пр. физически лица,
  след и под Клиенти Граждани физически лица (както и юридически).

  Ако един "бизнес" не може да служи на Клиентите "пазар" съобразно Конституцията и пр. закони - Неадекватен е,
  излишен, изкуствен.

  Вероятно такъв "бизнес" представлява Престъпна Корупция.

  Защо Кунева бърза да помага на вторични носителни на (спекулативни) права на "бизнес" - усърдно неглижирайки Конституцията на Република България??

  Усърдно фалшифицирайки законност и национални приоритети??

  Кога в полза на Корупция Топлофикация, кога в полза на Корумпирана съдебна система.

  Защо БКП "юрист" Кунева е избутала Приоритетни за Евросъюзна България реформи на съдебната система най-накрая,
  а се бута в Кибернетични реформи (за е-администрация),
  по които е още повече некомпетентна и партизански зависима??

  Опак "юрист".

  Опак "нашист": БКП.

  # ОСТАВКА !

  "Меглена Кунева се обяви за цялостен преглед на икономическото законодателство"

  "Според вицепремиера е нужно да се отдели нужната от ненужната регулация.

  Кунева смята, че след промяната на всеки закон трябва да се прави преглед на това как ще се отрази той върху бизнеса, социалната среда, екологията и т.н.

  Кунева посочи, че най-важна за развитието на бизнеса е средата.

  "Който и да е задълбочен анализ да хванете, ще видите, че поставят едни и същи въпроси, буквално ни дават план за действие –

  административната среда, електронното правителство, което вече изпитвам неудобство да ги казвам като приоритет, съдебната реформа", подчерта вицепремиерът."


 48. 48 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 463 Неутрално

  За охраната на границите и мнението на Кунева: Трябва да има пак Гранични войски! Границата да стане оградена и пазена както преди, та и по-добре, защото има видеокамери, термовизия и компютри. Нещо, което сме имали и сме го правили не трябва да е предмет на неразумни идеи и обсъждания.

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 49. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4597 Неутрално

  [quote#3:"lz2"]Няма какво да го преглеждате! Махайте лицензи и разрешителни-наред![/quote]
  Хайде да спрем с революциите и да вложим малко повече ум, с което да помогнем на бизнеса.
  Аман от герберска некадърност!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 50. 50 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 463 Неутрално

  До коментар [#16] от "роджър":

  Философията на правосъдието и законодателството трябва да се промени от съветска в европейска. Едно от първите неща е отношението към правата и свободите на личността. Не като при ДПС! После, свещеното право на собственост! Отговорност пред закона, който да е строг но да е закон! Както са казвали в др. Рим:'dura lex, sed lex'. Въведете законодателството на Германия, например! Ама е нужен унищоженият тук морал на обществото и хората! И едно ново народностно и обществено съзнание! Иначе - чао, край на България!

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 51. 51 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Кунева е толкова зле по икономика. И РФ също. А мутроните от ГЕРБ продължават да събират инфо с цел кражба и шантаж. Справка - последните промени в законите.

 52. 52 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  Кунева, законодателството не е проблем, проблем е неспазването му от страните, администрацията и съда.

 53. 53 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3950 Весело

  1. ПЪРВО: НАУЧИ КОНСТИТУЦИЯТА НА Р.Б.

  2. ВТОРО: НАУЧИ СЕ ДА Я СПАЗВАШ.

  Инак Опак си човек и не знаеш що е Ред.

  1.1 Стъпка Първа научи (стъпка лесна) и напред,
  по-напред ще си с цели Две едни Гърди:

  ************************************************
  КОНСТИТУЦИЯ пиши с Главна буква!
  ************************************************

  С Опак Вэра мигновено
  вдруг веднага й личи
  азиопския ти ред...
  крив и сплескан

  До коментар [#46] от "ХЕЙ":

  Я. Янев...
  Но по основното - за нуждата от нов конституционен ред,
  за РЕД И ЗАКОННОСТ, Е ПРАВ!

 54. 54 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 889 Неутрално

  До коментар [#4] от "chicago514":

  Ако се заровите в законите и подзаконовите актове за собствеността ще ви иде да завиете и незабавно да напуснете тази територия.
  Трудно ми е да изброя колко закона, правилици за прилагането им, наредби и т.н. се занимават, регулират, лицензират, координират, надзирават и т.н....
  С риск да бъда обвинен в носталгизъм по миналото (45-89) само ще ви напомня, че тогава имаше само 2 вида собственост - държавна и "лична". 1996 година се нарои.... държавна (публична и частна), общинска (публична и частна), земеделска, кооперативна... с различни режими...

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 55. 55 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 889 Неутрално

  До коментар [#18] от "regular_observer":

  Моля Ви, само не експерти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
  Сакън!

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 56. 56 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  До коментар [#51] от "calc":


  [quote#51:"calc"]И РФ също. [/quote]
  Имате предвид явно руската федерация и това е абсолютно вярно...

 57. 57 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 889 Неутрално

  До коментар [#4] от "chicago514":

  Знаете ли, че все още действа "Закон за опазване на селскостопанското имущество" от от 1974 г.?
  С няколко изменения.... да отпаднат ОНС, СНС, партийните секретари...

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 58. 58 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#56] от "Добрин ВЕЛКОВ":

  Имам предвид това, за което си сложил минус.

 59. 59 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Мадам "Yes" дума не обелва за слугинското си лобиране
  и мазнене пред известното посолство в подкрепа на готвеното убийствено трансатлантическо споразумение TTIP = Transatlantic Trade and Investment Partnership

  https://stop-ttip.org/what-is-the-problem-ttip-ceta/

 60. 60 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2026 Весело

  До коментар [#58] от "calc":

  Не съм ти сложил нищо, щото не съм сигурен какво е РФ...

 61. 61 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Г-жа Кунева имаше достатъчно време да прави анализи ,сега е време да се действа,защото няма време.Препоръчително е тя самата да анализира себе си и да прецени дали може да носи всичките тези дини под мишниците си.

  Tony
 62. 62 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Проблеми ни дай на нас.
  С Боко, Кунева, Лукарски...-цялостно ще ги решим.

 63. 63 Профил на Obongo
  Obongo
  Рейтинг: 450 Неутрално

  каква е тая леля - комунист , кога бе на власт с царя що ги не направи , айде шута в дирника и да я няма

 64. 64 Профил на lutece
  lutece
  Рейтинг: 229 Неутрално

  за какъв преглед на икономическото законодателство говорим, когато законите не се спазват от мутрокрацията. Когато всяка фирма може да бъде отстранена от пазара и дори ликвидирана, ако не е удобна на обръчите от фирми и на мутрите. Проблемите са съвършено различни от това, което говори Кунева

 65. 65 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 907 Неутрално

  Гледам, че във форума отново преобладават чукчите-писатели, които бързат да пишат по всякакви теми, без да имат елементарни правни познания.

  Един даже предлага "нов закон за частната собственост, гарантиращ неприкосвеността".

  Ето нещо за чукчите-писатели, свързано с неприкосновеността на собствеността, извадено от българската конституция:

  Чл. 17.
  (1) Правото на собственост и на наследяване се гарантира и защитава от закона.
  (2) Собствеността е частна и публична.
  (3) Частната собственост е неприкосновена.
  (4) Режимът на обектите на държавната и общинската собственост се определя със закон.
  (5) Принудително отчуждаване на собственост за държавни и общински нужди може да става само въз основа на закон при условие, че тези нужди не могат да бъдат задоволени по друг начин и след предварително и равностойно обезщетение.

 66. 66 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#62:"dedo pepo"]С Боко, Кунева, Лукарски...-цялостно ще ги решим.[/quote]
  А защо сте пропуснал най-видния юрист - др. Раданчо?

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 67. 67 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#0:"Дневник"]Меглена Кунева се обяви за цялостен преглед на икономическото законодателство[/quote]
  Предвид повтаряните от години мантри за "премахване тежестите за бизнеса" от страна на костовите некадърници, горното заглавие иде да покаже, че на тези видни наши "реформатори" тепърва им предстои да се запознават със законите, които априори обявиха за лоши и нуждаещи се от промени! Толкова за нивото на организираната престъпна група "Реформаторски блок"!

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1399 Весело

  До коментар [#2] от "Darth Plagueis":

  +++! Нали затова гласувах за тях... Остава да видим дали ще се преборят с мафията. Именно тя мрази лоялната конкуренция и законноста.

 70. 70 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 826 Любопитно

  До коментар [#10] от "pentuer":

  Икономика без икономически активно население няма какда се случи. Не знам забелязали ли сте.

 71. 71 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Който и да е задълбочен анализ да хванете, ще видите, че Кеглена Кунева и Бойко Борисов са били винаги в една каруца. Но селската хитрост на банкянския индивид със съмнително минало го накара да се отрече от доскорошните си съратници от НДСВ, както го направи и с майката-кърмилница БКП, чийто отроче е и до ден днешен. Това е видно и от самопризнанието му, че още си пазел комунистичекия си билет за членство в най-мракобесната организация на 20 век. За разлика от ББ, Кунева владее добре езика на дипломацията, показва забележителна диалогичност, благодарение на доброто си образование, което е дефицит при герберите, за които самият им банкянски вожд кокетно изказа мнение, че са прости като него.

 72. 72 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#71:"Сиянието на Мрака"]Кеглена Кунева [/quote]
  За момент я оприличих на кл..етната, сори, имах наиспридвит Меглена

 73. 73 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1804 Неутрално

  уникални министри имаме. По икономическите въпроси най-малко се изказват министъра на икономиката и ресорният вицепремиер. По въпросите на спорта се изказват всички министри с изключение на министъра на спорта, за министъра на финансите да не говорим, той въобще не разбира от публични финанси, но пък се надява да подобри личните. Тези са долу-горе като предишните

 74. 74 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 826 Неутрално

  До коментар [#15] от "mdaa":

  Ами да идват, че да имаме най-после основания ние да се разкараме оттук. Явно българите ще са следващият народ-скиталец из чужди страни. Като не можем да си направим държава, така ще е.

 75. 75 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#71:"Сиянието на Мрака"]изказа мнение, че са прости като него[/quote]
  А за вас няма никаква необходимост да се изказва мнение от когото и да било - на вас просто си ви личи простотията!

  P.S.
  [quote#71:"Сиянието на Мрака"]майката-кърмилница БКП, чийто отроче е[/quote]
  Да сте чували нещо за съгласуване между подлог и относително местоимение? Очевидно не. За ваше сведение:

  Мъжът, жената, детето, хората -> чийто ръкав (м.р.); чиято риза (ж.р.); чието цукало (ср.р.); чиито обувки(мн.ч.).

  В случая -> "...майката-кърмилница БКП, чиЕто отроче е"

  Неграмотница!

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 76. 76 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8788 Неутрално

  Сега няма време да откриват топлата вода,могат да ползват опита на други страни от ЕС.Дори може това да са Литва,Латвия и Естония.И електронното правителство в Литва,ако не се лъжа,ходи да гледа Борисов преди 3 години и още нищо.

 77. 77 Профил на stonedridah1
  stonedridah1
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#9] от "Добрин ВЕЛКОВ":

  точно днешните дембели ше ми опазят знаеш на какво териториалната цялост

  поддържаме армия от гигантски ленивци, лежащи по цял ден и чудещи се какво да окрадат! че и отгоре на това ги пенсионираме на по 45 години с 800 лева пенсия!

  съкращения наполовина и всяка година физически тестове, че яко са лоясали...срам за дедовците ни дето са си давали живота за държавата.

  Ти за мен си Мики Маус!
 78. 78 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2026 Весело

  До коментар [#77] от "stonedridah1":

  Обясних на друг неясен за него момент.
  А предполагам, армията ще има нужда от запасняци, ако трябва да защитава Родината. Когато са воювали дядовците ни, армията е била стотици хиляди. Вие като запасняк как сте? Имате ли готовност, с лоясването явно сте ОК? Или лаф да става...мда...

 79. 79 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  Само с "важно е" и "трябва" нищо не става. Трябва да има политическа воля. Другото е прах в очите и поредните празни приказки. Защото вместо реформи досега видяхме единствено нагъл опит за одържавяване на пенсионни фондове и нареждане на софрата около европейските субсидии, както и продължаващи вопли и надежди по несъстоялия се Южен поток.

 80. 80 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 2757 Неутрално

  България няма как да стои настрани, трябва да изградим наистина много добър капацитет за посрещане на проблема с бежанците.
  ---
  Ами име една много добра мярка за посрещане на този проблем - ограда с вишки с картечници. Да бягат към братската им ислямска турция.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 81. 81 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#75] от "Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!":

  Хехе, траверс нещастен, за "чието се фана", ама нищо не казваш за неволната грешка Кеглена, която за малко да обръкам с тебе, клозетната

 82. 82 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 808 Неутрално

  [quote#65:"kirsner"](3) Частната собственост е неприкосновена.[/quote]
  Ще стане, когато мога без риск да ме опандизят, да отстрелям всеки разбойник, намъкнал се в собствеността ми неканен.

  Пп. ЧНГ на всички! Здраве и късмет!

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 83. 83 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  [quote#82:"Яна"]Ще стане, когато мога без риск да ме опандизят, да отстрелям всеки разбойник, намъкнал се в собствеността ми неканен.

  Пп. ЧНГ на всички! Здраве и късмет! [/quote]
  И аз така...

  и аз ЧНГ!!!

 84. 84 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  [quote#82:"Яна"]Ще стане, когато мога без риск да ме опандизят, да отстрелям всеки разбойник, намъкнал се в собствеността ми неканен[/quote]
  Ех, как го искаме ний всички този миг забравен! ЧНГ и много усмивки

 85. 85 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 395 Неутрално

  На всички по горе: опазването на границата е полицейска работа. Работата на армията е да убива, не да пази. Затова се използва само при война. Дори това дава отражение на философията на въоръжение. Военното е за убиване, полицейското е за нараняване и обездвижване. Затова и при умиротворителни ООН операции има и военни и полицейски сили.

  chavo64
 86. 86 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#44:"bgpatriot"]

  А до края на мандата от РъБъ ще можете ли да свършите нещо конкретно?- цитат на коментар #23 от “bibian”

  а като свършат нещо конкретно - всеки път ще напишеш
  "стига сте се занимавали с дребни конкретни неща! направете нещо по общо - цялостна концепция, цялостен преглед..."
  [/quote]

  Да беше дал поне пример какво е свършила от началото на мандата, за да провериш какво ще кажа

  Комунистически прийомчета прилагаме, кой ти дава правото да говориш вместо мен бе, червена подлого. Сините вярно сте засрамени червени, посинени от бой.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 87. 87 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#85:"chavo64"]На всички по горе: опазването на границата е полицейска работа. Работата на армията е да убива, не да пази. Затова се използва само при война. [/quote]

  Използва се при антитерористични операции, които много често са свързани с охрана на обекти, отколкото с физическото отстраняване на терористи.

  Не виждам нищо лошо военните да охраняват границата заедно с полицаите. Това е и повод за сработване между тях - не е ясноо един ден кой на кого трябва да помага, а и работата на чист въздух в реални условия ще стегне малко военните. Вярно, малко е неконфортно да се дават наряди, ако могат пари да се вземат и така.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 88. 88 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  [quote#87:"bibian"]Не виждам нищо лошо военните да охраняват границата заедно с полицаите.[/quote]
  Ти не виждаш нищо лошо, ма не може.

 89. 89 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  "колкото повече закони, толкова повече бандити" - "Хармонии" на Лао Цзъ (6 в. пр. н.е.)
  Направете една книга - например търговски закон, в която да бъде събрано цялото законодателство касаещо малкият и среден бизнес. Колкото по-просто и ясно - толкова по-добре. При Костов имаше патентен данък - плащаш и бачкаш. Няма касови апарати, счетоводство, разрешителни... Освен това е добре БДС да се превеждат на български и да са с безплатен свободен достъп, а не да са на английски и срещу яко заплащане. Все пак ако проучваш и проектираш изделия и те трябва да отговарят на стандартни изисклания, то тези изисквания трябва да са широко достъпни, да не говорим, че са безчет.

 90. 90 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Ами монополистите, като ВиК и Енергото - знаете ли с какви такси те дерат, ако пожелаеш да си захраниш имота с вода и канал - 20 метра от магистрален водопровод. Аз си наех проектант. Съгласувахме проекта с ВиК. Платихме такси на Общината, хонорари на надзорна фирма и цифровизация. Платихме и над 7000 лв. на лицензирана строителна фирма да изпълни проекта. Платихме на ХЕИ да изследва водата от магистралния водопровод.
  Накрая ВиК ми поиска 20 000лв. такса??? Така и не ми дадоха обяснение кой идиот я е измислил и за какво трябва да я плащам. Само ми казаха, че съм се възмущавал защото все още не съм ходил в ЕРП-то. Да се опиташ сам да си изкараш хляба днес е толкова трудно и скъпо, че направо не си заслужава да си губиш здравето. Някога поне имаше сива икономика.

 91. 91 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Да се опиташ сам да си изкараш хляба днес е толкова трудно и скъпо, че направо не си заслужава да си губиш здравето. Някога поне имаше сива икономика.

 92. 92 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  До коментар [#4] от "chicago514":

  [quote#4:"chicago514"]Трябва да се направи първо закон закон за частната собствено,гарантиращ Неприкосновеността. [/quote]
  Да, бе да - ти имаш частна собственост дето я наобикаляш два пъти в годината и някой ще ти я пази и гарантира.
  Те и след Освобождението през 1878-ма турците дето са имали частна собственост и дръпнали на пожар са си мислели, че имали "частна собственост" ама тогавашната държава им лепнала такъв данък собственост, че до 5-10 години останали без нея.
  Държава се управлява с данъци.
  И сега ако в България се вдигне данък имоти (къщя, хотели, ниви) измислените некадърни милиционери до 5-10 години фалират и нещата си идват на мястото.
  Собствеността на първо време е отговорност и грижа в нормалните общества.

 93. 93 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  [quote#46:"ХЕЙ"]Поддържам една прагматична идея - да приемем германското законодателство [/quote]
  Защо ни е България да става федеративна държава? Трябва да се премахнат лобистките членове и алинеи в ТЗ и други закони, както и закони/ подзаконови нормативни актове, които да дават правната рамка на намаляване на административната тежест и за приоритетно развитие на малкият и среден законосъобразен бизнес.Иначе имаме нелоши закони - като същност.По въпроса за частният фалит- т.е. фалит на физически лица, не изразявам мнение.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 94. 94 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#82] от "Яна":
  НК Чл. 12. (1) Не е общественоопасно деянието, което е извършено при неизбежна отбрана - за да се защитят от непосредствено противоправно нападение държавни или обществени интереси, личността или правата на отбраняващия се или на другиго чрез причиняване вреди на нападателя в рамките на необходимите предели.(3) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 95. 95 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#43] от "Black Ice":

  Ако ти прави впечатление, чл. 17 от Конституцията постоянно препраща към Закона ... та именно това твърди Кунева /не съм й фен/, че Закона трябва да е адекватен /но в момента не е/ на Конституцията ... та така е, с четенето и писането /преди, по време, и след/ !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 96. 96 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3950 Неутрално

  Фалшив патос на гузен негонен лаещ...

  Другарке, РБ бе нужен на партизанка Кунева да се намърда
  отново в парламент и кабинет.

  Вместе с двестата таварищи, ветерани и другари:
  ссср Атака БКП БСП АБВ ГЕРБ ПФ=ОФ, НДСВ и ДПС "в сянка".

  Как да тъй спасим България - щом БКП билет
  Вишша ценност (и конфликтна) е за Премиера клет?

  Стара "лидер неформален" - как да дръпне ГЕРБ напред?

  С Цецки нацита в "Атака" - дърт е "новият" ви ред.

  До коментар [#67] от "Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!":

  Меглена Кунева се обяви за цялостен преглед на икономическото законодателство-
  - цитат на коментар #0 от “Дневник”

  Предвид повтаряните от години мантри за "премахване тежестите за бизнеса" от страна на костовите некадърници, горното заглавие иде да покаже, че на тези видни наши "реформатори" тепърва им предстои да се запознават със законите, които априори обявиха за лоши и нуждаещи се от промени!

  Толкова за нивото на организираната престъпна група "Реформаторски блок"!

 97. 97 Профил на jza49480915
  jza49480915
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Закони винаги е имало но няма кой да ги защитава.Това е проблема.На времето се правеха закони за години а сега се правят докато дойдат новите и пак наново за отчитане на дейност и изпразване на хазната.Законно и безнаказано. Искам най напреде да се намерят виновниците за обирането на държавата и виновните да си получат наказанието и да се върнат поне част от присвоените пари.Това е задача номер едно за да не смеят да продължават да крадат иначе пак ще продължаваме по стария начин.

 98. 98 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3950 Неутрално

  Кашава "логика".

  Според вас би трябвало да има забрана военни части да се използват и за спасителни операции при природни бедствия.
  Не знам в какъв паралелен свят живеете.

  Не случайно след двете световни войни много военни министерства по света, вкл. в България, са преименувани от
  Министерство "на войната" в Министерство "на отбраната".

  Когато се налага, военни части се използват в агресивни операции с отбранителна цел.

  Когато се налага, биват ползвани мирновременно в спасителни операции или "извънредни ситуации". Защото имат специална експертиза и ресурс.

  Горното не е мнение дали трябва или не трябва
  контролът върху българска граница да бъде подсилен с военни части. Решението е работа на държавни институции.

  До коментар [#85] от "chavo64":

  На всички по горе: опазването на границата е полицейска работа.

  Работата на армията е да убива, не да пази. Затова се използва само при война. Дори това дава отражение на философията на въоръжение. Военното е за убиване, полицейското е за нараняване и обездвижване.

  Затова и при умиротворителни ООН операции има и военни и полицейски сили.

 99. 99 Профил на krasi62
  krasi62
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Това да се повтарят известни на всеки що годе грамотен човек неща не смятам за проява на някаква управленска визия. Даже и в програмата на партията с която се е явила на изборите Кунева тези неща са подробно назовани , какво повече има да се усуква. Трябват решителни действия за подобряване на цялостната бизнес среда , счетоводен закон, трудов кодекс, търговски закон и всякакви други регулации. Действие господа политици, действие е нужно, стига празни приказки.

 100. 100 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4663 Неутрално

  Какво мислят министъра и неговия съветник?
  Нещо не се чуват?

  klimentm
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK