Борисов очаква "богатият клуб на Брюксел" да помогне за бежанците

Бежанският център във Враждебна

© Георги Кожухаров

Бежанският център във ВраждебнаБългария ще търси финансиране от Брюксел под формата на солидарна помощ, за да се справи с проблема с бежанците, става ясно от изказване на премиера Бойко Борисов на първото за 2015 г. заседание на Министерския съвет. Пред членовете на кабинета Борисов обяснява, че идеята министерствата на отбраната и на земеделието да окажат помощ на МВР по границата с Турция е дадена, защото другият вариант е да се направи актуализация на държавния бюджет.


150 млн. лв. трябват за справяне с бежанския натиск по границата


"Най-лесният начин е да отидем и да актуализираме бюджета и да вдигнем дефицита, това е най-лесният начин. Другият е да ви орежа по 10-15 милиона от министерство и да ги дадем на отбраната и МВР", заявява Борисов. По думите му за решаването на проблема по границата са необходими поне 150 млн. лева.
Той казва още, че ще се радва, ако президентът свика Консултативен съвет по сигурността, заради проблема с бежанците, за да може темата да бъде обсъдена с всички парламентарно представени партии.


Армията нямало да се бие на границата, ще помага логистично


Премиерът подчертава, че предложението армията да подпомогне МВР е свързано единствено с логистична подкрепа, за да се похарчат по-малко пари и не става дума да изпращаме военни да се бият. "Всеки милион по-малко похарчен, е милион в изпълнението на програмата, или, както казва Горанов – милион по-малко дълг", заявява Борисов. 


По темата се включва и вицепремиерът Ивайло Калфин (АБВ), който изразява "неразбиране" от вчерашната реакция на президента Росен Плевнелиев, който заяви, няма да допусне военни да застанат на границата, ако срещу тях няма войска и прогнозира, че подобно решение би предизвикало дипломатически скандал. "До миналата година, по турската граница вървяха три вида патрули: военни, гранична полиция и жандармерия, и те си патрулират по границата, както се патрулира по граница и това е по българо-турската граница, а не по някоя друга", заявява Калфин.


Борисов пък се обръща към министъра на външните работи Даниел Митов: "Като свърши Министерски съвет, сядате с Ненчев и Вучков, давате му всичките тези данни, след обед си поръчай разговори с колегите, кажи им, обясни им, да няма реакции някакви, които да ни…, защото и ние можем да се дразним от тази работа. Ние също можем да се дразним на базата на тези данни. Ние също може да предизвикваме дипломатически скандали. Нали можем? Но не го правим, защото сме толерантни като натовски страни с нашите приятели и партньори в Турция и в Гърция. И затова по такъв толерантен начин, а ти го можеш, защото си такъв, ще им обясниш какви усилия полагаме".


Ще се търсят пари от "богатия клуб на Брюксел" 


На заседанието става ясно, че ще се търси финансиране от Европейската комисия, за да се справи с нарастващия брой бежанци. "Говорихме, госпожа Кунева, да видим по Брюксел какво може, особено за бежанците, като солидарна помощ да ни помогнат също, макар че там средствата са малко", казва той и изтъква, че страната ни също заделя средства за подпомагане на други държави. "Някъде около един милиард дава Европейският съюз за Палестина само. Така че, ние сме донори. Вярно, по-мънички пари даваме, но на практика нас ни водят към богатите държави, ние сме в богатия клуб на Брюксел", казва премиерът.


Борисов, който при последното си посещение в Брюксел лансира идеята Европейската комисия да финансира газов хъб в България на мястото на газопровода "Южен поток", дава препоръка на вицепремиера Кунева, а и на другите министри, да търсят решение на проблема с бежанците на място при европейските лидери. "От моя опит с Брюксел, видяхте и не само моя, а на всички вас, че когато отидете там и поставите проблема, има кой да ви чуе. А не да го оставяте на секретарката като пощальони съответния документ. Винаги след това се намира някакво решение. Ако няма за това пари, ще ни компенсират по друг начин, че да си подкрепим бюджета", изтъква Борисов.


Той на няколко пъти споменава оградата, която се строи по границата с Турция, като изтъква, че това е временно съоръжение, но за него ще трябват около 40-50 млн. "Ние, като държава член на Европейския съюз, кандидати за Шенген, изпълняваме стриктно своите ангажименти към бежанците", заявява в тази връзка министър-председателя. Меглена Кунева пък казва, че има основания за промени в Закона за МВР, с които да се улесни изграждането й, защото в момента не е отчетен казус като този.


Проблемът с бежанците по границата в цифри


По време на правителственото заседание министърът на вътрешните работи Веселин Вучков изнася данни, от които става ясно, че през 2014 г. 38 502 души са се опитали да влязат нелегално в страната, което е увеличение от над 2 пъти в сравнение с 2013 г. Същевременно обаче на българо-турската граница през миналата година са задържани общо 6 023 души, а през 2013 г. броят им е бил 11 524.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 616 Весело

  ще помогне някой друг път.Преди дни имаше новина унгария,австрия и немция могат да ни върнат 7000 нелегални емигранти.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 2. 2 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Сядайте и си туряйте всичките шапките за мислене, срещайте се, карайте се, бийте се, ако трябва, но го направете сега, за да не стане късно!

  Доброто е заразно
 3. 3 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 616 Весело

  Тоя па....само пари крънка !

 4. 4 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Борисов очаква "богатият клуб на Брюксел" да помогне за бежанците
  -------------------------------------

  Аз пък очаквам бежанците да бъдат върнати по родните им места, като с европейски пари се закупят билетите за обратния им полет.

 5. 5 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Любопитно

  БГНЕС:
  Цветанов иска да ни залее с бежанци

  Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е лобирал пред европейските партньори на партията на Борисов Брюксел да натисне България за бежанците. Целта е страната ни да бъде залята от бежанска вълна. От Брюксел потвърдиха пред БГНЕС за кореспонденция между ЕК и София по този въпрос през последните месеци.

  Цветан Цветанов направи три посещения за последните три месеца в белгийската столица, където участва в работата на Европейската народна партия. Последната му визита е от тази седмица.

  В същото време, докато заместникът му атакува кабинета от Брюксел по темата с бежанците, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че в средата на февруари ще внесе вот на недоверие срещу правителството по темата "Сигурност". И по-специално по политиката на кабинета "Орешарски", свързана с бежанците.

  Засега усилията на Борисов и Цветанов дават резултат. Поне зад граница. С активното съдействие на заместник-председателя на ЕНП и шведски министър по бежанските политики Тобиас Билстрьом България е заплашена от санкции заради политиката, която доведе до разрешаване на кризата с бежанците от Сирия.

  На 15 януари българското правителство е получило писмо от шведския еврокомисар Сесилия Малмстрьом. С писмото Европейската комисия ни уведомява за намеренията си да предприеме мерки срещу България. Те включват стартиране на информационна фаза по бъдещи наказателни процедури за неспазване на европейското законодателство в следните области – недопускане на лица да търсят закрила на територията на България, условията за настаняване, забавяне на регистрациите по Евродак.

  Брюксел ни заплашва още с активиране на член 33 от Дъблинския регламент. Това означава мониторингов механизъм спрямо държави-членки, чиято система за убежище е подложена на силен натиск, има сериозен проблем във функционирането й и така се застрашава прилагането на регламента от Дъблин.

  От правителствената информационна служба и от пресцентъра на МВР засега отказват коментари за кореспонденцията с Европейската комисия.

  "Финансовата и логистична подкрепа, която получава България по линия на европейската солидарност не е безусловна и българското правителство трябва да гарантира целевото разходване на всички средства", размаха пръст преди ден от Брюксел френската евродепутатка от ЕНП Вероник Матю след среща с Цветан Цветанов.

  Кризата с бежанците е основна тема на совалките на Цветанов в белгийската столица през последните 3 месеца. Ключова за атаката на ГЕРБ срещу България обаче е срещата му на 13 ноември миналата година с Тобиас Билстрьом. Шведът е министър по миграционни и бежански политики в дясно-центристкия кабинет на премиера Фредерик Райнфелд. Билстрьом поддържа близки контакти и с еврокомисаря Сесилия Малмстрьом. Тя въпреки че е част от семейството на либералите в Европейския парламент, влиза в правителството на Швеция и по-късно в Европейската комисия благодарение на шведската десница и премиера Райнфелд. Билстрьом и Малмстрьом стават заедно министри в кабинета "Райнфелд" още през 2006 г. Двамата имат и съвместни публикации по миграционните политики на Европейския съюз, които са публикувани в шведската преса. През 2010 година от министър по европейските въпроси Сесилия Малмстрьом е изстреляна от кабинета "Райнфелд" в комисията "Барозу", за да поеме въпросите свързани с вътрешния ред и миграцията в страните-членки на Съюза.

  Според официалното прессъобщение на ГЕРБ на 13 ноември в Брюксел Цветанов и Билстрьом "обсъдиха темата с бежанската вълна в България в контекста на общите политики на Европейския съюз за подкрепа и солидарност между държавите-членки. А по повод на протестите у нас шведският министър стига още по-далеч. Заедно с Цветанов двамата изразяват обща позиция, че властта в България, "която не се вслушва в гласа на младите хора, а смазва протестите им със сила, няма политическо бъдеще".

  В средата на ноември министър Билстрьом води телефонен разговор с вицепремиера Цветлин Йовчев по темата с бежанците, твърдят правителствени източници. Според тях тонът на шведския министър е бил "по-разтревожен" и на моменти надхвърлящ дипломатическия етикет.

  Атаката на Цветанов и Билстрьом продължава и на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Росен Плевнелиев на 20 ноември. Тогава Цветанов, който се яви на заседанието вместо оперирания си началник Борисов, поставя въпроси, шокиращи другите участници, припомнят си някои от тях. Зам.-шефът на ГЕРБ пита защо на границата са спирани бежанци и те не са приемани в България. Поставя и въпроса за условията в бежанските лагери.

  Сега същите теми са залегнали в писмото на Малмстрьом, с което на практика си иска от България да пусне бежанците да я залеят.

 6. 6 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Любопитно

  "Атаката на Цветанов и Билстрьом продължава и на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Росен Плевнелиев на 20 ноември. Тогава Цветанов, който се яви на заседанието вместо оперирания си началник Борисов, поставя въпроси, шокиращи другите участници, припомнят си някои от тях. Зам.-шефът на ГЕРБ пита защо на границата са спирани бежанци и те не са приемани в България. Поставя и въпроса за условията в бежанските лагери.

  Сега същите теми са залегнали в писмото на Малмстрьом, с което на практика си иска от България да пусне бежанците да я залеят."

 7. 7 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  По света има 1.5 млрд мюсюлмани. Не могат ли "бягащите" мюсюлмани да отидат при тях?

  Апокалипсисът апокалиптичен
 8. 8 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3491 Неутрално

  Бежанци са тези ,които бягат в съседна на конфликта държава.У нас идват нелегални емигранти.Не трябва да им дава статут ,а да ги връщат.Ако направим бежански лагери с пари от ЕС не можем да ги мръднем от тук

 9. 9 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 960 Неутрално

  [quote#4:"aleko"]бежанците да бъдат върнати по родните им места, [/quote]
  Бежанците не могат да бъдат върнати по родните им места, за да бъдат изколени като агнета! Въпросът е първо да са наистина бежанци, а не куцо, кьораво и сакато от къде ли не, и второ, да има перспектива да се върнат. Бежанският статут отпада в момента, в който държавата на произход вече не се смята за военна зона. А за да има къде да се върнат бежанците, ИДИЛ трябва да се АСФАЛТИРА и просто да ги няма на лицето на планетата.

  Доброто е заразно
 10. 10 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 785 Неутрално

  В България понастоящем няма "бежанци", а има нелегални емигранти.

 11. 11 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3491 Неутрално

  До коментар [#6] от "stenli1":

  За парите е цялата работа. Алчни и не мислят за последиците.

 12. 12 Профил на оuzo
  оuzo
  Рейтинг: 485 Неутрално

  ислямофобия думата на 2015

 13. 13 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 960 Неутрално

  [quote#8:"Искам си референдума!"]Бежанци са тези ,които бягат в съседна на конфликта държава.[/quote] Това просто не е вярно.

  Доброто е заразно
 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  150 млн. лв. трябват за справяне с бежанския натиск по границата"
  по коя ни граница ? с турция ? за 260 км. ??!

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#10] от "johnniewalker":

  Защо така мислиш?

  Доброто е заразно
 16. 16 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#9:"dogwoman"]Бежанците не могат да бъдат върнати по родните им места[/quote]

  Могат-могат. Стига разбира се да имаме директни полети до Мароко, Судан, Тунис, Египет, Афганистан и т.н.
  А за сирийците посолството им отдавна ги призова да се завърнат в безопасните територии на страната. А и младите мъже, дето тук подпират стените в бежанските центрове, да идат да повоюват за страната си.

 17. 17 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 672 Неутрално

  И още:

  [quote#9:"dogwoman"]Бежанският статут отпада в момента, в който държавата на произход вече не се смята за военна зона.[/quote]

  И това не е съвсем точно, защото след 10 г. бежанецът ще има право да поиска българско гражданство и няма да има причина да му бъде отказано.

 18. 18 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 554 Неутрално

  ПРЕУВЕЛИЧАВА, ПРЕУВЕЛИЧАВА, ПРЕУВЕЛИЧАВА ОСТАВКА!
  Преувеличава проблема с бежанците. И то с умисъл.

  За никого не е тайна, че за Брюксел цялата територия на България е оградата пред бежанците. Това е най-важната функция на страната ни като предпазен филтър след Босфора.

  В същото време всеки фактор и в Брюксел и у нас натиска за реформите, за да се пречупи известния като модела...Кой... гарантиращ безбрежна недосегаемост и нулева отговорност на властта. И тази власт може да се защити вече само ако направи по-голям проблем от него самия - етническа бъркотийка плюс бежанците вътре. ОСТАВКА!

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 19. 19 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Весело

  Алоу ГЕРБ да не сте забравили, че още предния мандат Вожда Ви каза, че Шенгенския дувар е бил измазан вече само една стена била останала.
  ГЕРБ получи в предния мандат много средства и дарения от ЕС и Европейски държави и се пита защо не работят те и има ли корупция в МВР ?
  Хайде чистете си къщичката, че не мерише а вони даже и при толкова студено време от - 10 - 12 градуса.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 20. 20 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6688 Неутрално

  Трябва да се направи оградата и си трябва охрана и камери за видионаблюдение .

 21. 21 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 785 Неутрално

  България не трябва да приема дори един човек повече, а всички вече промъкнали се трябва да бъдат експулсирани от страната.

 22. 22 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#17] от "aleko":

  Не е така, няма такова нещо в закона за гражданство. Бежанският статут е временен и по определена причина, докато тя съществува.

  Доброто е заразно
 23. 23 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 664 Разстроено

  Регламентът от Дъблин трябва да се промени. Финансирането в никакъв случай няма да реши проблема. Като ги съберем у нас хиляди-хиляди завинаги, какво правим ?
  Политиците ни най-после трябва да покажат твърдост, да ударят по масата и да решат този проблем.

 24. 24 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8403 Неутрално

  Борисов пак почна с хъшлашките изказвания.Не се научи да говори като министър председател и това е.Вечно ще си остане на ниво пожарникар.

 25. 25 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#20:"peni_nikol.53."]Трябва да се направи оградата и си трябва охрана и камери за видионаблюдение [/quote]

  Нали на ни дадоха и камери и джипове и катери и пари само, че в този Бермудски триъгълник МВР всичко изчезва или се чупи за да не работи а да има рушвет ползу джобу.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 26. 26 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#16] от "aleko":

  Тези от изброените държави не са бежанци. А има организация ВКБООН, която всеки месец излиза с насоки къде е и къде не е военна зона. За момчетата и това да се бият за страната си - не мога аз да бъда съдник. Но военната повинност не е сред основанията за бежански статут.

  Доброто е заразно
 27. 27 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  Преди 3 години Брюксел предлагаше други 10 млрд €, освен парите за развитие! 10 млрд € само "за интеграция на циганите", да не ходят по Европата, да ги притесняват тях, богатите. Европа има пари и когато я касае е готова да се бръкне. А дали ще даде "за бежанците"? Не! Още са "твърде малко". България влезе в ЕС и прие техните правила-проблемите с бежанците са проблем на приелата ги страна. "Проблемът на давещите се е проблем на самите давещи се" Твърде много калай ще трябва да берем заради тоя ЕС! И не му се вижда края! Бежанциии!, ВЕИ-та! Офшорки! Съсипани цели сектори от селското стопанство! Бавно и корумпирано правосъдие, навместо за една "кристална нощ" да се разчисти всичко.

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 28. 28 Профил на bodhidharma94
  bodhidharma94
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Аз предлагам освен Брюксел, също и българските пишман-националисти да докажат най-накрая че са истински националисти. По БТВ току що чух, че няма достатъчно полицаи за охрана на границите ни от бежанци и че е би могло да се наберат доброволци. Ако се съберат всички от разните му там "Кръв и чест", "БНС", "Атака" и разните други агитки и агитчици - ще се съберат едно 20 000 души - да вървят да охраняват границата със зъби и нокти, а не само веднъж годишно да развяват факли в центъра на София, облечени като бабички на погребение и да пазят мускулите си само за кифлите във фитнеса - това не е патриотизъм!

 29. 29 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1190 Гневно

  Не трябва да "очаква", трябва да "ИЗИСКВА".
  Лазене по корем пред Брюксел ще ни превърне в клоаката на Европа и в развъдник на малоумници и терористи.
  Затова и не ни пускат в Шенген.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 30. 30 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  До коментар [#28] от "bodhidharma94":

  Това не е работа на граждани, пък било и то от Атака или БНС, а на армията.
  Само дето главнокомандващия не струва пет стотинки.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 31. 31 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#9] от "dogwoman":

  И как им разбираш произхода като те си хвърлят паспортите? България дори не прави справка със Сирия когато дава бежански статут! И тези хора просто не могат да бъдат върнат в Сирия просто защото НИЕ не можем да докажем че са сирийци, въпреки че НИЕ сме им дали статус на бежанци от Сирия?

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 32. 32 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  [quote#8:"Искам си референдума!"]У нас идват нелегални емигранти.[/quote]
  ама от тях не се кяри толкова, друго си е да кажеш "бежанци"

 33. 33 Профил на bigspout
  bigspout
  Рейтинг: 229 Неутрално

  ЕХ какво са 150 милиона на фона на 8 милиарда,ако е сигорен и гарантира че ште се справи с проблема веднага да актоализира бюжета.По бедни с 150 милиона няма да станем но поне по малко мангал ще има и по малко пари за помощи.Тези 150 милиона са обречени или за охрана или за издръжка ще отидат.

 34. 34 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1459 Любопитно

  [quote#20:"peni_nikol.53."]камери за видионаблюдение [/quote]

  ъъъъ, тва не се ли случи в предния мандат, някой от вашите там врътна поръчката... или и това наблюдение е като полицейското - чуека зе парите и казА "ще видим, ма на куково лято"

 35. 35 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1459 Весело

  Дневник, толкова забавна стенограма, трябваше ли така да я претупвате значи... Боцко, в цялата си прелест на беглец от режима... имам сериозни подозрения че Лилето се е друсала първа в колоната

  "...Знаете, че тогава, през онези години, не е била целта да се спира имиграция, а българите просто да не бягат на Запад, и затова тези мрежи – старите кльонове и огради, са били на по седем, осем километра вътре на територията на страната, за да имат време граничарите като мине беглецът тогава (и много от нашите симпатизанти сега, а сигурно и членове на партиите, които сме тук са правили такива опити да преминават тогава, бягайки от режима) да имат седем, осем километра време да ги застигнат докато преминат вече на територията на Гърция, или Турция, или тогава Югославия включително..."

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#31] от "vinetu":

  Трябва да прави справки!

  Доброто е заразно
 38. 38 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  [quote#10:"johnniewalker"]В България понастоящем няма "бежанци", а има нелегални емигранти. [/quote]
  Даже и емигранти не са !
  Това са професионални пришелци ,хрантутеници на катърски и саудитски фондации предоставени от Турция във връзка с предстоящото разширение на ИД към Балканите!
  Така ,че проблема си е само наш на Брюксел изобщо и не им пука!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 39. 39 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 453 Неутрално

  България ясно трябва да постави граница,колко бежанци може да приеме,както Германия,Холандия и др.развити страни от ЕС.Иначе ще се сбъднат прогнозите на б.министър Ноев,че с тази политика,БГ рискува да се превърне в буферна зона,през която да минава голям,неуправляем бежански поток,с всички произтичащи от това огромни рискове за страната ни,независимо от помощите от ЕС-съвсем недостатъчни,за бежанците.

 40. 40 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  ""Най-лесният начин е да отидем и да актуализираме бюджета и да вдигнем дефицита, това е най-лесният начин. Другият е да ви орежа по 10-15 милиона от министерство и да ги дадем на отбраната и МВР", "

  Ами като знаеш начините , би трябвало да знаеш , че въпроса за охраната на тая пуста граница стои отворен още от времето , когато като трапери се опитваха да трепят от въртолети болни от шап говеда , шетащи през разградената граница . Ако не беше Прост ,_/ по собствена оценка / парите за охраната щеше да ги предвидиш в бюджета , . Не сега месец след актуализация , да плашиш с друга . Затова и мрънкаше за десет млрд нови кредити - да си вържеш гащите и четири годинки да си харчиш на воля . За трикольорни лентички и нови ножици .

 41. 41 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  "Всеки милион по-малко похарчен, е милион в изпълнението на програмата, или, както казва Горанов – милион по-малко дълг", заявява Борисов. "

  Че къде е тая програма , та да се види ко я чака държавицата . Да се види къде отиват парите от бюджета , ама така по пера и перца , Секи говори за ПРОГРАМА но никой никъде не я е виждал . Да не говорим за обсъждане .

 42. 42 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3901 Неутрално

  знаем, знаем

  Вашият "world" e паралелен и изостанал.

  Днес, в този свят, новината е за заседание и указания от Министерския съвет на РБългария за укрепване на Национална и Евросъюзна граница.

  Гледай от паралелния и не се меси.
  Молим.

  До коментар [#1] от "In my world":

  ще помогне някой друг път.

  Преди дни имаше новина унгария,австрия и немция могат да ни върнат 7000 нелегални емигранти.

 43. 43 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#42:"dnevnikar"]РБългария за укрепване на Национална и Евросъюзна граница. [/quote]
  да ще бъдат взети пари от данъкоплатците за укрепване.Съюза да дава пари за такива проекти

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  "богатият клуб на Брюксел" да осмисли помощите си,с оглед на днешният атентат.

 46. 46 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Превърнахме се в просяци и ще ни презират като просяци. След като провалихме няколко големи проекта за милиарди и пропуснахме да създадем хиляди работни места сега ще просим. Когато искат България да покаже "евроатлантическа" солидарност, ние винаги сме готови да си подложим задника. Да видим сега кой ще покаже солидарност с България.

 47. 47 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3527 Неутрално

  А в Турция има 1,5 млн бежанци. Ако Турция беше в ЕС, щяха да плъпнат из Европа. Извод - няма да приемат Турция в ЕС. Значи скоро Турция може да кандидатства в ЕАС. Това добра новина ли е?

 48. 48 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 628 Неутрално

  [quote#7:"Bulgarische Motoren Werke"]По света има 1.5 млрд мюсюлмани. Не могат ли "бягащите" мюсюлмани да отидат при тях?[/quote]

  Аааа- могат.

  Ма не искат. Щото при братята им няма социални помощи, лагери за "братя" и т.н.

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 49. 49 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 628 Весело

  [quote#24:"rosiraycheva50._"]Борисов пак почна с хъшлашките изказвания.Не се научи да говори като министър председател и това е.[/quote]

  Това е факт. Както е факт и че преди сме имали премиери със завидни реторични способности- двама от тях можеха да говорят с часове, и въпреки претенциите ми, че съм поне средно интелигентен човек с не беден речников запас- нищо не им разбирах... Жан Виденов и Сергей Станишев... Имаше и още един- Мони Короната, ама него не го разбирах по други причини.

  Така че- пълно щастие няма. За нас остава избора- ако много държим на реторичните способности на премиера- и Жан, и Серго са живи и здрави- остана само да им се примолим... Можем разбира се да си изберем и някоя от куклите, които четат прогнозата за времето по телевизиите- те също говорят правилно- сигурен съм, че тогава България ще пребъде!!!

  Айде- хаирлия да е!

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 50. 50 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4185 Неутрално

  заседанията на МС са голям майтап,ако ги предават на живо сигурен съм ще имат огромен успех.

  klimentm
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Не знам какво очаква, но... Ако Брюкселския клуб имаше намерение да ни облекчи по този въпрос, нямаше да ни ги връща. Да не ми говорят, че те били пожелали! Какво по-добро могат да намерят тук? Сега, евентуално, ще ни отпуснат някоя стотинка и останалото трябва да допълним ние, за да им подсигурим що-годе човешки условия за живот. Проблемът е, че ние нямаме пари!

  goblenka
 53. 53 Профил на Hash
  Hash
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Мрънкающите тъдява безделници да си дадат сметка, че десетината хиляди бежанци ще им се сторят като симпатична гастролираща трупа на фона на двата милиона български емигранти, ако не дай си Боже Европа и САЩ решат да отговорят с реципрочни действия на нашето нежелание да приемем шепа емигранти! Така че по-кротко с апокалиптичните вопли и си дайте сметка, че сме сред най-големите европейски генератори на емигранти към други страни - 1/4 от населението ни се изнесе след "грандиозните" костови "реформи". И мислете колко ще останат в България, след като същите некадърници сега се натискат пак да ни "реформират" по същия тертип!

  Реформаторският блок е проект на БСП/ДС
 54. 54 Профил на Hash
  Hash
  Рейтинг: 395 Неутрално

  [quote#46:"teridan"]пропуснахме да създадем хиляди работни места[/quote]
  За кого бе, калмук? Да не си мислиш, че необразованите роми и завършилите ПУЦ като тебе, които формират ядрото от трайно безработни, ще бъдат допуснати да работят в ядрена централа или в компресорна станция на газопровод? Какво ще правят там, ще метат изпадналите от реактора ядра с метлите ли? Естествено, че ще се внесат или кадърни българи, вече напуснали страната или обучен персонал от други страни. Това да не ти е ТКЗС-то, да ти връчат мотиката и да копаш кукуруза?

  Реформаторският блок е проект на БСП/ДС
 55. 55 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3527 Неутрално

  Нали видя, че парите ги дадоха на яйцето!

 56. 56 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1014 Весело

  [quote#29:"Dr. G."]Не трябва да "очаква", трябва да "ИЗИСКВА".[/quote]
  - И да "очаква" и да "ИЗИСКВА"-все тая! Богатите и вклуб да членуват, и да не са в клуб не обичат да дават пари, съвети- може.
  П.П.-"Ако си гладен или се нуждаеш от помощ иди при бедняк, той ще те нахрани и ще ти помогне. А ако искаш съвет иди при богаташ"/ БГ нар. поговорка/

 57. 57 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 857 Неутрално

  [quote#28:"bodhidharma94"] Ако се съберат всички от разните му там "Кръв и чест", "БНС", "Атака" и разните други агитки и агитчици -[/quote]

  е точно сега са заети да защитават руските интереси, иначе са ама много големи националисти- крият се под масата

  Cogito ergo sum :)
 58. 58 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#53] от "Hash":

  Такава глупост скоро не бях чел

 59. 59 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Медийната креатура, позьорът и плачльото напоследък се проявява и като ВЕЛИК ЕВРОПЕЙСКИ ПРОСЯК.
  Защото очевидно, изобщо нищо друго не му е ясно, освен ХАРЧЕНЕТО НА ЧУЖДИ ПАРИ.
  (Типично за всички комуноиди, естествено, нали ги гледаме вече повече от 70 години).

 60. 60 Профил на Hash
  Hash
  Рейтинг: 395 Любопитно

  До коментар [#59] от "ppopov_67":

  Медийни креатури можем да наречем само Раданчо и Арпаджиков, за които дори праведните костомолци не бяха чували, преди партията - майка БСП да ги инсталира за "лидери".
  Колкото до "чуждите" пари, изясни ли се от къде са милионите на Костов и ДСБ в определената от самите тях като банка на мафията - КТБ? Тези парици "чужди" ли са или за вас всичко, що е парица, си е родно и свое?

  Реформаторският блок е проект на БСП/ДС
 61. 61 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#22] от "dogwoman":

  Да си чувала за такъв случай някъде по света? Има достатъчно вратички в законите, които ние не знаем, но те са добре осведомени и ги ползват безскрупулно.

 62. 62 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#26:"dogwoman"]Тези от изброените държави не са бежанци.[/quote]
  И аз казвам, че не са бежанци, ама държавата за такива ни ги представя, че и статути им дава, вместо да ги отпрати към родните им палми.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK