Прокуратурата не вижда причини да разследва Делян Пеевски и майка му

Депутатът от ДПС Делян Пеевски

© Велко Ангелов, Капитал

Депутатът от ДПС Делян ПеевскиСофийската градска прокуратура (СГП) е отказала да образува досъдебно производство срещу депутата от ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева по сигнала, който неформалното сдружение "Протестна мрежа" подаде преди десет месеца до главния прокурор Сотир Цацаров, информира "Капитал". Репортер на изданието се е запознал със съдържанието на постановлението, изготвено от наблюдаващия проверката прокурор Боряна Бецова.


"Капитал" припомня, че сигналът на "Протестна мрежа" е подаден в края на февруари миналата година. Той беше срещу мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев, депутата от ДПС Делян Пеевски, издателя Ирена Кръстева и лидера на "България без цензура" Николай Бареков. Още в първите месеци се видя, че държавното обвинение работи само по частта от сигнала, която засяга Цветан Василев, а това съвпадна с разрива в отношенията му с Делян Пеевски, довел до поставянето на КТБ под специален надзор, припомня "Капитал". 


Наблюдаващият прокурор Бецова пише, че всички изложени в сигналите данни и обстоятелства (повечето от тях почиващи на медийни публикации и непотвърдени с конкретни факти, а единствено житейски възможни) са били детайлно проверени и анализирани в хода на извършената проверка и не са потвърдени с други такива".
От постановлението се вижда, че прокуратурата е проверявала седем от направленията в сигнала на "Протестна мрежа" - разминаване между стандарта на живот на Пеевски и декларираните от него доходи, връзка на депутата с фирми с неясен капитал, информация за наличие на разработки срещу Пеевски, "експресната" процедура по предоставяне на достъп до класифицирана информация на Пеевски, данни за търговия с влияние от депутата, неясно финансиране на фирми на Ирена Кръстева и неясно финансиране на движението на Николай Бареков.


Проверката на Бареков продължавала 


Още в самото начало на постановлението се казва, че материалите срещу лидера на ББЦ са били отделени в друга преписка, проверката по която "продължава", но без да се посочват повече данни. 


Прокурор Боряна Бецова обяснява, че в рамките на проверката са били "поискани и приобщени множество документи" за фирмите, споменати в сигнала, визирайки достъпната информация в Търговския регистър. Събрана е и информация от НАП за извършвани данъчни проверки срещу фирмите.


Само на трудови доходи -  без данъчна декларация


На Делян Пеевски е била назначена данъчна ревизия за периода от 2008 до 2012 г., от която е станало ясно, че той е подавал данъчни декларации за 2008 и 2009, но не и за следващите две години, защото не е получавал доходи "освен трудови и приравними към тях правоотношения". Проверката не установила "несъответствие между притежаваните имущества, получени доходи и направени разходи". Охраната на Пеевски се извършва от частна фирма ("Командо"), като за това плаща майка му – Ирена Кръстева.


Във връзка с изнесените данни в сигнала, че през периода 2002-2004 г. Пеевски е извършил сделки с имоти на цени под пазарните, прокурор Бецова приема, "че българското законодателство не позволява сключването и изповядването пред нотариус на сделки с недвижими имоти на цени под данъчна оценка", а пък доколкото понятието "пазарна цена" било "абстрактно и плод на свободно договаряне", е "безпреметно да се разширява периметърът на тълкуване в тази насока".


Пазарът на печатни издания не е работа на прокуратурата 


В сигнала на "Протестна мрежа" бяха изнесени данни, че дружествата, които издават вестниците, близки до Ирена Кръстева, са декларирали печалби, които силно се разминават с динамиката на пазара на печатните издания, който се "свива" през последните години. Тази печалба се трансформира в недвижими имоти, което мотивира активистите да поискат от държвното обвинение да провери дали няма данни и за пране на пари.


В постановлението, с което отказва образуване на разследване, се прави кратък преразказ на фирмените досиета на дружествата, свързани с Ирена Кръстева (който заема 1/3 от прокурорското постановление), цитирайки данни, достъпни за всеки в Търговския регистър. 


В прокурорския акт се цитират и резултати от провеждани през годините данъчни проверки на фирмите, като две от дружествата - "Балканска медийна компания" (която притежава по-голямата част от имотите, които Пеевски ползва) и дъщерното й дружество - "Нова българска медийна група холдинг", са били установени данъчни задължения – за първата фирма от 290 хил. лв., а за втората – 71 хил. лв. Задълженията обаче са били погасени от фирмите. Този факт беше изнесен от зам. главния прокурор Борислав Сарафов още през лятото.


Прокурор Бецова приема, че за да има укриване на данъци, "е необходимо деецът да не плати свой данък в големи размери", но "такива обстоятелства в коментираните по-горе случаи не са установени, дори напротив, поради което и не може да се направи извод за престъпления против финансовата и данъчната система". Тя стига до заключението, че не е работа на прокуратурата да проверява защо една фирма разпространява изданията си по-добре от други, т.е. не е работа на държавното обвинение да изяснява защо, след като всички издатели отчитат спад на приходите, фирмите на Кръстева отбелязват ръст.


Държавното обвинение отказва да образува производство за пране на пари с аргумент, че "единствено наличието на хипотетична възможност за такова неправомерно поведение не може да обуслови за действително извършено престъпление".


Светкавичният допуск до държавна тайна е безпредметно да се проверява


Във връзка с искането в сигнала да се провери информацията, че Делян Пеевски е бил обект на разработки от службите, каквито данни имаше в различни медии, от прокуратурата, без да цитират конкретни доказателства, приемат, че тези твърдения се явяват "изолирани и неподкрепени". От постановлението на прокурор Бецова не става ясно въобще дали е изискана информация от ДАНС за такива разработки или не.


По искането в сигнала да бъде проверена процедурата, по която Делян Пеевски е получил допуск до класифицирана информация само за няколко дни, от държавното обвинение приемат, че е безпредметно този факт да се проверява, защото вече е бил обект на проверка и нарушения не са открити без да уточнява от кого е извършена проверката.


"Капитал" припомня обаче, че наскоро председателят на ДАНС Владимир Писанчев информира, че процедурата е проведена в нарушение на законовите изисквания, защото е започнала, без да е било представено свидетелство за съдимост от Пеевски.


Прокуратурата не вижда и данни за търговия с влияние от страна на Делян Пеевски. Повод за сигнал за това беше негово изказване пред агенция ПИК, в което той заявява, че по молба на Цветан Цветанов е осъществявал чадър над престъпни босове в медиите си. "Обемът на извършената проверка не изисква проследяване на публикациите в печатните издания на дружествата", заявява прокурор Бецова и приема, че в сигнала не се "характеризират" признаци за "корупционен умисъл".


"Протестна мрежа": През последната година данните набъбнаха


От "Протестна мрежа" заявиха, че ще обсъдят отказа на прокуратурата с юристите доброволци, които са участвали в съставянето му: "Твърдото ни убеждение е, че от февруари 2014 насам има още повече данни, факти и публични изказвания, които потвърждават нашите съмнения. Такива са например изявленията на собственика на затворената вече КТБ Цветан Василев за участие на Пеевски в разпределяне на държавни поръчки и скрито участие в управлението на фирми от стратегическо значение като "Булгартабак". Затварянето на дейността по сигнала, без да е разпитан основен свидетел като Цветан Василев, е, меко казано, странно. Смятаме, че това са важни информации, които не бива да бъдат пренебрегвани от прокуратурата и ще използваме всяка законова възможност за пълно разкриване на истината за модела КОЙ. 


По отношение на отказа на прокуратурата да разследва връзките на Делян Пеевски с офшорни фирми (а той е съавтор на закона за ограничаване на тяхната дейност в България) смятаме, че това е ясен сигнал към всички политици и магистрати, че в България няма механизми против най-простия и сигурен начин за скриване на активи - ползване на офшорни фирми от юрисдикции без публичен регистър на собствеността. Това е изключително негативен пример и не е в посоката, в която очакваме да върви българската прокуратура, за да възстанови чувството за загубена справедливост в обществото ни."


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (124)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  Чи защо ще си разследвате спонсорите.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 916 Неутрално

  Покуратурата не виждала причини да разследва,а бг-обшеството все повече би трябвало да осъзнава липсата на причина тази т.н. прокуратура да съществува в този си вид, а т.н. да носят тоги вместо раирани ризи / поне една голяма част от тях /.... Общо взето - поредния резил на несъстоялата се държавност.

 4. 4 Профил на Втора цетка
  Втора цетка
  Рейтинг: 965 Любопитно

  Делян, без да допуска, ми създаде камара ядове лани...но, не позна човека...
  Сега с радост очаквам, нещата при него да се сакят по естествен път...

  Това е Ъпсурт, мене ме нема във целата схема...
 5. 5 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 627 Весело

  Ще ги разследват само в първоаприлска шега, то бива реформи в прокуратурата, ама да се посяга на най- святото...

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 6. 6 Профил на Втора цетка
  Втора цетка
  Рейтинг: 965 Неутрално

  [quote#4:"LocoMondo"]сакят[/quote]
  скапят...

  Това е Ъпсурт, мене ме нема във целата схема...
 7. 7 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 916 Любопитно

  До коментар [#2] от "shrink":
  За какво? Да ги имунизират срещу свински грип ли?

 8. 8 Профил на Петър
  Петър
  Рейтинг: 233 Неутрално
 9. 9 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 598 Неутрално

  "Прокуратурата не вижда причини да разследва Делян Пеевски и майка му"

  Сериозно?!? Каква изненада (настроение: саркастично-отвратено)

 10. 10 Профил на silverhead
  silverhead
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Аз пък май виждам причина да се разследва прокуратурата..

 11. 11 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5630 Неутрално

  Ти да видиш, няма за какво да се разследват медиите и Пеевски, а прокуратурата има ли за какво да я разследват.

 12. 12 Профил на joodi
  joodi
  Рейтинг: 402 Неутрално

  СМЕШКОВЦИ НА РАЗКЛАДКА ПРИ П......ЧО

 13. 13 Профил на Shaka Zulu
  Shaka Zulu
  Рейтинг: 515 Любопитно
 14. 14 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Има една групичка съдии и една групичка прокурори ...

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 15. 15 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 529 Неутрално

  #КОЙ продължава да управлява зад кулисите

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 16. 16 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Смеят ли да разследват началниците си, ами ако ги уволнят

 17. 17 Профил на adze
  adze
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Изводът е , да се разследва прокуратурата !

 18. 18 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Прокуратурата е също слуга на Делян Пеевски!

  Tony
 19. 19 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Е, по соца са санкционирали "паразити" - без протести ...
  Сега си имаме хправосъдие с протести...
  Хиляди български граждани се радват на свои синове и дъщери на Христова възраст - Делян Пеевски никак не е паразит, той е Божи пратеник и требе да го канонизираме ??? ...

 20. 20 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Протестна мрежа направиха неоценима услуга на Делян Пеевски, като вкараха общ сигнал за него, Бареков и Цветан Василев, позволявайки по този начин на прокуратурата да действа избирателно и да намачка само Василев.

 21. 21 Профил на pp90
  pp90
  Рейтинг: 233 Неутрално

  В превод: Пеевски не вижда причина да разследва себе си и майка си...

 22. 22 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4343 Весело

  Ми то затова прокуратурата у нас е част от съдебната система - за да е под патронажа на сляпата Темида и да не вижда причини и т.н.

 23. 23 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4343 Весело

  Българската прокуратура прилича на този герой от "История на един град" на Салтыков-Шчедрин, който бил сляп и глух, но като му дали да помирише парата веднага се задействал!

 24. 24 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3612 Неутрално

  Прокуратурата не вижда причини да разследва Делян Пеевски и майка му
  ––––––––––––––––––
  А аз не виждам причина прокуратурата да продължава да съществува по този начин и с този персонален състав!

  Прокуратурата като държавно обвинение и като контрол за законосъобразност ТРЯБВА да е част от изпълнителната власт.
  Казах.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 25. 25 Профил на Консерватор
  Консерватор
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Ще дойде времето и на Недосегаемия Корпулентен!

  Да оцелем ни предричат/и в бъдещето-чудеса!/Но тез,след нас,ще са различни:/Кой знае, как ще се наричат/и българи дали ще са?!... ... Коректно за права милеем,/в уж гражданското "общество"./Тъй в холивудската Еея/пърформанско ще оскотеем,/че ще си кажем:"И какво/щом чужд байрак над нас се вее?!..." Превърнахме се в население,/- но не в народ! -, което в прения,/през поводи-причини бол,/- за да няма угризения! -,/поредното си унижение,/ще срешнем пак със хляб и сол!... NB: Еея - островът на магьосницата Цирцея, която превръщала хората в свине; Омир, "Одисея" ===== РОДОТСТЪПНИЧЕСТВОТО Е ПЪРВОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕГОДНИКА.
 26. 26 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Цацаров - на прокурор!!!!

 27. 27 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Прокуратурата не ще да се саморазследва.

  Попътен вятър в главите!
 28. 28 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3612 Неутрално

  [quote#16:"shileto"]Смеят ли да разследват началниците си, ами ако ги уволнят[/quote]
  Там не уволняват.
  Там пенсионират в дървено пардесю.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 29. 29 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  До коментар [#10] : [quote#10:"silverhead"]Аз пък май виждам причина да се разследва прокуратурата..[/quote]

  Ама то и един съдия им го каза, при това обосновано, в решение по дело! Колкото пъти се препрочита "разбиващото" мнение на съдията, толкова по-ясно става как прокуратурата манипулира:
  Цитат:
  Случайностите, в които САС трябва да повярва, за да изключи версията за манипулация, която би могла да преследва най-различни цели:

  1. Случайно разследващите дават за изследване оригинал, а пишат на три места в постановлението си че дават ксерокопие от ксерокопието.

  2. Случайно вещото лице изследва тефтерчето в неговата цялост и в оригинал, а посочва, че изследва номерирани страници.

  3. Случайно оригиналът е отделен с други материали в друго досъдебно производство и не е предоставен на първата инстанция.

  4. Случайно експертиза върху оригинала по ДП /досъдебно производство - бел. ред./ №9/2014г. по описа на СО – СГП е назначена близо девет месеца след отделяне на материалите и пет дни след като втората съдебна инстанция го иска.

  5. Случайно до изчезване на тефтерчето няма никакъв отговор на прокурорските инстанции на искането на съда да се посочи кой е експертът назначен от СО – СГП и да се осигури взаимодействие и предоставяне на достъп до оригиналния документ и на експерта, назначен от САС.

  6. Случайно тефтерчето се озовава в личната чанта на пенсиониран експерт и е злощастно откраднато 15 дни преди поредното съдебно заседание, в което няма как да не направи впечатление, че СГП и С. не съдействат ефективно на настоящия състав на САС и следващата логична стъпка е да бъде поискано съдействие от Главния прокурор.

  7. Случайно в резултат на всички изброени дотук случайности оригиналното тефтерче, след изземването му на 09.07.2013г. и ксерокопирането му на 10.07.2013г, не е виждано в неговата цялост от нито едно лице извън прокуратурата и привлечения от тях експерт Б., не е било предявено в оригинал на подсъдимия и неговата защита, нито на досъдебното производство, нито в двете производства пред СГС и САС и не на последно място не е било виждано никога от членовете на съответните съдебни състави.
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/01/09/2450502_i_sudut_vidia_dp_i_dp_a_ne_10_v_tefterite_na_zlatanov/?ref=id&_ga=1.215484752.61085579.1420818758#comment-45

 30. 30 Профил на coffee
  coffee
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Хохооо, точно след като обявиха какъв ще ние докладът от Европейската комисия ни пускат ей ттуй. Мега наглост! (мрън)

 31. 31 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Четох, четох, и е така отвътре ми иде да се изцепя като организиран хамалин. Тия типове, чак за толкова ли прости ни мислят бе?! Не от ЕС и комисия, ако ще марсианците да ни пратят препоръки за реформа в съдебната система, тия чукундури пръста си няма да мръднат. Явно корупцията е неземна!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 32. 32 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 684 Гневно

  Някой да се чувства изненадан?

 33. 33 Профил на Стажанта
  Стажанта
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Невинен младенец на 33

  В минутата в която ДПС имат министър председател си късам паспорта!
 34. 34 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1790 Неутрално

  Пеевски е обратното на симпатичен за мен, но да бъде разследван за това или защото не споделям политическите му възгледи ми се струва грозно и обратно на демокрация.

 35. 35 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1494 Любопитно

  Цацаров ......... за теб няма да намерим достатъчно здраво дърво да те увесим , ама това не трябва да те грее , все ще намерим начин да си получиш заслуженото

  15.02.1989 - 07.02.2018
 36. 36 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3223 Неутрално

  Е, "имеетси хас" да вижда причини за разследване! Цацата е част от мафията Пеевски и това е видно за целия свят, само не и за българската изпълнителна и законодателна власт (съдебната не я споменавам по разбираеми причини).

  Пазете се от доносника vesolr
 37. 37 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3018 Неутрално

  Четох, много внимателно четох и не разбрах - това постановление от прокурор ли е писано или от адвоката на заподозрения?

 38. 38 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  Ами, да ви кажа, по-добре така. Без друго нищо нямаше да му направят, защо да си играем на "тука има-тука няма".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 39. 39 Профил на sapundzieva
  sapundzieva
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Защо ли да разследва Делян Пеевски, като е къде-къде по-добре да прибира хора за открадната кокошка. А Пеевски и неговата майка - законите ги пишат за тях, та няма да ги мислим.

 40. 40 Профил на trifo_pl
  trifo_pl
  Рейтинг: 299 Неутрално

  Ко?
  Не!

  ЦацаRatУрааааааааа!
 41. 41 Профил на turlakov
  turlakov
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Много ясно! Все едно Цветанов да го вкарат в затвора. Ще стана, ама друг път!

 42. 42 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 860 Разстроено

  едва ли някой е изненадан....

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 43. 43 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 969 Любопитно

  че той глигана сам ще арестува прокурора....щели да го разследват ...смях!

 44. 44 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 349 Гневно

  Продажници ненужни!

  Да живее България и българският народ.
 45. 45 Профил на Риба
  Риба
  Рейтинг: 402 Весело

  "Охраната на Пеевски се извършва от частна фирма ("Командо"
  Колко мило... спомен за младост. Някой са чели когато е трябвало, други пък са гледали само един филм...

 46. 46 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Защо да го разследва?!?! Той беше оневинен напълно за случая с Булгартабак преди няколко години, та сега ли, когато капиите са много по-качествени, ще бъде обвинен за някаква си например КТБ.

 47. 47 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4267 Неутрално

  Защо ли не съм изненадан ....................?!

 48. 48 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  До коментар [#37] от [quote#37:"Един препатил"]това постановление от прокурор ли е писано или от адвоката на заподозрения? [/quote]

  На мен пък ми прилича на онова писмо на Пеевски до Конституционния Съд:
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/10/08/2156806_delian_peevski_vuprosut_e_koi_ne_pozvoli_da_stana/

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  До коментар [#37] от "Един препатил":

  Кой написа писмото на Пеевски?
  http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/10/09/2157179_koi_napisa_pismoto_na_peevski/

 51. 51 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 520 Неутрално

  "Твърдото ни убеждение е, че от февруари 2014 насам има още повече данни, факти и публични изказвания, които потвърждават нашите съмнения. Такива са например изявленията на собственика на затворената вече КТБ Цветан Василев за участие на Пеевски в разпределяне на държавни поръчки и скрито участие в управлението на фирми от стратегическо значение като "Булгартабак".

  Така смятат от "Протестна мрежа",но прокуратурата смята,че:

  "единствено наличието на хипотетична възможност за такова неправомерно поведение не може да обуслови за действително извършено престъпление".

  И поради това,"... не вижда причини да разследва Делян Пеевски и майка му."

  Всичко е правилно,юридически издържано и законосъобразно,изненади и изненадани няма.

 52. 52 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3155 Неутрално

  ами и герб не иска (доказани срещи с ц.ц ) , нап не иска , рб не иска , искат единствено пуделите на задкулисието , и то само за да поддържат погледа в определена посока . и незабелязано да минат срещите организирани от мисионера на демократични школи .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 53. 53 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Гарван, гарвану око не вади!

 54. 54 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Поркуратурата се страхува да не хване свински грип.
  И относто Ицето Бисеров също нищо няма да образува. Ха ,на бас!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 55. 55 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Ми нали той си е назначил шефа им (ЦАЦАТА)... Как да има причини да го разследват ...

 56. 56 Профил на w22
  w22
  Рейтинг: 571 Неутрално

  chicago514 да не дебне статията? Почти на всяка втора е първи

 57. 57 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Втори път Пеевски на бял кон . И той в бяло . Колкото по- го мърлят , толкова по- чист излиза . Явно с факти , тип ЕЖКаза до следствие не се стига , камо ли до съд.

 58. 58 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Свиня на свинята калта не гази.

 59. 59 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Новина на деня:Прокуратурата не вижда причини да разследва Делян Пеевски и майка му

  Глупости,това е статистика.
  Помиите от МВР арестуваха немски журналисти пред хотела,че питали за имотите на "10"-ката,сега пък новина на деня било,че Главния Бекон намерил причини в закона да не се закача с шефчето.
  В ПМ са много фешън,остроумни и възмутени святи хора.
  Всичко си е точно и на място.


 60. 60 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  [quote#10:"silverhead"]Аз пък май виждам причина да се разследва прокуратурата.. [/quote]
  Ако някой е представил доказателства срещу Пеевски и майка му и прокурор не е повдигнал обвинение сериозно ще да го е закъсал!

  Иначе и на мен една комшийка ми каза ,че Цв Цв има 10-тина апартамента придобити без да ги е заработил с едната заплата ама при положение ,че са на баба-тъща какъв е проблема?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 61. 61 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Че то шефа си може ли да разследваш?Нали ща увилни бре!
  Цаца ама прокуратура,прокуратура ама цаца!

 62. 62 Профил на jza49480915
  jza49480915
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Само за това си деяние дето посегна на френските фирми и прогони инвеститорите за десетки години си заслужава да поседи в зандана минимум 15 години а те ми говорят глупости.По голяма простотия от това здраве му кажи и да не забравите да посетите лавка там ще вие свободата и правата а не да избирате депутати и президенти.Смешници а казват че правдата тържествува и погледнато от тяхна страна е истина тя съществува за силните на деня.Да живее мафиотска България единствената по рода си в Европа.

 63. 63 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1720 Гневно

  От написаното разбирам, че прокуратурата не си е мръднала пръста за да прави разследване. Заела се е да напише опровержение на сигналите, т.е. явява се адвокат на Пеевски.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 64. 64 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  От "Протестна мрежа" да се обърнат към Цветан Василев….преди да са го самоубили.
  Не случайно той не желае да се завърне в страната.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 65. 65 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 742 Неутрално

  На фона на Пеевски, мустака чак изглежда симпатичен.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 66. 66 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#54:"mdaa"]И относто Ицето Бисеров също нищо няма да образува. Ха ,на бас! [/quote]
  Тези забравиха за Христо Бисеров.
  Сигурно и там "не виждат причини за разследване".

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 67. 67 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 402 Весело

  То и остана да му намерят нещо на тоя чист човек. Спи и папка яко момчето ( я каква снага е отпрал), значи не го мъчи съвестта.

  chavo64
 68. 68 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 458 Весело

  Браво... Добре свършена работа, след тежка изморителна проверка. Прокурорите работили по случая заслужават да отдъхнат в новата почивна станция...
  (Още ли се мотат, та не са назначили готвачите)

  ВОНИШ БЕЕЕЕ !!!, шопарoff

 69. 69 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  СГП+СГС =🙈🙊🙉=🐖🐖🐖=👤👤👤=КОЙ

  СПЕШНА РЕФОРМА

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 70. 70 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  До коментар [#62] от "ahorra":

  Как може човек да се оплаче на френския посланик? Явно е, че единствено след неговата намеса българския т. нар. съд се размърдва...

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 71. 71 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Моята любима прокуратура ...
  и на майка му!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  krastitel
 72. 72 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Прокуратурата гледа през малък процеп. Мяркат се секретатарки, охранители, Чикагото...

  Няма други.

  Разсъждението за пране на пари е знаменито.

 73. 73 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7830 Неутрално

  Което означава,че са здраво свързани и никой не може да ги раздели.

 74. 74 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4153 Неутрално

  Прокурора дето ще вкара Пеевски в затвора още пие мляко.
  Тези няма да го докоснат с пръст, пък и съдията дето ще го осъди не виждам!

  klimentm
 75. 75 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Това е пълен фарс и подигравка с гражданите на България! С тези, които всъщност плащат заплатите на прокурорите и следователите.

  Очевидно от постановлението на прокуратурата е, че не са си свършили работата и целенасочено се опитват да оневинят някой, който с вплитането на частни бизнес интереси и политическо влияние разполага с огромен личен и обществен ресурс. Обясненията на прокурор Бецова са под нивото на средно грамотен човек. Въпросът е от изключителен обществен интерес, защото описаното влияние и сливане на интереси е в състояние да подкопае устоите на държавата. Магистратите са длъжни да положат всички възможни усилия за да докажат, че са неподкупни, и че в държавата ни има справедливост. Законите са равни за всички, но политическите личности, които с влиянието и възможностите си "разпределят порциите", не могат да очакват повърхностно отношение от страна на прокуратурата.

  За търговията с влияние би трябва да има много сериозно разследване, защото е явно, че този индивид има прекалено голямо влияние в институциите. И това разследване трябва да се направи от сериозно подготвени юристи и следователи поставени под специална полицейска защита. С разпитване на много, много свидетели.

 76. 76 Профил на глупав българин
  глупав българин
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Разбира се, Софийска прокуратура е слуга на Пеевски. Да видим до кога? Екскременти летят от тази система като за последно. Така като мълчи на Бойко ще му е доста трудно да спаси службицата си. КОЙ е господарят му и кой от нас ще му повярва на следващите избори? Май Делянчо ще дели ромските гласове с Бойко.

 77. 77 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3835 Неутрално

  До коментар [#52] от "deribeev":

  ,,ами и герб не иска (доказани срещи с ц.ц ) ...,,

  За ваше сведение доказани са само влизанията в министерството, без да има други сведения

 78. 78 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Този дали спи спокойно ???
  От кукуратурата не го е страх, то е ясно, но от други "органи" ???
  Не знае ли, че е бушон ?
  Надали ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 79. 79 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Имах си х'аз Прокуратурата да вижда.
  Това е оксиморон в БГ.
  90% от Магистратите виждат САМО подкупите, които взимат.

 80. 80 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Кой ли е по-тежък - Пеевски или Цацаров ?
  На килограми де.

 81. 81 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  Брей че изненада...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 82. 82 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Ами, дано дойде по-скоро денят, когато ще ги разследват в един кюп със самата прокуратура.

 83. 83 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  [quote#78:"роджър"]Този дали спи спокойно ???
  От кукуратурата не го е страх, то е ясно, но от други "органи" ??? [/quote]

  Нали го виждаш в какво чудовище се е превърнал; от какво мислиш че е - от стрес, от страх!

 84. 84 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 626 Любопитно

  До коментар [#13] от "Shaka Zulu":
  [quote#13:"Shaka Zulu"]Някой да е изненадан? [/quote]
  Аз съм изненадан! Наистина съм изненадан!Нали сега на власт са ГЕРБ и РБ и то ЗАЕДНО!
  Това са хората афиширали се като най-големи врагове на КОЙ?
  КОЙ? КОЙ ? КОЙ?
  С тази магнетична и обвита в загадъчност
  думичка,разгневената тълпа от гербери и реформатори
  свали мистичния КОЙ и сложи своите хора на власт!
  И сега аз искам да попитам:
  ЗАЩО, Орешарски,Станишев,Местан,Доган и Дебеличкият КОЙ
  (както и майка му) не"търкат подсъдимата скамейка"?
  ЗАЩО? ЗАЩО? ЗАЩО?
  Герберите и реформаторите не могат да се преборят с тях ли,
  или те всъщност са приятели ,
  служещи на едни и същи Господари от
  САЩ и ЕС
  и всичко е било за парлама?
  Стани Да Седна!

 85. 85 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 626 Любопитно

  До коментар [#15] от "Идеологически диверсант":
  [quote#15:"Идеологически диверсант"]#КОЙ продължава да управлява зад кулисите [/quote]
  А уж на власт са ГЕРБ и РБ ! Това какво означава?
  Че май всичко е било за парлама-
  и,че са си един общ червено-син, лево-десен отбор!

 86. 86 Профил на Ivalina Ivanova
  Ivalina Ivanova
  Рейтинг: 8 Разстроено

  .....ама разбира се,няма за какво, никой се разследва шефа

 87. 87 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  Ами в тоя случай Протестна мрежа подготвя мотивиран протест и протестира пред Прокуратурата докато не изринем боклуците от там.
  Да, Конституцията защитава Прокуратурата, но защитава и правото да протестираме, докато не постигнем исканията си в интерес на общото благо.

 88. 88 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 527 Неутрално

  До коментар [#85] от "багаин":

  "А уж на власт са ГЕРБ и РБ ! Това какво означава?"

  Означава, че независимата прокуратура не е на тяхна страна. Нима очакваш изведнъж да кажат "Не искаме повече хотели." ?Другите ти заключения са, меко казано, тенденциозни.

 89. 89 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 626 Весело

  До коментар [#80] от "tolex":
  [quote#80:"tolex"]Кой ли е по-тежък - Пеевски или Цацаров ?
  На килограми де. [/quote]
  Да Ви кажа честно,мисля,че и Фидоска не им отстъпва!
  А от"втора линия" мощно "дърпат"напред
  и им "дишат във врата",
  самият Баце,
  Лилето(малката Фидоска)
  и Мара Филева(Капон)
  Битката на кантара ще е здрава!

 90. 90 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  Главният прокурор Цацаров трябва да отговори на няколко въпроса публично:
  Къде са двойнодънните микробуси от Костинброд, за които публично съобщиха, че ги знаят?
  Къде е Бисеров и от коя точно швейцарска служба чакат писмо?
  Кой прокурор провери назначението на Мамин Прасчо в ДАНС?
  Къде е тефтера на Златанов?
  След като се крие като мишка от тези отговори, трябва да има мирен и законен начин да го принудим да отговаря пред обществото.
  Ако не можем, значи не сме общество.

 91. 91 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Тая лоена топка, може да бъде привлечена под отговорност и осъдена САМО от Прокурор и Съдия, които имат аскетски наклонности, нямат никакви близки и знаят че до година ще починат от рак.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 92. 92 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Мутрите си живеят царски в Бг.

  Данъкоплатецът плаща заплатите на огромен апарат (МВР, прокуратура, съд), който бди над мутрите, пази ги, улеснява ги.

 93. 93 Профил на jagal
  jagal
  Рейтинг: 480 Гневно

  Аба натюрлих!

  Мам*а Ви Гадове!!!

 94. 94 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  [quote#90:"k_"]
  След като се крие като мишка от тези отговори, трябва да има мирен и законен начин да го принудим да отговаря пред обществото.
  Ако не можем, значи не сме общество. [/quote]
  Ако до месец-два кабинетът с общи усилия и мнозинство в парламента не намери начин да сгромоляса тази съдебна система-мафиотски служители........или народът ги измита всичките, или си кюта докрай в най-новото робство на Балканите. По-добре ужасен край,, вместо ужас без край.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 95. 95 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1862 Неутрално

  Ако някой се пита защо българите в края на 14 век не са дали решително сражение срещу турците, и са паднали под властта им почти без съпротива, в статията може да намери една от основните причини - никой от тогавашните обикновените хора от третото съсловие (различно от съвременната номенклатура на НОИ ), не е горял от желание да жертва живота си за тогавашната българска държава с нейната управляваща феодална пасмина !

 96. 96 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#88] от "sanlivko":
  [quote#85:"багаин"]А уж на власт са ГЕРБ и РБ ! Това какво означава? [/quote]
  [quote#88:"sanlivko"]Означава, че независимата прокуратура не е на тяхна страна.[/quote]
  И какво от това? Нали ГЕРБ и РБ са НА ВЛАСТ-нали така?
  Значи,че след като СА НА ВЛАСТ,трябва да предприемат необходимите стъпки да уволнят и сменят съдии и прокурори,
  които са назначени от предишните! Трябва да намерят начин как да го направят! Пак казвам -ГЕРБ и РБ са НА ВЛАСТ,значи не би трябвало да има проблеми със смяната и уволненията!
  Путин в Русия и Ердоган в Турция как смениха всички"неудобни"за тях лица и сложиха навсякъде "свои хора"! А след това последва
  (и още следва)разправа с"неудобните"! Така се прави!
  [quote#88:"sanlivko"]Нима очакваш изведнъж да кажат "Не искаме повече хотели."[/quote]
  Напротив,аз очаквАХ да им вземат и тези хотели,дето имат(на предишните)!
  [quote#88:"sanlivko"]Другите ти заключения са, меко казано, тенденциозни. [/quote]
  Вижте колега,за мен като атакист не са тенденциозни!
  За мен комунистите(интернационалистите)
  и неолиберастите(мултикултуралистите,
  глобалистите)
  са двете страни на една и съща монета,
  "леви" "десни"- нямат разлика за мен-
  аз ги наричам с общото название-"толерасти"
  По Бай Тошово време
  -"другарят" Шукри МюмюнОВ ми беше"брат",
  а "другарката" Айше МехмедОВА ми беше"сестра"
  С хората от"малцинствата"трябваше да вярваме в една религия -Петолъчката!
  Сега какво се е променило?
  МюмюнОГЛУ "ага"пак ми е брат,
  а Айше "ханъм" пак ми е сестра,
  (само,че те вече се изживяват на римляни)
  и не стига това,ами в най-скоро време ще си имам
  и нови още по-многобройни "Мюсюлмански братя,сестри,брадовчеди,балдъзи и баджанаци"
  от родата на Али Баба и четиридесетте разбойници и Аладин с Вълшебната лампа
  И религията май пак ще ни бъде една-само ще прикачим
  Месечината към Петолъчката и готово!

 97. 97 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4153 Неутрално

  Ако Пеевски влезе в затвора това ще значи че Борисов не е на власт, Цацаров вече не е главен прокурор, сегашният ВСС е под следствие, редица негови членове излежават присъди, Искров и подуправителите на БНБ са в централния, Цветан Василев им прави компания и още много други знаменателни събития.
  Нито едно от тях не е на лице, ерго рано е още!

  klimentm
 98. 98 Профил на WWIII
  WWIII
  Рейтинг: 458 Весело

  Ааа, не пип, че пляс по цацата!

 99. 99 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Ако иска да има недависим съд и прокуратура,Българиятрябва да извърши реформа и да промени състава на КС,ВВС и Главна прокуратура."Пеевси" обслужвал няколко правителства и затова е пуснал дълбоки корени в държавата.

 100. 100 Профил на selqka
  selqka
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Не може ли да се организира гражданска петиция , с която да не даваме избор на прокуратурата и да го разследва все пак

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK