Кметът на Пазарджик през сълзи: Изключвам убийството на Татяна Стоянова да е свързано с работата

кметът Тодор Попов

© Катя Бузник

кметът Тодор ПоповКметът на Пазарджик Тодор Попов, видимо разстроен и през сълзи, даде редовната си пресконференция за медиите, въпреки очакването на всички, че след снощното убийство на шефа на кабинета му Татяна Стоянова, той няма да излезе да говори.


"От снощи си задавам един въпрос защо се случи това и какви са причините. Не мога да си дам отговор. Искам обаче да избегнем всякакви спекулации за вероятните причини да се случи това нещо. Имам предвид, че Татяна е изключително професионално подготвен човек, супер отговорен и изключвам какъвто и да е мотив или причина това нещо да е свързано с нейната работа. С нея съм от 15 години и ще ми липсва много. Не съм бил толкова лично близък с нея, за да знам подробности от личния й живот. Силно се надявам и имам уверението на разследващите, че ще направят всичко възможно да разберат коя е причината и защо. С каквото можем ще съдействаме".


След тази част от изявлението си пред медиите кметът Тодор Попов заплака и му беше трудно да продължи.
В отговор на журналистически въпроси той заяви, че няма информация Стоянова да се е страхувала от някого, да е била заплашвана. Той съобщи, че знае за пет куршума, с които е била разстреляна.


"Татяна никога не е била решаващ фактор за нещо, за каквото и да е било, координираше работата на всички звена в общината и водеше комуникацията на общината с медиите. Какви сделки! Какви интереси!" - така той отговори на въпроса дали убийството не е заплаха срещу него и уточни, че не е искал и не иска охрана.


"Приемам това, че с един от близките ми хора повече няма да бъдем заедно", каза Тодор Попов. "През годините не съм дал никакъв повод да ми се отправят заплахи. Ако някой искаше с мен да се занимава, в днешния ден нямаше да давам това интервю.", каза още кметът на Пазарджик.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK