Едно наум: Светлана Шаренкова и Димитър Иванов с признание и държавна премия от Русия

Дмитрий Медведев (в средата) със Светлана Шаренкова и Димитър Иванов. Снимката е от официалния сайт на руския премиер и се споделя в условията на лиценза <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/deed.ru" target="_blank">Creative Commons 3.0</a>

Дмитрий Медведев (в средата) със Светлана Шаренкова и Димитър Иванов. Снимката е от официалния сайт на руския премиер и се споделя в условията на лиценза Creative Commons 3.0В рубриката "Едно наум" "Дневник" публикува прессъобщения, откъси от материали, изказвания и други, които трябва да се четат с едно наум.


Премиерът на Русия Дмитрий Медведев награди издателите на вестник "Русия днес-Россия сегодня" Светлана Шаренкова и Димитър Иванов с държавна премия на правителството на Руската федерация, съобщава в днешния си брой "Стандарт". 


Двамата са били отличени по време на церемония за връчване на годишните награди в областта на медиите в страната, състояла се в Дома на правителството в Москва. 
Според официалния сайт на руския премиер наградата, в която е отличено изданието на Шаренкова и Иванов, е първа за новосъздадената категория - за най-добро чуждестранно рускоезично издание. Целта на този приз е да насърчава употребата на добър руски език и извън границите на страната, е обяснил в речта си премиерът Медведев в словото си  при обявяването на наградите. 


Годишните награди на правителството в областта на медиите се връчват от 2005г., като целта им е да стимулират развитието на средствата за масова информация и насърчаването на професионализма в тях, се казва в сайта на руския премиер. Всяка година се присъждат 10 премии, всяка от които на стойност 1 млн. рубли, което, според актуалния валутен курс, се равнява на 12 835 евро. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK