"Зелените" поискаха оставките на Иван Искров и Стоян Мавродиев

Иван Искров и Стоян Мавродиев по време на събитие по повод празника на банкера в края на 2014 г.

© Юлия Лазарова

Иван Искров и Стоян Мавродиев по време на събитие по повод празника на банкера в края на 2014 г.Партия "Зелените" настоя за оставки на управителя на БНБ Иван Искров и шефа на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев. От формацията заявяват, че вместо да поемат отговорност за фалита на КТБ, ръководствата на двата регулатора" удобно си намериха "виновник" за несвършеното от тях в лицето на медиите", като припомнят безпрецедентната глоба, която КФН наложи на "Икономедиа" (издател на "Капитал" и "Дневник").


"Зелените" заявяват, че регулаторът, който трябва да следи за финансовата стабилност, си е избрал ново амплоа - да контролира част от медиите в страната. От формацията са на мнение, че поставянето начело на БНБ и КФН на "трайно компрометирани лица като Иван Искров и Стоян Мавродиев е сигнал за всички граждани на България, че


случаи, подобни на КТБ, могат да се повторят
а също превръща регулаторите в "слепи инструменти" за прокарване на интереси.


Ето пълния текст на позицията на "Зелените":


Вече повече от 6 месеца след най-голямата финансова измама в България – фалита на КТБ – все още няма политическо лице или държавен орган, които да са поели каквато и да било отговорност за случилото се. Нещо повече – дори тези, които по закон носят тази отговорност – ръководствата на Българската народна банка (БНБ) и Комисията за финансов надзор (КФН) – в един глас заявиха, че законът не им е дал достатъчно правомощия да надзирават финансовата система и затова не могат да носят никаква отговорност. За сметка на това и двата регулатора удобно си намериха "виновник" за несвършеното от тях в лицето на медиите, които "клатели стабилността".


Първоначално БНБ излезе с гневни декларации и заплахи срещу резонните въпроси на "Биволъ" за "гнилите ябълки" в банковата система. От днес топката бе поета и от техните колеги от КФН, които наложиха безпрецедентната глоба от 160 хил. лв. на "Икономедиа" за това, че е "манипулирала пазара", разкривайки неудобната истина за КТБ. По информация от медиите предстоят подобни санкции и за "Биволъ" и Mediapool. Очевидно призваният да следи за финансовата стабилност регулатор си е избрал ново амплоа – да контролира и следи (част от) медиите в България и да ги наказва, ако не са му симпатични.


Тази


"медийна активност" на институцията, ръководена от Мавродиев, ярко контрастира с нейната пасивност


през всичките години, в които се надуваше балонът КТБ, довел до фалита ѝ в началото на лятото. Въпреки че все още регулаторът не е обявил публично какви са загубите на надзиравания от него небанков финансов сектор от фалита на КТБ, по неофициални данни сумата надхвърля значително половин милиард лева. Въпреки това Мавродиев също се обяви за "невинен", тъй като според него КФН имала по-малко правомощия по отношение на КТБ и от ветеринарния контрол. Удобно обаче забрави да сподели кой одобряваше множеството публични емисии на самата КТБ и компании, свързани с нея, в рекордно кратки срокове.


Кой трябваше да следи за системния риск и да забележи огромната за българските мащаби сума, инвестирана в групата КТБ чрез капиталовия пазар от различни поднадзорни на КФН лица? И не на последно място –


кой трябваше да следи за истинските пазарни манипулации


чрез които различни компании от групата КТБ формираха кухи обороти и печалби, създавайки невярна представа за стойността на компаниите и книжата им? Както се вижда, всичко това не е било в прерогативите на ветеринарния контрол.


Досегашната дейност на ръководствата на КФН и БНБ ясно показва, че поставянето начело на независимите финансови регулатори на ярко изразени партийни кандидатури води до трайно негативни резултати и превръща колективните по замисъл регулатори в слепи инструменти за прокарване на интересите на лицата, които ги ръководят, както и на тези, които са ги издигнали. Това в комбинация с пълната безотговорност, а често и некомпетентност на тези ръководители,


не позволява на регулаторите да забележат дори огромни по мащаба си финансови измами, какъвто е случаят с КТБ


Според нас оставянето начело на най-важните финансови регулатори на трайно компрометирани лица като Иван Искров и Стоян Мавродиев е сигнал за всички граждани на България, че случаи, подобни на КТБ, могат да се повторят, без пак някой да забележи и без никой да е виновен. Как да сме сигурни, че Искров, който твърди, че не е знаел какво става в самата БНБ, знае какво става в другите банки? Как да сме сигурни, че Мавродиев, който очевидно не се вълнува от капиталовия пазар и предпочита да надзирава медиите, следи дали пенсионните фондове се управляват в интерес на осигурените.


Едва след като на техните места бъдат поставени доказани професионалисти, необвързани с партийни и олигархични кръгове, може да се надяваме, че ще започне новото изграждане на регулаторните органи като независими и справедливи институции.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (90)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3542 Неутрално
 2. 2 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Кои зелени, тези дето са червени от вътре ли? Иначе тези са си за оставки

 3. 3 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4248 Неутрално

  Хубаво ама тези двамата са христоматиен пример за непукизъм и наглост! Нахлството им клони към безкрайност!

  klimentm
 4. 4 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  Подкрепям напълно.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 5. 5 Профил на ok
  ok
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Зелените е ясно, че са пичове. Сега да видим Радан дали ще каже нещо смислено или пак ще говори за коалиционна култура и че ще прави реформи в сфертата на смяната на портрети на учени.

 6. 6 Профил на Rob Roy
  Rob Roy
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Зелените май и те не знаят партия ли са, протестъри ли са, гражданско сдружение ли са, за екология ли трябва да мислят или за нещо друго. Както подскачат ще каже човек че в техните джобове са бръкнали от КФН.

 7. 7 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Поредните популисти, които никой не го интересува какво искат или не искат!

 8. 7 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1631 Неутрално

  тези двама престъпници са част от престъпната шайка, която се опитва да овладее страната. За оставките им (естествено последвани от наказателно преследване) трябва да настояват всички партии от управляващата коалиция. И не само да настояват, а предприемат действия.

 9. 9 Профил на опа
  опа
  Рейтинг: 466 Неутрално

  ... браво !!! Най-после ....

 10. 10 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 466 Неутрално

  зелените, червенеещи отвътре и саботиращи всичко градивно... Срещу пари, разбира се....

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 11. 11 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  Отдавна трябваше да си подадат оставките и двамата

 12. 12 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Много отдавна трябваше не само да са изритани но и следствени и Мавровиев и Искров .Но като мафията си има държава ще глобяваме вестници.

 13. 13 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Двамата са доведени във властта от Симеон 2-ри и НДСВ. А Симеон 2-ри има специално отношение към Русия, той знае кого да привлече във властта.

 14. 14 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1550 Любопитно

  [quote#2:"shileto"]Кои зелени, тези дето са червени от вътре ли?[/quote]
  Не, не става дума нито за "Зелената партия", нито "Партията на Зелените", нито другите ментета, създадени и контролирани от ДС.
  Партия "Зелените" е създадена от хора на които НАИСТИНА им пука за Природата, които се борят против изцепки като стъпкването на Иракли, Странджа, Банско, Натура 2000.
  Тези Зелени доказано нямат агенти на ДС в листите си.
  Както и 101 други причини за уважение. Гласувам за тях през последните 6 години.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 15. 15 Профил на Kiril Dimov
  Kiril Dimov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  оф забравих, че Искров си подаваше оставката от 5 месеца насам...ама още не я е подал...аман от службогонци хрантутници

 16. 16 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 792 Неутрално

  "Зелените" поискаха оставките на Иван Искров и Стоян Мавродиев

  По-добре би било ако искането на зелените звучеше - Искаме оставките и съд за Иван Искров и Стоян Мавродиев.

 17. 17 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  Не съм фен на зелените, но напълно гио подкрепям.
  Ако има подписка, веднага бих се включил!

  I Want To Believe
 18. 18 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 613 Весело

  Ами по стар комунистически почин....

  Дума дупка не прави, но за дума до дупка се гони!

  Имал другарят Мавродиев карез на медията, дето "уронва доброто му име" - що да не впрегне малко държавни ресурси за да се саморазправи с тази медия?!

  Нормалното е, ако изнесеното в медиите не е вярно и накърнява доброто име на някого - той да се обърне към съда и да потърси защита....

  А иначе - колко по-лесно е - Фраааасссс - една голяма глоба - пък да си мислите другия път дали ще петните името на тази "света вода - ненапита"...

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 19. 19 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Подкрепям. Мавродиев е време да си ходи.

 20. 20 Профил на Georgi Velev
  Georgi Velev
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Икономедия, разбирам че имате конфликт с Мавродиев, но "Зеленире" да искат оставка на Финансов Регулатор е като съюза на миьорите да иска оставка на Главния Инспекторат в Министерство на Културата,

  И кво кат искат?

  Между проститутката и соростутката предпочитам първото. Тя не мами и няма претенции.
 21. 21 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  До коментар [#14] от "B52":
  Блажени са верующите

 22. 22 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Всички,които са яхнали държавата и населението са си издействали статут на независими и не могат да бъдат наритани от окупираната ясла.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Georgi Velev
  Georgi Velev
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#3:"klimentm"]Хубаво ама тези двамата са христоматиен пример за непукизъм и наглост! Нахлството им клони към безкрайност![/quote]

  кариеристчета. не мой с топ ги мръдна.
  Искров като разбра, че няма да бъде шефче в солунската банка и даде на заден ход...

  Между проститутката и соростутката предпочитам първото. Тя не мами и няма претенции.
 25. 25 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#5:"ok"]Зелените е ясно, че са пичове. Сега да видим Радан дали ще каже нещо смислено или....[/quote]
  Позицията на РБ е ясно още от затварянето на КТБ - Искров и Мавродиев следва да си подадат оставките. Промяна в тази позиция няма. Ти какво друго очакваш от Радан Кънев?

 26. 26 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5751 Неутрално

  И ние искаме оставката на Искров и Мавродиев и ги подкрепям на пълно.

 27. 27 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 466 Любопитно

  Кой, напада " Икономедиа " ?

  Happy face says, adios !
 28. 28 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#19:"Uprsport"]Подкрепям. Мавродиев е време да си ходи.[/quote]
  Да, ама Баце не ще и да чуе. Все пак Мавродиев му е вярно куче.

 29. 29 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  държавните институции отдавна са превзети от кръговете, които подрънкват куклите на конци пред публиката.

  този е поредният от срамните симптоми на фасадната демокрация, в която пребиваваме от четвърт век (!?!)

  колко много загубено време, емоции, вяра и възможности, колко хора напуснаха обиталнята в търсене на честност, почтеност и справедливост от страна на държавата, колко променени съдби стоят зад това число 25...

 30. 30 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1460 Любопитно

  Нещо феновете на Групировката усилено плюят Зелените.
  Защо ли?
  #КОЙ плаща.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 31. 31 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Сакън! Няма да ми пипате момчетата! Толкова са ми предани. Ще се боря за тях до дупка! Тролве - тревога! Почвайте да формирате общественото мнение в полза на двамата герой в борбата за разколачване на държавата!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 32. 32 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 731 Неутрално

  До коментар [#28] от "choss":

  Вярно куче, обаче компрометира Баце.

 33. 33 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Да, ама зад тях Боко. Голям артист, голямо нещо. Та нали именно той, взе крайното решение в НС. Актьорското му майсторство неможе да скрие фактите.

 34. 34 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  По позицията относно тези две оставки си личат най-ясно защитниците на статуквото и Сарай-корпорейшън!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 35. 35 Профил на ok
  ok
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#25] от "choss":

  За съжаление РБ са лицето на скритата коалиция между ГЕРБ и Пеевски. Зелените могат да искат смени, но коалиционни партньори трябва да могат да ги изискват и налагат.

 36. 36 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Искров-предложен и избран от ГЕРБ+БСП+ДПС
  Мавродиев-предложен и избран от ГЕРБ+ДПС
  Общото е, че са хора на КОЙ(ДПС) и продукт на БОСТАН

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 37. 37 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  Изненадаха ме, отдавна не бях чувал нещо смислено от тях, само не разбирам, защо пропускат и Цацаров и ДАНС по същата причина.

 38. 38 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Тези двамата са за съд и конфисквация на имущество, придобито от престъпна дейност. Оставката е най-малкото нещо, което може да им се случи.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 39. 39 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3072 Неутрално

  Браво на зелените ! Двете НДСВ-ейски юпита са за съд!

 40. 40 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Борисов отново забаламоса електората си. От както "управлява" нито дума повече за Искров.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 41. 41 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  """. . .Вече повече от 6 месеца след най-голямата финансова измама в България . . """
  ====================

  Искам само да до уточна,като добавя следното :
  6 месеца след най-голямата финансова измама в България ПРЕЗ НАСТОЯЩИЯ век до сега !
  За миналия век трябва да отчетем десети летното ограбване на България и българския народ от шайката Политбюро на БКП и ЦК на БКП , в съдружие с ЦК на ДКМС

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 42. 42 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 998 Неутрално

  [quote#39:"hodounski"]Двете НДСВ-ейски юпита са за съд![/quote]
  -Едното-Стоян Мавродиев е "юпи"-кадър на ГЕРБ. Беше им и депутатин, и председател на комисия в НС, в предния мандат на ГЕРБ. А на 16 юни 2010 година депутатите в 41-вото Народно събрание го избират за председател на Комисията за финансов надзор

 43. 43 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Ето, това е Неолиберализъм и Либертарианство в действие!

  Шефовете на Регулатора, на БНБ и КФН, на празненство, на разноски на тези, които трябва да регулират.

  Това е лобиизъм и клиентелизъм.

  Оставка!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 44. 44 Профил на Стажанта
  Стажанта
  Рейтинг: 459 Неутрално

  НЕ се ли нахрантутиха тия двамата? Или те гонят "телесното-постижение" на лидера си - Дебелян Прасевски

  В минутата в която ДПС имат министър председател си късам паспорта!
 45. 45 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 998 Весело

  [quote#28:"choss"]
  Подкрепям. Мавродиев е време да си ходи.- цитат на коментар #19 от “Uprsport”
  Да, ама Баце не ще и да чуе. Все пак Мавродиев му е вярно куче.[/quote]
  -Да, ама може вече да са станали прекалено много пържолите му за хранене.

 46. 46 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Радан и сие, постепено се превръща в параван на "бостан".

 47. 47 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 998 Весело

  [quote#27:"Р. Дражев"]Кой, напада " Икономедиа " ?[/quote]
  -И кой отвръща на удара?

 48. 48 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Германия пласира ДЦК не с 3% както България, а с 0,3% доходност. Тази разлика се дължи на БНБ и КФН. Нека Борисов още ги държи на постовете им. Те очевидно нито доблест нито срам имат.

 49. 49 Профил на vladivlad
  vladivlad
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Оставка и съд за незипълнение на служебните задължения за тези двамцата.

  Do or do not. There is no try. Yoda
 50. 50 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Моментална оставка на Брендо и компания!

 51. 51 Профил на Андрей Ралев
  Андрей Ралев
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#25:"choss"]Ти какво друго очакваш от Радан Кънев? [/quote]
  Аз очаквам от Радан Кънев не позиции, а действия. Зелените не са в правителството и имат много по-малко лостове за въздействие. Но РБ има и все още се надявам, че ще се задейства.

  www.balkani.org www.bulgariangreens.org
 52. 52 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  """. . бъдат поставени доказани професионалисти, необвързани с партийни и олигархични кръгове,. .""
  ==================

  Има ли такива ?
  Хем професионалисти ,
  хем необвързани . . .???????

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 53. 53 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  От лани ги искаме тия оставки и кво?И на теа ли втори шанс ???

 54. 54 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  И аз се присъединявам!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 55. 55 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#1:"chicago514"]Тези се събудиха.[/quote]

  когато наложиха глаба на вестник Капитал ... !?

  Странно

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 57. 57 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 743 Неутрално

  До коментар [#2] от "shileto":

  Не става дума за кои зелени, а за уволнението на двама продажни мошеници, които ползуват властта си по свое усмотрение. Резултатът от подобни практики го видяхме при КТБ.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 59 Профил на radetski
  radetski
  Рейтинг: 414 Неутрално

  До коментар [#56] от "Евразиеца":

  До коментар [#1] от "chicago514":

  Въпросът е ЗАЩО всички останали спят?

 60. 60 Профил на Плам
  Плам
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#25] от "choss":

  Дела, а не приказки!

 61. 61 Профил на metalogy
  metalogy
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Партия "Зелените" настоя за оставки на управителя на БНБ Иван Искров и шефа на Комисията за финансов надзор.
  Присъединявам се.

  колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
 62. 62 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 487 Неутрално

  До коментар [#3] от "klimentm":

  "Нахалството"на Искров и компания идва от безхаберието на правителството.

 63. 63 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Тия двамата нали се сещате какви заплати взимат. Кой луд да пусне такъв кокал. То не е кокал, ами направо си е баница с пържоли

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 64. 64 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 743 Неутрално

  До коментар [#43] от "socialen":


  [quote#43:"socialen"]Ето, това е Неолиберализъм и Либертарианство в действие!

  Шефовете на Регулатора, на БНБ и КФН, на празненство, на разноски на тези, които трябва да регулират.

  Това е лобиизъм и клиентелизъм.[/quote]

  Каша от понятия, думи, и смисъл.
  1. Неолиберализъм е измишльотина.
  2. Не, това категорично не е либертарианство. Либертарианството е твърд защитник на върховенството на закона, а това е злоупотреба с власт. Няма либертарианец на тази земя, който да защитава злоупотребата с власт.
  3. Празненството само по себе си не е проблем. Присъствието на него от представители на регулаторите може да се тълкува като евентуален конфликт на интереси и трябва да се избягва.
  4. Не е лобизъм, лобизмът е друго нещо. По-горе посочих - злоупотреба с власт.
  5. Клиентелизъм? Да, донякъде може да се приеме.

  Преди всичко е злоупотреба с власт, защото държавни регулатори и институции бяха използувани за бандитска разправа между мошенически структури. И ако държавните институции не се прочистят от зависими и корумпирани хора, те ще бъдат ползувани като бухалки и в бъдеще.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 65. 65 Профил на fokusnik
  fokusnik
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ПП "Зелените" (ръководството им!)) са си чисти лобисти на Прокопиев. Те са си един един корпоративен проект, привлякъл доста истински природолюбители. Но решенията ги вземат други хора.
  Колкото до оставките на тези двамата, не съм сигурен дали не се иска просто смяна на бушоните.

 66. 66 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Подайте си сами оставките!
  Аз съм Капитал,Дневник,Економедиа!

  Tony
 67. 67 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 827 Весело

  [quote#2:"shileto"]Иначе тези са си за оставки[/quote]
  ...бегом обратно на герберската кадрова скамейка отдето се пръкнаха....
  ... помня къ са цепехте герберите у Форумето га 'избирахте' цацата .. ко са поровя назад ша намеря онова, помня го, 'йес, сега вече и прокуратурата е наша, всичко е наше...' кво да кажа... безмълвен съм. Само чакам сега и за цацата да са прознесете...

  Колкото повече, толкова повече!
 68. 68 Профил на leo1971
  leo1971
  Рейтинг: 466 Неутрално

  мдам
  ще си го преместят просто
  че тия и чорапи не си разплитат

 69. 69 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Не, че съм привърженик на конспирациите, но е някакси странно как така изведнъж "Зелените" скочиха зад Икономедия. Това означава ли, че по някакъв начин имат нещо общо? По време на изборите в Икономедия се въртяха реклами на "Зелените" - сега, като го чета това ми става интересно колко е струвала кампанията и как е осигурено финансирането? #КОЙ дърпа конците на "Зелените" (има ли такъв, получавали ли са финансови стимули от Прокопиев)?! Иначе е ясно, че в Икономедия има качествени журналисти и че когато нямат нареждания за пропагандни кампании от страна на г-н Прокопиев, работят чисто. Спекулации обаче е имало и то точно навреме. Защо досега, никоя институция не е обръщала внимание - не знам. Закона обаче трябва да се спазва от всички по равен начин. Има още медии, които също заслужават глоби... В тази връзка Искров и Мавродиев, наистина трябва да си подадат оставките, но не заради "Зелените" или заради Икономедия, а защото са си нещастници!

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 70. 70 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  За Мавродиев не знам, но Искров има мандат и не може да бъде уволнен, ако сам не реши да си подаде оставката. Натискът може да дойде само от страна на гражданите и Зелените са точно представители на гражданите - просто трябва да ги подкрепят повече ХОРА.

 71. 71 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Зелени... теменужено-червени са тия, обслужват двете крила на БКП -> БСП и ДСБ!

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 72. 72 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 524 Весело

  [quote#67:"Meчо Пух"] ко са поровя назад ша намеря онова, помня го[/quote]
  А не се рови толкова, ич да не е, цял гугъл има за ровене. Ама има едно много гадно качество - не може да намери това, което не съществува, нъл?

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 73. 73 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7996 Неутрално

  И ние искаме тези оставки,но който трябва да ги уволни,нещо не му се чува.

 74. 74 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 524 Весело

  [quote#73:"rosiraycheva50._"]И ние искаме[/quote]
  Колко живеят в тебе мари, че се представяш в множествено число?

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 75. 75 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Тия двамата, не трябва да земат сегашните си постове. Освен те и послушковците и лапачите до тях. Общо правят десетки в БНБ-то и в КФН-то. И трябва да последват знакови съдебни процеси и реални присъди с отнемане и на имущество. Нищо повече за тях. А за тези които са се облажили, назначавайки ги там и за облажили се в следствие на назначението им - други дела и присъди. Колко е просто...

 76. 76 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 524 Весело

  [quote#75:"StanDim"]А за тези които са се облажили... други дела и присъди[/quote]

  А за тебе колко присъди трябват, като всяка година се облажаваш от свиньете на баба ти по Коледа, ммм? Що пръжки и бахур муваш на село, що кисело зелье и чеснов лук, а после само за другите присъди! Тц! Присъди за всички селяни, които се облажват за моя сметка, докато аз се блъскам с компютрите на гадните капиталисти в Европа! СЪД!
  И не приемам никакви възражения, че съм нямал права над свинското на баба ви - и вие толкова имате права над парите на държавата, ама постоянно ревете, че някой ви ги бил крадял! И вие ми крадете свинското тогава! Казах!

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 77. 77 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#11] от "daam":

  А кой щеше да одобри покриването на негарантираните депозити на властимеещите в КТБ?!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 78. 78 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#48] от "bawarec":

  Е те това е някакво велико прозрение!
  Размерът на лихвата по емитирани от една държава книжа, зависи от вероятността тази държава да фалира в рамките на срочността на емисията.

  Значи според вас това не зависи от икономиката и политиката, а от БНБ и КФН!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 79. 79 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 524 Весело

  [quote#78:"tribiri"]Значи според вас това не зависи от икономиката и политиката, а от БНБ и КФН![/quote]
  В икономическата школа на др. Костов всичко е възможно! Нека не забравяме, че единствено и само по негово време Нефтохима се заинати и не искаше вече да преработва друг нефт, освен руски! Та се наложи да го подари на Лукойл на 1/6 от цената. Ама какво да го правиш такъв невъзпитан и вироглав комбинат, дето си прави каквото си иска? Веднага след продажбата инсталациите възвърнаха склонността си да преработват и неруски нефт, но това си остана в съвременната ни история като едно от многото чудеса на др. Костов.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 80. 80 Профил на evolutionary
  evolutionary
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Аха. След като се изказаха, че с туризма трябва да приключваме, сега и оставки почнаха да искат. Да не съм изпуснала нещо?

 81. 81 Профил на todorus
  todorus
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#6] от "froggypiper":

  Много точно казано. И типично по нашенски се правят на компетентни по всички въпроси.

 82. 82 Профил на vender
  vender
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Когато и да си идат ще бъде късно.

 83. 83 Профил на orrpheus
  orrpheus
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Какво общо има екозащитниците и финансовият сектор?

 84. 84 Профил на orrpheus
  orrpheus
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Явно има и това са рублите които получават зелените от чужди посолства.

 85. 85 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4334 Гневно

  Тези двамата още имат наглостта да не си подадат оставките!Плачат за подсъдимата скамейка!

 86. 86 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2279 Неутрално

  Браво на "Зелените." Гласувах за тях и се радвам, че с действията си оправдават доверието ми.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 87. 87 Профил на SorryLol
  SorryLol
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#79] от "avatar":

  писнали ми е да обяснявам на недоучени аматьори - Нефтохим може да преработва вякакъв нефт, ама през Босфора нефт трудно пристига - минават само малките танкери, и то нямат приоритет, при това с огромни такси.
  Затова и Русия искаше сега да строи Бургас-Александруполис, щото неможе да изнася достатъчно.
  Намери си друга тема за плюене по Костов, тази не е издържана

 88. 88 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Тези пък зелените!! Да си броят мечките и бездомните кучета, къде са тръгнали в политиката..

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 89. 89 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#14] от "B52":

  То тя вашата работа на всички зелени партии, е по-смешна и от БЗНС и от ОДС

  Гласувай си за тях щом се чувстваш толкова крайно ляв! Много по-добре е, отколкото да гласуваш за Атака или Бареков. До субсидия поне докарахте ли го?

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 90. 90 Профил на melani_simeonova
  melani_simeonova
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Ясно е ,че Зелените не се интересуват от природата ,а искат да се набутат в политиката .Вместо да се изказват по финансови въпроси да гледат да защитават природата .....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK