Все още настояваме да сключим договор за добросъседство с Македония, обяви Борисов

Бойко Борисов

© Юлия Лазарова

Бойко БорисовБългария ще продължи да отстоява необходимостта за подписване на договор за добросъседство и сътрудничество и това ще бъде основен приоритет на страната ни. Това обяви премиерът Бойко Борисов на въпрос от депутата от БСП и бивш външен министър Кристиан Вигенин за политиката на България към Македония.


Преди две години Борисов в първия си мандат като министър-председател беше сформирал работна група от историци от Българската академия на науките (БАН), която да изгради концепция "Добросъседство с Македония".


"Договорът не представлява никакви допълни искания към Македония и ще придаде правно-задължителна сила на политическата договореност", припомни днес Борисов и добави, че в рамките на програмния период 2007-2013 г. двете държави успешно са си сътрудничели по програмата за Трансграничното сътрудничество, съфинансирана от инструмента за присъединителната помощ.
По думите му единствено европейската интеграция на страните от региона ще спомогне за утвърждаване на мира и стабилността на страните в Югоизточна Европа, като в този процес ще отстояваме правата и интересите на българските общности в тази държава. "Това далеч не означава, че България не отдава нужното значение за двустранните контакти с всяка една от съседните ни страни", каза още премиерът.


Според него България е обявила готовност да обсъжда и оказва експертна помощ по конкретни въпроси, свързани с опита на страната, за да успее Македония да постигне напредък в кандидатстването си за членство в Европейския съюз и НАТО.


Депутатите бяха отправили само един въпрос към Борисов, който след като му отговори, напусна сградата на парламента без да говори пред журналистите, завардили двата кулоара.

Коментари (109)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1130 Любопитно

  Не е лесно да граничиш със себе си.

  TAKE THE RED PILL!
 2. 2 Профил на дурак
  дурак
  Рейтинг: 558 Весело

  е как да сключим договор със Себе си...

  това е юридически нонсенс

  абсурдище

 3. 3 Профил на Чат Пат
  Чат Пат
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Добросъседство - хубаво, ама докато "античките" не минат през пране с накисване във Вардаро, докато остане гола вода и чисти българи, май няма да стане...

 4. 4 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1138 Весело

  Задължително трябва да имаме закон за добросъседство, че македонците са мн. зли

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 5. 5 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Интересно! България сключва договор с България.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 6. 6 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Никакъв реверанс към античките не трябва да правим! Като обеднеят сами ще се сетят кои и какви са били дедите им!
  Това не означава,че трябва да си траем когато крадат история и ни плюят!

 7. 7 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 388 Неутрално

  като министър-председател беше сформирал работна група от историци от Българската академия на науките (БАН), която да изгради концепция "Добросъседство с Македония".

  ----
  това е добро като идея

 8. 8 Профил на pelovski
  pelovski
  Рейтинг: 442 Неутрално

  С крадци на история не се преговаря. Само червен картон за тях. Вижте Гърция какво прави.
  Знаете ли, че сега в БЮРМ снимат филм "Освобождението на Скопие" ? Нали се сещате как тия клоуни продължават да се правят на интересни ? Само шутове за тях.

 9. 9 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  Ми...античките си имат тЕхна история, идентитет, какво да уточняваме. Държавата им съществува в периода от 80 хил. години пр. Христа до Крали Марко. Най-великите македонци са Марк Антоний, Юлий Цезар, Александър Македонски и баща му.

  "Гениален изрод е Петьо Еврото дадеш му една бутилка уиски, изпие я и може да спретне каквото поискаш обвинение, на когото кажеш..." Делян П.
 10. 10 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2985 Неутрално

  И що са пънат българите оттатък Гюешево.

 11. 11 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 605 Весело

  А бе тоя нема ли да свърши нещо полезно....само ни занимава с дивотии, до вчера час по час питаше Брюксел кво става с Южен поток, после юрна да си прави хъбче, сега се занимава с Македония, а държавата се разпада по шевовете...няма правосъдие, няма полиция , жените на първите ни разузнавачи си прибират мъжете с тупалката от гръцките таверни..., хайдуците се изтепаха, икономиката умира, а тоя ми се прави на глобален политик...

 12. 12 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Не се сещам, защо НИЕ се натискаме за подобен договор, а не те?

 13. 13 Профил на дурак
  дурак
  Рейтинг: 558 Весело

  [quote#4:"today"]Задължително трябва да имаме закон за добросъседство,

  че македонците са мн. зли[/quote]

  и не само зли

  а и Хай Тек...забравяш Биле Гейтоффски..

  ако го измишлюва новийот Виндолс и ги поаби сите ни кумпютури ???

  нЕзнам ща сме могули да праимо ,
  ак о йе био жив и Стефче Джепсофски,
  с новийот Айфон ..
  ни сме щели да имaмо дОбра комуникациJa

 14. 14 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 682 Неутрално

  А,другата страна въобще гледа ли на изток или се е вторачила само в далечното/антично/ минало......

 15. 15 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Някой смята ли тази тема за вопиющо важна? Според мен само се ползва за дъвка, когато разговорът съвсем се изчерпа. Нещо като английския разговор "за времето".
  Преди доста години попаднах в компания с двама македонци, които не се познаваха един друг, просто събитието ги беше събрало, и аз си нямах работа да кажа нещо за България и моя род. Мале, голяма беля си взех! Единият заяви, че дядо му "бугарите го освобождавали" и той не искал и него да го "освобождават", мерси много, гледайте си работата и т.н. Другият пък каза, че неговият пък дядо бил научил синовете си и внуците си, че са българи и винаги ще бъдат. Щяха да се сбият накрая!

  Доброто е заразно
 16. 16 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Това е начинът ! Ако имаш по-малък братовчед, промиван години наред от някаква секта, дотолкова, че да отрича, че имате роднинска връзка - не бива да му се нахвърляш с агресия. Бавно, спокойно, с подкрепа и подаване на ръка. Всичко ще си дойде на мястото.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1041 Весело

  [quote#7:"Евразиеца"]"Добросъседство с Македония".

  ----
  това е добро като идея[/quote] Така е, като идея. Само да не станат кървави сцени по време на обсъждането.

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Не може да има други отношения с Македония - съседи сме и трябва да се подкрепяме. Сръбското влияние там все повече ще отслабва, а България ще се превръща в нейния естествен съюзник.
  Подкрепям напълно Борисов!

 19. 19 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2730 Неутрално

  За съжаление Вардарско продължава да се управлява от УДБА. Това е положението...

 20. 20 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  Познайте КОЙ казва тези думи в нашия парламент през 1917г.
  Коминтерна и комунизма са зло, зло, зло.

  хххх: ...Всъщност в България се водеше една голяма борба не за обединяването, както казват, на българското племе, а за властването на едно племе в България. И тази борба е една от причините за освобождаването на самата тази българска държава. Тази борба се водеше между българското племе и славянското племе на Балканския полуостров. Българското племе, един грозд, но добре организирано, дойде на Балканския полуостров и намери едно племе мирно, още недоразвито в своята обществена организация, още когато то се намираше в последния стадий на варварство, когато току-що се формираше като съюзи на племена, за да мине по-нататък, в периода на цивилизацията, в нация. И тази по-организирана част (бел. ред. - Има предвид прабългарите), която главно стоеше на едно по-ниско варварско стъпало, грабителски жестока, която не познаваше никакво отвращение към каквито да било средства, се нахвърли върху славянските племена да ги завладее. Но тези племена (бел. ред. - Има предвид протославянските племена), въпреки това, че бяха неорганизирани, водеха дълго своята борба против това българско племе.

  Я. Сакъзов (широк социалист): Не забравяйте, че те бяха колония на Византия и нейни подчинени.

  ххххх: Подчинени, но независими в своя вътрешен живот.

  Някой от групата на Я. Сакъзов: Не забравяйте историята!

  хххх: Коя история? Тази ли, която вие фалшифицирате? (Смях.) Такава история ние (тесните социалисти) не ви признаваме. Ние гледаме каква е действителността. Факт е г. г. народни представители, че е имало голяма борба между българските и славянските племена на Балканския полуостров. И този процес, за който ни говори Я. Сакъзов и който поддържат и другите, не е за обединяване на българското племе, а за завладяване на славянските племена на Балканския полуостров и затова ние виждаме потискане на славянските племена на Балканския полуостров, които масово се преселват във Византия и Мала Азия, и от друга страна, отиват на юг към Македония, в която именно се запазва дълго време славянското племе.

  Г. Данаилов: Ама вие сте родом от хххххх (българско село в Костурско, Южна Македония).

  хххххх: Аз съм родом от хххххххх, но между другото аз не съм българин, аз съм македонец, македонски славянин! (Смях.) И като такъв, ако искате да знаете, аз съм за Македония като славянска земя, която ще има собствено управление.

  Някой от десницата: Какво търсиш тогава в България?

  ххххххх: Така че процесът, за който не се говори, е процес за завладяване, а не за обединяване на българското племе...

  Министър Х. И. Попов: Как се наричат в ххххххх българите?

  ххххххх: Ако ги питате, те се наричат християни.

  Министър Х. И. Попов: Те се наричат българи!

  ххххххх: Аз не искам да навлизам в тази сфера, но искам да изтъкна какви опасности от ваша гледна точка, от българска гледна точка, теории се развиват в нашата история, по отношение на процеса на обединяване на българското племе…

  Министър Х. И. Попов: Борбите за независимостта на българската църква се развиха най-вече във вашето село и затова го изгориха (по това време българите в Македония са избивани и прогонвани от родните си места от върлуващите андарти – гръцките въоръжени банди, които действат с одобрението на турските власти).

  ххххххх: Това съвсем не е така, а процесът е в завладяването на племената на Балканския полуостров от българите. И ако говорим за историческия процес, тогава този процес и днес съществува, именно българското племе да завладее местата, които са му необходими, за да може то да излезе на море, на големите водни пътища и Егейско море. Ето го смисъла на историческия процес. Аз мисля, че от вас по-слабо информирани по тези въпроси и по-объркани глави няма. Особено вие, учителите, които всякога сте се възпитавали върху тия фалшиви теории, изобщо вие не можете да ги разберете тези работи!

  С. Костурков: (Негодува.)

  Председателстващият д-р. И. Момчилов: Г. Костурков! Моля Ви, не прекъсвайте оратора.

  ххххххх: Ако вие сте убедени, че в Добруджа са българи, че в Мавровско, че в Македония са българи, че в Сяр, Драма и Кавала са българи, защо се страхувате от тази формула на руския мир? (Говори за руско предложение за спиране на войната.) Ако сте убедени, че някъде има българи, защо се страхувате да се направи референдум и да видим какво ще кажат? Защо викате? Значи не сте сигурни, значи има нещо, което ви тревожи, има някои области, завладени от вас, които, ако се подложат на референдум...

  (Речта му е прекъсната със силно негодувание.)

  "Гениален изрод е Петьо Еврото дадеш му една бутилка уиски, изпие я и може да спретне каквото поискаш обвинение, на когото кажеш..." Делян П.
 21. 21 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  Какъв е смисъла да сключваме договор за добросъседство с тия маймуни след като те не са добри съседи. И нека им е ясно - ако искахме да ги завладеем да сме го направили 100 пъти до сега. На Балканите всичките са маймуни освен нас и на война по 2-ма 3-ма наведнъж сме ги събирали. Просто 2 милиона бедни и прости циганина не ни трябват.

  15.02.1989 - 07.02.2018
 22. 22 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 714 Разстроено

  [quote#18:"theanalyser"]Сръбското влияние там все повече ще отслабва, а България ще се превръща в нейния естествен съюзник. [/quote]

  За съжаление не е точно така. Нашата държава спи, за разлика от сръбската.
  http://www.focus-news.net/news/2014/09/16/1966418/23-godini-sled-nezavisimostta-makedoniya-i-sarbiya-se-sabirat-v-obshti-posolstva-obzor.html

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 23. 23 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1366 Весело

  Толкова ми е писнало от новините, свързани с Македония, че няма повече накъде.

  Свобода за Надежда Савченко!
 24. 24 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  До коментар [#20] от "Николай Колев":

  Дедо ти Благоев, който заслужава не паметник, който да преобличат като Дядо Мраз, а на негово място да се сложи паметна плоча с тези реплики!

  Доброто е заразно
 25. 25 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 861 Гневно

  До коментар [#20] от "Николай Колев":
  Комунистите на този град кръстиха и още не сме му сменили името!

 26. 26 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Докато смятат Самуил за македонски цар никакви фандъци от наша страна. България би трябвало да се присъедини към Гърция относно спора за името - Република Македония. Утре може да ревнат, че Благоевград и Сандански им принадлежат.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 27. 27 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1041 Любопитно

  До коментар [#25] от "SSmart":

  Нямаше ли референдум, или гласяха там референдум? Или нещо грешно съм запомнила...

  Доброто е заразно
 28. 28 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 507 Неутрално

  По принцип съм мирен човек, но като се стигне до подписване за ЕС, трябва да поискаме първо да си признаят българския произход, да кажат какви са Кирил и Методий, какъв е цар Самуил, какви са бабите и дядовците им. После Гърция да им постави ултиматум за името и т.н. докато всеки уточни отношенията си относно фабрикуването на история.

 29. 29 Профил на 123
  123
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Ми, да вземем една железопътна линия София-Скопие да построим, а?
  Че знаем, комунистите не обичат обединена България и създават точно затова "македонизма". Та всеки подобен проект, който би сближил македонците с останалите българи, си е лош за тях.

  Оттам и постоянната пропаганда как трябва да се подиграваме на македонците (на "ТЯХ".
  М/у другото оттам и постоянната пропаганда да се подиграваме на себе си, да се имаме за "малка държава", малоценни и т.н.

  Kолко българи са нужни, за да завинтят една крушка? Трима. Един, който да я смени и двама, които да спорят колко старата е била по-добра.
 30. 30 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 714 Гневно

  До коментар [#25] от "SSmart":

  Та ние държим град с име на най-големия и гнусен национален предател в историята ни, отговорен за убийствата на десетки хиляди българи, сред които политическия, интелектуалния и духовния елит на страната ни ! За какво изобщо иде реч !!!

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 31. 31 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#26] от "angevins":
  Няма как да стане това с нашата Македония.
  Колкото до царете - ние имаме едни и същи корени, но после сме се разделили. За жалост големите сили не са позволили да бъдем в една държава. Но сърбите там няма как да виреят, да - може да продължат да имат позиции във властта още известно време, но само толкова. Българското самосъзнание винаги ще надделява. Но ние не трябва да отиваме и в другата крайност и да им казваме - признайте, че сте българи. След последните 100 години това няма как да стане. Ние сме си най-близки на Балканите и трябва да се подкрепяме взаимно, но без това да е в ущърб на някоя от страните.

 32. 32 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#15] от "dogwoman":

  Важна е. И да не повярваш, Борисов е напълно прав. Виждам, че тук има някакви, дето искат едва ли не да обявим война на македонците, или пък се водят модерни разговори как те били част от България, но това е мислене от 19ти век, което не се различава по нищо друго от македонското, освен от различната гледна точка.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 33. 33 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  Понеже се спомена и Сърбия. В сръбски публикации за Балканската и Междусъюзническата война те обясняват позицията си за Македония (тяхното несъгласие да спазят договореностите преди войната) така. България хвърлила основните си сили в Одринска Тракия, макар че поела ангажимент да води бойни действия и в Македония, и оставила сърбите сами да се бият. Затова те са поискали и предварително договорената за нас Вардарска част за себе си. Учудвам се, че те не отричат, че това наистина е било зона, която е трябвало да бъде предадена на България.

  "Гениален изрод е Петьо Еврото дадеш му една бутилка уиски, изпие я и може да спретне каквото поискаш обвинение, на когото кажеш..." Делян П.
 34. 34 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  До коментар [#32] от "Darth Plagueis":

  С останалото съм съгласна, но кажи защо е важна за НАС?

  Доброто е заразно
 35. 35 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 388 Весело

  Ич ми не требат, още два милиона българи....не мое ги издържи държавата....мани не ти требе лозе на баир...

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 36. 36 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Оставате ги всякакви помисли в посока "Македония е българска." Била е, преди 100 години. В момента там живеят само промити мозъци, кандидат евроазиатци, на които Европа и САЩ са им виновни за всичко--и това е така отдавна, във ФИРОМ беше небивала радост като Ал Кайда свалиха кулите. Който се чувства българин, да взима паспорт и да идва.

 37. 37 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#31] от "theanalyser":


  [quote#31:"theanalyser"]Българското самосъзнание винаги ще надделява.[/quote]

  Абе те по разни форуми ни наричат татари и монголоиди. И казват че сме им били окрали народните песни. Не виждам как ще се стигне до добросъседство, може би когато усетят напъна от албанците ще се сетят, че сме си близки.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 38. 38 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Ще се сетят, ще се сетят.
  Димитър Талев го е написал много хубаво в знаменитата си тетралогия...

 39. 39 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#12:"Коки"]Не се сещам, защо НИЕ се натискаме за подобен договор, а не те? [/quote]
  Може би защото тяхната пропаганда разправя, че ние им пречим по пътя за ЕС и НАТО.

 40. 40 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  [quote#37:"angevins"]може би когато усетят напъна от албанците[/quote] Вече са го усетили предостатъчно даже...

  Доброто е заразно
 41. 41 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  [quote#34:"dogwoman"]но кажи защо е важна за НАС[/quote]
  Историческата истина е важна. Нека не забравяме, че Германия отрича съществуването на люксембургски език, който се изучава в княжеството от 1984г заедно с немския. Да попитаме англичаните защо отричат съществуването на американски език?

  "Гениален изрод е Петьо Еврото дадеш му една бутилка уиски, изпие я и може да спретне каквото поискаш обвинение, на когото кажеш..." Делян П.
 42. 42 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  Щом републичка Скопие не желае добросъседство, няма ЕС! Защо да им намаляваме митата за селско стопанският внос? Те са най-големите българомразси и българо-убийци. След 1944г в република Скопие част от СФРЮ са избити десетки хиляди българи. Преди 1944г на същата територия също са избитли десетки хиляди!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 43. 43 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2730 Любопитно

  [quote#37:"angevins"]Абе те по разни форуми ни наричат татари и монголоиди[/quote]
  Така ще е, докато в българските учебници пише, че сме дошли я от Алтай, я от не знам коя си азиатска пустиня и то чак през 7в...

 44. 44 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 667 Весело

  Иха .....още колко ли кандидати за "двойно гражданство" ще има.....!

 45. 45 Профил на nikivan
  nikivan
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Много ми е интересно, дали си е говорил с Кери по този въпрос, защото ако макетата ги вземат в ЕС и НАТО, газа много лесно ще мине от Гърция към Македония и т.н.

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 46. 46 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  Ето два документа, защо е важна истината:
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%87%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5_(%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82)
  Започваме от него, защото никой сигурно не си е представял, че подобно нещо може да се случи.
  Стигаме до тук:
  http://www.promacedonia.org/ik/ik_3.html
  Вече само пишем научни студии.

  "Гениален изрод е Петьо Еврото дадеш му една бутилка уиски, изпие я и може да спретне каквото поискаш обвинение, на когото кажеш..." Делян П.
 47. 47 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1552 Весело

  [quote#5:"grand funk railroad"]Интересно! България сключва договор с България.[/quote]
  -Може-Източна със Западна.

 48. 48 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  [quote#41:"Николай Колев"]Историческата истина е важна. [/quote] Важна е, но между историческата истина и самосъзнанието има голяма разлика. С "набиване на канчето" не можеш никого да накараш да се нарича "българин".
  Историческата истина си е ясна на всички здравомислещи и грамотни хора. Сядаш, четеш исторически източници - и всичко ти става ясно.
  И македонците ще трябва да я признаят, пък после да се наричат (и нас да наричат) както си искат оттам насетне.
  Тоест въпросът с договора за добросъседство определено е по-важен за тях, и по-спешен, отколкото за нас.

  Доброто е заразно
 49. 49 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#34] от "dogwoman":

  Ти какви съседи предпочиташ - необразовани и бедни, или част от ЕС, с които можеш да развиваш добър бизнес?
  За мен лично изборът е съвсем ясен..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 50. 50 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 667 Любопитно

  [quote#43:"palav_nik"]Така ще е, докато в българските учебници пише, че сме дошли я от Алтай, я от не знам коя си азиатска пустиня и то чак през 7в... [/quote]

  И каква е Вашата версия....?????

  До коментар [#43] от "palav_nik":

 51. 51 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  До коментар [#49] от "Darth Plagueis":

  Естествено, че второто, но някак си ситуацията в самата България ми е доста по-важен приоритет. В този смисъл го казах, а не, че е без значение изобщо и т.н.
  ПП Ако тук нещата се случат както трябва, успехът може да се измерва и с броя български паспорти (гражданство), поискани от македонци на основание "произход". Почти всичките имат по някое кръщелно или военна книжка на прадядо си, където ясно пише в графата "националност".

  Доброто е заразно
 52. 52 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 611 Любопитно

  До коментар [#43] от "palav_nik":


  [quote#43:"palav_nik"]Така ще е, докато в българските учебници пише, че сме дошли я от Алтай, я от не знам коя си азиатска пустиня и то чак през 7в...[/quote]

  Така е ! В карти на Европа от I век преди и след Христа българските земи и Кримския п-ов (откъдето през 7 век идват българите официално!?) са една държава. Владетелите и дори са били в роднинска връзка с римската императорска фамилия чрез Марк Антоний.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 53. 53 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Продажните политици направиха така че днес повечето от българите поради неграмотност и незнание МРАЗЯТ и се ПОДИГРАВАТ на собствените си роднини, много от които са били братя и сестри на техните дядовци и баби, бежанци от войните и репресиите.
  В република Македония живеят над 1 милион БЪЛГАРИ.
  За българите в България очевидно тези, които управляват не им пука, така се отнасят и с българите от Македония.
  Името Македония НЕ Е монополно, така че НИКОЙ не може да си го присвои, още по-малко Гърция !!! България трябва да каже това ясно и да настоява Македония да започне преговори с ЕС много скоро !!! Става въпрос за съдбата на над един милион българи, които имат нужда от нас, а ЕС е единственият им път !
  Всички българи трябва да разберат това и да знаят че в република Македония живеят 100%-ви БЪЛГАРИ !!!

 54. 54 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1041 Весело

  До коментар [#50] от "ytrewq":

  Е, определено не сме се изсипали съвкупно откъм Алтай, заемайки празни пространства. В старите (соц)учебници по история примерно тракийските племена почти не се споменаваха, едва ли не като някакви, дето се помотали из района и после взели влака и заминали, а това съвсем не е така. Даже външният вид на българите го показва - трудно ще намериш трима души на едно място, които да си "приличат". И това е много хубаво според мен, богат генофонд, пълен с изненадващо добри комбинации. И изненадващо лоши, де.

  Доброто е заразно
 55. 55 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 691 Неутрално

  [quote#53:"terorio"] да знаят че в република Македония живеят 100%-ви БЪЛГАРИ [/quote]

  Македонците знаят ли го това

 56. 56 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#50] от "ytrewq":


  [quote#50:"ytrewq"]И каква е Вашата версия....????? [/quote]

  Прочети ми пост #52

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 57. 57 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#51] от "dogwoman":

  Това, че си изкарват паспорти не ни грее особено. Изкарват ги и отиват в Германия.
  Ако обаче имаме трети съсед, който е част от ЕС това е много важно за нас именно в условията на сегашната ни ситуация. Първо, те стават предвидим и предпочитан партньор, второ се улеснява безкрайно бизнеса с тях. А бизнес с Македония, поради липса на езикова бариера може да се прави много лесно. Не забравяй, че има например ужасно много туристически обекти, които могат да бъдат поддържани от двете страни едновременно и да се развият и да носят много приходи.

  Защото в момента ние пищим как макетата си присвояват индентичността на Самуил, а същевременно Самуиловата крепост до Петрич изглежда като пред разпад.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 58. 58 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#16] от "Сашо":

  "Бавно, спокойно, с подкрепа и подаване на ръка."

  Точно като в македонската пословица "со кроце, со благо и со малце кьотек" .

 59. 59 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#54] от "dogwoman":

  Българите идват от равнините във и около съвременна Украйна, това е ясно на всичко. Век и половина преди Аспарух, българските наемници се бият с генерал Велизарий (Белисариус) в Италия. А за генофонда, това е трудно за разплитане, но в общи линии научния консенсус е че не отличаваме много от други балкански популации.

 60. 60 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Съединени АМЕРИКАНСКИ щати - името е географско название на регион далеч надхвърлящ техните граници.
  Република Молдова - името е историко-географско название на регион, който е част от три държави.
  Република Люксембург - името е историко-географско название на регион, който е част от две държави.
  Република Ирландия - името е географско название на регион, който е част от две държави.
  Република Южна Африка - името е географско название на регион, който е част от поне пет държави.
  ИМА ОЩЕ МНОГО примери за държави, чието име произлиза от историко-географско название на определена територия, която излиза извън техните граници, НО ВСИЧКИТЕ се признават от държавите, които споделят също част от съответната историко-географска област.
  Република Македония - името е историко-географско название на регион, който е част от ЧЕТИРИ държави:
  България, република Македония, Албания, Сърбия и Гърция. Никой няма правото да си присвоява целия регион като своя собственост !!! Сега е времето да покажем, че не сме забравили българите от Македония като им помогнем по пътя им към ЕС, за да бъдем заедно и тази граници да падне завинаги !!!

 61. 61 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#60] от "terorio":

  Това е мъдра и обоснована позиция, но не се вписва в теориите на типичния експерт всичкомразец, на който му е казано, че македонците трябва да се мразят.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 62. 62 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Първо макетата да спрат да ни крадат историята и след това да не ни плюят

 63. 63 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  Видимо досегашната политика към Бившата югославска република е несъстоятелна. Трябва повече твърдост, като Гърция. Там, дали наистина не осъзнават, че са българи

 64. 64 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2914 Весело

  До коментар [#8] от "andru":


  [quote#8:"andru"]С крадци на история не се преговаря. Само червен картон за тях.[/quote]Как смееше да оспорваш едно от най-големите дела на твоя любимец Георгий Димитров?!

 65. 65 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3645 Неутрално

  До коментар [#45] от "nikivan":

  И от Македония после накъде? Мислете...

 66. 66 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2914 Неутрално

  До коментар [#22] от "Сашо":


  [quote#22:"Сашо"]За съжаление не е точно така. Нашата държава спи, за разлика от сръбската. [/quote]Сложно е.В Македония почти век сръбската агентура не е спирала да действа,а българската е парализирана от 70 години от руската тук.

 67. 67 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2914 Неутрално

  До коментар [#63] от "daam":


  [quote#63:"daam"]Там, дали наистина не осъзнават, че са българи [/quote]Повечето-не.Живеят под похлупак от фалшива история и жестока цензура.Почти няма исторически документ или какъвто и да е артефакт,който да не е бил фалшифициран.

 68. 68 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 486 Неутрално

  [quote#55:"smotlixx"]Македонците знаят ли го това [/quote]

  Щом ти ги наричаш македонци очевидно ВСЕ ОЩЕ НЕ ГО ЗНАЕШ !?!?!?
  НА мен ми е много интересно, ако твоите родители са били подлагани на мъчения и са били пращани в затворите за това че са българи, ти дали щеше да отстояваш че си българин ??
  Българите от Македония са герои, защото за разлика от съвременните еничари, които се продават за жълти стотинки и грабят България и я съсипват, които не им е останала и капка от честта и достойнството на Възрожденските българи - Те, другите, чуждите, обречените на сто години репресии, са съумели да запазят тези достойни качества. При това в подобна среда, където да си българин се е превърнало в нещо лошо.
  Има българи, които знаят и помнят делата на своите предци. Има българи, за които това име означава нещо.
  Има такива българи в България, има ги и в Македония.
  Има и такива, за които това не означава нищо. Има ги и тук, има ги и там. Сам избираш от кои да бъдеш.

 69. 69 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#53] от "terorio":

  Е, по кротко с патоса де. На съвременните ни политици могат да се припишат много недостатъци, но не те чрез Интернационала създадоха македонската нация и накараха стотици хиляди българи в Пиринска Македония да се пишат македонци. Освен това България първа призна Македония като суверенна държава. Това с омразата също не е вярно - повечето хора, които познавам не мразят македонците. А това, че били "100% БЪЛГАРИ" не им го казвайте на македонците, защото тогава никакъв договор няма да сключим и следователно никаква подкрепа не можем да им окажем.

 70. 70 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 486 Неутрално

  [quote#67:"yanne"]Повечето-не.Живеят под похлупак от фалшива история и жестока цензура.Почти няма исторически документ или какъвто и да е артефакт,който да не е бил фалшифициран.[/quote]

  Има много, които осъзнават това и мислят трезво, независимо дали го изразяват гласно или не !!
  Въпросът тук е че те са били подложени на ОГРОМЕН терор.
  Айде представи си, че ти си българин от Македония. Знаеш го, осъзнал си го и имаш самосъзнание на чист българин.
  Как ще се чувстваш, след като знаеш отношението на България ??? НЕ през последните няколко години, а от Освобождението ?
  Вдигат въстание заедно с тракийските българи преди 100+ години с обещания за помощ от България. Такава няма.
  После в Балканските войни цялата област, в която е било мнозинство българското население е разделена ЗАРАДИ балканските войни. Следва ТЕРОР до ВСВ, после отново ТЕРОР до 1989г. НА всичкото от горе и азбуката, и нацията я измислят хора от България, в частност комунистите !!!!
  Искам да кажа, че имаме МНОГО ГОЛЯМА ВИНА за това което се случи в Македония !!

 71. 71 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 667 Неутрално

  До коментар [#56] от "angevins":

  А немците твърдят ,че българите произлизат от турско племе !
  До колкото съм запозната ....прабългарите са известни на света още стотици години преди Христос. Те произлизат от тюркско племе, от което произхождат и днешните турци, както и още наколко народа , които в последствие са се заличили и изчезли. Но имайки пред вид това като факт, никoй не може да твърди, че българите са турци, понеже по това време нито прабългарите нито турците са се били изградили като държава, националност, обичаи, език, култура и т.н. А днешният език на който говорим е славянски и няма дори една думичка от прабългарския, който дори по нищо не си е приличал с турския. Да вземем на пример германските племена са били немците, са французите, които също са от един корен разделили се по времето на великото преселение на народите само, че едните са поели на запад, а другите са останали на изток. Можем ли да кажем, че немците са французи или обратното? А що се отнася до Македония съществувала е като име и страна още преди н.е., но няма нищо общо с днешните и обитатели македонците. Вземи Александър Македонски живял и владял 300 г. преди Христос, а прабългарите пристигат в днешна България едва 600 г. след Христос.

 72. 72 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#60] от "terorio":


  [quote#60:"terorio"]Република Люксембург - [/quote]

  Люксембург е конституционна монархия, с държавен глава Велик херцог !!!

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 73. 73 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4720 Неутрално

  Горката Македония е тежко болна, дали някога ще се оправи?

  klimentm
 74. 74 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 486 Неутрално

  [quote#69:"grajdanin1"]Е, по кротко с патоса де.[/quote]

  След време изречение от сорта на "раждаемостта трябва да се вдигне, защото циганите ще бъдат мнозинство" също ще звучи с патос, не мислиш ли ?!?!
  Преди сто години едва ли това е звучало с патос ?!
  Естествено сега на много хора им звучи така !!
  Друго си е да се интересуваш само от материалните придобивки на тоя и оня, кой с кого спал, кой кого заплашва, кой колко хора избил ...
  ТИ САМ ГИ НАРИЧАШ МАКЕДОНЦИ КАТО ЕТНИЧЕСКО ПОНЯТИЕ !?!?!? Как очакваш те да припознаят България като своя родина и да се върнат към корените си, след като в твоето съзнание те вече са обособени като "македонци". Това е промивка на мозъци, защото има и много хора в България, които наистина вярват че македонските българи са различен народ !!!
  Когато цялото общество е задружно и работи в тази посока, това ще се случи.
  СЕГА това е невъзможно защото не сме си извадили поука ЗАЩО се стигна дотук.
  Това е национална кауза, която може да обедини и сплоти българите. Това пак ли ти звучи с патос ?? Защото вече такива неща като кауза, нещо смислено, някакво чувство за общност отдавна са изчезнали...

 75. 75 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 691 Неутрално

  [quote#71:"ytrewq"]няма дори една думичка от прабългарския[/quote]
  Тояга, колчан, бъбрек, има 20-30.

 76. 76 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  [quote#71:"ytrewq"]А немците твърдят ,че българите произлизат от турско племе ![/quote]
  Нееднозначно! Приемат, че е възможно и да са част от хуните (германско племе), която се е оттеглила на изток, след разбиването им от гепидите през 454 година. Нека не забравяме, че в ямболско са заселени и готи, също германско племе.

  "Гениален изрод е Петьо Еврото дадеш му една бутилка уиски, изпие я и може да спретне каквото поискаш обвинение, на когото кажеш..." Делян П.
 77. 77 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4720 Неутрално

  До коментар [#60] от "terorio":

  Да вярно, прав си. Но те самите дали го искат?

  klimentm
 78. 78 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 486 Неутрално

  [quote#73:"klimentm"]Горката Македония е тежко болна, дали някога ще се оправи?[/quote]

  А България цъфти и цъфти, здрава и мощна !!
  Шеста по смъртност в света, ПЪРВА от европейските държави - как е възможно 20 години България да поддържа НЕНОРМАЛНО ВИСОКО РАВНИЩЕ НА СМЪРТНОСТ ?!?! Отговорът на всички е ясен.
  Докато не дигнем държавата от това свлачище, Македония не можем да я оправим.

 79. 79 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 691 Неутрално

  [quote#76:"Николай Колев"]хуните (германско племе)[/quote]

  Не ми е известно по която и да е класификация хуните да са германско племе. А иначе българите са били подчинени на хуните, в Именника на българските ханове се споменава Атила.

 80. 80 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#71] от "ytrewq":


  [quote#71:"ytrewq"]Да вземем на пример германските племена са били немците, са французите, които също са от един корен разделили се по времето на великото преселение на народите само, че едните са поели на запад, а другите са останали на изток. Можем ли да кажем, че немците са французи или обратното? [/quote]

  До X век името на Германия е Източна Франция. Те си остават германци защото от латинския език използват само буквите за разлика от франките.

  Според антропологичните изследвания по голямата част от българите са с местен произход т.е. потомци на траки.

  Владеенето на един език не е гаранция, че този народ спада към конкретния етнос на който принадлежи езика.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 81. 81 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 522 Весело

  Ще трябва , току виж , България се окаже провинция на Македония

 82. 82 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 486 Неутрално

  [quote#77:"klimentm"]Но те самите дали го искат?[/quote]

  Те искат това което искаш и ти. Те искат да живеят в нормална държава. Те искат да свободни и да живеят достойно. Сега България не може да даде нищо от тези неща.

 83. 83 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 986 Весело

  Македонец след баня, чист българин!

 84. 84 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 486 Неутрално

  [quote#72:"angevins"]Люксембург е конституционна монархия, с държавен глава Велик херцог !!![/quote]

  Да, направил съм грешка. Има обаче историко-географска област, която е и на територията на Белгия, където се намира провинция Люксембург. Точно по същия начин имаме р. Македония, а в Гърция има провинция със същото име.
  Белгия признава Люксембург както е по конституционното им име, което ти спомена.
  Гърция не признава Македония с конституционното й име.
  България като държава, която също има територия включена в тази област трябва да се намеси от страната на Македония, защото чисто и просто законът е на тяхна страна.

 85. 85 Профил на E_E_U_
  E_E_U_
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#46] от "Николай Колев":

  Ето нещо интересно от македонското мнение по редица въпроси !

  http://www.makedonika.org/whatsnew/Koj%20ja%20falsifikuva%20istorijata%20_%20-%20Georgi%20Radule.pdf

  Само родените роби чакат....Освободител !
 86. 86 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2730 Любопитно

  [quote#50:"ytrewq"]И каква е Вашата версия....????? [/quote]
  Ами като тази на Паисий, Софроний, Раковски и останалите ни възрожденци, които винаги са казвали, че българите са най-старият народ в Европа, произлязъл от траките. И това вече се потвърди от съвременните генетични, лингвистични, етнографски и археологически изследвания...

 87. 87 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  До коментар [#79] от "smotlixx":
  Im 19. Jahrhundert wurde über das Nibelungenlied als Nationalepos der Deutschen Hunne zu einem Begriff, der fortan alle vermeintlichen oder realen Bedrohungen aus dem asiatischen Raum kennzeichnen sollte und etwa von Hans Naumann 1933 im Vergleich mit dem Nibelungenlied über den Braunschweiger Löwen als Abwehrfigur bereits auf die Slawen als „wimmelndes, rattengraues Gezücht der leeren Steppe“ übertragen wird.

  "Гениален изрод е Петьо Еврото дадеш му една бутилка уиски, изпие я и може да спретне каквото поискаш обвинение, на когото кажеш..." Делян П.
 88. 88 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1265 Неутрално

  Добросъседство се прави с добри съседи.
  Явно не ни имат за такива.
  Срам.

 89. 89 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 486 Неутрално

  [quote#22:"Сашо"] Нашата държава спи, за разлика от сръбската. [/quote]

  По-лошото е че въобще не се е събуждала.
  Медиите в Македония се държат от бивши (може би и все още действащи) сръбски агенти, а те формират обществено мнение !!!

 90. 90 Профил на E_E_U_
  E_E_U_
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#84] от "terorio":

  Има един по-интересен пример.Франция не допусна в ЕС британците с име което да има и думата Британия. Англетата са в ЕС с името United kingdom !

  Само родените роби чакат....Освободител !
 91. 91 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 486 Неутрално

  [quote#88:"dedo pepo"]Добросъседство се прави с добри съседи.
  Явно не ни имат за такива.
  Срам.[/quote]

  Виж горният ми пост !! Няма как да медиите да промиват мозъци ежедневно и да няма резултат.
  ЗАЩО няма нито една българска медия в Македония, която ще отразява не само пъти по-обективно нашите отношение, но и вътрешните работи в страната !?! Толкова ли е трудно да се направи една българска инвестиция в Македония ? Поне една медия, поне едно алтернативно мнение да има !

 92. 92 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 486 Неутрално

  [quote#90:"E_E_U_"]United kingdom ![/quote]

  Унайтед Кингдъм ъф греат БРИТАН енд норд Айрлънд.
  Нямам латинеца.

 93. 93 Профил на глобално хасково
  глобално хасково
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#60] от "terorio":

  Република Люксембург? Не съм чувал за такава република. Виж, за Велико Херцогство Люксембург по съм съгласен.

  за какво е по-жадно мнозинството: свобода или шише ракия?
 94. 94 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 486 Неутрално

  [quote#63:"daam"]Там, дали наистина не осъзнават, че са българи[/quote]

  Питай българските мюсюлмани, които наричат "помаци" дали наистина не осъзнават и защо, че са българи ? А живеят в България !!! В Македония е имало сто години чужда пропаганда, това е много голям фактор за положението, в което се намира сега.

 95. 95 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 437 Весело

  [quote#25:"SSmart"]още не сме му сменили името! [/quote]
  Ами върнете му турското име!

 96. 96 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#93] от "sce22":

  [quote#84:"terorio"]Да, направил съм грешка. Има обаче историко-географска област, която е и на територията на Белгия, където се намира провинция Люксембург.[/quote]

 97. 97 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#34:"dogwoman"]С останалото съм съгласна, но кажи защо е важна за НАС? [/quote]

  Алтернативен път на Босфора.Дава на късо Стамбул и Гърция.

 98. 98 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  [quote#95:"horilka"]Ами върнете му турското име! [/quote]
  На Коларовград, Сталин и Михайловград турски имена ли върнаха. Много евтино.

  "Гениален изрод е Петьо Еврото дадеш му една бутилка уиски, изпие я и може да спретне каквото поискаш обвинение, на когото кажеш..." Делян П.
 99. 99 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  До коментар [#73] от "klimentm":
  Албанците ще ги оправят

 100. 100 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#90] от "E_E_U_":
  "Англетата са в ЕС с името United kingdom ! "

  Пълното име е:
  United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland и го имат още от 19-ти век. Това с ЕС е версия, която чувам за първи път.

  Great Britain е името на острова, където са разположени Англия, Уелс и Шотландия, и когато се каже Great Britain като държава се разбират само те трите. Да влезанат с името Great Britain в ЕС би означавало да се откажат от Северна Ирландия.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK