Евелин Банев-Брендо е напуснал България преди три месеца

Евелин Банев-Брендо в Съдебната палата. Снимката е архивна

© Георги Кожухаров

Евелин Банев-Брендо в Съдебната палата. Снимката е архивнаЕвелин Банев-Брендо е напуснал България преди около три месеца, научи "Дневник" от два независими източника. Осъденият на две инстанции в Италия за ръководител на международна група за трафик на кокаин беше с най-леката мярка за неотклонение "подписка", но му беше наложена забрана да напуска страната.


Процесът срещу Банев в Италия е пред последна инстация, но дори и да бъде окончателно осъден там, българските правоохранителни институции може да не могат да го изпратят там, за да изтърпи наказанието си.


Италианските власти бяха върнали Брендо на България
за целите на висящото срещу него и негови роднини дело за пране на пари в София.


Мярката "подписка", с която е Банев, както и забраната да напуска страната му бяха наложени от Софийския апелативен съд (САС) през лятото на 2014 г., когато Банев беше оправдан по обвиненията за организиране и участие в престъпна група за пране на пари - 21 млн. лв. По това дело подсъдими с Банев бяха доведеният му брат Симо Карайчев, бившата му съпруга Моника Добринова и сестра й Десислава Дишлиева. Всички те бяха осъдени на първа инстанция и оправдани на втора. Решението на САС беше подписано с особено мнение от един от съдиите. Прокуратурата обжалва, но делото все още не е насрочено пред Върховния касационен съд (ВКС). 


Адвокат Ина Лулчева, която го защитава по този процес, заяви за "Дневник", че подзащитният й няма интерес да нарушава забраната да напуска страната, но тя няма информация къде е той.


Кой отговаря да се знае къде е Брендо


Мярката "подписка" пък изисква обвиняемият да не напуска местоживеенето си без разрешение на съответния орган. Ако той не го изпълни, това е основание за изменение на мярката в по-тежка. Органът, който следи за изпълнението на тази мярка, е прокуратурата. Оттам обаче заявиха неофициално за "Дневник", че те не следят за изпълнението на мярката, по-скоро са страна във висящ съдебен спор и отговорни са съдът и МВР.


Малко след публикуването на текста от прокуратурата отговориха и официално на въпросите на "Дневник".


Оттам съобщават, че делото е на производство пред Върховния касационен съд. "Доколкото наказателното производство се намира в своята съдебна фаза, съобразно чл. 27, ал. 1 от НПК единствено надлежния съд в качеството му на ръководен орган решава всички въпроси по делото, включитлено и тези касаещи наложените спрямо подсъдмите лица мерки за неотклонение и други мерки за процесуална принуда, каквато се явява и тази по смисъла на чл. 68 от НПК / Забрана за напускане пределите на Република България /. След като дадено наказателно производство бъде внесено с обвинителен акт в съда, съответния наблюдаващ прокурор, продължава участвието си в процеса, единствено като страна по делото, каквито се явяват и съответните подсъдими лица и защитниците им, ако такива са назначени или упълномощени", гласи официалният отговор от държавното обвинение.


Юристи коментираха, че опитът на прокуратурата за пореден път да прехвърли вината на съда е несъстоятелен и поради простата причина, че от държавното обвинение са могли да наложат мярка на Банев по разследването срещу него, което тихомълком прекрати наскоро. Едва миналата седмица, провокирана от медийни публикации, Софийската градска прокуратура (СГП) съобщи, че е прекратила водено срещу Брендо друго разследване за пране на пари. Мотивите да сложи точка срещу това досъдебно производство срещу Банев така и не бяха разкрити от прокуратурата.


"Дневник" потърси главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и заместник главния прокурор Борислав Сарафов за коментар и повече информация, но без успех. От пресцентъра на главния прокурор Сотир Цацаров прехвърлиха отговорността към Софийската градска прокуратура. Градският прокурор на София Христо Динев не отговаряше на мобилния си телефон.


Брендо има 20-годишна присъда за наркотрафик в Италия. Тя все още не е влязла в сила, но на първа инстанция той е признат за виновен, че в периода 2006-2008 г. е финансирал кораби и екипажи, които доставили 6 тона кокаин от Южна Америка до Милано, както и край испански и португалски брегове и в открито море. Според местната полиция по тези канали Банев и съучастниците му прекарвали по 40 тона кокаин годишно.

Властите в Румъния също искат екстрадицията му


по разследване на наркотрафик, а неотдавна стана ясно, че срещу Брендо се води и разследване за пране на пари от швейцарските власти.


В своя статия наскоро "Правен свят" разкри как всъщност няма институция, която да следи за изпълнението на забраната за напускане на страната. Когато МВР получат данни за хора, които са с такава забрана, информацията се въвежда в системите на МВР. "Справка в автоматизираната система за граничен контрол може да не бъде извършена на гражданин на Европейския съюз, включително и на българските граждани, по смисъла на член 20, параграф 1 от Договора за функциониране на Европейския съюз. Когато при такава несистематична проверка се установи наложена мярка за наказателнопроцесуална или административна принуда, органите на Гранична полиция на ГКПП не разрешават излизането на лицето – обект на забраната, и го връщат във вътрешността на страната", заявяват преди време от МВР.


От институциите търсим отговор и къде е трябвало да се подписва Евелин Банев, дали и кога е установено, че той не го прави, какво е последвало, както и дали, ако е установено, че не е на територията на страната, той се издирва.Неотдавна в интервю пред "Нова телевизия" италианският писател Роберто Савиано, осъден на смърт от италианската мафия, заяви, че  "Банев е фигура от голямо значение и в Италия. Това е фигура, която държеше в ръцете си съдбата на българската държава, сега по-малко". Той даде и своята версия, че отвличането на дъщерята на Брендо е било "за да го принудят да мълчи за Италия". Разследването на отвличането на детето, което беше в неизвестност почти два месеца, все още не е приключило, въпреки че тогава (април 2013) прокуратурата обяви, че има водеща версия, а по-късно (юни 2013) главният прокурор Сотир Цацаров посочи случая като приоритетен.


Още за това кой е Евелин Банев-Брендо - четете тук.

Коментари (170)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  е има ли друга такава държава?

 2. 2 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  Ох котьо, ох Брендо. Къде си?
  Вземи поне се обади на Стоенчо,

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 3. 3 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Не е истина, ставаме за смях не само пред италиянците но и пред цял свят. Трябва съдебната система и МВР да се изринат до основи!

 4. 4 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 529 Неутрално

  нищо ново.....сега да очакваме италианския посланик да ни обясни с думи прости що за идиоти сме,т.е.че имаме идиотска съдебна система!!!!!

 5. 5 Профил на BarBQ
  BarBQ
  Рейтинг: 845 Весело

  Изпрани 21 милиона, мярка за неотклонение - подписка ...
  Темида да си махне превръзката за да види що то е то български съд и след това да си ги избоде.

 6. 6 Профил на oldie
  oldie
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Както беше написал тук един от коментаторите по повод на друг подобен случай: България - това не е държава, това е местопрестъпление...

 7. 7 Профил на Втора цетка
  Втора цетка
  Рейтинг: 897 Любопитно

  Брендо го няма от три месеца...

  С нетърпение очаквам момента, когато и Цацаров ше е изчезнал тихомълком нанякъде...

  Това е Ъпсурт, мене ме нема във целата схема...
 8. 8 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Всички нормални хора да се изнасят от бълХария. Българите в чужбина дръпвайте роднините си. Няма смисъл да се хабим да оправяме кочина, която 25г. дълбае надолу. Оставете политиците, съдиите, полицайте, мутрите, чиновниците и циганите в България да се оправят. Току виж си направят добра държава.

 9. 9 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ако това се окаже вярно, ще стане най-големият скандал в който се е замесвала България от покушението срещу Папа Йоан-Павел II.

 10. 10 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 636 Весело

  Малко коса и мустаци, един фалшив паспорт и хей живот здравей-здравей! Петковица ще трябва и него да връща.

 11. 11 Профил на deyanski
  deyanski
  Рейтинг: 30 Весело

  Ха-ха, ами да не са го пускали от Италия...Сега трябва да го издирват на някой остров, но поне ще им е обеца на ухото за подобни случаи.

 12. 12 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3155 Неутрално
 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2776 Разстроено

  Гнусна работа.Съдии и прокурори се обиждат като им кажат,че има корупция.Колко престъпници и убийци пуснаха да избягат?

 14. 14 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1318 Весело

  Добре дошли в Абсурдистан!

  Братя Галеви сигурно търсят и четвърти за каре... Не знам дали Цветанов ще бъде подходящ?

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 15. 15 Профил на Чат Пат
  Чат Пат
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#0:"статията"]мярка за неотклонение "подписка"[/quote]
  Т.е., човекът се подписал на границата и ариведерчи ли? Какви смислови нюанси имало само в тия мерки, тц-тц-тц...

  Еврика! Сигурно ДАНС са го вербували Брендо да намери Галеви и Ицко Бисерния и да ни ги достави с панделки, и после всичките да изчистят кухнята на Централния софийски... А?

 16. 16 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Това не е за смях, това си е за подигравки!

 17. 17 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1318 Любопитно

  До коментар [#1] от "хм": Ти пък къде видя държава?!...

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 18. 18 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Цацаров, ако си мъж на място, подай си веднага оставката. Излагаш страната.

 19. 19 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 688 Неутрално
 20. 20 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5238 Неутрално

  Такава държава като България и съдебната ни система няма и в Европа и на земята.

 21. 21 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Неутрално

  Търсете го при братя ИзбеГалеви!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 22. 22 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1054 Весело

  Може пък сам да е отишъл в Италия?!
  Да си излежи присъдата

 23. 23 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Весело

  Какво да го търсят те тези на които е затрил стоката ще го ''осъдят'' по съкратената процедура и ще иде при Поли Пантев да играят сантасе.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 24. 24 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1053 Весело

  Бас държа, че сега италианците ще бъдат обявени за виновни. Защото са го пуснали да се върне в България, вместо да го пазят в италианския арест.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 25. 25 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Както казва адв. Марковски, ще се оправим, когато изринем прокуратурата и съда до основи и започнем на чисто. Бих добавил и МВР.

 26. 26 Профил на mopper
  mopper
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Да мрат всички които са виновни това да е истина!

 27. 27 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Добе си е подредило нещата момчето - върнато заради "дела" тук.
  Да сметна ли (логично), че механизмът е удобно изфабрикуван и привенден в действие с "компетентна" помощ на ШИБАНАТА КОРУМПИРАНА съдебна система на милата ни родина - адвокати, съдии и разни други най-разнообразни?
  Нещастна държава.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 28. 28 Профил на emi1ian
  emi1ian
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Circus Bulgaricus...
  Шоуто продължава...
  Толкова е абсурдно, че се смях с глас като видях заглавието.

 29. 29 Профил на Технолог
  Технолог
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Извод: Ако направите престъпление в европейска държава, направете престъпление и в България. Ако в Европа ви осъдят, българския съд може да ви отърве и от европейския.

  Много ме е яд на нашата корумпирана, мръсна съдебна система. Който разчисти тази гнилост - до живот ще гласувам за него, дори и да ползва цялата държавна авиация да ходи на мач или опера.

 30. 30 Профил на kki
  kki
  Рейтинг: 479 Неутрално

  имам чувството, че ако махнем изцяло МВР, прокуратурата и съда ще сме по-добре от колкото докато ги има Поне законите на джунглата ще сработят, а сега никакви закони не работят!

 31. 31 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Баси, пък аз треперя за два кинта и шейсе стинки в данъчната декларация.

 32. 32 Профил на alderweireld
  alderweireld
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  как беше... в България мафията си има съд

 33. 33 Профил на matanza
  matanza
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Егати абсурда. Да взема да си препрочета Кафка да ми се върне настроението и оптимизма ли....

 34. 34 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  Не съдебна система, а свърталище на бандити и техните ятаци. Не държава, а разграден двор. Не закони, а зелници направени за да ги използват бандитите за своя изгода. Не народ, а мърша!

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 35. 35 Профил на bulgarbulgar
  bulgarbulgar
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Жената на Сертов не може ли да го върне?

 36. 36 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1042 Гневно

  Трябват немедлени реформи в правораздаването и МВР ... да започнат с няколко публични разстрела ...

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 37. 37 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4561 Гневно

  Вече никоя страна няма да има доверие в България да изпраща такива като Брендо на съд тук! И май е по-добре така!

  И Прокуратура и МВР (а и съдът, който е определил такава мярка за неотклонение) са направо за разстрел!

  Шенген, а?

 38. 38 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Гневно

  Едните трябвало по закон да го контролират, ама не било така, ама вторите били виновни, ама третите! Тия в частна фирма няма да оцелеят и един ден! Ще ги изхвърлят на тротоара с парцалките! И пак няма имена на съдиите!

  Доброто е заразно
 39. 39 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Генерал Лазаров, начи, мълчи...

  Как ми се ще....абе айде, да не се ядосвам...

 40. 40 Профил на hellwitch
  hellwitch
  Рейтинг: 497 Неутрално

  То цялата съдебна с-ма със все МВР са за зандана. Пита се кой да ги вкара и пази там? Няма кой очевадно

 41. 41 Профил на Нервната акула
  Нервната акула
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  Братя Галеви, Бисеров и Брендо влезли в един бар", налял им барманът и казал "а Сертов как се прееба, а?"

 42. 42 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Съдебна система" ООД е получила исканата сума (без фактура) от Брендо и е извършила услугата "изпращане на екзотичен остров".
  Закривай!

 43. 43 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Трябва тези коио го изпускат да ежат вместо него и друг път да внимават. Сигурно играят карти с Галеви и Бисеров

 44. 44 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  Аз, таквоз, да попитам. Подписка не е ли всеки ден да се подписва? Като не се е явил първия ден, какво се е случило? Искам да видя документи по въпроса-доклади, писма между институции, ала-бала.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 45. 45 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#41] от "Нервната акула":


  [quote#41:"Нервната акула"]Братя Галеви, Бисеров и Брендо влезли в един бар", налял им барманът и казал "а Сертов как се прееба, а?"[/quote]

  Бармана е Боце.

 46. 46 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4561 Гневно

  [quote#44:"Николай Колев"]Подписка не е ли всеки ден да се подписва?[/quote]

  Сигурно е да се подписва веднъж годишно! Ако не бе тъжно, би било смешно!

 47. 47 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Виражите и аварийните вратички са подредени от законодателя умишлено.Сега пак няма да има виновни,защото се е чупил по правилата.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 48. 48 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 793 Неутрално

  хахахахаха ,от туитър:
  ‏@No_name_No_user 12m12 minutes ago
  даже и Брендо емигрирал. ба'ти и държавата

  Cogito ergo sum :)
 49. 49 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Весело

  Хаха,това се знаеше още когато го пуснаха от килията.
  Някакъв тъп и досаден филм ни прожектират от съд.система.
  Не искаме в близкия месец да ви слушаме взаимните обвинения и оправдания,искаме ОСТАВКИ!Айде ако обичате,няма какво повече да чакаме да се случи.

 50. 50 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 523 Любопитно

  Няакой още да се съмнява в необходимостта от голяма съдебна реформа?

 51. 51 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3062 Неутрално

  А честито на милиционерите и на цацаратурата за добре свършената си работа!

  Пазете се от доносника vesolr
 52. 52 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#44] от "Николай Колев":

  Май не е всеки ден а всяка седмица. В случая - все тая.

  Доброто е заразно
 53. 53 Профил на Бат Димо
  Бат Димо
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Държавата е доволна от поведението на Брендо пред италиянския и българския съд. Затова Държавата е позволила на Брендо да се покрие. Вече всички търсят Брендо и на никой не му минава мисълта да потърси сметка на Държавата и да разследва нейното участие в контрабандните канали и прането на парите от кокаина.
  КОЙ е Държавата!? Кой? Кой?
  Плевнелиев? Цацаров? ЦЦ? Цв.Цв.? Фандъкова? Пеевски?
  Кой назначи Плевнелиев? Кой назначи Цацаров? Кой назначи Цецка, Цецко, Фандъкова? Кой нарича Пеевски с галеното Бебчо?

 54. 54 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Чудя се дали онази стара чанта е знаела, че човекът има намерение да си бие камшика, или викате да не се чудя, щото човекът едва ли е взел спонтанно това решение.

 55. 55 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Цацата кой си го избра?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 56. 56 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 688 Любопитно

  Напуснал или избягал?

 57. 57 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1582 Неутрално

  Дори и в Русия съдът се научи да ползва електронни гривни. Ние сме последните глупаци в Европа.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 58. 58 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  До коментар [#1] от "хм":

  Имаше такава държава и то на територията на България!Мислехме,че за нея ще говорим само в минало СВЪРШЕНО време , но явно сме се лъгали и тя се ВЪРНА почти веднага след като наивно сметнахме,че сме свършили с тази епопея!
  Уви,тя се възроди с нова по-голяма сила и то от значително по-образованите и опитни НАСЛЕДНИЦИ НА ЧЕРВЕНАТА ВЪРХУШКА!Сценарият беше ИЗПИПАН !!За всичко беше виновна ДЕМОКРАЦИЯТА !Та до сега!Затова при Тошо си беше по-хубаво!Сега поне можем да си избиваме по някакъв начин недоволството - дори и чрез безсмислени заяждания помежду си,но поне можем!

 59. 59 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  [quote#1:"хм"]е има ли друга такава държава?[/quote]
  Вече и в Африка няма.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 60. 60 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 374 Весело

  Браво, по свободна държава няма в цял свят!

  За да го дръпнат момчето от там и да го пуснат явно доста хора по високите етажи на властта са на заплата при него.

 61. 61 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Дано е живо момчето ...

 62. 62 Профил на ivan_lozev
  ivan_lozev
  Рейтинг: 374 Неутрално

  И после, защо не сме в Шенген! Смешници!

 63. 63 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#61] от "dimko":


  [quote#61:"dimko"]Дано е живо момчето ... [/quote]
  ти пък...нали трябва да плаща...

 64. 64 Профил на Rossen Roussanov
  Rossen Roussanov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Що се напрягате, бе? Достатъчно е да бъде пусната жената на Сертов и Брендо ще бъде тутакси открит, ако е жив... Ако не е ЦЦ и онова куче (дето заслужава голямата пържола) ще го откопат... Прокуратурата е просто смешно жалка, има ли престъпление, което да не прикрие?

 65. 65 Профил на raytcho
  raytcho
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#3] от "event_horizon":

  и прокуратурата.... и прокуратурата
  няма невинни!

 66. 66 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 747 Гневно

  [quote#1:"хм"]е има ли друга такава държава?[/quote]

  НЕМА !!!

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 67. 67 Профил на D-r D
  D-r D
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  До коментар [#57] от "Николай Николов":

  Ние че сме глупаци спор няма, но мисля, че държавата целенасочено е направена да не работи.
  Просто достатъчно пари в плик се дават на определен човек и системите се изключват: нито прокуратурата, нито МВР, нито съответния съд се интересуват защо Брендо преди три месеца е престанал да се подписва в милицията.
  За него се сещаме, когато от Италия, например, се поинтересуват защо българската държава ни им го дава, за да си отлежи присъдата.

 68. 68 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#1] от "хм":
  [quote#1:"хм"]е има ли друга такава държава? [/quote]
  =======
  Няма!
  Трябва да ни е срам при слушане на химна ни, защото това е симфонията на държавата, която в случая е мафия.
  Заслужаваме ли тези трепетни звуци?!
  Направиха ни да се срамуваме, че сме българи, направиха ни безотговорни отрепки. Набутани сме в клоаката от бандити на най-високи държавни постове! Те безсрамно и необезпокоявано вземат колосални подкупи, а ние се срамуваме.
  Някой вярва ли, че просто така се е качил на рейса и заминал да се разходи, още повече, че му е забранено?!

  Ще ставаме все по-малко и в един момент ще изчезнем!
  Чао!

 69. 69 Профил на Bai Stavri
  Bai Stavri
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Търсете го на пролет, но едва ли

 70. 70 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#63] от "Добрин ВЕЛКОВ":

  А бре Велков, не си му адвокат - гаче си ковчежник на Брендото ...

 71. 71 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 531 Весело

  Вие пък всички в хор против Органите. Хората са му казали да не напуска, ама Брендо си е непослушен.

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 72. 72 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  Преди няколко месеца Банев беше сниман с пластичния хирург д-р Енчев... Едва ли са обсъждали да се подложи на липосукция?! Ако Банев зачезне, то ще бъде с цялото семейство. За такова нещо Цацаров няма какво да се бави, ами да си подава оставката. И така надолу по веригата!

  I Want To Believe
 73. 73 Профил на s.o.a.d.
  s.o.a.d.
  Рейтинг: 384 Гневно

  Яко!!!
  А междувременно счетоводителят му, раздава глоби по 100-200 хиляди за разкош.

  Както се казва: Тука е така! Мафия рулллззз...

 74. 74 Профил на Zaphod Beeblebrox
  Zaphod Beeblebrox
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Прокуратурата трябва да мине на издръжка на мафията, така поне официално ще и плащат тези на които служи.

 75. 75 Профил на enigma_666
  enigma_666
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Крайно време е и цацата да почне да се изявява по този начин
  http://vbox7.com/play:656f0112

 76. 76 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Необратим институционален срив.
  Цялата администрация в държавата работи така. В едната стая не знаят какво правят в другата, а какво остава между различните структури.

 77. 77 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#72:"2.5"]За такова нещо Цацаров няма какво да се бави, ами да си подава оставката.[/quote]

  Още не е ферментирал тоя пумпал.

 78. 78 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1118 Любопитно

  [quote#3:"event_horizon"]Не е истина, ставаме за смях не само пред италиянците но и пред цял свят. Трябва съдебната система и МВР да се изринат до основи! [/quote]
  Тоя готин номер с Брендо ще мине за РиФОРМА на съдебната система. Тъй ми се чини...

 79. 79 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Честито!

  Вчера Брендо, утре Мавро...

  "Я з москалями не балакаю!"
 80. 80 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#70] от "dimko":


  [quote#70:"dimko"]гаче си ковчежник[/quote]
  Пенционер човек, с ковчези...таквоз, ковчежета се занимава

 81. 81 Профил на huh
  huh
  Рейтинг: 426 Неутрално

  тия не са нормални, това е пълен абсурд
  да (из)пуснат мафиот от такъв калибър и да не се разбере толкова време значи читав човек няма в съдебната система

 82. 82 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1057 Гневно

  Гадна, милиционерска държава!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 83. 83 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  Адвокат Ина Лулчева, която го защитава по този процес, заяви за "Дневник", че подзащитният й няма интерес да нарушава забраната да напуска страната...
  ---------
  разбира се. Предстояща 20+ годишна присъда не е никакъв интерес. За пореден път се видя каква гнусна корупционна клоака е съдебната система. И за най-глупавия е ясно, че съдията наложил смехотворната мярка 'подписка' е взел огромен подкуп. Трябва да публикувате името му плюс снимка.
  Разбира се виновни са и италианците, че са го пуснали да дойде тук. Единствено слабоумен може да има доверие на българския съд.

 84. 84 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 529 Весело

  Споко бе, италианската мафия ще си го намери.

  "Я з москалями не балакаю!"
 85. 85 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 809 Любопитно
 86. 86 Профил на karada64
  karada64
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Сега съдията наложил мярка подписка, да го замести в килията. Аман от продажни боклуци.

 87. 87 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Кога ще почнат да слагат гривни на поставените под домашен арест??? КОГА?

  (Брендо това нямаше да го хване като мярка, но гнилите ябълки са не една и две).

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 88. 88 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 809 Неутрално

  Нали искат да реформират съдебната система. Да въведат наказателна отговорност за съдиите, които участват в такива схеми. Наричам ги схеми, защото за мен това си е чисто съучастие на съдията в престъпленията. Той съвсем целенасочено пуска човек за да може той да се укрие от правосъдието. За такива съдии трябва не просто да има наказание, а такива актове да се криминализират и да им се търси съдебна отговорност.

 89. 89 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  До коментар [#88] от "teridan":

  Във всяка нормална държава гаранцията ще е или 50-60 млн. или няма да бъде пуснат никога. Щеше да е чудо да не избяга при неговите финансови възможности. Но не е само той, онзи ден едни предлагат подкуп на полицаи 3000 лв., а ги пускат срещу гаранция от 1000. После се чудим, защо всеки полицай клечи на някой ъгъл за пари!? Какво ли си мислят полицаите, които са отказали подкупа! Правосъдието е система, ако само едно звено куца или тече, нищо не става. Трябва публична декларация от всеки какви имоти и активи има в тази система и тотален контрол законни ли са или не, но като се почне от Върховните съдилища и Прокуратура и така надолу, а не обратното.

 90. 90 Профил на pppat
  pppat
  Рейтинг: 217 Гневно

  Това е венецът на 1300 години бълг. държава!

 91. 91 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#4:"florencia"]че имаме идиотска съдебна система!!!!! [/quote]
  Много добре си работи тя. Както си е замислена от Ченгесарницата на ДС/БКП.
  Виж как преметнаха и италианци и румънци и швейцарци , и разиграват целия ЕС .
  Цялата политическа и икономическа система е замислена така още от преди 10 Ноември 89г в коридорите на КГБ.
  Троянски Кон .

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 92. 92 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  До коментар [#82] от "grand funk railroad":

  Всичко друго,но не МИЛИЦИОНЕРСКА - корумпирана,мафиотска,подкупна,лъжлива,ненаситна!Поне да беше милиционерска щяха за малко пари да опазят Брендо,а сега за много,ама много ГО ПУСНАХА ДА СИ ЗАМИНЕ НЕОБЕЗПОКОЯВАН !

 93. 93 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1307 Гневно

  До коментар [#1] от "хм": Разбира се, че няма! А в коя друга държава с многолюдни демонстрации по улиците свалят от власт своя министър-председател-мутра и вместо да го пъхнат в затвора заради престъпленията му, след година и половина го поставят пак на същия стол в министерския съвет??

 94. 94 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  Браво Дневник, Брендо го няма??? А защо преди месец когато обясних как нашата прокуратура, го измъкна от италианското правосъдие и го пусна тук на свобода/подписка/...ми изтрихте постовете, че и бан ми сложихте!
  Сега и това ли ще изтриете?
  Да, Брендо го измъкна нашата прокуратурата със спънати обвинения и целта беше да изчезне. Не случайно когато го водиха в сградата на съда...всички излизаха да гледат крачещи в коридора 6 млн евра!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 96. 96 Профил на jvc
  jvc
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хора, мисля, че е крайно време да се съберем и да протестираме -мощно и задружно. Нека не забравяме, че "съединението прави силата" .Така само си коментираме , а нищо не се случва-трябват граждански действия!

 97. 97 Профил на bate_but...
  bate_but...
  Рейтинг: 374 Неутрално

  В България на практика няма съдебно правораздаване. Има едни корумпирани чиновници назначени за съдии от едни други корумпирани чиновници и едни адвокати които уреждат подкупите. Срам ме е за страната.

 98. 98 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Боже, каква държава сме?!

 99. 99 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 591 Неутрално

  До коментар [#8] от "m_todorov":
  Защо да оставяме най-прекрасната земя на планетата ? Не е ли по-добре НИЕ да изгоним по света ОНЕЗИ, които сте изброили,

 100. 100 Профил на petergriffin
  petergriffin
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Бахти правосъдието, бахти ченгетата

  Тия са скандални бе, тва е няква пародия, просто не е истина колко сме абсурдни хахахахха

  The things you own end up owning you
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK