Любен Дилов и Росен Петров: Приличаме ли ви на хора, които са се продавали

Любен Дилов (ляво) и Росен Петров.

© Дневник

Любен Дилов (ляво) и Росен Петров.Ще бъде ли съден Николай Бареков от скорошните му партийни съратници Росен Петров и Любен Дилов. След като вчера коалиция "Български демократичен център" (БДЦ), в чието семейство неотдавна бе и Бареков, изпрати до медиите позиция, от която се разбираше, че двамата ще заведат дело, днес те се разминаха и дадоха разнопосочни отговори на този въпрос.


Петров и Дилов първоначално заявиха в сутрешния блок на "Нова тв", че ще заведат дело срещу Бареков заради "непрекъснатите нападки от негова страна, които напоследък станаха лични, незнайно защо". Любен Дилов уточни, че подсъдното твърдение на сегашния евродепутат е, че народните представители от БДЦ са купени. "Да кажеш, че твоите депутати са купени, той до вчера твърдеше, че сме негови депутати, означава, че си си избрал депутати, които се продават. Има логически спазъм в цялото изречение", заяви Дилов.


"Така като ни гледате с Росен, приличаме ли ви на някакви хора, които са се продавали през годините", попита Любен Дилов. Той заяви, че движението му "Гергьовден", част от коалиция БДЦ, по никакъв начин не е получавало финансиране от Бареков.
Росен Петров пък обори обвиненията на евродепутата, че е преминал на страната на ГЕРБ с думите: "Не съм взел аз това решение, Николай го взе и се предлагаше на ГЕРБ дълго и настойчиво." На обвиненията за купуване на депутатски гласове от другите партии в Народното събрание пък Петров отговори, че Бареков си представял гласуването в пленарна зала сякаш "министърът идва, хвърля една торба с пари и казва: Хайде, гласувайте".


"Когато човек говори за себе си в множествено число, това означава две неща – или има много богат вътрешен живот, или има глисти. Аз го отдавам на богат вътрешен живот, а не на лоша хигиена", заяви Любен Дилов, който обясни, че депутатите от БДЦ са добронамерени към Бареков, а задочните им кавги през медиите не са на лична основа. "Използваме вашата висока трибуна, за да му кажем: Спри се, защото нещата стават лични", каза още Дилов.


Росен Петров пък обясни, че се чувствал "все едно си сключил брак с някой и в един момент хаосът ти идва малко в повече". Бившият телевизионен водещ обаче заяви, че всъщност нямало да съди Бареков "Той се е възползва от мен, но аз няма да заведа дело срещу него", каза Петров, според когото Бареков бил излъгал 500 хил. души, които са дали гласа си за него.


Впоследствие стана ясно, че и самият Любен Дилов не е взел решение да съди Бареков, но обясни, че много от доскорошните му партньори в политическия живот му били обидени. "Аз за себе си не знам. Едва ли, никога досега не съм го правил (на въпрос ще заведе ли дело и за какво ще е искът – бел. ред.). Просто обръщаме се към него: Престани, не е лично, всичко, което се случва е един нормален процес", каза той.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK