Реформаторският блок поиска оставките на КФН и БНБ

Радан Кънев

© Анелия Николова

Радан КъневСъпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев поиска от парламентарната трибуна прекратяване на мандатите на финансовите регулатори - Комисията за финансов надзор (КФН) и БНБ.


"Необходимо е единно да поискаме оставката на ръководствата на финансовите регулатори и ако не я получим, чрез решителен акт на парламента да прекратим мандатите им и със спешни законодателни промени да гарантираме, че обществото ни няма повече да страда от подобна безотговорност", посочи той. Той не обвърза искането само с фалита на КТБ, а посочи много повече проблеми, свързани със слабата регулация.


Според него през изминалите години на криза
БНБ и КФН не са изпълнили законовите си цели


да поддържат финансова и икономическа стабилност и растеж и да помагат спестяванията на гражданите да се превръщат в инвестиции в българската икономика. "Напротив – те допуснаха системното изтичане на капитал от банките и финансовите институции към банки в чужбина и към чуждите капиталови пазари", добави той. Кънев се изказа по време на обсъждането на закона за Сметната палата.


По думите му за годините на кризата над 20 милиарда лева спестявания в банките са напуснали страната, а над две трети от активите на българските пенсионни фондове са били инвестирани зад граница. "За занижения и често недобросъвестен надзор беше допуснато значителна част от инвестираните в българските финансови институции средства да бъдат вложени в свързани с ръководствата на тези институции лица. Немалка част от тях бяха използвани за финансиране на губещи бизнеси, корупционни схеми, медийно-политически проекти и пряка политическа дейност", каза още лидерът на ДСБ.


И добави: "Днес има основателни съмнения, че част от тези средства, спестени от обикновени български граждани и фирми, бяха вложени и в престъпна дейност – купуване на гласове и търговия с влияние. По този начин спестяванията на българите, вместо да работят за икономическо възстановяване и нови работни места, потънаха в блатото на политическата корупция и допринесоха за обедняването на населението и обогатяването на мафията."


По думите му резултатът от този модел на некомпетентност, професионална безотговорност и политическа корупция е бил фалитът на четвъртата банка в страната и трайно разклащане на доверието в банковата и финансовата система. "Вместо да градят доверие,


БНБ и КФН се превърнаха във фактори на нестабилност за финансовата система на страната


Съмненията в тяхната компетентност, добросъвестност и безпристрастност доведоха до необходимост от държавна финансова подкрепа за банкови институции и до излишно и опасно напрежение около доходността и активите на универсалните пенсионни фондове, в които са вложени парите на милиони работещи български граждани", каза още съпредседателят на групата на реформаторите.


Кънев заяви, че във финансовата сфера и в дейността по финансов надзор в обществен интерес липсата на доверие е достатъчно основание за незабавно подаване на оставка. "Когато от едно длъжностно лице, от един човек зависят спестяванията и пенсиите на милиони, то той няма нито морално, нито професионално право да упорства, за да съхрани поста и кариерата си, да се пазари за сметка на обществения интерес или в най-лошия случай да поставя лоялността си към сенчести покровители над общото благо."


От Реформаторския блок със съжаление констатират, че и след провала и загубата на обществено доверие


ръководителите на българските финансови регулатори не са на висотата на заеманите от тях постове и възложените им отговорности


"Нещо повече – ръководството на КФН си позволи, вместо да поеме тежката отговорност за проваления си мандат, да представи провала си като грозен персонален конфликт и да въвлече общественото мнение в махленска драма. Особено скандално е, че КФН пренебрегна правомощията си, когато трябваше да защити обществения интерес, но си позволи да злоупотреби с тях, за да наложи прекомерни санкции на медии, които разкриха бездействието ѝ", добави Кънев.


След това посочи, че когато финансовите регулатори отказват да поемат отговорност, тя преминава върху тези, на които тежи техният избор, върху нас, върху които тежи тяхното избиране. "Днес не е време да си прехвърляме вината за неудачни кадрови решения в миналото, а заедно да преодолеем последиците от тях, за да защитим интереса на българските граждани, спестители, данъкоплатци. В тази тежка криза и в това състояние, когато на южната ни граница има толкова тежко финансово разклащане, не можем повече да си позволим такъв финансов надзор."


По думите му в момента на страната е нужно най-доброто - чрез прозрачен и качествен избор да може да бъде гарантирано на българските граждани, че ще могат да останат с непокътнати спестявания. "Аз съм се научил, че когато едни пари липсват, те са откраднати. И че когато не изриташ крадеца навреме, плащат всички. Много ви моля да не допуснем да плащат всички български граждани", завърши Кънев.


Днес в комисията по бюджет и финанси предстои


изслушване на председателя на КФН Стоян Мавродиев


и ръководството на комисията по темата с пенсионните фондове. Тя беше поискана от премиера Бойко Борисов в края на миналата година, когато се приемаха спорните промени за пенсионното осигуряване и той заяви, че  "помолил към парламентарната ни група, съответно Комисията по бюджет и финанси да направи много сериозна проверка парламентарна относно фондове и относно КФН включително, издаването на лицензи". Мавродиев вече няколко пъти заяви, че сред фондовете няма "гнили ябълки" (изразът е популярен от една изтекла грама на американското посолство преди години за проблемните банки - бел.ред.). Той обаче не отговаря на въпросите на "Капитал" за писмо, което е сезирало регулатора за пазарни манипулации на пенсионни дружества, сделки със свързани лица над позволените лимити и т.н. (медиата изпрати питанията до депутатите от комисията).

Коментари (155)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 5338 Неутрално

  И аз им искам оставката. Но първо да бъдат съдени!!!
  Че иначе виж ги преназначили на някой друг сладък пост...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 2. 2 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Крайно време беше!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 3. 3 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Браво на г-н Кънев и РБ за позицията, сега трябва да им осигурим подкрепата за да бтде осъществено искането!!!!
  Аз се присъдинявам с две ръце!!!!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 4. 4 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 850 Неутрално
 5. 5 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 774 Неутрално
 6. 6 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 346 Неутрално

  подкрепям напълно! Надявам се да отстоявате до край тази позиция!

 7. 7 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Радане не само ОСТАВКА а и да бъдат съдени не е нормално всички да плащаме 3,7 млрд. и да няма НИКОЙ ВИНОВЕН !

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 8. 8 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3937 Неутрално

  Останалите мълчат и се спотайват.Трябва да се внесе проект за решение и при гласуването ще си проличи кой КОЙ е.

 9. 9 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Кънев, ако не бяха чукнали приятелчетата ти от една медийна група, нямаше да се сетиш дори да искаш оставката на КФН.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 10. 10 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Много, много силно изказване, веднъж да се почувствам горд от проявата на български политик!!!!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 11. 11 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  оставка и най-важното - съдебно дело (ако може с вносни съдии и прокурори)!!!

 12. 12 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  "Необходимо е единно да поискаме оставката на ръководствата на финансовите регулатори, и ако не я получим, чрез решителен акт на парламента да прекратим мандатите им и със спешни законодателни промени да гарантираме, че обществото ни няма повече да страда от подобна безотговорност"
  ----------------
  Необходимо е всички ние, които се надяваме на някакво нормално бъдеще в/за България, да застанем твърдо и решително зад това важно искане!!!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 13. 13 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 895 Весело

  Леко изхвърляне за замазване на очите пред гласувалите за тях. Няма да минат оставките, а РБ си остават в кабинета.

 14. 14 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3764 Неутрално

  Добро попадение! Трябва да се повтори още няколко пъти, високо и ясно!
  Ами позицията на Бойко Борисов, каква е...? Или той е само един прост министър-председател, от когото нищо не зависи...!

  Бивш tww09306483.
 15. 15 Профил на ermack
  ermack
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Подкрепям хода, макар и закъснял. Ако не бъде подкрепен, поне да стане ясно на всички от кого.

 16. 16 Профил на pp90
  pp90
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Само оставка ли? Сещам се за няколко имена на хора направо за доживотна.

 17. 17 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  И аз подкрепям. Оставка.

 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9061 Неутрално

  "Аз съм се научил, че когато едни пари липсват те са откраднати. И че когато не изриташ крадеца навреме плащат всички."
  Някои не плащат,не и тези,които откраднаха парите.
  Всички ще подкрепим Радан за позицията му.В момента има адекватен български политик и той се казва Радан Кънев.

 19. 19 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  Браво! Справедливост и морал....

 20. 20 Профил на adze
  adze
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Крайно време беше някой да се опита да отвори очите на тоя народ !

 21. 21 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4451 Неутрално

  Крайно време беше, Искров и шайката му на топло или да бъдат предадени на Вежди за разпит.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 22. 22 Профил на bladeroko
  bladeroko
  Рейтинг: 466 Неутрално

  ами ако продължават да се правят на луди, много бързо може да формираме едно протестче пред БНБ..явно в тая държава по друг начин не става

 23. 23 Профил на emi1ian
  emi1ian
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Браво! Крайно време беше!
  ГЕРБ и Борисов говореха едно преди изборите, след това затихнаха по въпроса. Разочароваха ме.

  Управителния състав на БНБ и КФН трябваше да бъде отстранен незабавно с един от първите актове на това НС.

 24. 24 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 1038 Неутрално
 25. 25 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 466 Неутрално
 26. 26 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Само така,Радан Кънев!
  Не може без ""тухла"" в стената!

  Tony
 27. 27 Профил на Ivan Seliminski
  Ivan Seliminski
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Подкрепям с две ръце. Час по скоро трябва да се избият зъбите на ДПС и да се изхвърлят хората им от всички властови държавни и административни позиции. И когато това стане, ще се сринат, защото обръчът им от фирми може да живее само като вирус ако има подходящ приемник - държавата.

 28. 28 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2138 Любопитно

  хубаво, да видим реакциите

 29. 29 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Поздравления и от мен! Трудна позиция, но справедлива!

 30. 30 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "Днес има основателни съмнения, че част от тези средства, спестени от обикновени български граждани и фирми, бяха вложени и в престъпна дейност – купуване на гласове и търговия с влияние. По този начин, спестяванията на българите, вместо да работят за икономическо възстановяване и нови работни места, потънаха в блатото на политическата корупция и допринесоха за обедняването на населението и обогатяването на мафията."

  БРАВО!

 31. 31 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Защо БНБ и КФН отказват да разследват ПИБ - спасената на 2 пъти от държавата за която в редица медии бяха публикувани ужасяващи разкрития за източване на банката чрез офшорки, чрез свързани фирми без служители и дейност, чрез съмнително обезпечени и невъзвращаеми кредити? И не само че регулаторите отказват да проверят източва ли се ПИБ, но и наказват медии, които пишат за това? Защо държавата унищожи една банка, а подкрепя всячески друга? Докога тия двойно стандарти?

 32. 32 Профил на stanimir62
  stanimir62
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Крайно време е да ги изритат. Те нямат намерение да си тръгват. Но трябва да има и съд за да знаят следващите.

 33. 33 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 867 Неутрално

  "Кучето си лае, керванът си върви."

  Радан тръгнал да прави реформи с най-деформираните комуняги от ГЕРБ.

  Блажени са вярващите.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 34. 34 Профил на Desolater
  Desolater
  Рейтинг: 524 Неутрално
 35. 35 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 409 Неутрално

  И така докато ПИБ осребрява, а Велчеви (ВТБ) присвояват поредното си бижу (БТК)..

 36. 36 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 968 Любопитно

  За пореден път прозореца се открехва и свежия въздух влиза като резултат от действие на представители на РБ. Докога герб ще се правят на ударени, няма ли най-накрая да откъснат опашката си

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 37. 37 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 964 Весело

  Я Мавроди и Искров да изготвят глоба за:
  Престъпления на Блок, който във вреда на държавата, на статуквото, сараите и на солидно частно лице обнародва информация за която знае, че истина, но чието разгласяване е забранено със закон, заповед или друго административно разпореждане и директивите на Москва в размерите на 20 годишни партийни субсидии.

  Миша
 38. 38 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3835 Неутрално

  Подкрепям,те са част от статуквото.

 39. 39 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Браво на Кънев!
  Оставка и съд за Искров, Мавродиев и Писанчев!

 40. 40 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Хех, един политик да го каже на глас! А пък Искров вече беше залегнал, чакайки да си изкара спокойно мандата - явно се бяха разбрали с ББ. Само дето ББ от такива уж разбирателства с разни отрепки, беше изритан последния път.

 41. 41 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Оставка на цялото ръководство на БНБ и най-вече на некадърника Искров! Лично го видях по Коледа на една маса с Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев в Банско да празнува. Точно тоя плужек обоснова искането за махането на Гунев от Банков надзор защото имал "нерегламентирани" контакти с акционери на КТБ. А тия запои с акционерите на ПИБ за какво ги броиш Искров? За регламентирани ли? Оставка, леке безподобно!

 42. 42 Профил на Dreamer69
  Dreamer69
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Оставка на корумпираното управление на БНБ и КФН! Не са си свършили работата покрай КТБ. Имам всички основания да смятам, че КТБ е била закриляна от всички държавни институции - БНБ, КФН, ДАНС, политици от БСП, ДПС, ГЕРБ и т.н. Това е единственото смислено обяснение за откраднатите 3.7 млрд. лева.

  Величието не е в това да не падаш, а да ставаш всеки път, когато си паднал. Конфуций
 43. 43 Профил на lutece
  lutece
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Оставка на УС на БНБ. Оставка на ченгетата в УС на БНБ.

 44. 44 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Ясна и точна позиция на Радан. Не само оставка и съд трябва, а и отнемане на имуществото.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 45. 45 Профил на Dreamer69
  Dreamer69
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#36] от "The Dark Prince Of Bankya":

  ГЕРБ са част от проблема и статуквото през последните 5 години. За съжаление народът не може да го разбере. Така както избра и други месии преди това да бъдат на власт.

  Величието не е в това да не падаш, а да ставаш всеки път, когато си паднал. Конфуций
 46. 46 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Добре,Радане..
  Можеше и ПОИМЕННО !!
  Негодниците трябва да бъдат споменавани И от трибуната на Народното събрание !!!

  BIG AL
 47. 47 Профил на zvezdendun
  zvezdendun
  Рейтинг: 8 Неутрално
 48. 48 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 818 Неутрално

  Ами мнозинството селения докато продължава да гласува за ГЕРБ_ДПС_БСП, оправия в тази държава няма да има

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 49. 49 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 1411 Разстроено

  Подкрепям изцяло. !!!!! Трябват нови хора, без вземане даване с тарикатсмените ала Цв.Васлв и подбни.

  Navigare Necesse Est
 50. 50 Профил на latsy
  latsy
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Бравоооо, за точна лабораторна констатация!

 51. 51 Профил на ana_teofilova
  ana_teofilova
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#42:"Dreamer69"]КТБ е била закриляна от ... политици от БСП, ДПС, ГЕРБ[/quote]
  Единственият политик, за който беше доказано и той си призна, че е закрилял и продължи доста време да закриля КТБ, беше Иван Костов. Парите на партията му също бяха в тази банка. И Нито Костов, нито Кънев са от "БСП, ДПС, ГЕРБ", а от ДСБ.

 52. 52 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Плетачът на дантели Искров, кога ще подаде оставка?

 53. 53 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 645 Неутрално

  "По думите му за годините на кризата над 20 милиарда лева спестявания в банките са напуснали страната, а над две трети от активите на българските пенсионни фондове са били инвестирани зад граница. "За занижения и често недобросъвестен надзор беше допуснато значителна част от инвестираните в българските финансови институции средства да бъдат вложени в свързани с ръководствата на тези институции лица. Немалка част от тях бяха използвани за финансиране на губещи бизнеси, корупционни схеми, медийно-политически проекти и пряка политическа дейност", каза още лидерът на ДСБ."

  За втората част на изказването си е прав, но за първата "над 20 милиарда лева спестявания в банките са напуснали страната, а над две трети от активите на българските пенсионни фондове са били инвестирани зад граница" съм удивен, че десен лидер може да разсъждава така, като комсомолски секретар.
  Това се нарича свободен пазар. Парите търсят правилното съотношение на риск и доходност. При положение, че за част от спестяванията има по-голяма сигурност (за доходност не мога да твърдя) в чужбина, да се спре движението на капитали е , ако не болшивизъм, то модерен държавно-капиталистически русизъм (държавния капитализъм е икономическа форма използвана от фашизма). Оправете си сигурността тука, а не обвинявайте парите (собствениците им). Че утре така, ще чуя и за злите спекуланти. За докторите отровители (последното сталинско гонение/репресия преди края му, а у нас процесите срещу лекарите преди 2-3 години) вече чухме.
  За пенсионните фондове (пак ли!), че били инвестирали зад граница. Е, тука ли да инвестират, борсата се чуди на къде да се срине повече, публичните дружества са само на име такива, изкупиха ги мажоритарите и си правят каквото поискат.
  Първо направиха истерия, за ниската доходност от фондовете, после защо купили акции на епъл примерно с редовни дивиденти и покачване на стойността им във времето, а не от АД-то на сульо балкански, който дивидент не е плащал от 10 години, а акциите, поради великото управление на предприятиета са 70% надолу!!! И аз се питам защо ли? Да им забраним!!!
  Такива приказки от десен лидер не ща да чувам. Проблемите са малко по-различни, някои ги е споменал, други изпуснал, за трети пък трябва смяна на целия икономически модел в страната, да не кажа обществен строй (народовластие на свободни граждани, които да си частни собственици на средставата за производство, с демокрация със засилен пряк характер и изборност на представителите от трите власти, централно и по места, както и стимулиране на кооперативните стопански начинания и т.н. и т.н.), но за това българина пък хептем не е готов.

 54. 54 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 968 Любопитно

  До коментар [#51] от "ana_teofilova":

  Анка картечарка ще бъде ли така любезна да сподели, как Иван Костов е закрилял КТБ, след като възхода на банката започна при тройната коалиция и продължи при правителството на герб и гнойната коалиция?

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 55. 55 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1090 Весело

  [quote#41:"abygale"]Оставка, леке безподобно![/quote]
  Много точна оценка за Искров

 56. 56 Профил на faso
  faso
  Рейтинг: 735 Неутрално
 57. 57 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1497 Разстроено


  Кънев заяви, че във финансовата сфера и в дейността по финансов надзор в обществен интерес, липсата на доверие е достатъчно основание за незабавно подаване на оставка. "Когато от едно длъжностно лице, от един човек зависят спестяванията и пенсиите на милиони, то той няма нито морално, нито професионално право да упорства, за да съхрани поста и кариерата си, да се пазари за сметка на обществения интерес или в най-лошия случай да поставя лоялността си към сенчести покровители над общото благо."
  ++++++++++++++++++
  ++++++++++++++++++
  ++++++++++++++++++
  Браво на Кънев !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 58. 58 Профил на ana_teofilova
  ana_teofilova
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#53:"anarhochristian"]десен лидер [/quote]
  Това трябва да е някаква шега. Няма как радикалното крило на БКП - т.нар. ДСБ, да са десни. А още по-малко Радан може да бъде наречен лидер.

 59. 59 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Бойко защитава Мавродиев, свързани са с общо минало, а защо не и бъдеще. Тази оставка няма да мине. Пък Искров има задача да подържа другата голяма слабост на Бойко, Цеко. Още повече че там нали сега били парите на Кой.

 60. 60 Профил на kempes
  kempes
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Браво на Радан, но това са нагли същества и не могат да разберат, кога трябва да си тръгнат. Затова е много важно Бойко да се вземе в ръце и той да им поиска оставките, както трябваше да стане с ВСС.
  Уви, Боко нещо изглежда незаинтересуван.

 61. 61 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#53:"anarhochristian"]"По думите му за годините на кризата над 20 милиарда лева спестявания в банките са напуснали страната[/quote]

  ...включително спестяванията на Искров - от 406 000 лв. са намалели до 30 000 лв, като в същото време лекето Искров не е декларирал придобиването на движимо или недвижимо имущество. Да не би гуверньора нещо да не е много убеден в стабилността на финансовата система? С основание щом същата зависи от тоя некадърник...

 62. 62 Профил на didco
  didco
  Рейтинг: 470 Весело

  Горд съм, че гласувах за вас г-н Кънев! Отдавна в пленарна зала не са се чували такива истини, каквито Вие и г-н Москов не спестявате на публиката.

 63. 63 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 409 Неутрално
 64. 64 Профил на vidoass
  vidoass
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Е, ако всички БГ политици говореха толкова точно, ясно и аргументирано, сигурно нямаше да сме на този хал. Браво!! Сега вече не съжалявам, че гласувах за РБ

  vidoass
 65. 65 Профил на kargan
  kargan
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Браво на Кънев! Настанало е време да се разбере кой действа и кой говори празни приказки! Пожелавам на РБ на следващите избори да са с абсолютно мнозинство!

 66. 66 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1263 Неутрално


  Ако и сега няма оставки на високоплатените вредители в БНБ и КФН,то драги реформатори значи,че КОЙ е на власт.И вашето място не е там

 67. 67 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 409 Гневно

  Оставка и съд за фрапираща, престъпна безстопанственост и откровено вредителство срещу обществения интерес на слугите на Кой!

 68. 68 Профил на the next K
  the next K
  Рейтинг: 466 Гневно

  Оставка на ръководството на БНБ и КФН и подвеждането им под съдебна отговорност, за да си правят сметката следващите!!!

  "Who controls the Past controls the Future; who controls the Present controls the Past"
 69. 69 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Мавродиев е най-яркият некадърник като председател на КФН за последните 25 години. Срам ме е, че съм част от този пазар, който се "надзирава" условно от него.
  Всичките му колеги и подчинени в КФН го одумват и му се смеят зад гърба.

 70. 70 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1212 Неутрално
 71. 71 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#58] от "ana_teofilova":
  Ана, когато отричаш личността на Радан, а не се възмущаваш от безобразието в банковия контрол, значи нямаш никакви аргументи, с които да участваш във форума, освен рублови. Очевидно тази валута изпива мозъка и дори те е подтикнала да се представяш под друг пол, ей така, за по-голяма внушаемост.

 72. 72 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Точно така! Подкрепям!

 73. 73 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Борисов подозрително мълчи и организира изслушвания на въпросните личности. Май никак не му се ще да си ходят. Нали той ги назначи! Трябва да му окажем обществен натиск.

 74. 74 Профил на kki
  kki
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Радан Кънев е казал нещата абсолютно точно. Искам да видя кои политици ще го подкрепят и кои няма. Последните ще покажат ясно, че работят за мафията, а не за държавата, чрез позицията, която заемат по въпросите за оставките в БНБ и КФН. Иска ми се да имаме повече политици като Кънев!

 75. 75 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Не може да бъде по-точно формулирано безобразието и наглостта на управляващит КФН и БНБ ,оставка и затвор за наглеците...

 76. 76 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Давай, Радане !
  В НС рядко се изрича точна и ясна позиция. Там здрави въжета са оплели здрави интереси и вместо да се решава нещо, работи се да се отлага и да се забравя.
  Браво !

 77. 77 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  "Особено скандално е, че КФН пренебрегна правомощията си, когато трябваше да защити обществения интерес, но си позволи да злоупотреби с тях, за да наложи прекомерни санкции на медии, които разкриха бездействието ѝ"

  Много правилно и точно казано. Отдавна трябваше да подадат оставка

 78. 78 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 3965 Неутрално

  Евала на Кънев - така се прави!
  Пуца с “право мерене”, за разлика от р@заните и комунистите.
  Хайде сега, всички политически сили да защитят интереса на избирателите си и да разкарат компрометираното ръководство на въпросните институции!

  I Want To Believe
 79. 79 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Какъв реформаторски блок, това са костомолците. РБ няма да падне на нивото на някакви си вресливи десебарчета.

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 80. 80 Профил на time_capsule
  time_capsule
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Това с оставките го гледаме постоянно във футболните ни отбори. Самото разваляне на нещо е нищо. Какво предлагате като алтернатива, г-н Кънев, мен това ме вълнува.

 81. 81 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Браво Радане! Нека да дадат оставки или бъдат уволнени - след това съд! Кънев израства като народен трибун. Време е и ГЕРБ да се поразмърдат малко и застанат пред хората с ясни позиции...

 82. 82 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#81:"thepirineagle"]Нека да дадат оставки или бъдат уволнени - след това съд! Кънев израства като народен трибун. [/quote]
  Даже е смешно, защото е подвластен на волята на банкянския "каун")))))

 83. 83 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1108 Неутрално

  Има ключови въпроси, по които не може да се прави компромис. Ако няма разбиране, РБ да излиза от коалицията.

 84. 84 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Да подават оставка. Хайде сега да видим как ГЕРБ ще издържи този тест, Бойко уж иска да възприеме нещо модерно и цивилизовано от реформаторите, но в решаващи моменти му е по-важно мнението на Сарая. Тестът е и за ДПС, слуги от какво ниво са готови да пожертват, за да не осветят агента си на Дондуков 1.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 85. 85 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 466 Любопитно

  До коментар [#11] от "хм":

  Да оставка, и румънски съдии и прокурори за делото срещу него!

  Happy face says, adios !
 86. 86 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4722 Неутрално

  Най сетне, бях помислил че са заспали зимен сън.
  Този парламент трябва да бъде ръчкан непрекъснато!

  klimentm
 87. 87 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 466 Весело

  Него?!?
  Тях да се чете....

  Happy face says, adios !
 88. 88 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  И Боко искаше, пък тихомълком се отказа.
  Радан също се отказа от много искания.

 89. 89 Профил на mort
  mort
  Рейтинг: 235 Неутрално

  Каква рядкост: смисленост, нормалност, принципност от трибуната на парламента! Удоволствие е да чуеш мислите си изказани от депутат. Не ми се беше случвало.

 90. 90 Профил на Meister Eckhart
  Meister Eckhart
  Рейтинг: 984 Неутрално

  # О С Т А В К А !

  the devil is in the data
 91. 91 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Кънев, Москов и Димитров са едни от малкото читави хора, които не се гнусят да влязат в политиката. Този потенциал трябва да се използва. Кънев - мин. председател?

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 92. 92 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4306 Неутрално

  Напълно подкрепям това предложение на РБ!След колкосалните издънки през 2014 год. продължавам да се учудвам на наглостта на ръководителите на БНБ и КФН,които не си подадоха оставките още тогава!

 93. 93 Профил на briton
  briton
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Това не е държава, това е мърша ... за съжаление. 6 месеца и повече след началото на кризата с КТБ, никой нищо не прави и не поема отговорност. Ами привлечете мен като виновен, щом и БНБ и КФН не могат да се изправят и да си признаят, че се н...аха. Махнаха подуправителя на БНБ, трябваше всички да ги изритат. Кой ги регулира тях - държавата, министерски съвет - къде спят?!

  Бойко е зависим
 94. 94 Профил на teodeo
  teodeo
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Харесвам изказването на Радан Кънев, а и поведението му като цяло. Изглежда читав човек и вече заприличва на читав политик. А за Искров и Мавродиев и другите подобни "регулатори" Борисов да вземе мерки да ги издуха бързо, ако има малко поне инстинкт за самосъхранение.

 95. 95 Профил на radetski
  radetski
  Рейтинг: 425 Неутрално
 96. 96 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Това са само две от институциите тотално овладяни от корпорация БКП/БСП/ДС/КГБ. Не най-важните, но от някъде трябва да се започне , защото са екипирани само с цел да подпомагат грабежа и да осигуряват безопасност на извършителите. Оставките трябва да са първата стъпка, след тях, незабавно следствие и съд!

 97. 97 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Изглежда съм направил правилен избор,като гласувах за РБ.И то не само заради Радан Кънев..

 98. 98 Профил на time_capsule
  time_capsule
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До всичките, които са ми сложили минус за това:

  [quote#80:"time_capsule"]Това с оставките го гледаме постоянно във футболните ни отбори. Самото разваляне на нещо е нищо. Какво предлагате като алтернатива, г-н Кънев, мен това ме вълнува. [/quote]

  Какво точно не одобрявате в мнението ми? Не трябва да се задават въпроси ли? Вие чухте ли г-н Кънев да обяснява какво ще правим след оставките? Аз не. Защо тоя трик минава при вас, ако е направен от определен фокусник, а не минава, когато е направен от друг? Че това си е чист популизъм, хора. Оставка, та оставка. И после какво?

 99. 99 Профил на think
  think
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Реформаторския блок стават все по-симпатични с техните действия. Незабавна оставка на цялата КФН и управителя и цялото ръководство на БНБ. Съд за виновните, освен оставка.
  Браво Радане.

 100. 100 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 524 Неутрално

  какво приятно чувство...на изборите съм посочила правилния човек !!!!! Много се гордея, БРАВО , г-н Кънев !!!!! КУРАЖ !!!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK