До бъдещия "Момчил голф" край Балчик вече се проектира ново вилно селище

Платото край с. Момчил, на което предстои да бъде реализиран проектът "Момчил голф"

© Спас спасов

Платото край с. Момчил, на което предстои да бъде реализиран проектът "Момчил голф"Ново искане за изработването на подробен устройствен план за терен от 47 дка край вилната зона "Момчил" на Балчик е постъпило в края на работния ден в петък в общинския съвет на града, научи "Дневник". Според подадените документи, собственик на част от парцела е 70-годишната Неджмие Мехмед от Варна, а върху него предстои да бъде построено вилно селище.


"Желая имотът ми да бъде преотреден за вилни нужди" е записала в искането си до кмета на Балчик Неджмие Мехмед. В него тя уточнява също, че теренът не е част от защитена зона и попада в обхвата на зона "Б" на Черноморското крайбрежие.


Справка с кадастралната карта на района показва, че теренът се намира на около стотина метра от зоната, върху която на площ от 1500 дка има
планове за изграждането на ваканционното селище "Момчил голф".


Негови инвеститори са двете дружества "Тесса уинд голф клуб" и "Си уинд голф клуб", в които съдружници са Красимир Гергов и социологът Кънчо Стойчев.


Искането за изработването на ПУП за въпросния терен е получило входящ номер още на 10 декември м.г., но е изпратено от кмета на Балчик Николай Ангелов до общинските съветници едва миналия петък. То е придружено и от искане за промяна статута на въпросния земеделски имот и предстои да бъде разгледано на общинска сесия, насрочена за 13 февруари т.г.


Копие от искането на Неджмие Мехмед за изработване на ПУП за терена, върху който възнамерява да строи вилно селище.

© Морски дневник

Копие от искането на Неджмие Мехмед за изработване на ПУП за терена, върху който възнамерява да строи вилно селище.


Дневник потърси Неджмие Мехмед, за да получи повече информация за проекта й. На телефона, посочен в искането до община Балчик обаче отговори Александър Александров, който се представи като неин пълномощник. "Искането за изработването на ПУП се отнася за два терена, уточни той. Единият от 17 дка на Неджмие Мехмед и друг от 30 дка, на който собственик съм аз като негов наследник."


Според Александров той и Мехмед все още нямат проект за вилното селище, което смятат да строят върху терените си. Нямат и идея за финансирането му.


"След като стана известно, че непосредствено до нашите терени предстои строителството на ново голф игрище, двамата решихме да се подготвим и при благоприятно развитие на проекта "Момчил голф" да имаме също готов ПУП", обясни Александров.


Двата терена, за които сега е поискано изработване на ПУП, се намират в центъра на поземлен имот от


над 107 хил. кв.м върху платото край с. Момчил


До средата на 2011 г. имотът е имал десет собственика. Договорът за разделянето му е сключен на 5 юли с.г.


Според заданието за изработване на ПУП, подадено от Неджмие Мехмед, след промяна на предназначението на терена от земеделски в урбанизиран, се предвижда изграждане на комплекс от вилни сгради с височина до 7 м. Около всяка от тях ще бъде обособена прилежаща дворна площ, без да се отделят самостоятелни имоти. Сградите ще имат и обособени паркоместа.


Част от терена от 1500 дка, върху който предстои да се появи "Момчил голф"

© Спас спасов

Част от терена от 1500 дка, върху който предстои да се появи "Момчил голф"


Искането за изработване на ПУП, който да направи възможно строителството на ново вилно селище по Северното Черноморие идва само месец след като Общинския съвет в Балчик единодушно прие да изработи и план за застрояване на 1500-те дка на "Тесса уинд голф клуб" и "Си уинд голф клуб", върху които предстои да се появи "Момчил голф".


Плановете предвиждат край игрищата за голф да бъдат построени 700 жилища, сгради за административно обслужване, търговски център, винарска изба и площадка за хеликоптери.


Собственици на имоти, които се намират във вилната зона на Балчик, вече се обявиха срещу инвестиционния проект, тъй като според тях той ще представлява нов град върху свлачищен терен.


Карта на имотите, включени в проекта за бъдещия голф комплекс край Балчик

© http://forthenature.org

Карта на имотите, включени в проекта за бъдещия голф комплекс край Балчик


Според един от тях - Георги Стайков до с. Момчил, няма как да се изгради селище със 700 къщи, тъй като там няма канализация. "Нали разбирате, казва той, че е абсурдно цяло ново село да ползва


септични ями в свлачищна зона"


Като пример за безогледно застрояване на вилните зони край Балчик Стойков дава хотелите с басейни, които са се появили там през последните години. "Липсата на канализация става причина при профилактика водата от басейните да се излива направо на пътя, обяснява той. При липсата на каквато и да е отводнителна система това води до съсипване на инфраструктурата, която ние като собственици на имоти сме градили със собствени средства."


Срещу "Момчил голф" протестираха и от международната природозащитна организация WWF. В тяхното становище, изпратено до община Балчик, се твърди, че поредното голф игрище край града "ще съсипе и последните черноморски степи със застрашени видове птици. Голяма част от местообитанията на посочените видове вече са безвъзвратно унищожени в съседната защитена зона - "Белите скали", поради изграждането на две голф игрища - "Тракийски скали" и "Блексирама". Собственик на първото е отново Красимир Гергов, а на второто Кънчо Стойчев в съдружие с колегата си Андрей Райчев.


Според Александър Александров, теренът, върху който предстои да се изгради игрището за голф, в момента е


нерегламентирано сметище на 800 кв.м


"То непрекъснато се разраства през последните години, обясни той. За какви защитени видове става дума? Там не са останала нито растителност, нито животни! При това част от сметището вече се намира и върху нашите наследствени земи."
Проверката на място, която "Дневник" извърши, действително показа, че пътят, който води до полуразрушеното с. Момчил, действително минава край гигантско сметище. На него безразборно са изхвърляни строителни и индустриални отпадъци. В близост до сметището се намира и изоставена каменна кариера. Отпадъците, изхвърляни от нея, също са замърсили района до неузнаваемост.


Краят на платото, който от години се свлича над пътя Варна - Балчик

© Спас спасов

Краят на платото, който от години се свлича над пътя Варна - Балчик


Според международната организация WWF изграждането на голф игрища също съсипва дивата природа. Тяхното становище, станало известно в края на миналата година, сочи, че строителството на подобни съоръжения унищожава естествените местообитания, като те се подменят с агресивни тревни смески, поддържани с хербициди и изкуствени торове. Те от своя страна замърсяват водоносните хоризонти.


Пак според природозащитниците от WWF зона "Балчик" е биокоридор, свързващ долината на р. Батова" и районът на н. Калиакра, които са част от европейската екологична зона Натура 2000.


"Инвеститорите са собственици на земеделската земя, върху която е намерението за реализиране на ваканционното селище, пише в становище на кмета на Балчик Николай Ангелов, изпратено до протестиращите срещу проекта "Момчил голф". (...) Към настоящия момент процедираната площ представлява земеделска необработваема земя, която не може да се приобщи към притегателните за околността места." (Виж пълния текст на становището в прикачените файлове)По-нататък в становището си


кметът на Балчик защитава проекта


с аргументите, че "голф туризмът значително допринася за удължаването на туристическия сезон, тъй като той не се влияе от времето", както и че с реализацията на проекта "ще се открият нови работни места в строителния и туристическия бранш и ще се увеличат приходите в общината".


След като в края на миналата седмица стана известно, че за района, в който се планира изграждането на "Момчил голф", е подадено и друго искане за ПУП с цел строителство на вилно селище, общински съветници от Балчик коментираха, че проектът на Гергов и Стойчев вероятно ще предизвика много по-мащабни промени в района, отколкото предварително обявените.


Това предположение се потвърждава и от казаното от Александър Александров вчера:


"Останалите собственици на части от някогашния общ терен край Момчил все още не са предприели нищо, но най-вероятно това е въпрос на време, каза той. Повечето от тях живеят в Турция и нямат възможност да направят каквото и да било в този момент. Предполагам, че през лятото, когато се върнат в България, те също се поискат изработване на ПУП-ове за имотите си с оглед бъдещото развитие на района."

Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3313 Неутрално
 2. 2 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 686 Неутрално

  "Неджмие Мехмед" да се чете Ахмед Доган или Лютви Местан или само краткото ДПС.

 3. 3 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 583 Весело

  Следваща цел- морето, и върху него може да се строи.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 4. 4 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3490 Неутрално

  [quote#0:"кмета на Балчик"] "голфтуризмът значително допринася за удължаването на туристическия сезон, тъй като той не се влияе от времето"[/quote]
  Хайде и ние да сме виждали на какво време се играе голф! Стига тъпи извинения.
  Знаем какво е времето около Балчик през зимата......

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 5. 5 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Да строят. Това ги чака - http://www.flagman.bg/article/75193

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 6. 6 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Голф игрищата са на път на станат като хотелите по морето и моловете. Повече от необходимото. Далече са от София. Стават само за лятото и то за няколко седмици. Остават чужденците и местните. При едните чужденци денег нет, за други сме близко до размирни зони. Местните играчи на голф са константна величина.
  От дълговременен играч на голф знам, че много е важно как е направено игрището да е предпочитано.
  След време ще се чудим какво да правим с толкова много игрища.

  Миша
 7. 7 Профил на dmarev
  dmarev
  Рейтинг: 426 Любопитно

  Не са спряха бе! А там е здраво свлачищна зона! Я Трейшън Клифс тази година на кво замяза!?

 8. 8 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 636 Неутрално

  КънчоФците со изкупили де що има терени от Кранево до Балчик и навътре от крайбрежието и ударно искат да строят. Някъде около новото им голфигрище имаше изоставен от руски инвеститори/така казват местните/ цял комплекс от апартхотели - докарани до някъде сгради и поради всякаква липса на интерес от руски граждани зарязани на произвола. Та не само северозапада, и части от североизтока са в трагичен вид и местните власти вместо да наливат още бетон, биха могли да се погрижат за съществуващите вече безобразия.

 9. 9 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2432 Неутрално

  Ха такааа, да видят местните, що е това "софийски елит". Днес лайната им текат по улиците на Манастирски ливади, Кръстова вада, Симеоново и Драгалевци, сега ще хвърлят в потрес и селското население около Балчик. Да не говорим, че в "елитните квартали от Витошката яка" асфалтът е рядкост, а тротоар е направо мръсна дума.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 10. 10 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Хаха, точно вчера , точно там, няколко къщи се срутиха нацяло в свлачище. Балъците, дето ще купуват, да му мислят.

  Иначе винаги съм се шокирал какви са тия били тея ниви в степта, дето са възстановени на селяните?!? Кой навремето е имал 1500дк камъни?

 11. 11 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 419 Неутрално

  [quote#6:"Миша"]След време ще се чудим какво да правим с толкова много игрища. [/quote]

  А, те Кънчо, Райчев и Гергов да вземат парата , пък другото не е важно.

 12. 12 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#1] от "chicago514": Много Голф бе.

  -За поддържане формата на Щабните плъхове.


 13. 13 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Много ясно че заради чужденците ги правят и затова са далеч от София. Ако софиянци бяха перспективен пазар, тогава щеше да е пълно с голф игрища около София.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 14. 14 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 542 Неутрално

  миналото лято се чудехме кога ще разкажат играта на северното черноморие и ще се превърне в помийната яма, която е стнало на юг. ей го на отговорът - бързичко.
  а е толкова красиво там.

 15. 15 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 636 Неутрално

  В този район има вече доста вилни къщички от затворен тип и много рядко са заети дори и във висок сезон

 16. 16 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 542 Неутрално

  До коментар [#7] от "dmarev":

  какво му е на трейшън клифс? лятото не забелязах да му има нещо.

 17. 17 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1631 Неутрално

  [quote#6:"Миша"]След време ще се чудим какво да правим с толкова много игрища. [/quote]
  това все пак е далеч по-лесно, игрището е просто ливада. Не е като стотиците пустеещи и непродаваеми сгради, настроени по време на строителния идиотизъм при първата тройна коалиция.

 18. 18 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 598 Весело

  Вилата ми е готова ! С'я си стягам Голф чанта !!!

 19. 19 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Тия двамцата не могат да правят бизнес. През 2012 година заведох голфъри от Ню Йорк в Трейшън Клифс. Първото нещо което попитаха е дали летищото в Балчик може да се използва за частни полети, второто нещо което искаха да видят е обиколка на самото игрище с голф колички и о, изненада. Всички голф колички бяха раздадени на добричлии да могат да стигнат до плажа. Третия въпрос беше колко струват къщите- 300 000 евро. Коментара на голфърите беше, че в Доминикана са по-евтини къщите, а на всичко отгоре там климата позволява да се играе целогодишно. По-изненадани и разочаровани лица не бях виждал

 20. 20 Профил на TYUIOP
  TYUIOP
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#2:"tolex"]
  "Неджмие Мехмед" да се чете Ахмед Доган или Лютви Местан или само краткото ДПС. [/quote]
  Брат, преди да си правиш бързи заключения - Момчил е старо татарско село. Всичките ниви в околията се притежат/ха от местни. Има все още местни които не си продадоха нивите през бума от 2000-09.
  Има все още няколко семейства старци, местни които все още живеят в селото. Има и роми които се нанесоха, но са малко. Предимно пастири.
  ... по статията ...
  Каменната кариера не е изоставена, все още работи. Ако сте ходили в Балчик - белите стени из целия град са от камъка който се вади от там. Скалата е утаечна и се копае на пластове. Когато изкарат всичко от даден парцел минават на следващ.
  Незаконното сметище ако е това което аз знам е факт от десетилетия. Почти всички строителни отпадъци и изкопна маса от региона на Балчик се изхвърля/разтоварва там.

 21. 21 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1211 Весело

  По данни на КАТ, в България се карат 82 363 "Голф" единици, поради което и голфът стана национален спорт!!!!

 22. 22 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 519 Неутрално

  До коментар [#10] от "Дундурук":

  Същото съм се чудила и за горите навръх балкана!

 23. 23 Профил на dmarev
  dmarev
  Рейтинг: 426 Любопитно

  До коментар [#16] от "owen":

  Края на Август началото на Септември му се случи случка с пътя до там. Целия път стана на вълни от по 30-40см.

 24. 24 Профил на Стефан
  Стефан
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Как и защо кмет на Балчик е Неджмие Мехмед не ми е ясно. Разбира се, не заради име и вяра, а заради странното за мен влияние на ДПС в онзи регион. Може би това обяснява затриването на добрия преди години отбор на местния Черноморец и пренасочването на парите за строеж на джамия...

 25. 25 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 529 Весело

  Гергов цъфна и върза с досегашните си голф авантюри, та нови ще почва. Че и Кънчо мамин там.

  "Я з москалями не балакаю!"
 26. 26 Профил на TYUIOP
  TYUIOP
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#24:"Стефан"]Как и защо кмет на Балчик е Неджмие Мехмед не ми е ясно. Разбира се, не заради име и вяра, а заради странното за мен влияние на ДПС в онзи регион.[/quote]

  1) Кмет на Балчик е "Николай Ангелов". Нещо не можеш да четеш ми се струва.

  2) Не всеки с не-православно име е от или за ДПС. Този тип тесногръдие не е чуждо за средния българин, но е и една от причините за проблемите които имаме между етносите.

 27. 27 Профил на TYUIOP
  TYUIOP
  Рейтинг: 374 Неутрално

  П.П 3) Добруджа е район който има/ше села населени предимно с етнически турци/татари. Конкретно Балчик не е, но ДПС има присъствие и подкрепа в региона.

 28. 28 Профил на boatmaastricht
  boatmaastricht
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аман от пишман инвеститори.

 29. 29 Профил на blab
  blab
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Красимир Гергов е служител на ДС. Проекта му Трейшън Клифс, унищожи голям брой застрашени видове и местообитания в България. Буквално изравниха местността със земята. Стига са ни лъгали със създаване на работни места. Инвестицията в региона е нулева, а нанесените щети на околната среда непоправими. Става дума за изпиране на едни мафиотски пари. Апартаментите им стоят празни. НЕ на мафията и НЕ на бивши ДС!

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80_%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%B2

  http://www.thraciancliffs.com/

 30. 30 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Тия ако направят 700 вили , апртахауси и басейни на тоя баир, всичките ще идат в морето, заедно с къщите на хората долу.

 31. 31 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2753 Любопитно

  Интересно как ирландското крайбрежие, което доста наподобява това между Балчик и Каварна не е превърнато в една огромна "огърлица" от голф игрища? Отговор - там не управляват и никога не са управлявали комунистически мутри. И да попитам - понеже България се управлява малко или много централизирано, все пак още не сме станали български съединени щати, къде е правителството на Борисов в случая, респективно министъра на околната среда?

  Пазете се от доносника vesolr
 32. 32 Профил на rattrack
  rattrack
  Рейтинг: 377 Неутрално

  В България (разбирай континентален климат със студена зима и горещо лято) голфсезонът е не по-дълъг от четири месеца...
  Да не говорим, че североизточна България е най-трудно достъпна, тай като чартърите до Варна основно са през летните месеци, когато голф не се играе.
  Ама нали родните мутри имат ще пари за препиране и не могат да се успокоят, докато не застроят цалото Черноморие.

 33. 33 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  През последните години с протекциите на кмета на Балчик се застрои безобразно и този район, особено около морето е отвратително. И никой/разбира се/ не търси отговорност за това

 34. 34 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Еее това игрище ще е по-близо до Варна. А за мераците на собственици на съседни парцели да се облажат от инвестицията, ще кажа, че е нормално. (free riders)

  ATX
 35. 35 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7307 Неутрално

  Няма да оставят и педя земя незастроена.После ще плачат,че имало свлачища и наводнения.

 36. 36 Профил на bally
  bally
  Рейтинг: 524 Неутрално

  На фона на снимката обяснението, че "инвеститорите са собственици на земеделска земя" кърти. Може би са били и оземлени като крайно нуждаещи се

 37. 37 Профил на Василева
  Василева
  Рейтинг: 226 Неутрално

  голф игрища, ветрогенератори, възобновяеми енергийни източници, а земеделието ще го оставим на Турция и Македония, че тази година имаше и домати от Полша.

 38. 38 Профил на mila_popova
  mila_popova
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  престъпници и малоумници! на свлачищна зона искат да излеят хиляди тонове бетон и да поливат безценната голф трева с хектолитри вода. там всеки дъжд е притеснителен, половината къщи са с пукнатини, дворовете са хлътнали, през 1997г си заминаха над 20 къщи, през 1986 още 50тина. самото място, на което се предвижда комплексът, е свлачище. А сега с дъждовете още повече.

 39. 39 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#37] от "antoan_vasileva":

  не знам на какво се дължи убеждението ти, че с производство на моркови и домати ще забогатеем повече отколкото от голф клубове? По добре голф клуб отколкото буреняци, каквито се виждат в сегашното състояние на терена.

 40. 40 Профил на Василева
  Василева
  Рейтинг: 226 Неутрално

  До коментар [#39] от "Lazar Petrov":

  По-скоро да се помисли за производството. С пластмасови топчета и щеки за голф ли ще се храниш?

 41. 41 Профил на karakurum
  karakurum
  Рейтинг: 218 Неутрално

  Тук се изказват хора,които дори на картата не знаят къде е това място.Какво земеделие,като е само камък,затова и точно там има кариерата за балчишки камък.По-добре голф игрища ,отколкото бетонни градове открай до край без грам зелинина.

 42. 42 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  Района над Балчик по платото в посока Оброчище е разкошен...! Като почнеш от грозния панелен квартал пълен с пенсионирани шапкари, минеш покрай сметището и кариерата и стигнеш до околните села, като Стражица и Ляхово, които са с население 99%-та цигани! От страната на пътя към морето е камънак и стари лозя...! Когато е по-ветровито, километри наоколо вятъра разнася какво ли не от сметището! В района на Момчил, пътища и канализация естествено няма...! Няма и да има, както и във вилната зона, която е под него! Абе въобще циганско-селска идилия!
  Всеки, който е пътувал от Балчик към Каварна, веднага след разклона за Царичино, след самолетните бункери от летището, може да види нещо, което първоначално изглежда като панелно ЖК...! Ама не е панелно ЖК, ами голфа Лайт-Хаус и понеже Кънчо и Райчо "успешно" напълниха първия голф-комплекс, сега се канят да правят втори! Кмета на Балчик, както се полага е "независим", но подкрепен от БСП и гласовете от огромната циганска махала в Балчик...!
  Като искат, нека да строят...! Кой ще играе голф и кой ще си купува къщи там не е известно, ама явно някакви хора някъде, имат още пари за влагане...! Ами да си ги влагат!

  Бивш tww09306483.
 43. 43 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 794 Весело

  Край Балчик ще почнат да им се омешват топките на голфърите.Мислиш,че си направил бърди на 15-а дупка,а то станал ийгъл на 7-ма дупка на съседното игрище.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 44. 44 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3854 Неутрално

  До коментар [#1] от "chicago514":
  +++++++++++++++++++++
  Много голф......................много интереси.....................и всичко за сметка на нашата прекрасна природа!

 45. 45 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Това допълнително ще засили свлачището, което така апетитно яде имотите във вилната зона под пътя, ама нейсе!

 46. 46 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 517 Неутрално

  До коментар [#9] от "cinik":

  Интересното е, че по-нормалните хора там се опитват да събират пари за пътища, по-големите баровци не им се дава и 1 стотинка, а чиновниците блокират подобно самоуправство

 47. 47 Профил на naffoo
  naffoo
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Тъкмо там бабите и дядовците ще цъкат голф постоянно!
  Няма значение, че всичко може да отиде в свлачището!

 48. 48 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 688 Неутрално

  на руската мафия -честито

 49. 49 Профил на yourstruly
  yourstruly
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Какво като се свлачищна зона? Постепенно ще се придвижват към морето без да излизат от вилата.

 50. 50 Профил на yourstruly
  yourstruly
  Рейтинг: 380 Неутрално

  До коментар [#5] от "ПАВЛА - Je suis ECONOMEDIA":

  Ми така е. Някои пътуват до морето с кола, някои с влак, а някои с къща, който както си избере.

 51. 51 Профил на Владислав Стойчев
  Владислав Стойчев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Много "голфаджии" бе... Кючук Перник

  "Тоз, който ни освободи, той ще ни пороби."
 52. 52 Профил на fch13569208
  fch13569208
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#27] от "TYUIOP":

  По-логично е да са населени с наследствени имигранти от Румъния. Вярно е че ДПС има подкрепа в Балчик, но с купуване на гласове от двете ромски махали.

 53. 53 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Щом района е свлачищен,кому пречи това голфигрище .То и без това за друго не става .Нищо ценно няма в него пущинак
  И що за чудо е тая oрганизация WWF,с един файтон членове

 54. 54 Профил на zakkwylde
  zakkwylde
  Рейтинг: 594 Весело

  До коментар [#31] от "GreenEyes":

  Мо-ооля? Ирландия? Няма голф? Ха-ха-ха-ха!

  http://www.top100golfcourses.co.uk/htmlsite/country.asp?id=4

 55. 55 Профил на The HunteR
  The HunteR
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Какъв голф там? От дете съм се разхождал по това плато и даже при хубаво време вятъра е много силен, та заради това има много пара-планеристи. Не играя голф, ама не ми се вярва вятъра да подпомага играта. Селото (т.е. няколкото къщи) се намира на платото и е далеч от ръба на снимката. Кариерата е грозна гледка и не знам как въобще се вписва в някакво вилно селище

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK