Общината изпрати сгрешени писма за данъците в София

Общината изпрати сгрешени писма за данъците в София

© Столична общинаОбщината е разпратила до столичани сгрешени известия за дължимите от тях данъци и такси за тази година. Размерът на данъците е изчислен правилно, но е допусната грешка в отпечатването на общата сума на задължението с отстъпка, съобщиха от Столичната община.


Печатната грешка е в последния ред на втората колона от известието, където е изписан общо дължимият размер на задълженията с отстъпка, ако данъците се платят наведнъж до 30 април. Вместо това е отпечатан два пъти общият размер на задълженията без отстъпка.


"Размерът на данъка върху недвижимите имоти с отстъпка от 5% е коректно изчислен и отразен в съобщенията", посочват от общината и уточняват, че при всички типове заплащане се взимат предвид двете суми поотделно, а не общата.


Оттам изтъкват, че вината за сгрешените известия е на печатницата, където била направена грешката. Това е показала вътрешна проверка, направена веднага след установяването на грешката. "Столичната община няма да заплати извършената дейност на изпълнителя на печатните съобщения", се посочва още в съобщението.  


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK