Напрежение в Класическата гимназия, от Министерство на културата отричат за оставки на учители

Сградата на 13-о училище до Женския пазар.

© Надежда Чипева, Капитал

Сградата на 13-о училище до Женския пазар.Директорката на Класическата гимназия Мариела Папазова и почти целият учителски колектив са подали оставки в знак на протест срещу връщането на гимназията в сградата на улица "Баба" в "Модерно предградие". Голяма част от учениците ги аплодирали, а учебен процес там днес практически не е имало. Това съобщи за "Дневник" учител от гимназията. Информацията все още не е потвърдена от ръководството на училището.


Привечер от Министерството на културата в официално писмо до медиите посочиха, че тези твърдения категорично не отговарят на истината и са инсинуации. За момента "Дневник" не успява да се свърже с директора на училището. 


По-рано през деня се появиха информации, че реакцията на учителите е заради решение на Министерството на културата НГДЕК да се върне в ремонтираната сграда в "Модерно предградие", което беше обявено тази седмица. В момента учебните занимания се провеждат в сградата на бившето 13-ОУ до Женския пазар, като планът на министерството е гимназията да ползва и двете сгради.
В официалната позиция на Министерството на културата се казва, че днес заместник-министър Боил Банов е имал разговор с преподавателския колектив и с ръководството НГДЕК. Сред обсъжданите теми било и поетапно възобновяване на учебния процес в реновираната с европейски средства сграда на училището на ул. "Баба" № 16".


В началото на учебната година през 2013 г. учениците бяха преместени временно в сградата на 13-о училище до Женския пазар, докато трае ремонтът за 2.2 млн. лв. по европейски проект на основната сграда. В последствие се заформи скандал между учители, родители и ученици, спорещи за това къде трябва да се намира училището. Според едните, включително и директорката Папазова, мястото му е в центъра на столицата и сградата на ул. "Баба" е ремонтирана некачествено, а според другите тази на 13-о училище е стара и вредна за здравето и кварталът е опасен. Стигна се и до жалби в съда.


По информация на "Офнюз", който се позовава на родител на ученик от НГДЕК, част от учениците също протестират и са обявили, че ще се отпишат от гимназията, ако се стигне до местенето й. Възражението им е срещу разделлянето на часовете в две сгради, което ще означава дълго пътуване веднъж или два пъти седмично по средата на учебния ден. Основните занятия ще са в "Модерно предградие", а профилираните часове за учениците в 11 и 12 клас - до Женския пазар.


За втори път учителите на НГДЕК реагират със заплаха за оставки, откакто тече спорът за това къде да се помещава гимнзията. Бившият министър на културата Петър Стоянович нареди в началото на 2014 г. учебната дейност да се върне в "Модерно предградие". "Тогава към 40 души подадоха оставки, които бяха подготвени и раздадени от ръководството", разказва учителят. В последствие министърът отмени решението си и учебните часове останаха до Женския пазар, за да се направи ремонт след ремонта на ул. "Баба".


"Дневник" научи още и че в първия ден след ваканцията директорката е уволнила синдикалния представител на учителите в НГДЕК и един от основните застъпници за връщането в "Модерно предградие" Орлин Йорданов. Като синдикален лидер обаче уволнението му е неправомерно.


Както е известно, със съдействието на Столична община сградата на бившето 13-то основно училище на ул. "Св. Св. Кирил и Методий" № 63 до Женския пазар ще остане като филиал на Класическата гимназия. В него ще се провежда профилираното обучение на учениците от 11-ти и 12-ти клас на НГДЕК, а целта е да се използва пълноценно и капацитетът на преподавателите от СУ "Св. Климент Охридски" и от БАН. Филиалът на ул. "Св. Св. Кирил и Методий" дава възможност в перспектива да се пристъпи и към въвеждане на по-ранен прием на ученици в престижното учебно заведение, с оглед на засиления интерес към класическото хуманитарно образование, завършва съобщението. 

Коментари (80)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на qwertqwert
    qwertqwert
    Рейтинг: 965 Неутрално

    Да се приемат.
    Веднага.

    След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
  2. 2 Профил на chicago514
    chicago514
    Рейтинг: 2946 Неутрално
  3. 3 Профил на Хриси
    Хриси
    Рейтинг: 1954 Любопитно

    Ми като не е потвърдена информацията, що разпространявате слухове?

    Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
  4. 4 Профил на Imaginary Friend
    Imaginary Friend
    Рейтинг: 837 Неутрално

    Не знам кой прав и кой крив, но да разделяш гимназия в две сгради на такова разстояние една от друга е чист идиотизъм.

    Не цъкам плюсове и минуси.
  5. 5 Профил на qwertqwert
    qwertqwert
    Рейтинг: 965 Неутрално

    До коментар [#2] от "chicago514":
    А сега де.
    -----------------------
    Няма а сега де.
    В модерно предградие е направен ремонт за 2милки евро по ЕС съфинансиране.
    Тая хахавелница в последната си изява думичка не каза за некачествен ремонт, а се разпростря надълго и нашироко за заслугите на НГЕДЕК за духовното израстване на целокупния български народ и не можело било те да ходят в някакво си модерно предградие, трябвало в центъра сградата да им ремонтират.....


    След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
  6. 6 Профил на Сашо
    Сашо
    Рейтинг: 740 Весело

    Държавата може и трябва да се грижи за образованието.
    П.с. Майтап

    "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
  7. 7 Профил на prisoner
    prisoner
    Рейтинг: 402 Неутрално

    ""Дневник" научи още и че в първия ден след ваканцията директорката е уволнила синдикалния представител на учителите в НГДЕК и един от основните застъпници за връщането в "Модерно предградие" Орлин Йорданов. Като синдикален лидер обаче уволнението му е неправомерно."

    Ще осъди училището и съдът ще го възстанови на работа. Лошото е, че директорката няма да се бръкне и да плати от джоба си за цялата работа. Още по-лошото е, че има стотици такива като нея, дето като "спечелят" "конкурса" за директор и до живот се бетонират на тая длъжност. Я да им въведат 5-годишен мандат и после пак да трябва да кандидатстват или да си търсят работа другаде, да видим дали няма да започнат да се отнасят със служителите си с нужното уважение.

  8. 8 Профил на extraCACA
    extraCACA
    Рейтинг: 1981 Любопитно

    оная скокарджа, дружката на Писанчев още ли е в настоятелството?

  9. 9 Профил на name.mg.forum
    name.mg.forum
    Рейтинг: 402 Неутрално

    Вежди Рашидов ги съсипа !

  10. 10 Профил на xmm
    xmm
    Рейтинг: 1134 Неутрално

    [quote#1:"qwertqwert"]Да се приемат.
    Веднага. [/quote]
    Това е идея.
    А къде първоначално и е отредено място?

  11. 11 Профил на Gligani
    Gligani
    Рейтинг: 458 Неутрално

    Да й приемат веднага оставката на тази директорка. Априловска гимназия в Габрово, която също е директно към МОН и дори е дала много повече за развитието на светското образование в България, чакаше години наред да се намерят пари за строителството на новото крило. На тази хаховица й спуснали парите директно за ремонт, а наглее и е неблагодарна. Няма цяла България да плаща за прищевките й. Щом има нужда професори от СУ да преподават в НГДЕК, да се намери решение за транспорта им.

  12. 12 Профил на Karla Hanneman
    Karla Hanneman
    Рейтинг: 1022 Неутрално

    Чудесно!
    Колкото по-малко людмилаживковчета в образованието - толкова по-високо качество!

    Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат! Гъз е тяхното знаме!
  13. 13 Профил на dimko
    dimko
    Рейтинг: 583 Неутрално

    Школо с подобно публично поведение, не може да се бива в класическа гимназия - в кралството биха го затворили, докато си намери спонсори и построи своя сграда там, където иска ...

  14. 14 Профил на majorman
    majorman
    Рейтинг: 935 Весело

    [quote#2:"chicago514"]А сега де. [/quote]

    Сега, като няма да учат, в колона по един и право у "Син сити".

    We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
  15. 15 Профил на man_un
    man_un
    Рейтинг: 566 Неутрално

    До коментар [#7] от "prisoner":

    Браво!+++

  16. 16 Профил на петро
    петро
    Рейтинг: 571 Неутрално

    Та последно:
    Къде искат да са?

    Щото докато четях имах чувството(макар и позабравено), че съм на родителска среща, когато всички говорят и никой не слуша.

  17. 17 Профил на АзКлавдия
    АзКлавдия
    Рейтинг: 965 Неутрално

    Биха могли да се обърнат към депутата Росен... как му беше името, който си даде кортика на Бареков. Той ще им помогне. Като бивш възпитаник. Не искам да обидя други бивши възпитаници, като го споменавам.

    Доброто е заразно
  18. 18 Профил на chichka
    chichka
    Рейтинг: 2258 Неутрално

    Старата локация на ул. Баба не смущаваше никого и се натискаха даскалите да са в това училище и децата се натискаха да се запишат! Отвори се възможност сградата да се обнови и стане лъскава, модерна..... и изведнъж и учители и ученици "не искат" да се върнат там!!!! Обаче госпожа Репуц вече си е направила постъпките да лапне ремонтираната сграда на ул Баба за частен лицей! Прекараха в закона държавата да плаща на глава и в частните училища и сега Репуц-ката си прави частния лицей в ремонтирана за милиони сграда!

    Русия- проказата на планетата Земя.
  19. 19 Профил на Втора цетка
    Втора цетка
    Рейтинг: 965 Любопитно

    "... учениците бяха преместени временно в сградата на 13-о училище до Женския пазар, докато трае ремонтът за 2.2 млн. лв. по европейски проект на основната сграда..."

    Истината е толкова прозаична и проста, та чак плачевна...
    Въпреки подадените оставки, Класическата гимназия ще си се върне в Модерното предградие, защото в противен случай някой от някъде ше трябва да извади 2,2 мл. лв и да ги върне на ЕС за неизпълнение на условия по договор за финансиране. В мониторинговият период, който вероятно е между 3 и 5 години, друго училище не би могло да помещава тази сграда...и тетака...

    Това е Ъпсурт, мене ме нема във целата схема...
  20. 20 Профил на anonymous_
    anonymous_
    Рейтинг: 458 Неутрално

    До коментар [#7] от "prisoner":

    Директорката, за съжаление. няма да плати и за ремонта, за който ще трябва да връщаме пари по еврофондовете ако гимназията не се върне в ремонтираната сграда.

    Жената най-негло заяви, че си струвало тези пари да се хвърлят на вятъра заради класическата гимназия.

  21. 21 Профил на MyTwoCents
    MyTwoCents
    Рейтинг: 607 Неутрално

    Направили им сграда, модерна, с еврофондове пък искат да се врат в оная дупка на женския пазар, по чийто входове спят клошари, а наоколо се шири търговия с контрабандни цигари.

    @)----,--'--
  22. 22 Профил на АзКлавдия
    АзКлавдия
    Рейтинг: 965 Неутрално

    [quote#20:"anonymous_"]ако гимназията не се върне в ремонтираната сграда.[/quote] Ще се върне, и ушите й ще пльокат. Мисля вече достатъчно походиха по нервите на всички. Два милиона така се меткат през прозореца. В името на древните езици и култури.

    Доброто е заразно
  23. 23 Профил на polux
    polux
    Рейтинг: 402 Неутрално

    Тези не могат да си слязат от кулите от слонова кост...

  24. 24 Профил на stoiank
    stoiank
    Рейтинг: 1209 Неутрално

    Вярно са отлично училище, да намерят частни спонсори/бивши възпитаници/ да направят един ремонт за 4 милиона и да си стоят в тази сграда. Тогава бих признал директорката, че заслужава да управлява училище с такава история. Може и Жени Живкова да помогне с някой милион, все пак веселата история за пуловерите ала Бенетон, някъде е я научила. Ако не може да намери спонсори директорката да и се приема оставката и да се връщат в ремонтираната сграда.

  25. 25 Профил на tims
    tims
    Рейтинг: 414 Неутрално

    По каква причина Министерството на културата позволява на някаква директорка да играе този спектакъл? Да се види кой отговаря за това училище и да си свършат работата с преместването.

  26. 26 Профил на wre501051215
    wre501051215
    Рейтинг: 1828 Неутрално

    До коментар [#18] от "chichka":


    [quote#18:"chichka"] Обаче госпожа Репуц вече си е направила постъпките да лапне ремонтираната сграда на ул Баба за частен лицей![/quote]Мдааа,а 2013-та същата Репуц плашеше децата и родителите колко била лошо ремонтирана старата сграда,та била чак вредна.Че гимназията да не се връщала там.

  27. 27 Профил на wre501051215
    wre501051215
    Рейтинг: 1828 Неутрално

    До коментар [#21] от "MyTwoCents":


    [quote#21:"MyTwoCents"]Направили им сграда, модерна, с еврофондове пък искат да се врат в оная дупка на женския пазар, по чийто входове спят клошари, а наоколо се шири търговия с контрабандни цигари. [/quote]Щото има апетити към ремонтираната сграда.От старана на неприятната особа-Репуц.

  28. 28 Профил на xax
    xax
    Рейтинг: 236 Неутрално

    Те й дали временна сграда, ама на нея й харесАло и решила да се окопае и да не пуска кокала. Да не е щерка на някой стар партизанин тая лелка?

  29. 29 Профил на sophia_gr
    sophia_gr
    Рейтинг: 458 Неутрално

    "Според едните, включително и директорката Папазова, мястото му е в центъра на столицата и сградата на ул. "Баба" е ремонтирана некачествено"

    Моля?! А на снимката сградата до Женския пазар е много красива и "качествено ремонтирана"?!

  30. 30 Профил на extraCACA
    extraCACA
    Рейтинг: 1981 Весело

    хахаха, изкарахте мюретата като топ новина... е няма такова шоу... клети ми стожери на свободното слово

  31. 31 Профил на extraCACA
    extraCACA
    Рейтинг: 1981 Весело

    [quote#26:"yanne"]същата Репуц плашеше децата и родителите [/quote]
    домоуправителката на Баце ти

  32. 32 Профил на plamenaf
    plamenaf
    Рейтинг: 233 Неутрално

    До коментар [#7] от "prisoner":

    "Още по-лошото е, че има стотици такива като нея, дето като "спечелят" "конкурса" за директор и до живот се бетонират на тая длъжност."

    Тази не е спечелила конкурс. Изпълняващ длъжността е откакто предишната директорка Силвия Бакърджиева излезе по майчинство. Година след това изтече тригодишният й мандат и тя не пожела да се върне. Оттогава насам - мисля, че вече ще станат близо 2 години - Министерство на културата не е обявило конкурс за нов директор. Освен всичко останало, тя ДОРИ не е законен директор.

  33. 33 Профил на extraCACA
    extraCACA
    Рейтинг: 1981 Весело

    До коментар [#32] от "plamenaf":

    ооо, здрасти тролче... може ли да ми обясниш защо трябва да ме вълнуват тези махленски интрижки?

  34. 34 Профил на kamenpavlov
    kamenpavlov
    Рейтинг: 515 Неутрално

    Значи има днес открити едни 100-ина нови места в Бюрото по труда. Успех на кандидатите!

  35. 35 Профил на Танас
    Танас
    Рейтинг: 1416 Весело

    Друго си е в центъра на София на Женски пазар където ще се изучат на тука има тука нема и да продават незаконно цигари без бандерол !
    Направо класика.

    Цацарoff - Оставка ! >:-)
  36. 36 Профил на Николай Теллалов
    Николай Теллалов
    Рейтинг: 458 Неутрално

    Сноби смотани

    Публикувано през m.dnevnik.bg

    властта ражда паразити
  37. 37 Профил на BohrMottelson
    BohrMottelson
    Рейтинг: 715 Неутрално

    "В последствие се заформи скандал"...

    "Заформи"?
    Дневник, напоследък се "заформяте" като жълтурест вестник.

    BohrMottelson
  38. 38 Профил на dedo pepo
    dedo pepo
    Рейтинг: 1315 Неутрално
  39. 39 Профил на wre501051215
    wre501051215
    Рейтинг: 1828 Неутрално

    До коментар [#31] от "extraCACA":


    [quote#31:"extraCACA"]същата Репуц плашеше децата и родителите - цитат на коментар #26 от “yanne”

    домоуправителката на Баце ти[/quote]Репуц ли?!Не знам да има нещо общо с въпросния "Баце" ..

  40. 40 Профил на АзКлавдия
    АзКлавдия
    Рейтинг: 965 Неутрално

    До коментар [#37] от "Scharnhorst Effect":

    Е, щом не са го написали "в по-следствие" или "в по слетствие" (както също съм го срещала), не им търси кусур. Шест милиона от "гранта" явно не са достатъчни за заплатата на един обикновен коректор. За стилистика и дума да не отваряме.

    Доброто е заразно
  41. 41 Профил на shileto
    shileto
    Рейтинг: 1134 Весело

    Госпожата да се бръкне с два милиона и да си стои в старата сграда или на някоя сергия, близко до пазара да си купува ефтинко картофи

  42. 42 Профил на red.mary
    red.mary
    Рейтинг: 518 Неутрално

    До коментар [#18] от "chichka":

    Тц-тц-тц...Абе и аз чух нещо подобно, явно има нещо вярно в тая работа.

  43. 43 Профил на chichka
    chichka
    Рейтинг: 2258 Неутрално

    До коментар [#28] от "xax":
    Директорката не е ли сестрата на Тити Папазов? Това обяснява някои неща.

    Русия- проказата на планетата Земя.
  44. 44 Профил на extraCACA
    extraCACA
    Рейтинг: 1981 Весело

    [quote#39:"yanne"]Не знам[/quote]
    което обаче не променя фактите

  45. 45 Профил на UK
    UK
    Рейтинг: 226 Неутрално

    Всеки иска хем да е в центъра, хем да е ремонтирано. Ама Министерството няма безброй сгради да предложи. Първо реваха, че са в 13-то училище, сега реват че не може да са в центъра...въобще, защо това трябва да минава за новина? Това да не е някой жълт вестник?

  46. 46 Профил на vod24308364
    vod24308364
    Рейтинг: 402 Неутрално

    Хора,дъщеря ми е 12-и клас в НГДЕК - питате ли я как се чувства в цялата тази обстановка?Някой изобщо замисля ли се за обучението на тези деца?Кой изобщо ще отговаря за ОБРАЗОВАНИЕТО на децата ни?
    Ясно е ,че за образованието на рашидов ниКОЙ няма да отговаря - алкохолик образование няма ине то интересува!

  47. 47 Профил на kamenpavlov
    kamenpavlov
    Рейтинг: 515 Неутрално

    До коментар [#46] от "vod24308364":

    А всъщност какъв е проблемът с новата сграда? Кварталът не е причина, транспорт до старата сграда за децата, които ще имат и там часове осигурен ли е?

  48. 48 Профил на SStan
    SStan
    Рейтинг: 491 Неутрално

    Явно на госпожа директорката ѝ е по-хубаво да е в центъра на София и затова са тези циркове! .... Ами да излезе с изявление и да каже кое е некачествено в ремонта! ... Няма угодия – преди им беше сградата за ремонт, сега пък не я харесват!

  49. 49 Профил на chichka
    chichka
    Рейтинг: 2258 Неутрално

    Понеже съм айлякчия пенсионер...моето зрелище са мачовете между партии и кандидат депутати. Та тази Репуц-ка ѝ описаха доста от далаверите и интригите. Ако не ме лъже паметта/останала от алцхаймера!/ то Репуц е имала дете в това училище и се е намърдала в УН. Детето завършва, но тя продължава да е активистка и да дърпа интригите. Явно добре се е сработила със сестрата на Тити и не могат да я извадят от настоятелството. Наскоро ако си спомняте се промени закона за образованието и ще се плаща държавна субсидия за ученик в държавни, общински и частни училища!
    Не им пука за класическата гимназия, те се целят в новата сграда на ул. Баба- там ще има частен лицей, гимназия......

    Русия- проказата на планетата Земя.
  50. 50 Профил на АзКлавдия
    АзКлавдия
    Рейтинг: 965 Неутрално

    До коментар [#46] от "vod24308364":

    Учителите й би трябвало да мислят за това. Очевидно не им пука, щом мятат пешкира. Каква помощ очакваш? И защо трябва винаги да е виновен друг, но не и директорката???

    Доброто е заразно
  51. 51 Профил на За да останат ХОРА в България.
    За да останат ХОРА в България.
    Рейтинг: 740 Неутрално

    Училището трябва да се премести в Парламента. Там му е мястото.. Древни езици и култури..

  52. 52 Профил на Хакуна Матата !
    Хакуна Матата !
    Рейтинг: 783 Неутрално

    Тази новина показва манталитена на мислене на един директор. Т.е. няма новина.

    Stupid people make me sick
  53. 53 Профил на blaueaugen
    blaueaugen
    Рейтинг: 515 Неутрално

    Нито едната, нито другата сграда е подходяща. Една елитна гимназия, която събира ученици от различни краища на София, трябва да е достъпна - да има удобен транспорт или да бъде в центъра.
    Какъв беше проблемът с 12-то училище, та ги изгониха оттам?
    Аз не бих изпратила детето си да учи нито в Модерно предградие, нито в района на гарата.

  54. 54 Профил на Jessika
    Jessika
    Рейтинг: 1523 Неутрално

    Гимназията не принадлежи на директорката и учителите, те са само служители. Все едно аз, ако съм държавен служител, да протестирам, че службата ми е на някакво неудобно място.
    Държавата (или общината) като собственик трябва да реши къде да бъде училището.

    Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
  55. 55 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
    Хит®ата Св®ака ;)
    Рейтинг: 620 Разстроено

    "...в първия ден след ваканцията директорката е уволнила синдикалния представител на учителите в НГДЕК и един от основните застъпници за връщането в "Модерно предградие" Орлин Йорданов. Като синдикален лидер обаче уволнението му е неправомерно."

    Класически директорски натиск и злоупотреба с власт? Колко сме ги виждали... Бактън!

    Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
  56. 56 Профил на pinkpearl
    pinkpearl
    Рейтинг: 507 Неутрално

    [quote#11:"Gligani"]Априловска гимназия в Габрово, която също е директно към МОН и дори е дала много повече за развитието на светското образование в България, чакаше години наред да се намерят пари за строителството на новото крило. [/quote]

    Да, защото й бяха взели хубавата стара сграда, строена от уста Генчо Кънев (това е архитектът на Варненската катедрала) по модел на Ришельовския лицей в Одеса. Прекъснаха над 100-годишна традиция, изгониха учениците в съвсем бездушно училище на един баир и решиха, че всичко е наред. А достолепната сграда-благородница в центъра обърнаха на музей. Колко хубаво е вместо действаща гимназия с традиции да си имаш Музей на образованието!
    Да, ама не! Габровци се разбуниха, в крайна сметка върнаха учениците обратно, музеят го сместиха в едно крило, а до прекрасното старо класическо здание лепнаха нова част - една архитектурна измишльотина в стил футуризъм. За него отидоха събираните години наред дарения за разширяване на гимназията.

  57. 57 Профил на extraCACA
    extraCACA
    Рейтинг: 1981 Неутрално

    До коментар [#49] от "chichka":

    надценяваш я... тая е ченгесарско мюре, когато закъсат я пробутват да пусне малко пара... и да разнообрази тв програмата

  58. 58 Профил на chichka
    chichka
    Рейтинг: 2258 Неутрално

    До коментар [#57] от "extraCACA":
    Мюре, мюре, ама разбуни класическата. Я си спомнете публичните ѝ изяви за какво говореше, за какво пледираше.... класическата да е в центъра, държавата да плаща на ученик и в частните гимназии, да се стимулират частните учебни заведения, да им се дават бази....мюре, а? Така се е сдушила с Папазката, че дори да затрият класическата не ѝ пука, нищо че е в училищното настоятелство! Дори мисля е нарочно там за да саботира връщането на класическата на ул Баба!

    Русия- проказата на планетата Земя.
  59. 59 Профил на conservamus
    conservamus
    Рейтинг: 486 Неутрално

    Добре де, защо е цялата тази история, да се избира между трън и глог, когато истинската сграда на НГДЕК е на Иван Асен, сегашното 12то СОУ ?

  60. 60 Профил на extraCACA
    extraCACA
    Рейтинг: 1981 Неутрално

    До коментар [#58] от "chichka":

    разбуни клявките, толкова им е акъла... тая си е поръчкова, то е ясно кога за какво "пледира" и кой се пъне да прокара нещото... пуснала вчера някаква статийка пълна с глупости за гробища и 30% цигани в НГДЕК, никой не захапал, родителя споделил с офффффа, дневник поде топката... те така, и за разнообразие покряква по Караджов

  61. 61 Профил на chichka
    chichka
    Рейтинг: 2258 Неутрално

    [quote#60:"extraCACA"]разбуни клявките, толкова им е акъла... тая си е поръчкова, то е ясно кога за какво "пледира" и кой се пъне да прокара нещото...[/quote]
    Да но за сега успява! От името на родителите в УН саботира връщането на ул Баба...а реално в момента има ли дете в това училище?

    Русия- проказата на планетата Земя.
  62. 62 Профил на extraCACA
    extraCACA
    Рейтинг: 1981 Неутрално

    [quote#58:"chichka"]Така се е сдушила с Папазката, че дори да затрият класическата не ѝ пука, нищо че е в училищното настоятелство![/quote]

    ега ти класическата, щом тази може да я затрие, значи за нищо не става

  63. 63 Профил на extraCACA
    extraCACA
    Рейтинг: 1981 Неутрално

    До коментар [#61] от "chichka":

    никаквио дете няма... тея простотии с "натиска на УН" са специалитет на Кастрева, прави си сметката

  64. 64 Профил на extraCACA
    extraCACA
    Рейтинг: 1981 Весело

    [quote#61:"chichka"]От името на родителите [/quote]
    от кога пък УН представляват родителите... тея са си чисти опг-та

  65. 65 Профил на stg
    stg
    Рейтинг: 1329 Неутрално

    простотии на учителите с които тормозят децата и реално отказват да си вършат работата

    "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
  66. 66 Профил на 2.5
    2.5
    Рейтинг: 1407 Неутрално

    Не знам защо беше необходимо да местят НГДЕК от сградата на ул. Иван Асен?! За мен иттам насетне всичко е подигравка, а ползването на две сгради голяма глупост! Министърът на културата да обяснява как се е стигнало до тази феноменална идея...

    I Want To Believe
  67. 67 Профил на Ментор
    Ментор
    Рейтинг: 808 Неутрално

    аз щях да приема оставките незабавно и още същия ден да организирам конкурс за нов директор и да задействам процедура за набиране на нови учители.

  68. 68 Профил на carmello
    carmello
    Рейтинг: 763 Неутрално

    1. Колко университетски преподаватели имат часове в момента в Гимназията?
    2. Колко души са уволнени, откакто М.П. е и.д.?
    3. С колко процента се увеличиха кандидатите за 8-ми клас, откакто Гимназията е на Женския пазар?
    Този е с повишена трудност:
    4. Какъв е законовият срок за обявяване на конкурс след прекратяване на договора на титуляра?

  69. 69 Профил на pgnl
    pgnl
    Рейтинг: 233 Неутрално

    Сградата в модерно е на 700м от метростанция и 300м от натоварена спирка. Съвсем достъпна си е. И кой я набеди за елитна тази гимназия? Какви постижения имат учениците ѝ на национални и межунардони прояви?

  70. 70 Профил на carmello
    carmello
    Рейтинг: 763 Неутрално

    между другото- какво общо има щерката на барета и пишман натирената реформаторка Репуц с НГДЕК, след като дъщеря и отдавна завърши ?!?

  71. 71 Профил на blaueaugen
    blaueaugen
    Рейтинг: 515 Неутрално

    А защо гимназията не е към МОН? Много важно, че учат латински. В двора на 12-то има място за 10 нови училища, а самото то е кофти училище и едва ли има много ученици. Да върнат там класическата.

  72. 72 Профил на afanko
    afanko
    Рейтинг: 488 Неутрално

    До коментар [#19] от "LocoMondo":

    ... евро, не лева!

  73. 73 Профил на socratus_123456
    socratus_123456
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Много лесно би било да се върне класическата гимназия в Модерно предградие, което е толкова ''модерно'', че коне и пилета се разхождат из двора на училището. Учениците са ограбвани точно, когато взимат стипендия (не малко сума).
    Мястото на НГДЕК наистина е в центъра. Сградата на 13 училище не е опасна, нито застрашава по някакъв начин ученици и учители. Учебният процес върви нормално. Всичко това се случва, защото няколко човека, които са в болнични от началото на учебната година, не се занимават с нищо друго, освен да пишат жалби и молби. Един от тях е Орлин Йорданов, който е в болнични, защото заек му е ухапал пръста. Г-жа Папазова с право го уволни.
    Корена на проблема е, че един от тях иска да е директор и да затрие цялата Класическа гимназия като институция. Всички преподаватели и ученици, които с право се наричат ''класици'' са казали, че ще напуснат. Тези скандали и схеми започват в мига, в който Мариела Папазова започва да въвежда ред. А ремонтът е бил извършен върху сградата на ул. Баба, защото бившия министър Стоянович е подписал договора с ЕС, без обърне внимание на нежеланието на училищното настоятелство, което е пледирало да се изчака, докато може да се използват парите за сграда в центъра на София.

  74. 74 Профил на carmello
    carmello
    Рейтинг: 763 Неутрално

    До коментар [#73] от "socratus_123456":

    До коментар [#73] от "socratus_123456":

    ти специално заради това ли се регистрира в този форум- да направиш фелацио на Папазова ?

    Папазова е незаконно директор, Репуц е незаконно в настоятелството, НГДЕК е незаконно в 13-то, при положение че си има ремонтирана сграда като слънце на 10 мин от метрото с огромен двор, ако остане в 13-то държавата трябва да връща 2 милиона....

    изобщо, има ли спор кое е правилното решение ? Тя Папазова е на мнение, че като изгони всички несъгласни даскали и няма да има проблем, само дето не осъзнава че няколко стотин завършили вече следим какво става, а нас няма как да ни уволни незаконно...

  75. 75 Профил на ddw35389952
    ddw35389952
    Рейтинг: 5 Неутрално

    socratus, който и да си - защо пишеш неща, които нито са верни, нито разбираш за какво става дума? Първо, в двора на Модерно няма никакви кокошки и коне, дори да е имало преди - сега вече няма. Второ, колко точно на брой са тези, които са в болнични от началото на годината, за да се занимават с глупости според теб? И накрая - това идва от бълнуванията на Репуц - как точно Стоянович е подписал договора за европейските пари след като той стана министър едва след като решението за ремонта е било взето и процедурата започната? Поне да си бяхте проверили фактите. И това е стилът на хората, които толкова милеят за елитарност и за центъра - да се заяждат по толкова примитивен и неетичен начин с хора, които имат здравословни проблеми. И накрая - може ли интелигентен човек да не види, че не става дума за този учител или онзи, а че става дума за законност и за спазване на процедура, на договор, който е подписан и от двете страни. Всичко това ми прилича на ченгетайско мероприятие има същият стил и оставя същия отвратителен вкус в устата. Всички останали, които не са ченгета са озлобени дребни хорица, които се чудят как да ухапят и настъпят другия и как да се подмажат на шефа. Жалка работа.

  76. 76 Профил на socratus_123456
    socratus_123456
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#74] от "carmello":
    Прекрасен начин на изразяване! Показва ''класа''.
    След като сте завършили Класическа гимназия, не Ви отива да се изразявате по подобен начин. Но, разбира се. Как можах да забравя! Вие сте завършили в Модерно предградие. Сигурно сте се учили и от братята роми наоколо.
    За Репуц не знам доколко е законно в настоятелството, но Мариела Папазова е законен директор и НГДЕК е напълно законно в 13-то. Сградата официално принадлежи на гимназията, ако още не сте разбрали.
    От завършили преди години и все още учещи в училището се знае, че ''10-те минути път'' от метрото са през черен път, който те оставя с кал до колената. Навсякъде има бездомни кучета, които нападат учители и ученици. Пълно е с всякакъв вид сволочи (ако не знаете какво означава - купете си речник)
    Вие и останалите няколкостотин завършили за какво се борите? За място като преподаватели или просто си нямате занимание и ей-така, между другото решихте да се бъркате в работи, които вече не ви засягат нито пряко, нито косвено.

  77. 77 Профил на stg
    stg
    Рейтинг: 1329 Неутрално

    [quote#76:"socratus_123456"]Пълно е с всякакъв вид сволочи[/quote]
    в българския няма такава дума , това е сигурно

    "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
  78. 78 Профил на socratus_123456
    socratus_123456
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#75] от "ddw35389952":

    Много се извинявам на г-н Орлин Йорданов, ако съм го обидил по някакъв начин. Никога не бих си позволил да се шегувам с болест. И все пак слуховете в гимназията са такива.
    А сега по същество.
    Всички знаят, че в двора на гимназията е имало коне и ако вече не е така, то е защото и конете, и стопаните им са преместили набезите си на друго място. Все пак, вече няма гимназисти и учители, които да обират.
    Знам за двама учители, които са в болнични и вече ги споменах поименно - Орлин Йорданов и Атина Кънева. Със сигурност са подкрепяни от уволнени преподаватели и бивши възпитаници на гимназията.
    Колкото до решението за ремонта - то беше отлагано, с надеждата да се използват парите за сграда в центъра на града. Петър Стоянович е бил министър от 29 май 2013 – 6 август 2014. Тоест, договорът е подписан по време на неговото управление. Вие си проверете фактите.
    Не виждам проблем в милеенето по елитарност и центъра. Никой интелигентен човек не би искал да преподава и да се учи на място като Модерно предградие.
    И хайде, не се преструвайте, че всичко е заради подписан договор. Точно в България, за съжаление, тези номера не минават. Всичко това е поради една единствена причина - деградиране на нацията. Да изпратим Класическата гимназия на края на града, да сложим някой безхаберен и мързелив директор, учители, които не могат да преподават, и да щракаме с пръсти - новото поколение расте необразовано и неуко.
    Ето ТОВА е жалка работа. Според мен.

  79. 79 Профил на socratus_123456
    socratus_123456
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#77] от "stg":

    Благодаря Ви, че казвате очевадното.

  80. 80 Профил на carmello
    carmello
    Рейтинг: 763 Неутрално

    [quote#76:"socratus_123456"]но Мариела Папазова е законен директор и НГДЕК [/quote]

    това е гнусна лъжа естествено, Мариела беше по заместване по майчинство, и след изтичане на срокът трябваше да има конкурс за нов директор, конкурс който така и никога не беше организиран, а Мариела най-нагло си се самонастани и обяви себе си за пожизнен директор. Кое му е законното на това ?

    [quote#76:"socratus_123456"]От завършили преди години и все още учещи в училището се знае, че ''10-те минути път'' от метрото са през черен път[/quote]

    хм, не знам дали сте ходили там, но 5 мин по асфалтираната ул Баба, и още 5 по Сливница, със сигурност си правят точно 10 мин точно по асфалтиран път до метростанция, + още 15 мин с метрото до СУ. Между другото, не знам кое толкова не им е удобно на въображаемите преподаватели които не искали да идват от СУ (такива всички знаем че няма, ако има ви призовавам да кажете името на 3-ма).

    [quote#76:"socratus_123456"]Навсякъде има бездомни кучета, които нападат учители и ученици. Пълно е с всякакъв вид сволочи[/quote]

    Вие сериозно ли ??? Мисля че все пак на Женския Пазар са мноооого по зле нещата, не знам някога куче да е ухапало когото и да е, но в София като цяло куче може де ухапе навсякъде. Само дето децата ежедневно имат проблеми с доказано криминалният контингент около 13-то в доказано една от най- опасните части на София. В този ред на мисли, аз предпочитам да пасе някакъв кон около гимназията, отколкото да ти викат бате бате искаш ли цигари или св**ка, както и да подвикват след девойките, да пикаят в двора клошари и тн и тн.

    [quote#76:"socratus_123456"]Вие и останалите няколкостотин завършили за какво се борите? За място като преподаватели или просто си нямате занимание[/quote]

    аз се занимавам с частен бизнес и нямам нищо общо с учителската професия

    [quote#76:"socratus_123456"]решихте да се бъркате в работи, които вече не ви засягат нито пряко, нито косвено. [/quote]

    аз съм възпитаник на това училище и мога да се бъркам колкото си искам, макар единственото което правя е всъщност да казвам истината, защото ме е гнус от Папазова и шайката около нея, които са окупирали моето училище. Крайно време е да бъдете размазани- размазани от силата на закона, защото ако някой се заеме сериозно да разследва какво се случва- доста хора ще се окажат за затвора

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK