Твърденията за оставки в Класическата гимназия са инсинуация, твърдят от Министерство на културата

Твърденията за оставки в Класическата гимназия са инсинуация, твърдят от Министерство на културата

© Надежда Чипева, КапиталИнформациите, че преподаватели от Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" подават оставка в знак на протест със случващото се с елитното учебно заведение", категорично не отговарят на истината и са инсинуации, съобщиха от пресцентъра на министерство на културата. Не била напуснала и директорката на Класическата гимназия Мариела Папазова.


"Днес, 6 февруари 2015 г., заместник-министърът на културата Боил Банов се срещна и разговаря с преподавателския колектив и с ръководството НГДЕК. Сред обсъжданите теми по време на срещата бе и предстоящото поетапно възобновяване на учебния процес в реновираната с европейски средства сграда на училището на ул. "Баба" № 16", се казва в съобщението.


Както е известно, със съдействието на Столична община сградата на бившето 13-то основно училище на ул. "Св. Св. Кирил и Методий" № 63 до Женския пазар ще остане като филиал на Класическата гимназия. В него ще се провежда профилираното обучение на учениците от 11-ти и 12-ти клас на НГДЕК, а целта е да се използва пълноценно и капацитетът на преподавателите от СУ "Св. Климент Охридски" и от БАН. Филиалът на ул. "Св. Св. Кирил и Методий" дава възможност в перспектива да се пристъпи и към въвеждане на по-ранен прием на ученици в престижното учебно заведение, с оглед на засиления интерес към класическото хуманитарно образование, завършва съобщението.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK