Увеличението на осигуровките ще доведе 1 млрд. лв без да тежи на работодателите, заяви Калфин

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1074 Весело

  .... възраженията от ДПС, че това е дискриманиция и раждането на деца в ранна възраст е културна особеност......
  -----------

  Много култура бе,и все особена.....

 2. 2 Профил на ice_man
  ice_man
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Калфин ако имаше и един ден работа в РЕАЛНАТА икономика, а не само на топли партийни местенца може би щеше да види и нещата от другата страна!

  За съжаление, повечето "експерти" по министерства и агенции знаят само да разпределят, без никога да са изработили и един реален лев и да са дали работа и на един човек!

 3. 3 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Егати социалния... работодателите няма да усетят, но ще усетят тези дето работят. Вместо да запушат пробойните, да се преразгледат т.н. инвалидни пенсии, отново ще има натиск върху работещите....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 4. 4 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Калфин, това няма да е в тежест само на съсловията които не плащат осигуровки. И с 50% да ги вдигнете, те нямат нищо против, защото по принцип се пенсионират на по 45-50г. и не усещат допълнителна липса в портфейла си! Стига геноцид над хората 3-та категория в частния сектор, които издържат всички останали в тази държава!

 5. 5 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2789 Неутрално

  Увеличението на осигуровките ще доведе 1 млрд. лв без да тежи на работодателите, заяви Калфин
  _________
  Облекчението е само за чуждестранните интервенти който и без това не плащат никакви данъци и осигуровки по силата на колониалния ЗНИ Чл.2.6.
  (нова - ДВ, бр. 16 от 2013 г.):
  финансово подпомагане за частично възстановяване на направените от инвеститора за негова сметка, в качеството му на работодател, задължителни осигурителни вноски за държавното обществено осигуряване, за допълнителното задължително пенсионно осигуряване и за задължителното здравно осигуряване за новоназначените работници и служители за осъществяването на инвестиционния проект;
  7. възможности за други форми за държавна помощ, институционална подкрепа, публично-частно партньорство или създаване на смесени дружества - за приоритетни инвестиционни проекти;
  8. различни видове сделки, сключени между инвеститора и търговско дружество, създадено с цел изграждане и развитие на индустриални зони;
  9. (предишна т. 6 - ДВ, бр. 16 от 2013 г.) данъчни облекчения по Закона за корпоративното подоходно облагане;

  За българите кога най-накрая ще се въведе криминиализране ако имат неплатени осигуровки да лежат по затворите?
  Всеки път когато някой хрантутеник от чуждестранните корпоративни секти дава интервю ,гледа умно и поучава трябва да сте на ясно ,че вие плащате за него а не шефовете му !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 6. 6 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Леко да не разсърдим никой,дори работодателите.

 7. 7 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 737 Неутрално

  "Освен това помощите да се обвържат по-тясно с посещаването на училище - в момента за 5 дни неизвинени отсъствия се спира помощта за месеца"
  ---
  Когато аз бях ученик, за 5 часа неизвинени отсъствия ти намаляха поведението, до 5 дни не я докарвахме, щото на 3-тия изключваха от училище!

 8. 8 Профил на Amot
  Amot
  Рейтинг: 470 Гневно

  Калфин пълен олигофрен ли е или просто бъкел си няма от икономика?!?!? 2% са си два процента оскъпяване на труда, ако ще и на милистотинка в милисекуднда да ги измерва!

  Цацата трябва да бъде изпържена!
 9. 9 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Все едно казва:"Спокойно,няма да боли!"
  Аз също бих могъл да кажа "Нека намалим осигуровките постепенно и неусетно!Няма да боли,ако си решим другите проблеми-ранното пенсиониране,инвалидните пенсии и т.н."

 10. 10 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  Как хубаво се разпореждат с чуждите пари!!!
  Калфин, Калфин, стига празни приказки.
  Оправете съдебната система, защитете частната собственост от циганските набези, като промените закона за неизбежната отбрана...
  Създайте условия за бизнес и чак след това мислете как да вземате пари...

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 11. 11 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7208 Неутрално

  За 6 години,1 млрд.Нищо и половина,на година около 170 млн.В НОИ дупката е много по- голяма.Ако извадят на светло сивата икономика,ще се съберат много повече пари.

 12. 12 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Да бе смешко - никой няма да го усети. Ние сме се свили и се чудим кога да обявим фалит, той предлага как отново да ни дере кожата. Озаптете се. Слезте долу и вижте, че извън точенето на бюджетите от никакво нормално производство не излиза печалба с която дори да се издържаш. Приказките от учебниците за ниската производителност ги забравете. При различни данъчни, екологични и трудови изисквания ппоставени към бизнеса няма как да имаш единен пазар на крайни продукти. Да не говорим за политиката на Русия и Китай по осигуряване на суровини на изключително ниски цени.

 13. 13 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Държавата трябва да намали дръстично разходите си и да осигури чрез различни мерки - като минимални изкупни цени за продуктите на малкият бизнес и малкият човек например, нормални доходи от нормална дейност. Хората които се занимават с производство трябва да печелят добре. Осигуровките са следствие от доходите.

 14. 14 Профил на odysseus
  odysseus
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До преди 4-5 години 3/4 от разходите на НОИ отиваха в циганите. Сега предполагам 4/5 от тях са пак с посока циганите. От там трябва да се почне, тотална промяна в основанията за социални плащания. Това не стане ли държавата безвъзвратно си заминава. Другото са празни приказки. Социални помощи в натура са равни на корупция в държаните поръчки, от друга страна циганите ще започнат да разпродават тези техни натурални социални помощи.

 15. 15 Профил на odysseus
  odysseus
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#13:"proizvoditel"]
  Държавата трябва да намали дръстично разходите си и да осигури чрез различни мерки - като минимални изкупни цени за продуктите на малкият бизнес и малкият човек например, нормални доходи от нормална дейност.[/quote]

  Няма нужда от това. Просто трябва в голям брой нормативни текстове да се премахнат редица изисквания, които по своята същност са ограничения и са правени с цел да се смачкат малките търговци и производители. И от там вече може да се завърти колелото в правилната посока.

 16. 16 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Глюпости.

  Като нямате представа от реална икономика, веднага става ясно как ги бълвате тези...идеи.

  А и да се акумулира такъв ресурс, пак ще отиде в циганорите и в МВР. Айсиктир вече от"социални"дейности насила. Истинското им име е КРАЖБА.

 17. 17 Профил на dr.st.danev
  dr.st.danev
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Из полит(не)коректната лексика:
  "Дайте да дадем'
  "На чужд гръб и 100 тояги са малко"
  "Нищо ново не са научили, нищо старо не са забравили"
  И т.н.

 18. 18 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Тоя червен миндил знае ли какво може да му се случи?Ще вземат 4,5 % от намаляващите работещи в реалния сектор ,за да се хрантутят множащите се братовчеди,ученайки и лелинчовци в администрацията.При това все непомерно алчни,неграмотни и корумпирани.Друм-към старата месторабота Кремиковци!

 19. 19 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Направете заплатите ЕВРОПЕЙСКИ пък с голям кеф ще плащам всякакви данъци, осигуровки, такси, глоби и каквото още измислите.

  Иначе добър план за събираемост стига да не идат в нечии джобчета, а да са по предназначеност !!

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 20. 20 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#13] от "proizvoditel":

  Добре защо държавата все да ви помага нали сте бизнесмени или не можете да правите бизнес или и вие сте като тия срещу , които плюете че са на държавна хранилка.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 21. 21 Профил на dr.st.danev
  dr.st.danev
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Явно някой се е загрижил за трансферните плащания към електората си, зер избори идват. А "мах'лата" не се поддава на захаросано нищоговорене в стил "късен соц", там трябвало кеш, казват някои.
  Средния търтей в социалната система излиза към 1000лв/месец на данъкоплатеца, а последния масово оцелява с 500-600. До стотици хиляди крайно нуждаещи се пък не достига и лев от тия благини, щото са запазени за "връзкари", или групи получаващи специална политическа протекция.
  Да не говорим, че мерките, за които напират комсомолците, ще задълбочат и един още по-голям проблем в страната - безработицата.

 22. 22 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#15] от "odysseus":

  Има сериозна нужда от намаляване разходите на бюджетите и от регулиране или подкрепа на пазара, така, че да има смисъл да се занимаваш с производство. Мерките трябва да вкщлючват и озаптяване на монополистите.

 23. 23 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Ще ви дам пример. В Русе сме закупили земя за строеж на едно малко хале, която е в регулация, но не е захранена с вода и канал. Удовлетворяването изискванията на пожарната относно водопровода в проекта ни принуди да разберем за оредния монополистки произвол. По европрограма край парцела изграждат път и 5 години след завършването му няма да има възможност за водоснабдяване, защото има гаранционен срок на пътя, а комуникациите на ВиК са между двете платна - само на 20м от парцела. ВиК не си мръдна и пръста да изгради каквото и да е водопроводно отклонение - по закон това е тяхно задължение. Затова ние се наложи да си платим съгласуван с общината и ВиК проект и неговото изпълнение заедно с надзорници и т.н. Накрая шефът ВиК ми заяви, че трябва да му латя такса от 20 000 лв., за да сключи договор с мен. Такива монополни своеволия-най-вероятно пробутани в някаква наредба, които биха направили всякаква инициатива - неосъществима, трябва да бъдат премахнати.

 24. 24 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Калфин е прав, но не казва цялата истина, работниците ще поемат тежестта. А вдигането на осигуровките е малоумие, ако не ти стигат пари и не искаш да пестиш вдигаш данъците , а не осигуровките , няма нормална , а и не нормална страна по света , където осигуровките да са толкова по високи от ДОД. Тук политиците се хвалят колко били ниски данъците, ама като сметнем и осигуровките общата данъчна и осигурителна тежест хич не е по малка на един работник взимащ средна заплата в България сравнено с такъв взимана в Германия, като сметнем и парите , които може да си приспадне от данъците и семейното подоходно облагане , един средностатистически немски работник с жена и две деца , плаща по малък процент от заплата си като процент отколкото българина , на който всеки ден му набиват в канчето колко били ниски данъците тук.

 25. 25 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Затова ние се наложи да си платим съгласуван с общината и ВиК проект и неговото изпълнение заедно с надзорници и т.н. Накрая шефът ВиК ми заяви, че трябва да му латя такса от 20 000 лв., за да сключи договор с мен. Такива монополни своеволия-най-вероятно пробутани в някаква наредба, които биха направили всякаква инициатива - неосъществима, трябва да бъдат премахнати.

 26. 26 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#20] от "Няма дясно в България":

  Трудно ми е да обясня на предубеден човек, който си няма хабер. Но ако искаш да разбереш проблема е много просто. Вземи и пробвай - произведи каквото можеш - домат, лопата, обувки, сирене ..., каквото си можеш. Изнесиш го на пазара и го продай. Виж колко ще ти струва спазвайки всички законови изисквания. Погледни и парите дето си получил. Бъди сигурен, че разходите ще превишават приходите. Обичайно това съотношение е в пъти. Тогава се надявам да разбереш, че има проблем.

 27. 27 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Всички искаме да се чувстваме необходими и полезни като произвеждаме. Но това днес е икономически невъзможно и забранено. Е някъде вероятно излизат сметките. Ние всички търсим това някъде, но май няма такова производство. Като гледам всички производители са затънали в дългове и се чудят кога да обявят фалит. Въпреки огромните пари, които програма "Конкурентоспособност" налива в медиите да ни убеждава, че инвестира в нашето бъдеще.

 28. 28 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#18] от "hmc12310991":напълно съм съгласен , не трябва да се хрантутят ромите и голямата държавна и общинска администрация , но правителството е на боико борисов и радан кънев

 29. 29 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#26] от "proizvoditel":

  Аз за законовите изисквания и такси и разрешителни съм съгласен , че са абсурдни ама държавата да ви осигурява продажби на каквито цени поискате си е лудост , то така всеки може да е на държавна хранилка и в действителност никой нищо конкурентно да не произвежда.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 30. 30 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#26] от "proizvoditel":естествено има проблем и неговото име е задокеанските лихварски корпорации . Няма логика , ако произвеждаш разходите да са по големи от приходите , това е смърт и трябва да разберем къде е реалния проблем или загиваме , умираме

 31. 31 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#29] от "Няма дясно в България":проблемите са в законите и устроиството на държавата

 32. 32 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#10] от "mitko11":

  абсолютно съм съгласен с неизбежната отбрана и не съм съгласен да ми вдигат данъците като работодател ,а да вземат да ги събират от всички ,не може Лукойл да плаща данък печалба 0 при 7 милиарда оборот ,а моята скромна фирма със скромен оборот и 10 работника да плаща десетки хиляди печалба ,не съм съгласен да ми вдигат нито осигуровки ,нито данъци ,а да почнат да събират от масата ,която не плаща нищо ,защо всички неосигурени ,които ми се налага ежедневно д а обслужвам карат по хубави коли от мен ,а не плащат дори 17 лв здравни осигуровки и остави това ,ами всичките им деца ,роднини ,близки също не плащат никакви осигуровки ,лежат на моите данъци и тези на работещите и при мен и други ,а никой никога не им прави данъчни ревизии на тях ,не ги глобяват като мен ,не им прави ревизия инспекция по труда ,хеита и тем подобни ,а нас ни правят ежеседмично и все докторските фирми сме глобявани за нещо ,а тези дето не плащат данъци или работят нелегално за себе си не са глобявани ,не дължат на никого нищо ,накрая трябва да ги носим на гърба си ,да им поемаме социални плащания ,щото били бедни ,да ги обслужваме безплатно ,щото видиш ли ,нямали ,ама като ги търсиш за работа ,не могат и така перпетум мобиле .

 33. 33 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#10:"mitko11"]Калфин, Калфин, стига празни приказки.
  Оправете съдебната система, защитете частната собственост от циганските набези, като промените закона за неизбежната отбрана...
  Създайте условия за бизнес и чак след това мислете как да вземате пари... [/quote]
  Да ама това е работа, освен това мафията е против, а и осигуровки не плаща. А глупаците дето си плащат осигуровките, нямат лоби в правителството. Или пък Борисов казва, че няма да се остави да му поставят ултиматуми.

 34. 34 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#5] от "comandante vs либертарианци и корпокративисти":

  То и този закон не може да ни помогне да привлечем чуждестранни инвестиции вчера гледах , че гърците , които според съфорумниците щели да фалират са дали 50 000 евро за реклама на туристическите си обекти а пък нашите дават милиони и не можем да стигнем 1/3 та от гръцкия туризъм та така и с чуждестранните инвеститори.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 35. 35 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Значи средно 100 лева на калпак работещи в реалната сфера за година. По 8 лева на мисиц от заплатата им за осигурителните фондове,от които няма да получат почти нищо за това след време.
  Тоя балон е като цялото АБВ- въздух под налягане,но обезпечен от татуквото за благото на мутроолигархията.

 36. 36 Профил на Boris Popov
  Boris Popov
  Рейтинг: 648 Неутрално

  В това предложение нямаше да има нищо лошо,ако беше комбинирано и с мерки за ограничаване на неправилните разходи,като например безразборното ранно пенсиониране, и съчетано с повишаване на пенсионната възраст..За съжаление,по-лесно е разбира се да натоварим бизнеса с 1 млрд.разходи,които той "нямало да усети",отколкото да положим усилия и в друга посока и да проведем и реална реформа..
  Лесно се харчат чужди пари,нали Калфин?На чуждо дупе и сто тояги са малко,нал тъй?Ми ти кога ли в живота си си изкарал и един лев извън държавната софра,че да знаеш...

 37. 37 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 536 Разстроено

  Гладната кокошка Калфин просо сънува! Искат да имат колкото се може повече пари за да краднат още повече...тц тц тц...не се накрадоха!

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 38. 38 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#34] от "Няма дясно в България":

  Доста примитивно мислене.

  [quote#29:"Няма дясно в България"]ама държавата да ви осигурява продажби на каквито цени поискате си е лудост , то така [/quote]

  Къде видя такова твърдение? Когато proizvoditel ти обяснава, първо чети, а после пиши.

  Чукча будет писатель, не читатель...
  Тоя виц знаеш ли го?

  Ама комунистическото мислене е безбожно трудно да се промени. Частникът е враг, и това си е..

  Ама той те храни. Ама процесите в обществото за някой вид мислене са безмерно сложни и неясни.

  Не може всички да ги разбират. Но поне да не пишат глупости.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 39. 39 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#38] от "ujc33369406":

  Стига си громял комунистите бе гледаш само от едната страна на нещата чети целия пост преди да тълкуваш избирателно както много хора правят.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 40. 40 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3191 Неутрално

  До коментар [#36] от "eurogi":

  Щях да пиша и аз в този смисъл - че увеличението на осигуровките може да тежи по-малко на работодателите, ако те вече са наясно с реформите в общ. сектор, проведени преди управляващите да доизтупват брашнения чувал, наречен "малък и среден бизнес". Защото по чувала вече почти нищо не остава...

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, Д-р
 41. 41 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Това ще доведе над 1 млрд. лв в системата през следващите шест години, без работодателите да го усетят.

  А кой ще го усети?

  Калфин коментира възраженията от ДПС, че това е дискриманиция и раждането на деца в ранна възраст е културна особеност, като заяви, че това е проблем срещу който партиите трябва да се обединят, а не да спорят.

  Раждането на деца в ранна възраст не е толкова културна особеност а маргинализация на част от обществото. ДПС много добре знаят това и за съжаление искат така и да остане - това са техните послушни гласоподаващи единици. Средствата отпускани по различни програми за интеграция не стигат непосредствено до тези млади хора и не им помагат да придобият някаква квалификация и переспектива за излизане от мизерията. Вместо това си ги делят циганските барони и тарикатите от ДПС. Всичко това се върши при пълно бездействие на държавните органи. Ако на тази върхушка не се отнеме достъпа до тези средства и не се направи ясна система за тяхното разпределение до нуждаещите се - нищо няма да се промени.

 42. 42 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Един милиард няма да тежи на работодателите.
  Или Калфин е много глупав, или хитрец.

  На работодателите, формално погледнато, няма да им тежи. Те няма да извадят този милиард от джоба се. В повечето от тях, и то най вече тези които реално плащат данъци, пари в джоба няма.

  Ще трябва да дадат по-малко на работниците. Това се казва намаление на доходите.

  Някои това няма да ги устройва, и ще напуснат. Това се казва безработица.

  Други пари ще дойдат от по- малко инвестиции в разширение на производството. Това означава горните две ,но отложени във времето.

  В комунистическото мислене на др. Калфин и на всичките другари последиците във времето на някое решение просто не се анализира. А малкото от тях които ги виждат, не са достатъчно честни да обяснят, че крадат от бъдещето на децата ни.

  СИРИЗА излъгаха избирателите. Едва ли са толкова прости, за да не видят какво бъдеще очаква страната им. Ама властта е сладка..

  Тук нещата се случват по-меко. Не ясно дали е по-добре. Защото приспива реакцията.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 43. 43 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#39] от "Няма дясно в България":

  Поне си призна, че си комунист. Няма да си губя повече времето. Безнадеждно е.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 44. 44 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#43] от "ujc33369406":

  Както и в по предния ти пост пак нищо не си разбрал от написаното хващаш една дума и почваш да пишеш безсмислици.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 45. 45 Профил на D-r D
  D-r D
  Рейтинг: 1094 Любопитно

  На социалния министър продължава да не му хрумва, че държавните служители НЕ правят лично вноски за социално и здравно осигуряване, а това прави работодателят им - държавата - от бюджета. Това е реална дискриминация на работещите в частния сектор, на които тези удръжки от 26% от дохода се правят.
  Защо?

  Държавата плаща за ученици, студенти държавна поръчка, затворници, въдворени на лечение, пенсионери по закон едва половината от здравната вноска, която правят всички останали.
  Защо?

 46. 46 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 467 Весело

  Прав е Калфин, въобще няма да ни натежи. Аз отдавна спрях да плащам осигуровки. Ако има някой още да плаща, време е да се замисли.

 47. 47 Профил на demolisher
  demolisher
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Калфин май се опита да каже:
  "ЩЕ ви вземем 1 милиард, ама няма да се усетите, и даже ще ви олекне."
  Тези хора само с някакви статистики и цифри боравят. Нямат си и идея за някой хора колко са 3 лв на месец.
  Защото осигурителната тежест не се вдига само с едни %, ами след това се вдига и разни прагове - от там допълнително натоварват. Ама по им е изгодно да пропуснат цялата картинка. Така единия ден ще вдигнат едно а на другия друго.

  Нека и аз да му дам една статистика: от 2008 година до сега (за 7 години) - сумата която плащаме в нашата фирма за осигуровки, за същия брой наети работници при същите условия е нараснала 245%.

 48. 48 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Е, това ли успя да измисли този експерт? А не можа ли да се сети, че значително повече би донесъл на осигурителната система един нормален растеж на икономиката от 4-5 % годишно, колкото впрочем прави през последните години останалата част от света.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 49. 49 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#45] от "D-r D":

  Това с 26% е една с години налагана манипулация, на която мнозина вярват. Разделете общата сума, давана от работодателя, на чистите пари в джоба на служителя. Над 50%. Това, че са разделени на две - плащани от служителя, и скрита част плащана от работодателя не означава нищо. Вижда се върхът на айсберга. За да могат политиците да спекулират.

  Нещо като модерните панталони с ниско дъно.
  Не ти се вижда цялото Д, ама само визуално. На голо всичко лъсва.

  Същото е 26%.


  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 50. 50 Профил на D-r D
  D-r D
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#49] от "ujc33369406":

  Прав сте. Извинете - удръжките са 40% от 25,8%.

 51. 51 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#47] от "demolisher":

  Социалното правителство на другаря Станишев премахна необлагаемия минимум. Ама с много пропаганда го изкара социална придобивка. Всъщност удари най-бедните. Но понеже по принцип договорката с работниците е за чисти пари, ударът се понесе от работодателите. Поне тези, които плащат данъци.

  После, когато се разбра за хонорарите на коалиционния му партньор, се видя че само с този ход му е спестил стотици хиляди. И на много, които все пак искаха да имат някой-друг лев на светло.

  Социална политика.

  Е, после криза, кой разбра кое от къде му идва!

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 52. 52 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Тежкия въпрос е, кой е Реформатор в днешното ни управление ...

 53. 53 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Усилието за стабилизиране е необходимо, но само по себе, то не носи товара на налагащата се, дълбока Реформа ...
  Тази реплика е до експертите на ГЕРБ - вдигнете козирката, за да видите хоризонта пред България ...

 54. 54 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#20] от "Няма дясно в България":

  Не можете ли да разберете, че държавата трябва да облекчи максимално бизнеса, а не да го дере! Колкото по-добре се чувствам аз като производител, толкова повече ще имам желание и възможност да се разширя - съответно да НАЕМА повече хора, да ПРОИЗВЕДА повече продукция и съответно да ВНЕСА по-големи данъци и пари в държавната хазна. Това още не може да ви се изясни на комунетата, които сте свикнали все някой да ви храни и да работите, колкото се може по-малко.

 55. 55 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#54] от "t0d0":

  Дааа аз съм комуне а вие сте десни капиталисти ама ако може държавата да ви помага защото реално вие не можете да правите бизнес.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 56. 56 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Още един миндил - комунист - щял да вземе 1 млрд, и никой нямало да усети. Само че от 1,5 млн реално работещи това означава по 670 лв на човек. Разбира се тулупите на държавна служба нищо няма да почустват, на тях и без това осигуровки не им се удържат..

 57. 57 Профил на krasenm
  krasenm
  Рейтинг: 221 Неутрално

  А така... Браво! Увеличавайте, още увеличавайте да ви е...........

 58. 58 Профил на ISTORIK
  ISTORIK
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Намалете държавната администрация! Оптимизирайте я! Така, както "оптимизирахте" броя на училищата или военните поделения в страната! Например - по някаква формула, с която да я намалявате с по около 1% до 5% годишно, докато я оптимизирате съвсем. Въведете РЕАЛНО е-правителство.

  Намалете общинската администрация, където е възможно.

  Намалете броя на депутетите в Народното събрание.

  Преборете престъпността, преборете мафията, преборете черната и сивата икономика!

  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK