Главният прокурор, правосъдният министър и председателят на ВКС на обща среща

Преди време сградата на Съдебната палата беше замеряна с домати

© Надежда Чипева, Капитал

Преди време сградата на Съдебната палата беше замеряна с доматиПредседателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на правосъдието Христо Иванов ще се съберат, за да обсъдят управлението на Съдебната палата в столицата на първата подобна среща между тримата.


За срещата съобщи вчера правосъдния министър Иванов, като я даде за пример за нуждата от взаимодействи. Иванов обяви, че очаква да бъде постигнато много тясно сътрудничество по широк кръг въпроси. За пример той даде "управлението на съдебните сгради и Съдебната палата в столицата в частност, законодателни решения за намаляване на натовареността на Върховния касационен съд, работата ни във Висшия съдебен съвет".


Иванов за пореден път постави като приоритет устояването на независимостта на съдебната власт. "Трябва наистина да се погрижим да реализираме реформите, които са набелязани, защото техният основен фокус е именно това, засилване независимостта на съдебната власт преди всичко. Така, че се надявам следващите месеци да можем със съвместни усилия да отбележим напредък в това отношение", каза министърът.


Преди време предишният председател на ВКС Лазар Груев поставяше на няколко пъти темата за това как се охранява Съдебната палата. Често тя е затваряна заради заплахи от бомби, отправени по телефона. Малко преди мандата му да изтече, Груев предложи да има зони за сигурност около сградата на палатата.

Коментари (23)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Весело

  Преди време предишният председател на ВКС Лазар Груев поставяше на няколко пъти темата за това как се охранява Съдебната палата. Често тя е затваряна заради заплахи от бомби, отправени по телефона. Малко преди мандата му да изтече, Груев предложи да има зони за сигурност около сградата на палатата.
  ================

  Да се бутнат всички сгради около Съдебната палата като се изкопае ров дълбок и широк а в него се пуснат гладни крокодили.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 2. 2 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Глав прок и Пред ВКС съм ги подготвил много добре. След срещата ще чуете едни многословни обяснения и едни загатвания, с които ще внушат на балъците че имат желание да служат на обществото и държавата.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 3. 3 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  Ми той Цацаров така се срещаше и с Пеевски и Йовчев, а резултатът и досега е неизвестен.

 4. 4 Профил на today
  today
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Те се разцепват от корупция, онзи седнал да се притеснява за охраната на сградата.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 5. 5 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  Омайването продължава. Най-големият проблем на все още неопределената съдебна реформа е че министърът е расъл във и е бил част от системата. Няма никаква полза от това че министърърт е юрист и води ВСС. Да бяха взели един доктор или архитект да им направи реформата по щеше да има файда.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 6. 6 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3991 Неутрално

  Обсъждане управлението на съдебната палата в София не е ли работа на някой шеф от доста по-ниско ниво?
  Като видях заглавието, реших че ще се срещат за да обсъждат къде, къде по-сериозни проблеми.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 7. 7 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  До коментар [#5] от "emil (ИСКАМ СИ РЕФЕРЕНДУМА!!! Защо излъгаха?)":

  Ти как си представяш да позволят на външен човек даже да им говори, хеле да им дава съвети! Те се изживяват като олимпийски богове и имам чувството, че става по-лошо от ден на ден.

  Доброто е заразно
 8. 8 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  До коментар [#6] от "Храбър":

  Аз си мисля че това с палатата е само партенка. Едва ли тази тема ще обсъждат.

  Доброто е заразно
 9. 9 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8499 Неутрално

  И като се срещнат какво, ще свършат гнилите ябълки ли, Цацаров да си дава ОСТАВКАТА, че след него и другите зависими от КОЙ.

 10. 10 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1547 Разстроено

  Айде, ойде Иванов у ряката...

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 11. 11 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  пак ще мъдрят нещо анти ГЕРБ

 12. 12 Профил на Никола Николов
  Никола Николов
  Рейтинг: 427 Неутрално

  А може би ще има наддаване за изхода от предстоящото разглеждане във ВКС на делото на Цветанов. За да не стане "грешка" и току виж го осъдили на последна инстанция.

 13. 13 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  Положението все повече се заплита и все по малко време остава за каквито и да било реформи.Всички знаем,че желязото се кове докато е горещо,почне ли се с преговори,комисии,работни срещи,нищо няма да се получи.

 14. 14 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  Сега Цацата ще им разкаже какво са си говорили по телефоните, с кого, къде са скитали, каква салата са си поръчвали и кой какви сексуални предпочитания има. Ще намекне за Ситнилски и за "справедливата" реакция на "обществото"... От срещата Панов ще излезе със запотени очила, а Иванов... Той вече е опитомена лисица... щом предпочита да ходи на кино (вместо да казва на другарите от ВСС истината право в очите) и да вади кестените от огъня с ръцете на ... Борисов.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 15. 15 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 416 Неутрално

  До коментар [#8] от "dogwoman":

  ++++ И тримата са членове на ВСС, а Иванов му е председател, темата можеше да бъде обсъдена там. Нещо повече палатата/като сграда/ се управлява единствено от председателя на ВКС. Охранява се от "Охрана на съдебната власт" - МП. Затова има някакъв резон участието на министъра, макар че подобна тема трябва да се решава наистина на по - ниски нива. Всяка среща на прокурор със съдия/извън формата ВСС и садебна зала/ е укорима, защото прокурора е равнопоставен с адвоката в процеса/състезателен процес/, а единствения, който казва кой печели в това "състезание" между адвоката и прокурора е СЪДИЯТА. В този смисъл в демокрациите с върховенство на закона, подобна среща най - меко казано щеше да се обяви за неетична и нарушаваща добрия тон. Не трябва да се забравя, че ВКС е последната, решаваща инстанция, и някои известни дела/до този момент загубени от прокуратурата/, вече са в тази инстанция.

 16. 16 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 297 Неутрално

  това някак ми напомня за срещата на Богомил Бонев с мутрите....

 17. 17 Профил на dali_da
  dali_da
  Рейтинг: 426 Неутрално

  ВЕрвате ли, че за това ще се събират!?

 18. 18 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Ице,
  сега е момента да останеш в историята като Роман Василев към оня артелчик цонев:
  " Тъй като сте си абсолютен(ни) престъпник(ци), долу на земята."

  Това къртеше от искреност!

 19. 19 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Христо , май ще се опитат да те ПЛАШАТ , нещо ...)
  Озъби им се и не им се давай !! В глуха защита са ...
  Имаш огромна подкрепа - да пресушиш блатото ,сегашното в Съд. система !!!

  BIG AL
 20. 20 Профил на arcanum
  arcanum
  Рейтинг: 2683 Неутрално
 21. 21 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Ако става дума да се демонстрира някакво общо желание за обединени действия, повода и целтъа на срещата са допста калпаво доказателство.
  Ама знае ли човек, около такива домакински въпроси, понякога се изграждат нубави връзки. Остава и да има полза и за нас, гражданите и данъкоплатците, детоп очакваме нещо да се промени към по-добро.

 22. 22 Профил на jza49480915
  jza49480915
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Историята е доказала че нов бардак не се прави със стари к...и.Всички ръководни органи в тази система трябва да напуснат доброволно и ако не искат да бъдат уволнени а не освободени.Друго важно нещо е да не се допуска политическа намеса и зависимост от групировки.Само тогава може да очакваме че системата ще се стабилизира и ще заработи за това за което е назначена.

 23. 23 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8348 Неутрално

  Много думи,малко резултати.Докога така.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK