Патриотичният фронт се обяви "за" втори лифт в Банско

Патриотичният фронт се обяви "за" втори лифт в Банско

© Юлия ЛазароваПарламентарната група на Патриотичния фронт се обяви "за" втори лифт в Банско, както и за провеждането на широк дебат за бъдещето на туризма у нас. В декларация, прочетена от парламентарната трибуна, депутатът Полина Карастоянова пише, че въпросът за нови лифтове е риторичен, защото отговорът го давали експертите, според които на България били нужни 60 нови съоръжения.


"Въпросът да има ли втори лифт в Банско е въпрос може ли държавата да създаде ред в изграждането на един лифт, в устройството на една община, в развитието на една структуроопределяща индустрия? В състояние ли сме да създадем рамка на управление на туристическите зони предвид факта, че все още нямаме законова дефиниция на този термин, и можем ли да получаваме достойни приходи от националните богатства, да създаваме нови работни места и да подобряваме икономика", каза още Карастоянова, която през 2006 г. беше сред учредителите на Националния борд по туризъм и беше избрана за изпълнителен директор на организацията.


От Фронта настояват за ясна позиция на правителството, както и за предприемането на конкретни действия от министерствата на туризма, на младежта и спорта и на околната среда и водите за решаване на казуса в Банско. "България има нужда от широк дебат и трайно обществено съгласие за принципите на устойчивия туризъм", посочи тя и добави, че само на основата на подобно съгласие страната ще се превърне в силна, конкурентоспособна туристическа дестинация. От Фронта били готови те да проведат този дебат.


Според Патриотичния фронт България заема последно място по брой ски зони и лифтове в Европейския съюз, а София била единствената европейска столица, която има безценно природно богатство - планината Витоша. "В последните 15 години сме заложници на една грешна теза, а именно, че туризмът в България е частна собственост. Това се отнася единствено и само до хотелите и ресторантите", каза Карастоянова и добави, че големият собственик е държавата, която притежавала основния капитал - природното и културно-историческото наследство. "Образно казано, ако можем да използваме езика на съвременните технологии, хотелите и ресторантите са хардуерът на индустрията, а софтуерът, който формира високата принадена стойност, са природните и културно-исторически атракции", смятат още от Патриотичния фронт.

Ключови думи към статията:

Коментари (113)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 637 Любопитно

  Кой и колко ви плати, за да заемете тази позиция?

 2. 2 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Фронтът защо не казва нищо по въпроса защо прокуратурата изчака давностния срок, за да ни осветли, че Юлен са секли извън разрешеното. И как сега, още повече като не са наказани ще им вярваме, че пак няма да го направят. Всички станаха много услужливи нещо, никой не говори за парите от концесията, с колко ще се увеличат? Опашки, та опашки. Като, че ли заради опашките трябва държавата сама да им построи лифта и да им го даде да го експлоатират после. А за Банско си казах мнението - ще съсипят селцето, то и без това е на границата на природосъобразното си оцеляване...

 3. 3 Профил на Alien.Aryan
  Alien.Aryan
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "...патриоти, вий, вий сте ИДИОТИ."

  Ако русофилията е обикновено национално предателство, то ЕС- и американофилията са не само такова, но и симптом на тежко психическо заболяване.
 4. 4 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1781 Неутрално

  Аз пък съм против и викам, че е време за блокада на Орлов мост!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 5. 5 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Май някои депутати от ПФ са се уредили много изгодно с апартаменти в Банско. Сега за да могат да ги продадат на по-висока цена ще гласуват и за 10 лифта.

 6. 6 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1781 Неутрално

  Разкарайте ЮЛЕН, бутнете незаконното строителство, разчистете тия безумни казарми и бетонни недоразумения насред нищото, пооправете инфраструктурата и тогава се обадете пак...

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 7. 7 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Това се отнася единствено и само до хотелите и ресторантите.
  Госпожата е пропуснала, че и лифответе са частни.

 8. 8 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  започна сезона
  за пазаруване на
  парламентарни групи.
  цеко е размекнал
  коравата десарска душа
  на каракачанов с някой бонус.

 9. 9 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  Никога не съм имал нещо общо с патриотичния фронт или неговите съставляващи, но за пръв път съм съгласен с Каракачанов.
  Повечето от нас, са виждали ски курорти в държави, в които екологията е на почит и уважение, но не са направили и не правят такива нелепи ограничения, говоря за само за лифт строежи.
  За Витоша, безобразието е пълно.
  Хижите станаха кръчми, с коли "туристи" ядат и пият на Конярника, около Златните мостове и Алеко в почивните дни трафика е зверски и паркингите трябва да станат поне триетажни, но нито един еколог и дума не обелва, а против лифтовете около Алеко, всички са като един. То и тези всички колко ли са, един каскет хора, които според мен са мотивирани по съвсем други причини.
  Но да имаш това богатство, на половин час от центъра на града да има условия за ски спорт и да няма лифтова мрежа - това е своебразен връх на скудоумието.

 10. 10 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1106 Неутрално
 11. 11 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ама защо само два лифта да има, нека отсега да се предвидят още, да има планиране... И къде ще са новите жилищни комплекси. Канализацията може да почака, от нея няма преки приходи.

 12. 12 Профил на jza49480915
  jza49480915
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Май и при тези паричната маса е по важна от интереса на държавата.Много бързо и тези станаха богоизбрани и започнаха да се мислят за несменяеми но мислят ли че идват избори и там ще видят че народа не иска патриоти - мошеници а истински хора които да ги защитават.Защо избрахте да подкрепите бившите комунистически величия ограбили народа и подкрепяте проект с мафиотски пари.Знаете ли кой стои зад Юлен и защо се крие истинския собственик,поне прочетете в ВИВОЛ там пише доста истини за тази фирма и кой я управлява и от къде са парите и тогава говорете.

 13. 13 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  Те тези патриоти се оказват нещо като архи-ГЕРБ. Много ли е , малко ли е още един лифт? Тя стихията на простотиата няма предел. След втория ще има трети, четвърти и т. н., докато от планината не остане нищо. Елате и вижте агломерацията Слънчев бряг. После погледнете и Созопол.

 14. 14 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 583 Неутрално
 15. 15 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 553 Неутрално

  МВРО да не са си взели и те Каролев за съветник?

 16. 16 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Олигархичен фронт.

  Мисля, че повече няма какво да добавя в този коментар.

  Благодаря ако сте съгласни.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 17. 17 Профил на b_d_s
  b_d_s
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Те затова са в парламента, за да изпълняват поръчки. Знаем кои са в това ОФ. И е време да се забрани в политически партии да присъства думата "Патриотичен". Дали са патриоти го преценява историята. За момента са обикновени политически измамници!

 18. 18 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Бреее, вчера го написах, а днес все повече се потвърждава. Цеко е новият Борат. Пазарува политици, а гнилата му ябълка се източва, макар да се захранва обилно с народна пара. Всички знаем как свършва всичко накрая. А ПФ се закопават солидно.

 19. 19 Профил на K.
  K.
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Поли Карастоянова беше к***а на Краси Ге**ов, който я направи шефче на организацията Национален борд по туризъм, за да рекламират голф игрища, Слънчев бряци и явно Бансчо!

  K.
 20. 20 Профил на K.
  K.
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Най-патриотично е да искаш изсичане на вековната гора, майка закрилница на хайдути, за да има къде турските туристи да карат ски...

  K.
 21. 21 Профил на kimche
  kimche
  Рейтинг: 411 Неутрално

  "Патриотите" бе пари не правят нищо,чудно колко?

  В България властва беззаконието!
 22. 22 Профил на kimche
  kimche
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#21:"kimche"]Патриотите" бе [/quote]
  БЕЗ ПАРИ

  В България властва беззаконието!
 23. 23 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Бизнес по български. Някой налива бая пари към партиите за да лансират втория лифт, вместо да направят един финансов и екологичен модел и да го защитят пред обществеността.

  Щом са избрали първото явно работата не им е читава.

 24. 24 Профил на nikivan
  nikivan
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Съгласен съм с ПФ. Зелените тролчета могат да си шибат минуси колкото си искат. В тая държава трябва да се води последователна, логична и дългосрочна политика по въпросите за туризма, а не всеки да дърпа на някъде и накрая нищо!

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 25. 25 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Имею си хас, дето се вика на руски. Валерката е гладен, а Каракачанов винаги може да пийне още едно, ако някой го черпи ...
  Няма да има втори лифт незаконен, но те слабо я разбират тая материя....

 26. 26 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#23] от "Chubachubs":

  Аз да ги питам тия, дето наливат парите си на тоя някой!

 27. 27 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Да Ви имам и ДС патриотите - за няколко гроша и майка си ще про(е)дадете

  www.soundcloud.com/x2805
 28. 28 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#24] от "nikivan":

  Имаш минус и от един гласувал за ПФ.
  Понеже Зелените се захванаха с несвойствени за тях теми - подкрепа за гей парадите и защита на безразборното прииждане на нелегалните имигранти

 29. 29 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#24] от "nikivan":

  За да се води някаква ясна политика, трябва да се правят разумни бизнес решения, базирани на общо приети в цял свят практики, а не бутане на кинти в депутатски джобове. Тъй че "нИ дей рива".

 30. 30 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  Тези "патриоти" затова ли влязоха в правителството? За да им се чува иначе немощното гласче и така да обслужват интересите на безскрупулни уж бизнесмени.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 31 Профил на s0f1a
  s0f1a
  Рейтинг: 213 Неутрално

  едно добро решение да вземат и те

 32. 32 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#21] от "kimche":

  Валери Симеонов търпи някакъв великогръцки националист от Созопол. Който според двустранните споразумения трябва да бъде изселен за Гърция. Но оня си плаща и Валерката не забелязва. Всъщност моралната стойност и на двете партии в ПФ трябва да е ясна на всички. Просто другите се оказаха национални предатели - и Зелени, и "Реформаторски" блок ...

 33. 33 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 921 Неутрално

  И защо да няма втори лифт? Нека има - да се стопанисва от държавата. Да пфедлага и по-ниски цени. Сега нормално ли е една фирма, с високи цени за лифта да прецаква целия титизъм в района.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 34. 34 Профил на maginka
  maginka
  Рейтинг: 371 Весело

  До коментар [#24] от "nikivan":

  и аз така им викам-зелени тролчета, направо ги съжалявам- седнали са нейде и яко плюят милите. много ще се изкефя, ако им секнат спонсорирането.рейтинга им ще падне за нулево време.а сега сигурно всеки плюс им го плащат по 50 ст.

 35. 35 Профил на dali_da
  dali_da
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Върховенството е на властта и далаверата, не на принципите!
  Та тука е България, все пак!

 36. 36 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#33] от "Саранди Говедаров":

  Ако ще се стопанисва от държавата, няма да има втори лифт, там е работата!

 37. 37 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#34] от "maginka":

  А не като тебе, дето бълваш направо

 38. 38 Профил на ivo_mutafchiev
  ivo_mutafchiev
  Рейтинг: 420 Любопитно

  ПФ, колко ви платиха?!?

 39. 39 Профил на s0f1a
  s0f1a
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#20] от "K.":

  а нима е патриотично българите да предпочитат чуждите курорти защото тук няма добри условия? нима е патриотично да се погубва зимния туризъм у нас? нима е патриотично поведението на платените еколози?

 40. 40 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#27] от "x2805":

  Всъщност нещо стана и със Зелените - но не за пари, а за потупване от европейските Зелени ...

 41. 41 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#38] от "ivo_mutafchiev":

  Цеко е предлагал и на Зелените, питал ги е на някаква среща направо "колко искате".

 42. 42 Профил на maginka
  maginka
  Рейтинг: 371 Неутрално

  До коментар [#37] от "cuauhtemoc":

  имам позиция по този въпрос от дълго време,а тук на някои хора просто им личи за ''придобитите'' интереси. ама интереса клати феса,демек от това се хранят.

 43. 43 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#39] от "s0f1a":

  Много по-патриотично ми е на Ситония, отколкото на Созопол, наистина!

 44. 44 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Една от най-хубавите статии, писани за екорекетьорите:
  "Екоактивистите протестират, когато могат да изнудят за пари"
  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4605244

 45. 45 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Много е патриотично да се изсекат мури на възрастта на Българската Държава в полза на Георгиус Георгиу!

 46. 46 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 491 Неутрално

  И тези тръгнаха да си купуват избиратели. Да видим на кого ще му излезе сметката, защото природозащитниците сме май в повече!? Иначе бургазлии, от където е ядрото на фронта (без комитите) защо бяха против нефтопровода до Гърция? Явно макетата в коалицията имат друг поглед за екологията. А и от ченгето Каракачанов какво друго да се очаква?

 47. 47 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#46] от "paolo51":

  Бургазлии ги питай за развитието на морския туризъм, а макетата отговарят за планинскиОТ.

 48. 48 Профил на maginka
  maginka
  Рейтинг: 371 Неутрално

  До коментар [#44] от "ambros":

  ей това е, да си го видят черно на бяло!

 49. 49 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Всъщност масата българи не кара ски и не я боли колко лифта има на Банско.
  Масата българи няма хотели и хич не я боли дали те са пълни или празни, щом тъй и тъй не си плащат данъците и крият оборот.
  Масата българи всъщност отива на планина за разходка, тъй че има интерес от опазването на планините във вида, създаден от Бога, а не осрани и унищожени

 50. 50 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1973 Неутрално

  Полина Карастоянова пише, че въпросът за нови лифтове е риторичен, защото отговорът го давали експертите, според които на България били нужни 60 нови съоръжения.Дано има някаква грешка.

 51. 51 Профил на s0f1a
  s0f1a
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#43] от "cuauhtemoc":

  ами твоето изказване е доказателство че ние сами сме си виновни за упадъка на държавата, никой не държи на българското. всеки знае да се оплаква и да оплюва, а когато се появи някой инвеститор всички се съюзяват

 52. 52 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  Карастоянова и добави, че големият собственик е държавата, която притежавала основния капитал - природното и културно-историческото наследство.

  Държавата е доказано некадърен собственик. (не само нашата) Във всички компании и фирми с държавно участие се настаняват ,,наши" хора. Това е практика не само в България.

 53. 53 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1654 Весело

  ахахаха... е нЕма такова шоу... верно сичкото спонсор се е накиснало там

 54. 54 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#51] от "s0f1a":

  Да, добре че продължаваш темата, защото не дописах най-важното: хората всъщност желаят да направят гадно на онези, които откраднаха парите и ги инвестират в хотели, защото не знаят какво друго да правят с тях. Това е вековната злоба на роба, и не е силата на Зелените, а на простите хора, които вече мразят "инвеститорите". Които най-хубаво се излагат, като изкарват да ги защитава наглеца Каролев.
  Аз ако искам да настроя цяла България срещу нещо, ще изкарам Каролев да го защитава!
  Ама Цеко Минев толкова си може ...

 55. 55 Профил на evkalipt
  evkalipt
  Рейтинг: 475 Неутрално
 56. 56 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  А и в момента не е време да се мисли за втори лифт, защото скоро можем да имаме туристи с автомати, а не със ски ...

 57. 57 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 671 Неутрално

  До коментар [#24] от "nikivan":

  Още един минус от гласувал за ПФ.

  Патриотизъм ли? Лееелеее ...

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 58. 58 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1654 Весело

  [quote#6:"virtual brain"]бутнете незаконното строителство[/quote]
  аааа, не така, по избори се събарят сигански къщи, мутренското се узаконява... тоя Цеко без да иска ще свърши голяма работа... нека хубаво да види матряла кого представляват онези в парламента

 59. 59 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 615 Весело

  "..,а софтуерът, който формира високата принадена стойност, са природните и културно-исторически атракции"...
  Този цитат е компилация от Дедо Маркс и руски капиталолигархизъм. Иначе като са патриоти, при това на фронт - коя точно страна защитават и от кого?

 60. 60 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 370 Неутрално

  До коментар [#52] от "koko65bg":

  Принципно си прав, ама в този случай нали не предлагаш да се приватизира Пирин?

 61. 61 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Патриотизмът, или родолюбието, е цялостно понятие - то включва и запазване на българския народ, и на българската младеж от разврата, и на пенсионерите, и на природата, и на културните паметници, и развитие на държавата. Политиците обаче никак не разбират това и продължават като шантиклерки да пеят за който им даде 10 лв. За съжаление, дори кандидат-политиците започват накриво, каквито са Зелените....

 62. 62 Профил на maginka
  maginka
  Рейтинг: 371 Неутрално

  поздравления за проф. Иван Тодоров!
  вижте ги добре какво представляват тукашните съфорумци.
  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4605244

 63. 63 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#59] от "m_style":

  Страната на парата! Това за ВМРО е ясно - техен кмет беше Краваров, при който Банско придоби сегашния си неповторим вид !!!

 64. 64 Профил на vencho80
  vencho80
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Браво , разумна позиция , да покрепим хората изкарващи препитанието си от туризъм в онзи край. Никое дърво и трънка не трябва да е пречка за благоденствието на българина

 65. 65 Профил на aqua_blue
  aqua_blue
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#20] от "K.":

  Хайдути отдавна няма, а туристите независимо дали са турски, гръцки, сръбски са ни необходими за развитието на туризма

 66. 66 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  А и друго - Симеонов като новодошъл софиянец не разбира ужаса на премиера от ново блокиране на Орлов мост ...
  Това би било символично начало на нова вълна протести.

 67. 67 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  До коментар [#9] от "tsvetko_51":

  "Повечето от нас, са виждали ски курорти в държави, в които екологията е на почит и уважение, но не са направили и не правят такива нелепи ограничения, говоря за само за лифт строежи. "

  Що лъжеш тъй нагло?
  В Шамони не можеш да строиш повече от 4 етажа. Единствените изключения са Грандхотелът (на седем) и школата по алпинизъм (на 12 заради икуствените стени).
  Ако нямаш цветя по прозорците и балкона данък сграда ти скача с пъти.
  Па ако недай си боже те хванат да ореш с АТВ извън указаните за това трасета, докъдето го транспортираш на влекач, кожата няма да ти стигне да си платиш глобите.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 68. 68 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#65] от "aqua_blue":

  А туризмът защо трябва да се развива, като не плаща данъци? Спрямо легловата база доходите са направо смешни - сравнено с Хърватско или Гърция ...

 69. 69 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#68:"cuauhtemoc"]доходите [/quote]
  т.е. приходите

 70. 70 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  До коментар [#60] от "dan1":


  [quote#60:"dan1"]Принципно си прав, ама в този случай нали не предлагаш да се приватизира Пирин? [/quote]

  Не, в никакъв случай. Просто според мен трябва да се разработи наистина мъдра стратегия за развитие на региона. Какъв туристически продукт ще се продава там? Платежоспособните клиенти търсят запазена природа а не бетонирани улици. По-добре е да има курорт където ще дойдат например 100 туристи, но ще оставят по 1000 лв. а не курорт където ще дойдат 1000 туристи и ще оставят по 100 лв. Трябва да се изгради и инфраструктурата - канализационна система с пречиствателни станции. Просто да се минимализира влиянието на застрояването върху природата, а не както е сега: Инвеститор с пари и без мозък бетонира и строи, а никаква концепция. Ама това е обширна тема.

 71. 71 Профил на vencho80
  vencho80
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До кога , всички ше се правят на еколози и загрижени за дърветата , а не прогледнат че в държавата ни е мизерия във всеки един край (изключвам столицата). Кога ще дадем възможност хората да правят бизнес от туризъм без държавата и всякакви еко и био организации да пречат????

 72. 72 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1467 Весело

  До коментар [#11] от "V.Iliev":

  "Канализацията може да почака, от нея няма преки приходи. "

  А, няма зер!
  Като пощръклее Глазнето и "приходите" се инкасират директно по фоайетата на хотелите!

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 73. 73 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Това го чака Банско с нови ски писти в горския пояс.
  Ако продължат наводненията както през изминалата година, могат да са СИГУРНИ дори сега, че това ще ги сполети!

  Slovakian Ski Resort Destroyed by Flash Flood and Rockslide

  http://unofficialnetworks.com/2014/07/slovakian-ski-resort-destroyed-by-flash-flood-and-rockslide

 74. 74 Профил на gosho3
  gosho3
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#9] от "tsvetko_51":

  Вие сте прав. Не съм симпатизант на никаква партия, нито харесвам Цеко Минев. В същото време измислените еколози почват да дразнят, защото съм освен скиор и турист.
  Малко данни:
  1. Ски зоната над Банско обхваща 0,5% !!! от планината Пирин. Тия "еколози" някога ходили ли са в останалата част от планината? Виждали ли са Влахините езера, били ли са на Папазчаир или в планината над Кремен - на практика девствени 99% от планината та и повече. Не са ходили.
  2. Тия "еколози", които пият по механите в Банско защо не отидат в Гоцеделчевско и да видят дивата незаконна сеч , която съсипва района? Няма да отидат, щото там механите са малко.
  3. По отношение на Витоша - няма столица в Европа, няма! в която от офиса си да виждате пистите които са между 1800 - 2000 м. и след 50 мин. да сте си сложили ските и да се отпуснете и покарате. И на обяд да отидете за 4-5 часа се отпускате на ските и спортувате. Такъм уникат като Витоша няма до нито една европейска столица.
  4. Въпросните "еколози" дори не знаят къде е най-голямата "каменна река" на Витоша - не е на "Златните мостове", започва от Черни връх и се спуска към Чуйпетлово. под нея минава водата от изворите на Струма. Ама те там не ходят щото няма кръчми.
  5. Района на Алеко и ски зоната обхващат 0,75% от територията на Витоша. Само, че "еколозите" докато пищят никога не са ходили на Витоша от Железница или Владая нагоре по планината , да не говоря за южните и прекрасни за туризъм склонове.
  6. И докато пищят "еколозите" за защитата на Пирин от ЮНЕСКО, да идат в Интернет да видят каква част от швейцарските алпи с развит ски туризъм е защитена от ЮНЕСКО. ИМАТ САМО 1 МАЛЪК РЕЗЕРВАТ.
  Когато фактите говорят и боговете мълчат.

 75. 75 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  До коментар [#33] от "Саранди Говедаров":

  "И защо да няма втори лифт?"

  Защото влиза в границите на защитените територии.

  Сега ясно ли ти стана или да рисувам?

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 76. 76 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 370 Неутрално

  До коментар [#70] от "koko65bg":

  И ако не държавата, кой да я направи тази концепция, стратегия или както там я наричате? Юлен ли?
  Аз не коментирах развитието на Банско за да ми отговаряте с общи благопожелателни приказки. Аз коментирах поста Ви, че държавата е некадърен собственик

 77. 77 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#34] от "maginka":

  Аз пък им викам зелени талибани, от тях нищо позитивно няма да чуеш. На дали някой от тях се е качвал на Тодорка да кара ски, а иначе от софийските кафенета е много лесно да се философства за планината.

 78. 78 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  До коментар [#76] от "dan1":


  [quote#76:"dan1"]И ако не държавата, кой да я направи тази концепция, стратегия или както там я наричате? Юлен ли? [/quote]

  Държавата е за да упражнява контрол над спазването на законите от всички. Концепцията трябва да си я разработят местните при положение, че е в съответствие със закона, а не както сега - щом не закона не позволява, променяме го а след нас и потоп.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3626 Неутрално

  До коментар [#6] от "virtual brain":

  А искате ли да раздадем на отрудената работническа класа всички активи на Юлен? А хотелите ги изземваме от крадливите капиталисти и ги правим безплатни пансиони за възрастни без един ден трудов стаж ???

  Любовта ще спаси света!!!
 81. 81 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 370 Неутрално

  [quote#78:"koko65bg"]Концепцията трябва да си я разработят местните [/quote]
  Е кои са тези местните? Местната партийна организация ли? Иначе мнението на местните (или поне на голяма част от тях) е ясно - концепцията им е каквото може да се вземе и застрои сега, може, а а след нас и потоп (както ти се изрази)

 82. 82 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3626 Неутрално

  Много лицемерие има у хората, които са против кабинката......
  Всички виждаме как колите ни тровят ежедневно, спорно е дали серния диоксит не променя климата на планетата, обаче никой не иска дизела да стане 10лв. за да се ограничи замърсяването?
  Какво стана с популацията на жабите в Долни Богоров заради новата отсечка от магистралата?? Нищо не се говори, тишина.
  Като кв.м. втората кабинка ще заеме по-малка площ. Или жабите не са в защитена територия? И това не е ли дискриминация срещу жабите?


  Любовта ще спаси света!!!
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 84. 84 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#83] от "tenevski":

  Давайте сега е ваш ред!

 85. 85 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#81] от "dan1":

  Не след тях, а върху тях
  unofficialnetworks.com/2014/07/slovakian-ski-resort-destroyed-by-flash-flood-and-rockslide
  Това е словашки ски център в горския пояс, с изсечени ски писти по същия начин

 86. 86 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#70] от "koko65bg":

  Нищо не може да се разработи, колега - държавната администрация е некадърна, заспала, недоплатена и демотивирана. Единственият й мотив идва от частния сектор във вид на бакшиши!!!

 87. 87 Профил на siunu
  siunu
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Слушам тази политици - поробени души, безидейни, лишени от способността да мислят, безперспективни в кръгозора си, с нисък, дори бих казал, нулев хоризонт на вижданията си за развитие, не само на туризма, но изобщо, отдавна загубили усещането си за необходимост от държавност и любов към собствения си народ. Тези заключения, доста постни на фона на ставащото, се отнасят за цялото ни управление. Разбирате ли, те не виждат как могат да управляват в полза на народа си, да му дадат старт да изрази градивните си идеи, да направят държавна банка, например, за развитие на дребния и среден бизнес, да насърчават екологични проекти, които ще доведат платежоспособни туристи в България, които ще се радват на една запазена и красива природа. Помислете, има толкова запустели села в дивно красиви райони, защо не се стимулира възстановяването им и превръщането им в екологични туристически центрове ? Могат да бъдат предложени и ред други устойчиви идеи. Но не, те са се задълбочили в изграждането на втора кабинка в Банско , а след това може би и на още писти, а после пак хотели и т.н. Всичко това, освен че е едно скодоумие си е чиста проба алчност и страх от развитие на средна класа - заможни и мислещи хора . Те не са им удобни, те са опасни, изискват ред и законност а това е нещото което нашите управляващи не могат да ни дадат ! Размътените им от алчност и безхаберие мозъци не са в състояние да мислят в тази посока.

 88. 88 Профил на mammita
  mammita
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Хайде сега пак - платили им на ПФ.. Ами на хората дето блокират за пореден ден, за поредна година пътища само и само да ги чуят?!- и на тях ли са платили? Нов лифт е крайно наложително да има и да - това е въпрос не само от регионално, но и национално значение. Развитие на ски туризма (и това не е "на всяка цена", тук не говорим за някакви компромси - не, няма нарушаване на никакъв закон или екосистема!) => развите на туризма => развитие на икономиката: нима не се стремим именно към това.

 89. 89 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#71] от "vencho80":

  Тактиката за оплюване на противника от учебниците на КГБ е: осмей противника, свържи го с малка групичка, налепи му етикети. Виждаме как работи руската пропаганда за оправдаване на войната в Украйна днес, видяхме как работеше по време на майдана в Украйна, видяхме как работеше и при протестите 2013 г.
  "Около 3 хиляди души, първо бяха наркомани, после станаха "красивите" от жълтите павета, софиянчета глезанчета, итн. - Антон Кутев ги владееше епитетите....

 90. 90 Профил на matematika
  matematika
  Рейтинг: 337 Неутрално

  До коментар [#44] от "ambros":

  А какво им пречи на другите- не екоактивисти да протестират за чиста природа?
  Май те по себе си съдят, че като няма пари не се протестират, затова!

 91. 91 Профил на matematika
  matematika
  Рейтинг: 337 Неутрално

  До коментар [#44] от "ambros": и maginka
  ПРОФ. ИВАН Т. ТОДОРОВ изкарва, че екоактивистите са виновни за лошия въздух в София и еконарушенията в България. А той и другите като магинка къде бяха, защо не протестираха, или те без да им се плати не могат да протестират.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Плам
  Плам
  Рейтинг: 213 Разстроено

  До коментар [#11] от "V.Iliev":

  Еми те са се подготвили, жената е казала че от общо цели 60 нови съоръжения имаме нужда според "експертите", които и да са те

 95. 95 Профил на tmax500
  tmax500
  Рейтинг: 386 Неутрално

  евала на патриотите за първото им смислено решение

 96. 96 Профил на Андрей Ралев
  Андрей Ралев
  Рейтинг: 425 Неутрално

  "Според Патриотичния фронт България заема последно място по брой ски зони и лифтове в Европейския съюз"... след Белгия, Кипър, Дания, Естония, Финландия, Унгария, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Полша, Португалия, Великобритания...

  www.balkani.org www.bulgariangreens.org
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 98. 98 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Какво е патриотичното в Патриотичния фронт?!
  Какъв е смисълът да се бетонира и разруши една неповторима с красотата си планина, заради няколко лева?!

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 99. 99 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 553 Неутрално

  И най- трагичното е, че сме по- назад от Кипър и Малта, а какво да кажем за Холандия, където всеки полдер си има ски кабинка!

  Бедни, бедни ПатрЕоте, що не си сидяхте дома, ама влезнахте в Парламента да срамите думата ПАТРИОТ!

 100. 100 Профил на orrpheus
  orrpheus
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Всички искаме втори лифт в Банско.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK