Знакови фигури в СДС - Варна поискаха изборът на Янко Станев да бъде незабавно отменен

Знакови фигури в СДС - Варна поискаха изборът на Янко Станев да бъде незабавно отменен

© Юлия ЛазароваТринадесет от най-известните членове и симпатизанти на СДС – Варна, чиито имена са част от историята на партията, са изпратили протестна декларация до Националния изпълнителен съвет на СДС. В нея те настояват за незабавното анулиране както на избора на Янко Станев за нов председател на градската партийна структура, така и на възстановеното му членство в партията.


Сред подписалите декларацията са трима бивши председатели на СДС – Варна – Христо Кирчев, Благой Димитров и Валентин Петков, четирима от зам. председателите на партията в различни периоди от време, основатели на градската й организация, бивши депутати, общински съветници и районни кметове.


"Ние долуподписаните, някои от нас бивши членове на организацията, посветили голяма част от живота си на идеята и каузата СДС-Варна, по никакъв начин, не можем да приемем факта, за възстановяване членството и избора на изключения за всякъкъв вид организационни и финансови нарушения бивш член на СДС Янко Станев, пише в текста на декларацията.
Името му е символ на най-неприемливите политически практики , на които варненци са свидетели в периода на прехода.


Връщането на Станев като Председател на областната структура на СДС е еманация на пълния регрес и падение в СДС-Варна и показва , че кризата в организацията и в българската политика няма дъно".


Подписалите текста предупреждават членовете на Националния изпълнителен съвет на СДС, че оставането на Станев в партията, както и признаването на избора му за председател на местната й структура "е равносилно на политическо и най-вече нравствено самоубийство". (Пълният текст на декларацията и имената на подписалите я, можете да видите в прикачения файл).За Дневник част от подписалите декларацията заявиха, че реакцията им е била провокирана и от вчерашното участие на Божидар Лукарски в утринния блок на bTV. Там тй заяви следното: "Янко Станев е достатъчно известен и уважаван, той е зам.-председател на Общинския съвет във Варна, години наред работи добре с кмета и областния управител на града и аз не виждам как това може да бъде определено като скандално".


В същото интервю Лукарски изненадващо заяви, че "всъщност Янко Станев не е бил изключен от СДС, тъй като през 2004г. процедурата, инициирана от тогавашния председател на партията Надежда Михайлова, не е била доведена до край".


"В тези думи на лидера на СДС няма нищо вярно, заяви за Дневник Валентин Петков, бивш председател на партията в периода 2004 – 2006г. Процедурата по изключването на Ставен беше предприета по мое лично настояване и след приключването й бяха съставени всички необходими документи. Техните оригинали би трябвало да се съхраняват в централния архив на СДС ", каза още той.


Твърденията на Лукарски от вчера бяха определени като "смешни" и от друг автор на цитираната декларация – Росен Колелиев, бивш зам.председател на СДС. "Допреди малко повече от година Янко Станев беше председател на градската организация на ДПС във Варна, припомни той. Ако Божидар Лукарски действително твърди, че Станев никога не е бил изключван от СДС интересно как член на една партия може да оглавява местна структура на друга", коментира той.


Междувременно днес стана известно, че въпреки острата реакция, последвала избора на Янко Станев на 8 февруари, смяната на властта в градското и областното ръководство на СДС във Варна върви с пълна сила.


В понеделник със заповед на главния секретар на партията Филип Кирев печатът, както и цялата документация на местната й структура са били предадена на Валентин Станев, брат на новоизбрания местен лидер Янко Станев и член на Националния изпълнителен съвет на партията.

Ключови думи към статията:

Коментари (31)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  Браво! Няма да е зле и начело на цялото СДС да застане някой свестен, че Трикаджията е на път да довърши напълно жалките му останки.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 2. 2 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  "Подписалите текста предупреждават членовете на Националния изпълнителен съвет на СДС, че оставането на Станев в партията, както и признаването на избора му за председател на местната й структура "е равносилно на политическо и най-вече нравствено самоубийство"
  Хвала,ама Лукавия Божидар такива тегоби няма.Ще спретне един ромски клъстер за общински съветници и ще се здрависа с КОЙ-то дава парите.
  Жалко....

 3. 3 Профил на radoslavivanov
  radoslavivanov
  Рейтинг: 497 Весело

  Какво демократично може да има в СДС, след като половината и членове и то все на отговорни позиции са агенти .
  Другарят Станев, другарят Кирчев, другарят Лукарски и т.н..

 4. 4 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Запечатали и предали архивата на брат му ???
  Лукарски тотално се е объркал /по-скоро побъркал/ !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 5. 5 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Изцяло подкрепям. След СДС да бъде изгонен и от Варна.

 6. 6 Профил на nikolaimi
  nikolaimi
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Инфилтрирането на КГБ в Кремъл завърши успешно

  В.Путин

  Инфилтрирането на СДС в ДПС завърши успешно

  Я.Станев

  Гледай отвисоко падналия,само ако си се навел да му подадеш ръка!You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war
 7. 7 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 442 Неутрално

  След вчерашното интервю / на Лукарски /, съм убеден на 100%, че лукавски играе за КОЙ /Варна /!

  Happy face says, adios !
 8. 8 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 717 Гневно

  Че местните тарикат-политикани са си избрали Янко Станев, не е толкова неочаквано. На местно ниво обикновено е така. Потресен съм от реакцията на Лукарски, обаче. Май е време СДС просто да се закрие.

 9. 9 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6930 Неутрално

  А къде са били тези хора,когато са избирали Станев,та чак сега се сетили.

 10. 10 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 660 Неутрално

  На седесарите ще им кажа само, че като им се казва, че Бойко е пич, трябва да слушат, а не да трик-уват, че няма да подкрепят правителство на чело с Бойко Борисов... Борисов остана единствения политик в България, които не плямпа празни приказки и затова хората го харесват. Поради същата причина и статуковото има страх от него... Ако подобно нещо се беше случило в ГЕРБ, реакцията на Борисов щеше да е съвсем различна. Лукарски = Мишка. Както и половината последователи на РБ - стари комунистически лакей и подлоги...

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 11. 11 Профил на naydenman
  naydenman
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Лукарски би бил леко недоразумение, ако не заемаше такива постове.

 12. 12 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 605 Весело
 13. 13 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 658 Неутрално

  [quote#10:"nikivan"]Борисов остана единствения политик в България, които не плямпа празни приказки[/quote]

  Да, Борисов не плямпа празни приказки. Борисов винаги има собствено мнение по всеки въпрос, но много често не е съгласен с него.

 14. 14 Профил на naydenman
  naydenman
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Партньорката на Лукарски изглежда е малко по-ум.. от него.

 15. 15 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Що в прикачения файл няма подписи? Залагам главата на автора, че поне трима от уж подписалите нямат идея как им използват имената. Познат похват, особено на автора.

 16. 16 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Декларацията е малко странна. Без подписи, просто две принтирани странички.

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 17. 17 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Точно такива тарикати като Янко Станев разкатаха майката на СДСто ! Затова то почти изчезна от публичното пространство, но лидерите му така и не се научиха да анализират грешките си и да си вадят поуки ! Пълен резил е този еничар Станев да отиде да лиже задника на Доган и след това да го приемат обратно, че и за председател го избрали ! Тотална деградация ! Тези хора няма ли кой да ги линчува ?

 18. 18 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 442 Неутрално
 19. 19 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#16] от "Daniboy":

  При Добрин Митев така се работеше.

 20. 20 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  Ами Божо какво казва?! Как Божо може да е шеф на СДС а Янко не?!

  klimentm
 21. 21 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#10] от "nikivan":
  Би трябвало да си премериш телесната температура .....

 22. 22 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Лукарски пак (!) сгази лука...

 23. 23 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Ако тези хора успеят да отхвърлят въпросния политически брокер, може би за СДС има бъдеще. Но, трудно дело.

 24. 24 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#9] от "rosiraycheva50._":

  А къде са били, когато предишния шеф Цветанов седем години се предлагаше като магистралка на всеки властимащ? Къде беше тогава този тъй загрижен за СДС журналист? Обгрижваше топлата връзка на ДСБ и БСП във Варна? Не ли?

 25. 25 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#10] от "nikivan":

  Всъщност трика с Бойко беше заради членовете на ДСБ, иначе нямаше да отидат да гласуват. Божидар съвсем колегиално не натопи коалиционните си партньори в изборната нощ. Сега същите мишки му връзват кусур.

 26. 26 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Лукарски.
  Лукарски
  Лукарски
  Как познато ми звучи като Орешарски!
  И като визия и като поведение и като послушна марионетка!
  Чий си бре Лукарски?????

 27. 27 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Подкрепям! И това недоразумение, дето се пише шеф на СДС, да вземе да си преосмисли приоритетите!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 28. 28 Профил на damage_case
  damage_case
  Рейтинг: 456 Неутрално

  "....Знакови фигури в СДС - Варна...."

  А най-знаковата от знаковите - Добрин Митев не се ли обади от Нова Зеландия да протестира?

 29. 29 Профил на pikador
  pikador
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Янко го нямаше в СДС 11 години , защо СДС не скочи на горе ? А деклараторите са четата на предателя Кирчев , който работи срещу СДС особено силно 1997 до 1999 година ! Когато вървяха шествията през 1997 Кирчев говореше по радио варна от мекия си кметски стол , че с тропане по улици и площади складовете нямало да се напълнят .........

 30. 30 Профил на pikador
  pikador
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Валентин Петков - член на БКП , Росен Колелиев - член на БКП Соловьов размахваше жълти папки срещу Кирчев , Юлиян Гендов - в далавери с покойния Дядо Кирил , Красимир Ангелов - шеф на спортна зала по Кирчево време замесен в далавери с горива и бинго зали чак в съседни нам страни Балин Балинов приватизира ( с помощта на Кирчев ) а после продаде завода за дизелови двигатели ето какво ги свързва тези сладури борци срещу лошия Янко Станев ! И още и още .....Спас Спасов не знае ли това ......

 31. 31 Профил на zavinagi
  zavinagi
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Винаги, ще има недоволни съпартийци, които са били сменени, а също и така наречени коалиционни партньори, които умрат да плюят по другите с цел печелене на чужд гръб. А хората на Радан да се замислят какви лупинги прави и как днес говори едно, а утре обратното. Лукарски се справя добре и правилно им каза на кучетата да си лаят защото работа с лаене не се върши.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK