Прокуратурата отказа да образува дело срещу Москов заради ромите

Прокуратурата отказа да образува дело срещу Москов заради ромите

© Юлия ЛазароваСофийската градска прокуратура (СГП) отказа да образува наказателно дело по сигнал на парламентарната група на ДПС срещу министъра на здравеопазването Петър Москов. Той беше по повод тиражирани от медиите изказвания на министъра от 7 декември заради нападенията на медици от Спешна помощ.


Прокуратурата приема, че в конкретния случай не се установява целенасочено и умишлено подбуждане към расова дискриминация, насилие или омраза, основана на раса, народност или етническа принадлежност. Не се установява също единствена цел на произнесените изрази да е било предизвикването у адресатите на изявлението на дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, се казва в мотивите за отказ за образуване на наказателно дело.


На 7 декември Петър Москов обяви, че екипи на спешната помощ няма да реагират на повиквания в ромските махали, докато не бъде гарантирана тяхната сигурност. Той посочи статистически данни, според които от 225 нападения над лекари, фелдшери и шофьори на линейки 174 са станали в такива квартали.


След изявленията на Москов от ДПС поискаха оставката му, като обявиха, че изнесените данни не са верни. От движението смятаха да инициират и вот на недоверие към кабинета, но не го направиха, защото установиха, че нямат нужната подкрепа сред другите опозиционни партии в парламента.

Коментари (85)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Милош
  Милош
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Е, разбира се, че се е отказала. Иначе ще я вземем на абордаж за да изчистим ДПС и ДС агентите.

 2. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7722 Неутрално

  Не е за вярване,че могат да те дадат под съд,защото си казал истината,която всички си я казваме наум.

 3. 4 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Прав си беше Москов. Време е циганите да се научат да спазват поне основни правила и закони. Всички треперехме, когато идваха подобни пациенти в спешното. Никаква култура на общуване, а самочувствие и претенции-без граници. Колко пъти се е налагало да викаме охраната, пък и тя докато дойде...Да помагаш ли, или да се защитаваш.
  Добро решение на прокоратурата.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 4. 5 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 4853 Неутрално

  Значи - щом прокуратурата не е намерила основание за образуване на наказателно преследване срещу министъра, значи трябва да започне наказателно преследване срещу вносителя на сигнала за набедяване!
  Цацаров, имаш ли нужда от помощ?
  Чл. 286. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, или представи неистински доказателства срещу него, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 5. 6 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Прокуратурата, сорри.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 6. 7 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  [quote#4:"Кремена"]Време е циганите да се научат да спазват поне основни правила и закони.[/quote]
  Няма оправия. Вчера в училището по автотрнспорт в Бургас 10 мангала пребиха еедно момче с железни пръти и го вкараха в болницата. Днес не дойдоха на даскало. Нашите ги чакат с боксове и други "инструменти". Ще има вендета. Тия само изселване ги оправя.

 7. 8 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Каква прокуратура, какво дело. Нещо не вярно да е казал Москов. А незаконната етническа партия да мълчи и да чака възмездието на закона.

 8. 9 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Прокуратурата да вземе на прицел раздаването на субсидии и особено схемите на ДПС-то с тютюна. След това законността на договорите на "Лафка" и най-накрая да видим какво ще остане от БулгартЪпак и рекламата с "контрабандата".

 9. 10 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  До коментар [#5] от "Депутат 241 - Майдан в Москве'2015":

  Не е точно така въпреки, че има известна логика. Зависи как е написан сигналът. Ако е написано следното: уважаеми г-н прокурор, на тази и тази дата лицето еди-си-кой-си каза еди-какво-си. Ако прецените, че са налице предпоставките за привличане към наказателна отговорност в конкретния случай, моля да предприемете предвидените в закона действия. (примерно). В такъв случай няма набеждаване. Ако са писнали по сходен начин сигнала, то те пряко не обвиняват никого. Просто обръщат внимание на прокурора върху конкретен случай и предоставят на него преценката за това има ли или няма данни за извършено престъпление. Друг е въпросът, че москов може да опита дело за обида защото не един или два пъти го наричаха ксенофоб и расист.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 10. 11 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1959 Неутрално

  Москов срещу кОлтурните особености на Мунчо-невинен! Де си ва Муняк, да защитиш циганите?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 11. 12 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 734 Неутрално

  [quote#7:"Сиянието на Мрака"]"инструменти". Ще има вендета. Тия само изселване ги оправя. [/quote]
  Доста време съм отделила, да сътворя теоретичен вариант за това което казваш. Изселване, или по-скоро разбиването им на по-малки общности и заселване в подходящи райони. Както и назначаване на специални патрулиращи полицаи само около местоживеенето им. Проблемът е че те са много голям % от населението и т. нар. защитници на човешките им права, моля ти се, само касират отпуснатите суми за успешното им социализиране и вият на умряло, че видите ли ние ги дискриминираме. Най-много цигани от цяла Европа са концентрирани в БГ. Проблемът е много сериозен, ама е като горещ картоф и само си го подхвърлят политиците. И дори се възползват от него.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 12. 13 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Москов в конкретния случай беше прав.Но относно за здравно неусегурените трябва да му се дърпат ушите.Не може да даваш ултиматуми и срокове на всички здравно неусегурени,защот много от тях на практика нямат пари за ожеляването си камо ли за плащане на здравни вноски.Трябва да се хвана само тези които са в сивия сектор, и там държавата трябва да си е на място.

 13. 14 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 4853 Неутрално

  До коментар [#10] от "bludniq_sin":
  Прав си. И затова трябва да се провери как е написано.
  Като сигналът на Мая за Костиброд, където (ако публикуваното е оригинал) фактическият състав е налице.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 14. 15 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 896 Неутрално

  Нашата мила прокуратура ще образува дело само ако Москов тръгне срещу тоталната корупция в здравеопзаването... ама такава опасност няма.

 15. 16 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Москов е твърде хард в изказванията си не само против ромите , а и за цялостното решаване на проблемите с НЗОК . Ако едно правителство мисли за гражданите на България , а не да спазва указания от вън , проблемите биха се решили по лесно . Ако само се спазват указанията от МВФ , световна банка , ЕК и така нататък , нищо хубава няма да стане за българския гражданин . Наи много да ни сполети съдбата на Гърция , но Гърците имат и по добра икономика и по сплотен народ са , докато ние ако задлъжнеем сме ходещи мъртъвци

 16. 17 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  До коментар [#3] от "rosiraycheva50._":

  У нас е най-опасно точно като кажеш истината по определени етнически въпроси. Само че, този път щеше да го изяде прокуратурата и затова си замълчаха.

 17. 18 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Москов , един съвет от мен , няма как от гражданин , които не работи да искате здравно да се осигурява , това го няма никъде в ЕС , може да проверите

 18. 19 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Прокуратурата е напълно права. Москов никаде не каза "цигани, роми" или нещо друго. Той каза "кучки", без да конретизира народ, националност, раса ....

 19. 20 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  До коментар [#18] от "dgidgo":

  Само че в ЕС този гражданин не може да кара кола равна на 300 МРЗ и да живее в собствена къща. Няма как да има пари в здравеопазването и само част от хората да плащат. Отделно там краденето е страхотно. Не знам как не са измислили и мъртвите да лекуват по болници.

 20. 21 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#5] от "Депутат 241 - Майдан в Москве'2015":

  По времето на мразения от вас тодор живков , ромите в Пловдив (давам пример с Пловдив , но това бе в цялата страна) работеха масово в захарния комбинат , в консервения , в стъкларския и така нататък . Отделно в центъра на Пловдив рядко се виждаше ром . През лятото дори жени , деца се разхождаха в центъра и по кварталите , по сред нощ , и престъпления нямаше или бяха нищожно малки . Никои не се е страхувал тогава . Как тогава здравеопазването бе на такова високо ниво

 21. 22 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Единственият политик, осмелил се да каже истината и...веднага на прокурор, а ширещата се педофилия в циганските квартали кога....

 22. 23 Профил на b_d_s
  b_d_s
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Има някаква надежда. Изказването му беше непремерено, но той се застъпи за поверените му служители и показа, че няма да остави беззаконието в сегашния му вид. Защото на страхливи министри сме се нагледали.

 23. 24 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2278 Неутрално

  [quote#18:"dgidgo"]Москов , един съвет от мен , няма как от гражданин , които не работи да искате здравно да се осигурява , това го няма никъде в ЕС , може да проверите [/quote]
  Бягай да прочетеш закона. Тези, които получават енергийни помощи се осигуряват от държавата, т.е. не плащат.
  Не всеки безработен е социално слаб. Ако мъжът има висок доход и жената не работи, дали е справедливо тя да не внася осигуровки?

 24. 25 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#20] от "stoiank":Едното няма нищо общо с другото , след като даден гражданин е безработен в ЕС , тои не плаща здравноосигурителна вноска . Ако българския Ром кара кола за 30 000 лева , а не плаща здравна осигуровка , това е работа на полицията . Да хване този ром , от къде е откраднал тези пари . Недеи да бъркате нещата .

 25. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 26. 27 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  До коментар [#25] от "dgidgo":

  Специално за здравното, мисля че ромите са най-малкия проблем. Защото те реално и да искат не могат да плащат. По-скоро една друга група трябва да бъде подгонена, която може и когато и се наложи манипулация внася парите накуп, но през останалото време не внася и лев.

 27. 28 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#24] от "pamela" Аз казвам , как е в ЕС , например аз работя в УК , може да имам 10 000 паунда в банковата сметка , но ако дохода ми е под минималната работна заплата , не плащам нито данъци , нито осигуровки . С измислената бг демокрация , ще е докараме до кривата круша . Вместо да гледат малките граждани , ДАНС да погледне големите държавни обири през последните 25 години

 28. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 30 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 4853 Неутрално

  [quote#18:"dgidgo"]няма как от гражданин , които не работи да искате здравно да се осигурява , това го няма никъде в ЕС [/quote]
  В Лондон, където си в момента, както и в цялото кралство, с навършването на 16 години или (за такива като теб с придобиване право на работа) получаваш NIN. И имаш право на безплатно здравеопазване. А здравни вноски дължиш само при определен доход. (Пише го в ГОВ.ЮК - прочети си го) Това е смисълът на солидарната система по английски.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 30. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 32 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 483 Весело

  Мехехехе. Чакаме реакцията на агент Павел, включваща обичайните думи: катарзис, екзактност, хуманизъм, ксенофобия, дискриминация, етнически.

 32. 33 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#30] от "Депутат 241 - Майдан в Москве'2015":

  Ама в България , не е така , работиш , не работиш в България плащаш

 33. 34 Профил на impala
  impala
  Рейтинг: 213 Весело

  [quote#3:"rosiraycheva50._"]Не е за вярване,че могат да те дадат под съд,защото си казал истината,която всички си я казваме наум.[/quote]

  Може, може! Я Москов да каже истината, че "съдебната система е корумпирана", да видиш как ще си правят компания с Цв. Цв.

  Борисов комплексира хора, които изглеждат образовани, компетентни, успели...ключът е в думата "изглеждат"
 34. 35 Профил на the социалиста
  the социалиста
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Какво е "престъплението" на Москов?

  Казал, че циганите не спазват закона и когато са в стадо са агресивни.

  С две думи, казал "царят е гол".

  Ако социализмът беше нещо хубаво, целия свят щеше да бъде социалистически. Не само една Северна Корея.
 35. 36 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#24] от "pamela":
  БГ закона е несправедлив , затова давам пример с ЕС

 36. 37 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Няма нормално европеиско законодателство да взима здравноосигурителни вноски от безработни , незнам народа кво е заспал , но това на политиците не се търпи , а това със санирането на панелките е наи голямата глупост сътворена от български политици през последните 100 години

 37. 38 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Прокуратурата не иска да й съсекат главата много скоро явно, поне така си мисля

 38. 39 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#30] от "Депутат 241 - Майдан в Москве'2015":

  Ти сам си го написал в УК дължиш здравни вноски над определен доход , в България дължиш вноски без никакъв доход , пълно безобразие

 39. 40 Профил на koftio_matrial
  koftio_matrial
  Рейтинг: 424 Неутрално

  До коментар [#3] от "rosiraycheva50._":

  И не само наум. Много сме я крещяли с пълно гърло, ма няма кой да чуе..

  Баце. толкова ме дразниш, че вече се уморих да те плюя
 40. 41 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 521 Неутрално

  С такава прокуратура - толкоз

 41. 42 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Колкото и политиката на волен да е глупава ( и аз бих предпо4ел да имаме умен политик като орбан или ципрас , а не този глупак волен ) , тои е прав световната банка , мвф искат да отнемат жилищата на българина и да станем , напълно безпомощни

 42. 43 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#41] от "ПРОРОК ИЛИЯ":А политиците последните 25 години , от ризка за 15 лева 1990 (визирам костов и доган) до банкови сметки и имоти за стотици милиони

 43. 44 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#35] от "the социалиста":Защо при тодор живков , същите роми работеха по комбинатите и бяха тихи и спокоини , а сега се изнервиха нещо

 44. 45 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#5] от "Депутат 241 - Майдан в Москве'2015":

  Ох, пък и ти си един капацитет!

 45. 46 Профил на impala
  impala
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#29] от "dgidgo":
  До коментар [#30] от "Депутат 241 - Майдан в Москве'2015":

  Здравните са наречени "осигуровки" от чист популизъм и за да оправдаят държавния монопол на Здравните каси. По същество това са си "застраховки". В България има резон да се наричат "осигуровки" защото като внасяш по-високи вноски не получаваш по-голям пакет услуги. Но в повечето държави от ЕС - си е застраховане.

  Друга такава демагогия и популизъм е да наричаш осигуровките за "сметка на работодателя", за "сметка на работника" с което често леви политици и синдикалисти си правят дъвка.

  Едните се изчисляват върху заплата, а другите се отчисляват от заплатата - много важно как се изчисляват. И двете суми са сметка на клиентите които купуват продуктите, които фирмата произвежда - и това го знае всеки първокурсник в УНСС. И двете суми са част от "разходите за труд", и е въпрос на бакалски сметки, след като са определени разходите за труд да се изчисли нето заплатата. Единствения ефект е, че счетоводителите имат малко повече бумащина. И увеличение на разходите на фирмата за тази бумащина. И увеличение на бумащината в НОИ... и други подобни дефекти.

  Борисов комплексира хора, които изглеждат образовани, компетентни, успели...ключът е в думата "изглеждат"
 46. 47 Профил на Сава Мутафов
  Сава Мутафов
  Рейтинг: 525 Неутрално

  [quote#3:"rosiraycheva50._"]...която всички си я казваме наум.[/quote]
  И не само наум.
  "Де гиди ченгенелер" е писал още Алеко.
  Само да се опита някой да го криминализира, че да го видим.

 47. 48 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 624 Неутрално

  По принцип прокуратурата е права - няма целенасочено и умишлено подбуждане към расова дискриминация, насилие или омраза, основана на раса, народност или етническа принадлежност и няма как да има, когато изнасяш факти. Иначе обикновена дискриминация има и по тоя въпрос ще се произнесе КЗД. Идеята да лишиш цял квартал/махала от спешна помощ е безумна, макар в случая аз да я одобрявам. Но аз си признавам, че дискриминирам мангалите, както и че това по принцип не е хубаво. За нещата, които говорим в хоримака е едно, но ако същите неща се говорят от министър си е също малоумие!

 48. 49 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#46] от "impala":Застраховането не е задължително по целия свят , но определени лихварски кръгове се опитват да ни внушат , 4е е задължително . Няма как насила да ме накарат да си застраховам тялото , то си е мое

 49. 50 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#48] от "potrebitel1":Абсолютна дискриминация е , и ако това бе станало в УК , този министър биха го уволнили на другия ден . Положението с ромите показва колко е зле държавата ни . Тотални безхаберници управляват последните 25 години . Или са безхабеници или са супер крадци

 50. 51 Профил на impala
  impala
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#49:"dgidgo"]Застраховането не е задължително по целия свят[/quote]

  Това не е вярно. Какво ще кажеш за гражданската отговорност, за зелена карта?

  Освен това в България на всички ученици, студенти и пенсионери държавата им внася вноските. Което по същество си е все едно е безплатно. Не знам как стои въпроса с безработните. Вероятно и на тях държавата внася, ако са регистрирани.

  Борисов комплексира хора, които изглеждат образовани, компетентни, успели...ключът е в думата "изглеждат"
 51. 52 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#51] от "impala":Не можеш да сръвняваш здравното застраховане с това за колите . Това , 4е аз ще се разболея е мои проблем и трябва да имам право да плащам държавно застраховане , приватно застраховане или да си плащам в брои . Право на свободен избор . Здравното осигуряване се води право , а не данък по смисъла дори и на глупавия български закон .

 52. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3631 Неутрално

  [quote#49:"dgidgo"]Застраховането не е задължително по целия свят , но определени лихварски кръгове се опитват да ни внушат , 4е е задължително . [/quote]
  Ай стига плака бе!
  Всяка работа се заплаща. Като отидеш на лекар, кой трябва да плаща парите за лекарства и медикаменти, които ти се дават в лекарския кабинет или манипулационната?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 53. 54 Профил на impala
  impala
  Рейтинг: 213 Весело

  До коментар [#52] от "dgidgo":

  Така си кажи - ти искаш да има специални закони - лично за теб.
  Няма проблем - доста богати българи си поръчват такива закони и парламента им ги приема.

  Борисов комплексира хора, които изглеждат образовани, компетентни, успели...ключът е в думата "изглеждат"
 54. 55 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#51] от "impala":Решението на проблема е само един , Равнопоставеност на държавно , приватно застраховане и плащане в брои . Само живото застрашаващи инциденти да се поемат от бюджета на държавата .

 55. 56 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 521 Любопитно

  Нима някой е очаквал друго? Затова българската съдебна система е на края на всички опашки. Защото не съди според законите, а според това кой е жертвата и кой - престъпника. За всички е ясно, че заявлението на министъра да лиши ромите от медицинска помощ е недопустимо колективно наказание и е дискриминационно. Точно затова хората го одобряват. Прокурорите обаче не успели да го видят..

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 56. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 58 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#54] от "impala":
  Напротив българския закон за здравното осигуряване е неправилен (специален ) , защото НЗОК , масово се изто4ва от семеини лекари , зъболекари И нагоре по стълбата . А искат безработните българи да им плащат здравни осигуровки , това го няма никъде в ЕС .

 58. 59 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#54] от "impala":Аз специално винаги си плащам на привате доктори и изисквам

 59. 60 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1241 Неутрално

  До коментар [#3] от "rosiraycheva50._":

  Щом прокуратурата е отказала да образува наказателно дело, явно все още живеем в нормална държава. Само тая ненормална партия ДПС да нямаше ...

 60. 61 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 1052 Весело

  Ми, като прокуратурата отказва, Лютви Местан и Доган да се стегнат, да поспестят някой лев и да заведат гражданско дело. Щото така ''нетолерантно'' не бива никой да напада мирните, работливи, честни, отговорни и редовни данъкоплатци от ромски произход.

 61. 62 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 653 Весело

  "Прокуратурата отказа да образува дело срещу Москов заради ромите"
  ... Откога прокуратурата отказва да образува дело ЗАРАДИ РОМИТЕ ??? Кафе в редакцията има ли ?

 62. 63 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  ''Прокуратурата приема, че в конкретния случай не се установява целенасочено и умишлено подбуждане към расова дискриминация, насилие или омраза....''

  Не беше целеснасочено, а само изтървано. Но резултатът пак беше, че се разгоряха спорове и вражди, основани точно на етническа основа. Но не може и да се очаква друго решение от 'демократичната' ни прокуратура.

 63. 64 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#60] от "Симо":Напротив в германия или ук или която и да е западно европеиска държава , щеше да последва повдигане на обвинение от прокуратурата . Но ние винаги си го тълкуваме както си искаме . Москов е вреден и за българските граждани с глупавите си идеи . Така не се прави реформа . Реформа се прави в полза на гражданите на една държава , тъи като ние гражданите избираме тези политици . А те крадът 25 години и като няма от къде да вземем пари , хаиде да изтупаме бедните отново , нали

 64. 65 Профил на ivaylo_uzunov
  ivaylo_uzunov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  О, чудо! Тези можели да взимат и правилни решения.

 65. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 67 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#61] от "yorddj":Тои Москов , крои шапка и на обикновените български граждани с глупавите си реформи , реформите трябва да се правят за да помогнат на хората , за да се из4исти системата от кражби . За последните 10 години , колко зъболекари и лекари са изто4вали непправомерно системата , има ли осъден един лекар или зъболекар , няма

 67. 68 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3631 Весело

  [quote#64:"dgidgo"]Но ние винаги си го тълкуваме както си искаме . [/quote]
  Правилно!
  Тълкуваш си го както си искаш! Както ти отърва!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 68. 69 Профил на propeller
  propeller
  Рейтинг: 218 Неутрално

  [quote#28:"dgidgo"] Аз казвам , как е в ЕС , например аз работя в УК , може да имам 10 000 паунда в банковата сметка , но ако дохода ми е под минималната работна заплата , не плащам нито данъци , нито осигуровки[/quote]

  Кого лъжеш ти бе? В момента в УК така наречената National Minimum Wage е 6.50 лири на час за всички навършили 21 г. Тоест при нормална 40-часова седмица това прави годишна заплата от 13520 лири. Същевременно за данъчната година 2014/15 необлагаемия минимум относно подоходния данък е точно 10000 лири. Отделно 'осигурителния' минимален доход е по-нисък - 7956 лири за 2014/15. Та за коя година викаш не си плащал данъци?

  Марш от форума и да не съм те чул да се правиш на тарикат, че това обединено кралство само на картинка си го виждал май.

 69. 70 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#66] от "x2805":На маика ми през 1973 година и направиха операция на мозъка супер сложна и напълно безплатна , жива е още , хаиде със здраве , интелекта

 70. 71 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#69] от "propeller":кво са правиш на интересен бе , ако дохода ти е под 683 паунда на Месец за февруари 2015 например , колко здравна застраховка плащаш бе отворен , 0 паунда , ясен ли съм . А в България , ако си безработен 16, 80 лева

 71. 72 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#68] от "Храбър":Не не си го талкувам както искам , безработен ли си не би трябвало да дължиш 16, 80 лева на месец

 72. 73 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Защо изтрихте коментар 29 , защото казвам , 4е политиците крадът от НЗОК

 73. 74 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#70] от "dgidgo":

  Добре де що дириш в УК, а не се броиш за развитието на задравната система в БГ, за да въздигнат из мертви любимия ти Живков!!!

  www.soundcloud.com/x2805
 74. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 76 Профил на propeller
  propeller
  Рейтинг: 218 Неутрално

  [quote#71:"dgidgo"]До коментар [#69] от "propeller":кво са правиш на интересен бе , ако дохода ти е под 683 паунда на Месец за февруари 2015 например , колко здравна застраховка плащаш бе отворен , 0 паунда , ясен ли съм . А в България , ако си безработен 16, 80 лева [/quote]

  В обединеното кралство термин 'здравна застраховка' няма, поне що се отнася до държавна такава. Социалните осигуровки, които би видял на фиша за заплатата, са под общото название National Insurance. Останалите ти селташки прояви дори няма да ги коментирам, пределно си ясен, наистина.

 76. 77 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#76] от "propeller": Да , отворен , натионал иншуранс под 683 паунда заплата на месец , не се плаща , може да лъжеш твоите съселяни , когато се прибираш до България или да лъжеш тук във форума или да изкривяваш истината , но истината е , 4е в европа безработните не плащат здравно осигурителни вноски , само в наи бедната държава от ЕС , безработните плащат по 16,80 лева на месец , когато скъпи съграждани мирувате така , ще ви стрижат и доят българските политици - крадци

 77. 78 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#76] от "propeller":Пределно съм ясен , защото съм на 100 % прав , незнам защо на теб , това не ти отърва , но се досещам

 78. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 80 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Весело

  VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV

  ПЛЯМПАЛОТО Му голямо

  и отблъсква с празнословие и гримасничене.

  Типичен "министър" по наследство.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 80. 81 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  [quote#12:"Кремена"]Проблемът е много сериозен, ама е като горещ картоф и само си го подхвърлят политиците. И дори се възползват от него[/quote]

  Сега Местан се опитва да хване горещият картоф но с ръкавици!

 81. 82 Профил на naydenman
  naydenman
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Това е хубава новина, но чакаме реформите.

 82. 83 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Гневно

  До коментар [#66] от "x2805":

  Осигурен съм,но не осран като теб!

 83. 84 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Москов е най-големия пич от всички министри , които си спомням досега !
  Да е жив и здрав , народа го харесва и подкрепя , ще го пазим от мафията .

 84. 85 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#84] от "magnas":Москов нищо не разбира от политика

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK