ДПС може да сезира Конституционния съд заради събирането на здравни вноски 15 г. назад

ДПС може да сезира Конституционния съд заради събирането на здравни вноски 15 г. назад

© Надежда Чипева, КапиталПредложените промени в системата на здравеопазвнаето ще предизвикат неравностойно положение между осигурените лица и евентуални дела срещу здравните заведения заради отложени лечения. Това казва председателят на парламентарната комисия по труда и социалната политика Хасан Адемов в интервю пред вестник "Труд".


Движението за права и свободи също така ще потърси подкрепата на други парламентарни партии, за да сезира Конституционния съд, ако бъде прието предложението за ретроактивното събиране на дължими здравни осигуровки.


За сезиране на Конституционния съд са необходими подписите на 48 депутати, а ДПС имат 36.
Те могат да се обърнат и към президента на страната, Министерски съвет, главния прокурор и председателите на Висшия касационен съд (ВКС) или Върховния административен съд (ВАС).
Промените в Закона за здравното осигуряване предвиждат здравните услуги да се разпределят в два пакета.


В основния пакет ще влизат спешните състояния и социално значимите заболявания, като там падат лимитите за лекарства и лечение. При допълнителния пакет ще се въведе възможност за доплащане, като осигурените ще могат да избират дали вноската им да бъде в НЗОК или в частен фонд.


Комисии от експерти пък ще проверяват дейностите на здравните институции, съвместно със Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).


Според Адемов не може да се говори за радикална реформа, както е обявявано от Министерството на здравеопазването, а по-скоро за частични дейтвия, и има проблеми в разпределението и ползването на отделни дейности в различните пакети.


"Независимо че плащат една и съща здравна вноска, едните (осигурени - бел.ред.) ще имат гарантирани права, а другите ще ги реализират чак след изчакване в листа или ако сключили т.нар. здравна застраховка", казва той.


Според него няма ясни критерии за отлагането на дадено лечение и е възможно чакащите да заведат дела в административните съдилища.


Предложението за независим контрол над медицинските дейности е добро, признава Адемов, но това трябва да бъде много добре регламентирано. "Намесата на държавен служител в контрола на качеството на медицинската дейност, от една страна, и от друга - спазването на правилата на добрата медицинска практика, означава, че свободната лекарска професия ще бъде подложена на нерегламентиран контрол."


Движението за права и свободи ще потърси парламентарна подкрепа за сезирането на Конституционния съд, ако бъде приета промяната за ретроактивното събиране на дължимите вноски. Настоящото предложение предвижда да бъдат търсени дължимите вноски за последните 15 години.


"Големият въпрос с неосигурените не може да се реши само с наказателни мерки. Трябва да се помисли и за стимули за изрядните платци, както и за това как онези близо 250 000 българи, които имат финансовата възможност, но не го правят, да платят осигуровките си. В момента те са извън системата, защото като отидат в лечебното заведение, навсякъде се доплаща и така се демотивират още повече. За да променим тези тенденции, трябва да върнем доверието в системата", смята Адемов.


От ДПС ще продложат в закона да бъде вписана възможността безработните членове на семейството да може да бъдат осгурявани от работещите с допълнителна вноска.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  "Движението за права и свободи ще потърси парламентарна подкрепа за сезирането на Конституционния съд ..."

  Ako Конституционният съд си вършеше работата, ДПС изобщо нямаше да го има.

  TAKE THE RED PILL!
 2. 2 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Това е поредната глупост - вместо да търсятвноски от хора, коит овероятно отдавна не са в България, напите крадци се правят на слепи за масовите източвания на здравната система по разни знайни и незнайни схеми. Москов - корупция!

 3. 3 Профил на Търпана
  Търпана
  Рейтинг: 409 Неутрално

  "Настоящото предложение предвижда да бъдат търсени дължимите вноски за последните 15 години." - и какви са аргументите на НАГЛИЯ КОЗЕЛ и шайката му? Да се подмажат на циганите ли? Това откога е ПРАВЕН аргумент?!

  Помнете ГОРЯНИТЕ! Въоръжената борба на стотици хиляди българи срещу комунизма, 1945 - 1954!
 4. 4 Профил на Търпана
  Търпана
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#2:"sqrt"]Това е поредната глупост - вместо да търсятвноски от хора, коит овероятно отдавна не са в България[/quote]
  Абе ти наред ли си? Става дума за това, че който иска да си поднови здравните права - плаща за 15 години назад. Никой не кара живущите в чужбина да си подновяват здравните права в България!

  Помнете ГОРЯНИТЕ! Въоръжената борба на стотици хиляди българи срещу комунизма, 1945 - 1954!
 5. 5 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1441 Гневно

  """ ДПС може да сезира Конституционния съд заради събирането на здравни вноски 15 г. назад """
  ===========================

  Ярко доказателство,
  че ДуПеСе мисли само за себе си ,
  а не за държавата !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 6. 6 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  Да,защото техните хора с двойното гражданство ще са засегнати,а също и техните избиратели,циганите,най-много.

 7. 7 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 984 Неутрално

  До коментар [#4] от "Търпана":

  Е и как това се връзва с уж декларираното желание да се връщат емигриралите в чужбина? Защо някой емигрант да плаща за 15 години назад като не е живял в България? А и защо няма и дума срещу масовата корупция? Само гледат да вдигат врява, а корупцията и разхищенията да си вървят както до сега.

 8. 8 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 984 Неутрално

  До коментар [#6] от "rosiraycheva50._":

  Ми те си живеят в Турция... всъщност от 2 милиона емигрирали през последните 25 години благоденствие над 80% са етнически българи.

 9. 9 Профил на bigspout
  bigspout
  Рейтинг: 237 Неутрално

  въпросът е принципен, не може да се приема закон със задна дата,има административна давност, от 5 години.
  Или, с 5 години назад, и да се следи кой плаща или не плаща, за не платилите да се търси отговорност веднага.
  25 години анархия, няма държава никой не носи отговорност за нищо и сега 25 години на зад.Ми то над 90% от хората ще са не изрядни.Много работодатели фалират,не плащат осигуровки, фиктивни договори.

 10. 10 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#4] от "Търпана":

  Защо да плащам за 15 години назад, ако не съм ползвал здравни грижи и част от това време не съм бил в страната, а сега съм в България. Каква е логиката освен лапане ?!

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 11. 11 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 6004 Неутрално

  [quote#7:"sqrt"]Защо някой емигрант да плаща за 15 години назад като не е живял в България? [/quote]
  Това пък къде го прочете? Плаща държавата, където се осигуряваш...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 12. 12 Профил на adze
  adze
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#7] от "sqrt":

  А кой ще им плаща здравното осигуряване ? От къде на къде тези които плащат здравни осигуровки ще плащат за лечението на тези които по собствено желание са се отказали да си плащат ? За това когато от тези които си плащат някой се разболее ,в Здравната каса няма достатъчно пари за лечение !

 13. 13 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1889 Неутрално

  15 години назад, няма никой да плати! Да не си правят илюзии лекарската мафия! Който е имал пари, си е платил. Който е нямал, няма как сега да има 15 пъти повече! Просто, кауза пердута!
  Ами да вземат да следят сегашните пари, да не се крадат! Май-май, колкото пари се заработят, два пъти повече се крадат с измами!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 14. 14 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1069 Любопитно

  В случая ДПС са прави. Предложеният закон е поредният нагъл опит да се рекетират български граждани за пари. Аз, примерно не живея в България от 2002 г., т.е от 13 години и ако реша да се върна в България трябва да плащам за цялото това време здравни вноски. Що за идиотия?! Е, как очакват квалифицирани българи да се върнат в България с подобни идиотски закони?!

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 15. 15 Профил на oligarha
  oligarha
  Рейтинг: 925 Гневно

  До коментар [#1] от "Beyond":

  +++++

  Трябва да се стремим към нещо, за да има смисъл да живеем.Само по този начин може да оставим следи върху пясъка на времето.
 16. 16 Профил на kki
  kki
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#4] от "Търпана":

  колега, не е точно така. Ако си живял, да кажем 10 години, в ЕС и си плащал там здравните не би трябвало в България да те водят длъжник. Не може да има двойно осигуряване в ЕС. И когато решиш да се върнеш в България след тези 10 години изведнъж те правят на луд и абсолютно незаконно те карат да изсипеш много пари, които по закон не би трябвало да дължиш. Принципа в ЕС е, че се осигуряваш там, където си. Нашите политици вместо да оправят този проблем, който е така от 2007г. те забатачват нещата още повече и вече правят така, че дори и българите в ЕС, които наистина искат да се върнат в България (особено тези, които завършват висше) вече се отказват да се връщат. Преди изборите викат "българите в чужбина са много важни и ще направим поощрения за тях, за да се върнат". След изборите изведнъж правят точно обратното... и после питаме защо нормалните емигрирали!

 17. 17 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 742 Неутрално

  [quote#11:"Депутат 241 - Майдан в Москве'2015"]qrt”

  Това пък къде го прочете? Плаща държавата, където се осигуряваш... [/quote]
  Ти понеже си адвокат, да те питам нещо. Не разбирам как така ще се задължат хората да плащат 15 години назад. Нали става въпрос само за здравноосигурителните вноски? В Австрия, ако не си здравноосигирен, си плащаш на частно и никой не те пита защо нямаш Е-карта. Моля, да ми разясниш! Благодаря!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 18. 18 Профил на kki
  kki
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#11] от "Депутат 241 - Майдан в Москве'2015":

  би трябвало да е така само за страни от ЕС, но администрацията в България не мисли така и не спазва нито българските, нито европейските закони!

  До коментар [#12] от "adze":

  в солидарния модел е така - няма натрупване и всяка година парите се харчат за лечение на болните. Който се осигурява може и да не се разболее, но с неговите пари се лекуват други болни. Ако се връщаш в България от държава извън ЕС би трябвало да заплатиш 3 години назад. Ако, обаче, се връщаш от ЕС, не би трябвало да дължиш нищо и парите да дойдат от държавата, в която си бил осигурен.

 19. 19 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 824 Неутрално

  ДПС-то рита ли, рита. Васалите им ще бъдат сериозно торпилирани, а ДПС ще трябва да обяснява защо така се случи!

 20. 20 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#16] от "kki":

  завършващите висше в ЕС отдавна не се осигуряват там където живеят. Българската държава осигурява всички студенти, независимо къде в ЕС учат. Е в България се води, че не трябва да работят, в ЕС няма как да им хванат края (дори да работят на чисто). В крайна сметка студентите не плащат никакви такси, който е бил плащал след 2007-ма си е върнал парите (от чужбинските каси) и сега размахва българската ЕЗОК при посещение на доктор в съюза. Т.е. студентите не са с прекъснати права - напротив. И всичките студенти като минат през западните кабинети после НЗОК плаща сметката, а тя е дебела

 21. 21 Профил на kki
  kki
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#20] от "alabalko":

  абсолютно, така е. Студентите ги осигурява държавата. Ако завършат в рамките на 5 години и се върнат в България нещата са така, както казваш. Но в повечето държави в ЕС те карат да се осигуряваш там ако си бил над 5 години в съответната държава. Да кажем, че студента си е намерил работа и е решил да спести някой и друг лев (евро) за 1-2 години. Тогава му прекъсват правата в България, а той започва да плаща там, където се намира. След 1-2 години решава да се върне в България и хоп - изненадка... плащай 15 години назад (в момента все още е 3 години назад).

 22. 22 Профил на antea
  antea
  Рейтинг: 524 Неутрално

  много са правилни предложенията на министър Москов

  някак е много лесно изведнъж човек да стане "солидарен", когато му стане спешно да се лекува, срещу една сума от около 1000 лв за 5 години назад, докато другите бунаци, които също не сме ползвали медицинска помощ, сме били солидарни 15 години поред, и то не на минималната възможна вноска... после защо сме доплащали, ако случайно отидем да си ползваме правата - щото някой друг се е ослушвал през цялото това време назад

 23. 23 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#21] от "kki":

  значи студентът може да подаде молба за освобождаване от плащане на такси, т.е. да обяви пред НАП че напуска държавата (това съм го правил) и така вече не го търсят. Имаше моменти, когато човек можеше да се отърве и от бивши задължения.

  Да се върнем на това, докато е студент (но мисля не отвъд 25 години) България ще го осигурява. Дори и да си намери работа на място вероятно няма да му искат местна здравна осигуровка, която за Германия например е друга, студентска, и се плаща изцяло от студента (в този случай работодателят е на кяр, защото не плаща половината).

 24. 24 Профил на kki
  kki
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#23] от "alabalko":

  докато е студент - да. Когато завърши нещата се променят, аз имах предвид след като завърши. А как/къде точно си обявил пред МЗ, че напускаш държавата? Защото в НАП положението е едно, а със здравните нещо не се получава. Аз съм ходил дни и нощи по всякакви кабинети и институции и пак не успях да си изчистя задълженията за здравни. Още по-странното беше, че сам си платих за няколко години, потвърдиха ми, че всичко е изчистено и след нова година (май беше 2009г) изведнъж пак се оказа, че съм длъжник. Можеш ли да дадеш линк или по-конкретна информация къде трябва да се отиде и какви документи искат?

 25. 25 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3133 Неутрално

  Тези хора не са плащали, но не са е ползвали здравни услуги. Не е правилно, но не е и възможно да им вземат пари. Това е кьорфишек.

 26. 26 Профил на ramones79
  ramones79
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Не съм предполагал, че ще се случи някога, но в конкретния случай (и единствено в него, и абстрахирайки се от всичко останало, което представлява тази "партия",
  съм напълно съгласен с това:

  "Движението за права и свободи също така ще потърси подкрепата на други парламентарни партии, за да сезира Конституционния съд, ако бъде прието предложението за ретроактивното събиране на дължими здравни осигуровки."

  защо ще искат плащане за 15 г. назад, при положение че много от сега осигурените също имат пропуснати години, някои дори 10 години и повече, в които не са плащали, но са се върнали в системата? Значи става неравнопоставеност.
  Има и социален момент - неосигурените най-често са неосигурени от бедност, а не от тарикатлък. Та излиза, че бедните и най-страдащи от мафията (начело на която са именно политиците) трябва пак те да изнесат и цялата тежест на грабежите и източванията на Здравната каса с 15 години давност назад, така ли? Това справедливо ли е?
  Турете си ръка на сърцето и кажете - да или не?

  И защо товарищ Москов държавата ще го осигурява на по-ниски вноски от тези бедни хора, от които се иска за 15 год. назад? Ами той (Москов) ще ДОплати ли разликата между това какви пари е внасяла държавата реално за неговата лична осигуровка и това, което се иска от самоосигуряващите се? Сигурен съм, че сумата няма да е символична, така че нека товарищ Москов даде честен отговор?

 27. 27 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#10] от "angevins":

  Щото на това му викат солидарна система - всички плащат, който има нужда - ползва. Има много хора които са си в БГ през тези 15 години и също са плащали без да ползват. Ама не циврят.

 28. 28 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#17] от "Кремена":Този глупав закон , няма как да мине през конституциония съд , може да се заведе дело и в съда в Люксембург . Този москов трябва да го уволнят за расизъм

 29. 29 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#22] от "antea":Пълна тъпотия е това , което е измислил москов , те данъци , които не са потърсени от държавата отпадат при 5 или 10 годишна давност , а здравната осигуровка не е данък . Ако не си бил социално осигурен , си бил извън системата И си плащал в брои или не си бил в държавата . Как можеш да искаш пари от някои , които не е ползвал системата . Излиза , 4е ако си бил болен , ще трябва да плащаш два пъти за едно и също заболяване .

 30. 30 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#16] от "kki":То това за ЕС няма никакъв проблем , проблем е например , ако си живял извън ес , или пък си живял в ес , но си работил парт таим и при това положение не сИ бил длъжен да плащаш здравни осигуровки ( например така е в УК) , изобщо това с 15 години назад е пълна олигофрения , 5 години да съгласен съм и то при много условности

 31. 31 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#27] от "niakoi_si":


  [quote#27:"niakoi_si"]Щото на това му викат солидарна система - всички плащат, който има нужда - ползва. Има много хора които са си в БГ през тези 15 години и също са плащали без да ползват. Ама не циврят.[/quote]

  Аз от краткия си живот в България, не съм усетил никаква солидарност така че не ми обяснявай на мене за циврене и не циврене. Не може след като съм бил на 13 години преди 15 и не съм бил на работа да ми искат платени осигуровки. Въобще за периоди когато някой не е бил в България или е бил безработен е доста пресилено да се изискват такива неща. За страна като България в перманентна стагнация..

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 32. 32 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  Ама всичко трябва да се плаща бе.Ако толкова ви е грижа за електората,плащайте му вноските от партийните субсидии,те и без това са народни пари,ще отидат пак при народа.

 33. 33 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#11] от "Депутат 241 - Майдан в Москве'2015":

  Нали имат компютри на границата , за кво ги ползват . Да от4итат , кои е бил над 183 дена на година в България и от него да търсят осигуровки и то 5 години назад наи много и то с много условности , тва за 15 години назад е наи големия виц

 34. 34 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 638 Неутрално

  ... хм, тоА "умен и 'убав" министЕр, забрЪква гаф след гаф...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 35. 35 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  Ами да се съберат вноските за годините,за които няма давност.Но като се възмущават от ДПС,дават ли си сметка,че има хора,които 15 години са си плащали вноските,а не са ползвали здравни услуги.Къде са техните пари?При тези,които ползват,а не плащат.

 36. 36 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#31] от "angevins":Ама то никъде по света от безработни не взимат здравноосигурителни вноски , само в България взимат 16,80 на месец , пълна лудница

 37. 37 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#35] от "rosiraycheva50._":Ама как хора , които са със спрени здравноосигурителни права ползват бе , момко .

 38. 38 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#17] от "Кремена":Защото Австрия е държава , а България се управлява от ,,няма да използвам епитети,, , 4е много трият , оба4е то не се издържа на такова глупаво управление

 39. 39 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Аз като 2011 та си платих 680 лева на 4астно за ле4ение от пневмония , ще ми ги върнат ли тези пари , когато ми искат да си платя здравно осигуряване за 2011 . Зна4и за една болест , трябва да плащам три пъти , тъи като си платих в брои 680 лева , тогава живеех в УК ,но работих парт таим , не съм дължал здравна вноска по закон , но съм бил осигурен И трети път според москов трябва да платя и на НЗОК

 40. 41 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#31] от "angevins":

  Никой няма да ти иска пари, за времето когато си бил на 13, тогава държавата те е осигурявала.

  Въпроса е след това плащал ли си вноски в БГ. Ако си плащал навън, ползвай си услугите навън, какъв е проблема? Ако искаш да ползваш в БГ - плащаш както всички други сме плащали (независимо дали сме ползвали или не сме, ние също сме плащали).

  Истината е, че здравето струва пари. Ужасно много пари. И някой трябва да ги плаща тия пари. Всички бягат по тъча. Един бил безработен, друг бил емигрирал, трети не го кефи да плаща. Ама в един момент като решат да ползват - олеле, ама те що ни искат пари за минал период. Ами като не искате да плащате, не ползвайте и толкова - какъв е проблема?

 41. 42 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#41] от "niakoi_si":

  То и в Конституцията пише че държавата трябва да осигури предпоставките за достойна работа за всеки, ама нещо не се получава. За този период съм бил в чужбина, а когато съм бил в България съм бил без работа. Отидете в провинцията и вижте как се намира работа при 80 % безработица. Това че в България има корупция и парите някой ги изпапка , не трябва да е повод да се вменява и без това на масата изтормозен български народ чувство за вина !!!

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 42. 43 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Всички се хванахте за здравните вноски, а никой не коментира, че дори да си редовен платец, ако попаднеш в т.н. допълнителен пакет на Москов, ще ти откажат лечение- или попадаш в листа на чакащите или трябва да имаш допълнителна осигуровка в частен фонд или НЗОК.

  Това според мен е направо незаконно!

  Да не говорим, че някой чиновник в министерството ще определя кои болести в кой пакет влизат.
  Да не говорим, че всички неосигурени ще минават по основния/ спешния/пакет.
  Всички неосигурени цигани ще станат "спешни", за да могат болниците да получат някакви пари за тях.
  Да не говорим, че намирисва на принудително и лобистко решение за подпомагане на частните фондове.

  В България по Конституция достъпът до здравеопазване е еднакъв за всички здравноосигурени. граждани.
  Такава промяна в закона лесно може да бъде оспорена пред КС.

  Вместо да осигури повече пари за здраве, да повиши събирането на вноските,да криминализира неплащането на вноски, да накара държавата да си плаща нейната част от вноските, до повиши процентът от БНП за здраве, който е най-нисък в ЕС, да ревизира многобройните/над 400/ лошо оборудвани, безнадеждно изостанали и нерентабилни държавни и общински болници, Москов с костомолски плам се хвърля да прави т.н.реформа.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 43. 44 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#42] от "angevins":

  Конситутицията ще ви излекува ли? Можете да пробвате да платите на доктора с цитати на конституцията.

  Конституцията е един хубав пожелателен текст в стил - "да строим социализма нов". Простичкия факт, че сиренето е с пари, конституцията удобно го заобикаля.

 44. 45 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#44] от "niakoi_si":

  Господине предпочитам България да е нормална страна с нормална икономика , която да не докарва хората до страх, престъпност, лудост и отчаяние. Тогава няма да ми пука колко ще ми струва здравеопазването. Даже бих предпочел частни фондове.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 45. 46 Профил на atanas.todorov
  atanas.todorov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Каквото и да прави тази партия все народа недоволен.Дай тогава да го направим назад с 25 години да се плаща всичко ,осигуровки, данъци и такси.Ако това беше го казал депутат от герб примерно нямаше да реагирате така.Защо ? Заради насадената омраза към ДПС

 46. 47 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 984 Неутрално

  До коментар [#12] от "adze":

  Ми те ще си го плащат как кой ? Както като отидеш в някоя друга страна в ЕС почваш да си плащаш осигуровките и тогава имаш достъп до здравната система. Само дето никъде няма да плащаш 15 години назад На кого да плащаш като не си живял в България на крадците и мошениците които точат здравната система ли /

 47. 48 Профил на adze
  adze
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#47] от "sqrt":

  Където е плащал там ще се лекува, ако е в Ев. съюз , здравната му осигуровка важи навсякъде в Европа , но извън Европейският съюз ще духа супата или ще си плаща за минали години !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK