Стоян Денчев вече няма допуск до класифицирана информация

Стоян Денчев, ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии, заяви пред "Дневник", че няма да иска подновяване на допуска му до секретна информация.

© Анелия Николова

Стоян Денчев, ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии, заяви пред "Дневник", че няма да иска подновяване на допуска му до секретна информация.Ректорът на Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) Стоян Денчев не притежава допуск до класифицирана информация от 24 януари 2015 година, става известно от отговор на Държавната комисия по сигурността на информацията на въпроси на "Дневник".


Разрешението за допуск е било издадено от ДАНС през 2011 година. Освен това отговора се разбира, че регистратурата в УниБИТ за класифицирана информация също е била закрита още в началото на миналата година поради отпаднала необходимост. Тя е съществувала от 2006 година.


Повод за въпросите беше излъчен репортаж в Би Ти Ви за това как научните трудове, с които бившият и настоящият шеф на ДАНС -  Цветлин Йовчев и Владимир Писанчев, са получили докторска степен от университета, ръководен от Денчев, са засекретени. Ректорът на УниБИТ отрича това.
Пред Би Ти Ви миналата седмица Денчев, който е член на атестационната комисия, одобрила труда на Писанчев на тема "Време и развитие на политиката в защита на класифицираната информация", заяви, че "има допуск, който може би изтича след година". 


Потърсен за коментар от "Дневник", Денчев заяви, че допускът му може би е изтекъл и че


"няма нерви да се занимава с негативни неща, свързани с университета, на които не съм длъжен да бъда рупор". 


Впоследствие при повторен разговор Денчев заяви, че няма да поиска отново да има достъп до секретна информация, защото това не му е необходимо. Той отрече да е ръководител на труда на Писанчев, както и дисертацията някога да е съхранявана в университета. По думите му ръководител е Иванка Павлова, заместник-ректор по учебната дейност, а той е само член на атестационната комисия. Засекретяването се наложило заради данни в научния труд, който съдържал информация за структурния състав и функциите на служители в ДАНС.


"Отивахме в ДАНС, даваха ни копия на хартия, нямахме право да си водим записки", разказва Денчев за работата по научния труд на Владимир Писанчев.


За регистратурата с класифицирана информация ректорът коментира, че то е било закрито заради отпаднала необходимост. "Почти нямахме секретни материали, а такова звено изисква системи за охрана и други поддръжки", заяви още Денчев.


Той отново отрече трудовете на бившия вътрешен министър Цветлин Йовчев и на бившия председател на ДАНС Никола Казаков, които са преподаватели във висшето училище, да са секретни.


Ректорът заяви, че "откакто се е разразила ситуацията с университета", на бюрото си има над 50 молби на студенти, които искат да се прехвърлят в бившия библиотекарски институт. Денчев каза още: "Факт, че съм бил депутат от ДПС, но от пет години не съм се виждал или чувал с Ахмед Доган или Лютви Местан".


Темата за обвързаностите между службите, УниБИТ и властта, конкретно в лицето на ДПС, излезе на дневен ред покрай скандала около разработката "Червеи", в която незаконно са контролирани сървъри на МВР. В началото на скандала председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Атанас Атанасов обяви, че съществува "сарайско-библиотекарската групировка", която "имплантира в службите свои подставени лица". Тогава той назова конкретно почетния председател на ДПС Ахмед Доган и хора, гравитиращи около Димитър Иванов. Иванов, който е известен с прозвището Митьо Гестапото заради агентурното си минало като шеф на Шести отдел в Държавна сигурност, е  директор на "Институт за изследване и развитие на лидерството в информационна среда" в УниБИТ и член на научния съвет на университета.

Коментари (81)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Много ми олекна,шъ знайш!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 2. 2 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 1309 Весело

  Сириозну!?!Ау,улекна ми,падна ми камик от сърце....

 3. 3 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Само като му видиш физиономията на тоя и почва да мирише на ДС.

 4. 4 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 434 Любопитно

  По-добре късно, отколкото никога!
  Макар че те си имат, кой да им снася инфо, бая кукувичи яйца има снесени в системата!

  Happy face says, adios !
 5. 5 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  Браво.Въобще,кога ще има закон за Лустрация в България?Май пак няма да има.

 6. 6 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  Ами, като нямаш допуск до класифицирана информация, значи вече има нов ректор.

 7. 7 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2560 Весело

  Със сигуност вече разполагат с богата библиотека!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3080 Неутрално

  А защо изобщо е имал?!?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  Закривайте ДАНС. Първо им кажете обаче заплатите, бонусите и колко работа са свършили.

 10. 10 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  По-интересният въпрос е ЗАЩО ДПС има интерес да се вре в службите и да ги контролира ? И още един- какви задачи трябваше да изпълни Пеевски като шеф на ДАНС ????
  Цацаров, нещо по въпросите...?

 11. 11 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1351 Неутрално

  ДАНС и УниБИТ са "гнездата" на ДС-КГБ! Закривай!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 12. 12 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1210 Гневно

  Престъпник до престъпника, простак до простака. Отблъскващи са !

 13. 13 Профил на .!.
  .!.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Бавно и полека разни сиви кардиналчета и техните пионки почват да падат. И като гледам не толкова защото някой сериозно се е заел да ги гони, а някои журналисти взеха да изпълняват гражданския си дълг и обществената цена да пазиш такива като тоя и Тонев става твърде висока. А не сме излизали от предизборна обстановка...

  Да се чуди човек тогава каква е сделката за Писанчев, Лазаров, Мавродиев и Искров...

  Посоката е вярна, скоростта е трагична.

 14. 14 Профил на v.dimov
  v.dimov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Георги Христозов е осъждан и има достъп. Писанчев(Доган) и Илко Желязков още си ръководят енергетиката чрез него....

 15. 15 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3894 Любопитно

  ...2006...2011...2014...

  "Разрешението за допуск е било издадено от ДАНС през 2011 година.

  Освен това отговора се разбира, че регистратурата в УниБИТ за класифицирана информация също е била закрита още в началото на миналата година
  поради отпаднала необходимост.

  Тя е съществувала от 2006 година."

  "Денчев каза още: "Факт, че съм бил депутат от ДПС,
  но от пет години не съм се виждал или чувал с Ахмед Доган или Лютви Местан".

  Темата за обвързаностите между службите, УниБИТ и властта, конкретно в лицето на ДПС, излезе на дневен ред покрай скандала около разработката "Червеи",
  в която незаконно са контролирани сървъри на МВР.

  В началото на скандала председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Атанас Атанасов обяви, че съществува "Сарайско-библиотекарската групировка", която "имплантира в службите свои поставени лица".

  Тогава той назова конкретно почетния председател на ДПС Ахмед Доган и хора, гравитиращи около Димитър Иванов. Иванов, който е известен с прозвището Митьо Гестапото заради агентурното си минало като шеф на Шести отдел в Държавна сигурност, е директор на "Институт за изследване и развитие на лидерството в информационна среда" в УниБИТ и член на научния съвет на университета."

 16. 16 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2296 Весело

  Всъщност дисертациите на Писанчев, Йовчев и Казаков трябва да се секретни. Защото ако ги видят истински учени ще се срамуват, че са получили титлите в същата тази България....

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 17. 17 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3691 Неутрално

  Стоян Денчев, бивш вицепрезидент на ДС корпорацията Мултигруп, най-после му отказали допуск до класифицирана информация.
  След това се чудим, защо ни гледат с недоверие в ЕС и НАТО.

 18. 18 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1555 Любопитно

  Ако не е пак нещо засекретено,дали не може да се намери статистика за брой научни титли на глава от населението? Някога наивно предполагах,че тези трудове са полезни за обществото като приложение в обучение и практика,а ще излезе обикновено точене на бюджет,заради добавката към заплатите.А ченгесариатът,за да не лъсне простотията му си ги засекретява.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 19. 19 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  Както се казва: Като се знам какъв съм инженер,ме е страх да отида на доктор.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 20. 20 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Този черен мазен ДПСарски библиотекар ми е една от най противните твари сред новите български еничари ! Такива като него лижат, мажат, продват България и са все по високите етажи на управлението и не се намери един политик с характер на Апостола та да ги разкара оттам ! Те това е котилото на мафията - от сараите и библиотекарите та до Монтерей !

 21. 21 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 949 Неутрално

  Мъгла ислед мъграта, пак мъгла!!!!
  Са разбираме ли, че след като не са засекретени, начи не са и писани и дащитени????
  Штот иначе къде са????
  И за студентиге не разбрах, искат да си отиват или да дохождат при тебе!

 22. 22 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  Той, каквото трябва, отдавна е изтеглил на флашка.

 23. 23 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 993 Неутрално

  До коментар [#10] от "marsena":


  [quote#10:"marsena"]По-интересният въпрос е ЗАЩО ДПС има интерес да се вре в службите и да ги контролира ? [/quote]Защото ДПС е партия на ДС,като ползва турците за стабилен електорат.А ДС просто иска да си запази контрола върху службите

 24. 24 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#18] от "Майндърбайндър":

  ти бъзикаш ли се, нищо направено от комунисти и техните ДС, не е полезно за обществото

  Birds of a feather flock together.
 25. 25 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 993 Неутрално

  До коментар [#17] от "historama":


  [quote#17:"historama"]Стоян Денчев, бивш вицепрезидент на ДС корпорацията Мултигруп, [/quote]След убийството на павлов,ДПС погълна Мултигруп.Сляха се фирмите,така да се каже.Затова и Денчев е заел пост в ДПС после..

 26. 26 Профил на ddemi
  ddemi
  Рейтинг: 493 Неутрално

  До коментар [#5] от "chicago514":
  кога ще има закон за Лустрация в България?

  ... твърде малко, твърде късно...

 27. 27 Профил на demon5
  demon5
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Направо този полюция УниБит, дето пък и университет се нарича, да го закрият !
  Лустрацията я пропуснахме за тия черва, дано по-скоро се възнесат където трябва.

 28. 28 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3691 Неутрално

  До коментар [#25] от "yanne":
  ДПС си е ДС. Самото ДПС е тясно свързано и с руските служби. Разбира се, за това нямам налични документи (), и никой не е длъжен да приеме мнението ми. Но в един момент се разбра, че единственият политик в България е НЕДОСЕГАЕМ, това е Ахмед Доган. Нито Станишев, нито Първанов, единствено Доган. Защо ли има толкова специален статут.
  А колкото до MG - аз съм от провинцията, и един път имах среща с колега от София. Къде? Разбира се в центъра, пред дирекцията на бившия Балкантурист (в момента Балкантурист АД е част от холдинга на MG). Докато чаках се загледах във физиономиите, които влизаха и излизаха - само ченгета! Извинявай, но по погледа не може да не различиш ченгето от обикновения човек. А там бяха само ченгета, без майтап!

 29. 29 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 648 Неутрално

  "Ректорът заяви, че "откакто се е разразила ситуацията с университета" на бюрото си има над 50 молби на студенти, които искат да се прехвърлят в бившия библиотекарски институт. "
  Няма лоша реклама .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 30. 30 Профил на today
  today
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Тоз не беше ли ДС/ДПС?

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 31. 31 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#28] от "historama":

  Самото ДПС е тясно свързано и с руските служби. Разбира се, за това нямам налични документи
  .........................
  Ню Йорк Таймс го написа това преди време ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 32. 32 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  И сега не може да си препрочита дисертацията на Писанчев? Тц тц тц...

  Доброто е заразно
 33. 33 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Статията иска да каже ,че това лице което е доносник на комунистическият репресивен апарат е имало достъп до държавна секретна информация!?!?!?
  Ако е така, давайте да я закриваме тая държава и да се приключва!
  А тия 50 молби на студенти дето драпат за прехвърляне,трябва да им се вземат данните от съответните служби и никога да не помирисват държавна служба.Това са 50 нови нищо не правещи
  доносника. Петдесет бъдещи мръсника!!!

 34. 34 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#31] от "роджър":
  " определяща се като либерална партия и член на Либералния интернационал. " " Liberal International е международна федерация на либералните партии. Щаб квартирата му се намира Лондон, Великобритания в сградата на National Liberal Club (либерален Джентълменски клуб) ." .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 35. 35 Профил на dali_da
  dali_da
  Рейтинг: 434 Неутрално

  През годините, този безполезен чиновник смени няколко партии и е един от символите на политическата хамелеонщина!
  Неясно кой и защо му е дал достъп до квалифицирана информация, но е сигурно, че не я е ползвал за добро!

 36. 36 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 690 Весело

  Тоя университет е много УБИТ.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 37. 37 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Легалният термин е "разрешение за достъп до класифицирана информация" а не "допуск". В ЗЗКИ и Правилника за прилагането му, думата "допуск"/русизъм/, не съществува. Тя съществува само в главите на тези на които и речта им изобилства от русизми. По това се познават. Колкото до засекретяването на /в случая дисертация/, Правилникът за прилагане на ЗЗКИ в чл. 102 т. 7 категорично забранява: "да се използват материали съдържащи класифицирана информация, за явни публикации, дипломни работи, дисертации, доклади, изказвания и др."

 38. 38 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#33] от "Maradona":
  [quote#33:"Maradona"]А тия 50 молби на студенти дето драпат за прехвърляне,трябва да им се вземат данните от съответните служби[/quote] Кажете вие сериозно ли се мислите за ръководител на "службите" а лагерите кога ?

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 39. 39 Профил на nspassov2007
  nspassov2007
  Рейтинг: 221 Неутрално

  А уруспията Цвета Маркова и Гестапото имат ли допуск?

 40. 40 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 472 Неутрално

  До коментар [#38] от "Викайте ми Касандро ":

  Лагери никога и за нищо на света!!!!
  Става дума за манталитета на тези млади хора ,които са готови да лазят в краката на подобни ДС говеда, само и само да подсигурят някакъв стандарт на живот.Проблема пред подобни бъдещи кадри в държавната администрация, не е в това, че ще харчат парите на държавата ,а че ще пречат за нейното демократично развитие.Лично аз, едва през последната година усетих леко разхлабване на примката от тази сган.
  Вероятно след Украйна, натовските и европейските ни партньори започнаха да си дават ясна сметка ,че не са победили и ,че са вкарани във заблуда от хора като Денчевци и подобни лисугери!

 41. 41 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3508 Неутрално

  [quote#10:"marsena"]По-интересният въпрос е ЗАЩО ДПС има интерес да се вре в службите и да ги контролира ? И още един- какви задачи трябваше да изпълни Пеевски като шеф на ДАНС ????
  Цацаров, нещо по въпросите...?[/quote]
  Всъщност това са много съществени въпроси, на които очевидно не желаят да отговорят.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 42. 42 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  Кои от „библиотекарите” имат достъп до квалифицирана информация? Димитър иванов (гестапото) има ли?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 43. 43 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2060 Неутрално

  какво е това УниБИТ това си е директно У.Б.И.Т. както беше и пернишката академия - П.У.Т.К.А. (и модераторите да не ме изтрият за съкращението, моля).
  И двата работа на българските "милиционери". Ще ги познаете по "интелигентните" имена и съкращенията които им се получават.
  Направо са си за закриване.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 44. 44 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  До коментар [#6] от "442":
  „Ами, като нямаш допуск до класифицирана информация, значи вече има нов ректор...”


  Да, ако има логика в това, библиотекарски институт да се занимава с квалифицирана информация.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 45. 45 Профил на Double Talking Jive
  Double Talking Jive
  Рейтинг: 381 Неутрално

  О ужас. Ами сега Флашка откъде ще получава патрашки ?

 46. 46 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#40] от "Maradona":
  Ма вие сериозно ли , не познавате хората , но им лепите манталитети , харчове на държавни пари и даже щели да пречат на демократичното развитие . Дали знаете в какъв цвят боядисвате синия форум ?

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 47. 47 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  Последно тая скапана разработка как се казва: "червеИ" или "червеЙ"?!?!?!?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 48. 48 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 654 Неутрално

  В ДАНС има цял отдел "Русия и ОНД". В момента са затрупани от работа и не им достигат хора.

  Проблемът е, че не е ясно срещу или за Русия работят.

  Navigare Necesse Est
 49. 49 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 472 Весело

  До коментар [#46] от "Викайте ми Касандро ":

  Историята на демократичното ни развитие ме е научила,че с подобни манталитети трябва да се взимат мерки в зародиш.В противен случай сме обречени да слушаме чалга до края на дните си!

 50. 50 Профил на jagal
  jagal
  Рейтинг: 437 Любопитно

  Извинете, но както един колега по-горе беше питал, та и аз така: За какво му е на един ректор на университет, право за достъп до квалифицирана информация? Какво ще му помогне такъв достъп за изпълняваната от него дейност. И ако ще му е от полза, то - Каква точно е дейността му?

 51. 51 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  До коментар [#8] от "Norman Granz":


  [quote#8:"Norman Granz"]А защо изобщо е имал?!? [/quote]
  Това се чудя непрекъснато заедно с въпроса - какво е общото между един библиотекарски институт и службите на МВР да се обучават в него ? ? ?
  Нерде книгохранилищата - = - нерде милиционерите ? ? ?
  Нямам отговор !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 52. 52 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  Мале! И как сега другарят Денчев ще чете и препрочита тайните докторски трудове на Йовчев и Писанчев?

 53. 53 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#49] от "Maradona":
  С реплики като вашите ни предлагате бъдеще , под такта на барабани в маршови колони , нЕма нужда .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 54. 54 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#51] от "Чардо":
  Ми карат милиционерите да четат книги .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 55. 55 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  Доколкото все от някъде трябва да се почне разчистването, може и от библиотекарския, но според мен, за да тръгнат по-бързо нещата, трябва паралелно да се пипа - ДАНС, МВР и униБИТ, та тези бивши и насточщи ченгета и бизнесмени, да преминат в запаса, а защо не и в някое по-специализирано място за отбиване на присъди да речем.

 56. 56 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1682 Весело

  Аууууу ... вече "достъп до секретни данни" е открит в УниБИТ.
  Ако "червеИ" продължи, могат да бъдат открити и някои от следните неща:

  1. Оръжеен склад и тренировъчно стрелбище в подземията
  2. Тренажор за подслу.вателна техника
  3. Следствен изолатор за заподозряни лица
  4. Базата за у.ения на терен е описана в друга статия.

  Нека ужасът продължи!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 57. 57 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  До коментар [#26] от "ddemi":

  " ... твърде малко,твърде късно ..."


  За " късно " не си прав ! От досиетата са " ощипани " само онези на дребните доносници и досадници,донасяли махленски сплетни за вицове за др. Тодор Живков . Големите надежди на ДС се съхраняват . До сега и политиката и бизнеса се движеха и движат от ченгесарията . Примери : Георги Първанов,Петър Стоянов,Доган,Местан, деди от Мадрид, и това е само повърхностен прочит ! А в ВСС,КС съд и прокуратура,пък,освен ченгета,други няма ! Мислиш ли,че в САЩ,ЕС и НАТО не са наясно по въпроса и не си правят съответните изводи ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 58. 58 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  До коментар [#27] от "demon5":

  " Лустрацията я пропуснахме за тия чирва ..."


  Защо говориш в минало,свършено време ? От днес да се започне и НИКАК ДАЖЕ НЕ Е КЪСНО,ама кой да я започне ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 59. 59 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7912 Неутрално

  Не е достатъчно,закривайте цялата катедра!Тя е катедра на ДС,няма те да учат и възпитават децата ни.

 60. 60 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 933 Неутрално

  така де-да закрият катедрата-пак ще се срещат ама по кафенетата.

 61. 61 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 472 Весело

  До коментар [#58] от "niksan1":

  Аз също смятам ,че ако се започне от днес даже е много навреме!
  Даже смятам, че да няма мърдане, някой услужливо трябва да помоли натовските и европейските партньори да изискат това от нас като законодателство, че като ги знам какви са хиени тия пурдоти все ще си оставят вратичка.
  Представи си само ,пускаш телевизията- без доносници!!
  Слушаш лекции от не доносници.
  Влизаш в армията и няма доносници!
  Слушаш радио без гласове на доносници.
  Парламента, място без доносници!
  Съдебната система място без доносници.
  Банките ,без доносници.
  Издателства и медии без доносници.
  Горския нормален човек ,а не доносник.
  Арендатора на земята ти ,земеделец агроном ,а не доносник.
  Лекарствата ,бирата ,храната която ядеш всичко това без доносници по веригите.

  САМО КАТО СИ ПОМИСЛЯ КОЛКО ДОБРЕ БИ ИЗГЛЕЖДАЛА БЪЛГАРИЯ ПО ПОДОБЕН НАЧИН!!

 62. 62 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Тази ДС-ДПС ..му ....цензура , цензура ...
  е за пандиза и директно закриване на чингаджийския му "университет""!!

  BIG AL
 63. 63 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 697 Весело

  И кво? Този кадър на ДС бе дълги години дясна ръка на Ахмед Доган, и лява на Илия Павлов. Перач 8 разряд. Увартян в далавери и мушии. След този акт на справедливост, отнемане на допуск, вероятно е изпаднал в тежка психическа и физическа депресия и а..а. да си тури край на изпълнения с героизъм и отдаден на майковината живот. Фарс! Фалш и симулации.

 64. 64 Профил на zheravna
  zheravna
  Рейтинг: 402 Неутрално

  А Христо Бисеров в този " университет" е задочен професор по пране на пари и доктор на таз наука!

  Напред, науката е слънце !!!

 65. 65 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Добре, че се дигна патърдия, иначе щеше да си ползва допуска както си иска и за когото си иска.

 66. 66 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Представете си колко е нелепо и как ще изглежда в нормална държава. Ректор на Университет отива във ведомството, където работи докторант, за да чете дисертацията му?! Какъв снобизъм е и у тези настоящи и бивши управляващи да се титуловат. Какви научни трудове, какви учени - това са полицаи, завършили школа за подготовка на полицаи.

 67. 67 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "Той (Стоян Денчев) отново отрече трудовете на бившия вътрешен министър Цветлин Йовчев и на бившия председател на ДАНС Никола Казаков, които са преподаватели във висшето училище, да са секретни..."

  Много добре, даже отлично, ЗНАЧИ ЩЕ ИМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ГИ ПРОЧЕТЕМ И ДА СЕ НАСЛАДИМ НА МАЙСТОРСТВОТО И ПРОФЕСИОНАЛИЗМА НА ТЕЗИ ТРИМАТА!
  И да понаучим и нещо от тях И ЗА ТЯХ!
  А ако все пак Денчев случайно пак се е пообъркал или е поизлъгал и все пак има и секретна информация, ТО ТЯ МОЖЕ И ДА БЪДЕ ЗАЛИЧЕНА, както те отлично знаят, че се прави в такива случаи, И ДА СЕ ПРЕДОСТАВЯТ "ТРУДОВЕТЕ" НА ТЕЗИ ДОКТОРИ НА БИБЛИОТЕКАРСКИТЕ НАУКИ!

 68. 68 Профил на dimid
  dimid
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Какъв университет - явочна квартира на петата колона, КГБ и ДС.
  СЪД ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО И ШПИОНАЖ

 69. 69 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Това, че вече няма е добре, но въпросите ми са: "А още колко като него имат? Митьо Гестапото има ли? Кога ще дадете и на др. (му) Шаренкова или и тя има разрешен достъп до тайните на страната да и е по-лесно да ги носи до руската амбасада, освен ако не са и дали и автомобил от НСО? Кой докторант от УниБИТ-а не е вербуван да работи за благото на Доган, "ДпС"ООД и тия чийто поръчка изпълняват в момента" И всичко това за сметка на нашите данъци!

 70. 70 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1171 Неутрално
 71. 71 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  “Повод за въпросите беше излъчен репортаж в Би Ти Ви за това как научните трудове, с които бившият и настоящият шеф на ДАНС - Цветлин Йовчев и Владимир Писанчев, са получили докторска степен от университета, ръководен от Денчев, са засекретени.”

  Защо да са засекретени! Тъкмо обратното, трябва да бъдат публикувани, за да стане ясно какви учЕни са тези убавци! В нормално общество, едва ли някой щеше да се запише да следва в универсуитет, където от стената го гледат проф. Димитър Мулти-Иванов, ‘Овчев, Котю, Масларова и интрувертната спортистка...

  I Want To Believe
 72. 72 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#53] от "Викайте ми Касандро ":

  Пембе

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 73. 73 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#70] от "Лелка":

  Щото си е професионал, като доносник!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 74. 74 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Ха , ха !
  Това означава ли , че порциите са вече разпределени ?

 75. 75 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Няма мурзилки защитаващи Денчев .
  Това значи ли , че е излязъл в пенсия ?
  Но нали както казва Божидар Димитров : "Няма бивше ченге".

 76. 76 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Чакайте бе,,тези големите специалисти по национална сигурност защо не се защитават в Академията на МВР,а ми в Библиотекарския?!Айде,може и във Военна Академия!Това е все едно да защитиш дисертация по кардиология във ветеринарен институт.Отговор:щото не им стиска на тези "специалисти" да се представят пред хора,които наистина разбират и са работели по темата национална сигурност,а не са партийни кадри на топли местенца,затова!

 77. 77 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#37:"subaru"]Колкото до засекретяването на /в случая дисертация/, Правилникът за прилагане на ЗЗКИ в чл. 102 т. 7 категорично забранява: "да се използват материали съдържащи класифицирана информация, за явни публикации, дипломни работи, дисертации, доклади, изказвания и др." [/quote]

  Ми сякаш няма противоречие- забранява се да се ползват материали с класифицирана информация в ЯВНИ публикации, дисертации и т. н.

  Ключовата дума е ЯВНИ. На нашите герои са секретни. Аз поне не виждам противоречие.

  Другото, което искам да кажа за горните герои, ще бъде изтрито моментално- затова няма да се хабя.

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 78. 78 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Не се косете, де! Разкъсва се един кръг! Значи, затворен е друг на негово място! Тук, у нас, без кръгове не може!

  goblenka
 79. 79 Профил на vender
  vender
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Скри се като Бисеров.

 80. 80 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 493 Неутрално

  А досега защо този мизирабъл имаше такъв достъп ? Защото сме африканска демокрация !

 81. 81 Профил на berillo
  berillo
  Рейтинг: 381 Гневно

  Вечната Амбър най-сетне без допуск .
  Шут и на останалите клоуни "професори" Овчев и Ко. !

  Be3Al2(Si6O18)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK