Калфин предупредил Борисов, че няма да е ефективен вицепремиер при свиване на дефицита

Ивайло Калфин

© Юлия Лазарова

Ивайло КалфинВицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин заяви от парламентарната трибуна, че при начина, по който се води дебатът за ратификацията на договора с банките - посредници за нов външен дълг, поставя въпроса доколко самият Калфин може да бъда ефективен към правителството.


Тази сутрин съм поставил този въпрос към премиера, заяви Калфин.


Той подчерта, че не е съгласен с намаляването на дефицита и балансирането на бюджета. "Това означава с 12% да се намалят бюджетите на всички ведомства тази година. Социалната система няма да понесе такова намаление", заяви той и призова "ако някой има други идеи, е добре да ги каже". 
"Това направи г-н Дянков и голяма част от вас са протестирали срещу него", припомни Калфин.


Той припомни, че със закона за бюджета за 2015 г. депутатите вече са одобрили 9.5 млрд. лв. общо вътрешен и външен дълг.  "Фактите са записани във ваши решения за този бюджет", продължи той и напомни, че темата на днешното обсъждане е друга.  


Калфин посочи, че говори като вицепремиер и министър в правителството, а право на парламентарната група, която го е излъчила, има автономия и собствен мнение по темата.  

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK