Михаил Груев поема Държавна агенция "Архиви"

Михаил Груев

© Велко Ангелов

Михаил ГруевМинистерски съвет е освободил Иван Комитски като председател на Държавната агенция "Архиви", съобщиха от пресцентъра на МС.


Новият директор на агенцията е Михаил Груев.


През август 2013 г. тогавашното правителство, без да обяви мотиви, освободи Мартин Иванов и на негово място назначи Иван Комитски, който бе ръководител на звената за информация и архив в МВР и в ДАНС.
Доцент Михаил Груев е преподавател по съвременна българска история и етнология на етническите групи в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Бил е гост-лектор в университетите в Мюнхен, Саарбрюкен, Белград.


Автор е на три монографии и на студии и статии по проблемите на "възродителния процес", колективизацията на българското село, комунистическия елит и пр. От 2011 г. е ръководител на Катедрата по история на България в Историческия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" .

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK