Правителството възприе идеята на Цацаров за антикорупционна структура

Христо Иванов

© Надежда Чипева

Христо ИвановПравителството не подкрепя идеята, лансирана преди време от правосъдния министър Христо Иванов  за специално звено, което да се занимава с корупцията по високите етажи на властта, по подобие на румънския модел.


Вместо това на днешното си заседание кабинетът прие предложеното от главния прокурор Сотир Цацаров - към него да съществува антикорупционна структура, която ще съчетава съществуващите практики и звена.


Това стана известно след заседанието на кабинета днес, на което по предложение на вицепремиера Миглена Кунева беше приет доклад, озаглавен "Стратегически насоки за борба с корупцията". Той е продукт на работата на междуведомствена работна група за изработване на стратегията за борбата с корупцията по високите етажи на властта, създадена със заповед на премиера Борисов. 
След заседанието на кабинета правосъдният министър Христо Иванов поясни, че новото звено за борба с корупцията ще бъде създадено на базата на опита, който има прокуратурата. "Той така или иначе беше валидиран с последния доклад на Европейската комисия (ЕК). В него беше отбелязано, че специализираните структури, които са под контрола на прокуратурата, са добро начало, но трябва да има резултати. Но "действителният тест ще бъдат повече дела за корупция на високо ниво и развитието на оперативния капацитет", написаха евроекспертите.


В доклада на ЕК имаше изрична препоръка за единен орган за борба срещу корупцията.


Тези правомощия сега са разпределение между Сметната палата, Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси, НАП и други органи.


Министър Иванов уточни, че новото звено ще се опита да се вмести финансово в ресурса на сега съществуващите органи.
Все още не е ясно как точно ще бъде създадено то, колко души ще работят там. В някои медии се появи информацията за 200 души - прокурори, полицаи и данъчни, които ще работят към главния прокурор Сотир Цацаров.

Така идеята за независим антикорупционен център, отдалечен от съществуващите звена за борба с този вид престъпления, остава невъзприета


Министерството на правосъдието обаче ще се опита да се фокусира върху сериозното преустройство на институционалната рамка на Закона за


установяване и предотвратяване на конфликт на интереси и внимателното изследване на имуществото на лицата по високите етажи на властта


Подобно звено също съществува в Румъния.


"Медиапул" пише, че за създаването му у нас ще бъде писан нов закон. Новата структура ще получи право да разкрива банкови тайни, да търси  икономически зависимости в офшорни зони, както и да изпълнява сегашните функции на Комисията за конфликт на интереси. Този орган ще трябва да получи право да отстранява високопоставени политици, включително министър-председателя и народни представители. Решенията му ще подлежат на съдебен контрол.


В доклада, изготвен от междуведомствената комисия, е отбелязана липсата на институция и механизъм за цялостна координация и контрол по отношение на антикорупционните политики и мерки, липсата на реален контрол на декларациите за имуществено състояние, законодателни пропуски, водещи до незадоволителни резултати при противодействието на корупцията и др.


За преодоляване на пропуските са формулирани приоритети, които да залегнат в готвената актуализирана стратегия за превенция и противодействие на корупцията. Проектът й трябва да бъде изготвен до 30 март от вицепремиера Меглена Кунева и министъра на правосъдието Христо Иванов.


Идеята за независимо звено за борба за корупцията беше лансирана преди време от правосъдния министър Иванов, като тя възприемаше румънския модел. В съседната държава съществува Национална дирекция за борба с корупцията, ръководена от прокурор Лаура Кьовеши


Идеята беше новият антикорупционен център да няма общо с досегашната поредица органи срещу корупцията,


а най-малкото с т. нар. Боркор, който по начало беше замислен като анализаторски, а не за разкриване и разследване на данните за корупция на високопоставени функционери в трите власти.


Иванов беше посочил 4 критерия, на които трябва да отговаря подобна институция:

- Да обединява под силно лидерство прокурорски и разследващи функции, за да са координирани действията, да са с дългосрочен хоризонт и гарантирани срещу изтичане на информация и смяна на курса според смяната на политическия вятър;

- Персоналът да подлежи на специален подбор и кариерно развитие, за да се гарантира висока мотивация и капацитет, както и липса на обвързаности;

- Компетентността му да е формулирана ясно, за да съсредоточи работата си по системните проблеми, а не да затъне в дребни казуси;

- Да има независимост, която да гарантира защита от политически влияния и злоупотреба с правомощия.

Малко след обявяването на доклада на Европейската комисия и като негов отговор, главният прокурор Сотир Цацаров представи идеи за промяна на Наказателния кодекс, сред които беше и идеята за специализирано звено.

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Заради съпротивата на ГЕРБ и Сотир Цацаров
  България няма да има независима прокуратура за корупцията по върховете на властта mediapool.bg На някой описаното по-долу за Румъния хич не му се нрави
  умънската рецепта срещу корупцията
  16:37 | 26.02.2015 | 1507 прочитания | Дойче веле
  Размер на текста

  Националната дирекция за борба с корупцията в Букурещ

  Те са новите суперзвезди в Румъния - "ловците", които разследват и вкарват зад решетките облажили се политици и чиновници. Хората се радват, че най-сетне правосъдието действа срещу корумпираната политическа класа.

  Най-големият комплимент за румънското правосъдие дойде малко непредвидено и от най-неочаквано място: "От години в Румъния съществува този страх, който направо ни парализира", заяви при арестуването си преди четири месеца Виорел Хребенчук, заместник-председател на парламента и високопоставен член на партията на премиера Виктор Понта. Представителят на управляващата Социалдемократическа партия бе обвинен в корупция и незаконна реституция на гори, конфискувани навремето от комунистическия режим.

  Мнозина си спомнят как още преди 20 години Хребенчук твърдеше, че при прехода от комунизъм към капитализъм в Румъния са допустими някакви "приемливи нива на корупция", пише вестник "Адевърул". Бившият социалистически премиер на страната Адриан Нъстасе написа преди няколко години в своя блог следното: "Заради вакуума на институционалност в държавата корупцията трябва да се приема за "даденост", като средство, с което смазват механизмите на икономиката в годините на прехода." Половин година по-късно Нъстасе беше арестуван за корупция и осъден на две години затвор.

  Нещата обаче се променят. А това, което Нъстасе наричаше "даденост", днес е подложено на тотална ревизия. Така например тъстът на социалистическия премиер Виктор Понта е разследван за отклоняване на средства по европейски програми. Бившата министърка на туризма Елена Удреа пък е в следствения арест по обвинение, че чрез раздаването на подкупи е осигурявала финансиране за партията на бившия президент Траян Бъсеску, чието протеже бе тя.

  Страшилището DNA

  Малко след създаването на румънската Национална антикорупционната дирекция (DNA) вече бяха издадени първите присъди срещу политици, разследвани по обвинение в корупция. Последваха ги и други. Решителният импулс дадоха реформите, проведени от бившата министърка на правосъдието Моника Маковей, а допълнителният тласък дойде от Механизма за наблюдение, наложен от Брюксел на Румъния и България след влизането им в ЕС през 2007 година. И макар от година на година ЕС да даваше все по-добри оценки на Румъния, това не беше достатъчно, за да бъдат убедени страните от ЕС, че Букурещ е готов за прием и в шенгенското пространство.

  Дотук Антикорупционната дирекция е изправила повече от 1100 държавни служители на съд, включително и 12 настоящи или бивши министри. Над хиляда от делата са завършили с постановяването на ефективна присъда и само 9% от тях - с оправдателна, е цитирана от агенция ДПА ръководителката на антикорупционното звено Лаура Кьовеши. То продължава да работи, но персонал постоянно не достига: през 2014 г. 85 прокурори са работили по общо 9100 случая - средно на прокурор се падат по 105 дела. Има още какво да се желае и по отношение на възстановяването на откраднатите от държавата пари: през миналата година са били "спасени" едва 10% от отклонените от осъдените лица 310 милиона евро. "Сумата би стигнала за годишните заплати на всички лекари в Румъния", обяснява Кьовеши.

  Широка обществена подкрепа

  Успехът на прокурорите от Антикорупционната дирекция се дължи и на растящото доверие сред населението на страната в румънското правосъдие. През 2014 г. има ръст от 78% на сигналите за извършено престъпление, подадени в Дирекцията. Румънските медии също допринасят много с публикациите си: почти всеки ден в новините показват поредните обвинени в корупция държавни служители, откарвани с белезници на ръцете, а вестниците се надпреварват да публикуват данни от папките на следователите. Съвсем друг е въпросът доколко това е законно.
  Слабо звено в целия процес си остава парламентът, който може да откаже снемането на имунитета на обвинени политици. Неотдавна по този начин отърва кожата бившият министър на икономиката от Либералната партия и писател Варуян Восганян, който в пленарната зала се разплака и напръска лицето си със светена вода непосредствено преди решителното гласуване на искането за снемане на депутатския му имунитет. По-"мъжки" от него постъпи колежката му Елена Удреа, която смело размаха пред телевизионните камери белезниците си, а няколко дни по-късно поиска с нейни лични средства да бъде ремонтирана килията ѝ в ареста. Тя се аргументира с нечовешките условия в затвора, имайки предвид включително състоянието на тоалетните, през които прониквали плъхове. Решението на ръководството на затвора все още се чака.

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 2. 2 Профил на mr.kiril
  mr.kiril
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Не вярвам в компетентността и независимостта на цацаров и прокуратурата - всичко ще провалят - най-добре е нова и независима структура, която да не е под шапката на безгръбначни и корумпирани магистрати - най-малкото, защото много прокурори са престъпници!!!!!! РФ трябва да поставят ултиматум на герб - или читава съдебна реформа или избори, иначе само си губим времето!!!!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  НЕ на ДС и русофилите (вкл. Бойко Борисов)! НОВ ВСС! НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР! РЕАЛНА СЪДЕБНА РЕФОРМА! Мавродиев (КФН) - вън от държавните институции!
 3. 3 Профил на el_duderino
  el_duderino
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Щом ще са подчинени на Цацата, отсега мога да предвидя какво ще стане - бухалка срещу неудобните, докато им свият перките, но понеже #КОЙ държи всички за топките, пак няма да има осъдени.

  Ако Радан още не е разбрал за какво става дума, май няма да гласувам на следващите избори...

  ... if you're not into the whole brevity thing...
 4. 4 Профил на blurred
  blurred
  Рейтинг: 458 Разстроено

  В Герб надделява крилото, което е свързано с ДПС. Пореден пример за това е информацията по-горе. Ясно е, КОЙ иска да държи всякакви анти-корупционни разследвания близо до себе си. Разбира се, че за целта най-подходящо би било Цацаратурата да отговаря за тях.

  Във всеки един момент бих избрал предложение дадено от Христо Иванов, пред такова дадено от Цацаров. Жалко!

  Гешев е ПОЗОР. Оставка и ЗАТВОР!
 5. 5 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  [quote#0:"Дневник"]главния прокурор Сотир Цацаров - към него да съществува антикорупционна структура, която ще съчетава съществуващите практики и звена.[/quote]

  Аха, още една структура ще съчетае съществуващите (корупционни!) практики! Вече няма да може да се минава само с два рушвета, един за съдията и един за прокурора, ще трябва и за новата структура.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 6. 6 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  "Така идеята за независим антикорупционен център, отдалечен от съществуващите звена за борба с този вид престъпления, остава невъзприета".

  Това според мен трябва да е червената линия за РБ.

 7. 7 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2605 Неутрално

  В момента проблемът е не че прокуратурата и съда не са ефективни, а това че никой не им вярва защото са страхливи, подкупни егоисти и мафиоти. Превзели са двете институции и са недосегаеми. Добавянето на нови звена към тези компрометирани институции е като бардак с нови кревати.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 8. 8 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1458 Любопитно

  аха, човека взе парите и каза "ще видим".... ми, викам да си ходят... веднага а?

 9. 9 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2605 Неутрално

  Сега разбрах защо се точат разследванията за Бисеров и КТБ. Сега Цацаров като сложи новото звено под шапката на Сарафов и разследванията направо ще шурнат. Ще се заредят едни обвинения не ти е работа.... Политиците сън няма да ги хваща.

  Някой май ни мисли за калинки.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 10. 10 Профил на Wellington
  Wellington
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Както е казал Тери Пратчет - ако е престъпност, по-добре да е организирана. Та новото звено няма да е за борба с корупцията, а за проучване на корупцията и организирането и под обща шапка, за да може комисионните да се канализират.

  Ще повярвам в такова нещо само когато видя, че то наистина работи, тоест не само има обвинения, но има и присъди и те са ефективни и са ефективно изпълнени (да няма Брендо и братя избегалеви) и то срещу лица, за които е ноторно, че нарушават закона, а не срещу дребни риби.

 11. 11 Профил на polux
  polux
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Ще станем първенци по антикорупционни структури на глава от населението.

  Отделно дето сме първенци по корупционни такива...

 12. 12 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  Цацаров предлага, да не го изпревари някой, белким отърве кожата като автор!
  Дано в тая структура да сложат млади-до 32 годишни юристи, че старите знаем какво ще направят!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 13. 13 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1458 Любопитно

  И предложението за замитане е внесено от кукавицата, така ли? Много найс.

 14. 14 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 515 Гневно

  "..прокурори, полицаи и данъчни, които ще работят към главния прокурор Сотир Цацаров."

  Разбирай: прокурори, полицаи и данъчни, които ще работят ЗА #КОЙ под зоркия поглед на главния прокурор Сотир Цацаров...и от време на време ще хвърлят прах в очите на ЕК

  РАДАНЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ???!!!

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 15. 15 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  [quote#11:"polux"]Ще станем първенци по антикорупционни структури на глава от населението. [/quote]
  Това е защото сме на първо място по идиоти на глава от населението!
  ...След гърците естествено!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 16. 16 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  Вместо да ограничат властта на главния прокурор (в случая на Цацаров, но преди това на Велчев, на Филчев и т.н) и да направят прокурорите независими от един политически назначавн началник, те му дават още власт. Ако досега Цацаров откриваше бусове с двойни дъна, какво ли ще открива сега с поличаи и данъчни на подчинение?!!!

 17. 17 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 1006 Неутрално
 18. 18 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Това ме накара да се замисля как Костов преди 10-15 години предлагаше прокуратурата да мине като полу-независим орган на изпълнителната власт, за да е по-директно отчетна пред избирателите.
  Толкова време по-късно румънците отдавна го изпълниха и пожънаха резултатите, а ние още се надяваме Филчев/Велчев/Цацаров еднолично да изкоренят корупцията в държавата.

 19. 19 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  До коментар [#16] от "spiegel":

  Тъй, ще погледаме няколко години импровизации по "Дъртата червена жаба и теляка - принц" и мониторинга ще отпадне.

 20. 20 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Така идеята за независим антикорупционен център, отдалечен от съществуващите звена за борба с този вид престъпления, остава невъзприета

  Някой да е очаквал нещо друго? Взехме заема от 16 милиарда и сега заден ход за реформите.

 21. 21 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2477 Разстроено

  "Вместо това на днешното си заседание кабинетът прие предложеното от главния прокурор Сотир Цацаров - към него да съществува антикорупционна структура, която ще съчетава съществуващите практики и звена."

  Знаех си аз, че Иванов и Кунева ще клекнат на Цацата... Позор, "реформатори"!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 22. 22 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 676 Любопитно

  Откъде ще намерят некорумпирани ?
  Ще започнат да ни омайват с оправдания.
  Няма нищо по-формално от четирите неприложими за България критерии.

 23. 23 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Тия за боядисани врабчета ли ни мислят как сам ще се реформира една субординирана Сталинска структура !

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 24. 24 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1458 Весело

  [quote#21:"Black Ice"]Знаех си аз, че Иванов и Кунева ще клекнат на Цацата... Позор, "реформатори"! [/quote]

  не е лесно да си гербав, не е... предложението на Иванов е отхвърлено, а Куневица е внесла това на бацевата групировка... пише го, ама кой да чете

  "Официалното оправдание е, че няма парламентарна подкрепа за прокарване на радикална промяна в конституцията, която да направи тази прокуратура възможна. На практика обаче при налична политическа воля въпросът можеше да бъде решен само с малки промени в Закона за съдебната власт."

 25. 25 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Разстроено

  Ако така продължава, прогнозирам като страничен наблюдател 20% купена активност на местните избори и догодина предсрочни такива. Не е истина просто...А някои от форумниците отнесоха десетки банни процедури заради тия... Май сите. Освен някакви неизвестни и свръхконспиративни теории, не намирам никакво оправдание за тази "пластика", както и за отказа на Борисов да предложи друг главен секретар и шеф на ДАНС.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 26. 26 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2477 Весело

  До коментар [#24] от "extraCACA":
  [quote#24:"extraCACA"]не е лесно да си гербав, не е[/quote]
  Ти недей! За толерантност към Цацата и за липсата на необходимост от персонални промени първа започна да говори Пръмовица, а после към нея се присъедини и Иванов. Тяхна е функцията за реформата на съдебната власт, тъй че не ми ги разправяй тези! И не ме карай да ровя, за да ти го доказвам. Да си чел!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 27. 27 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  До коментар [#25] от "Кремена":

  Няма такъв отказ. Законите за изменение и допълнение на ЗМВР и ЗДАНС влязоха в сила съвсем скоро и в момента в МС се обсъждат кандидатурите за новите лица.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 28. 28 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  местните комунисти нямат нищо общо с отатък Дунава ,нагли са

 29. 29 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1458 Весело

  [quote#26:"Black Ice"]Тяхна е функцията за реформата на съдебната власт[/quote]
  коя реформа, тази дето мутрето я прави от 2010 насам ли... хахаха.... функцията е наша от тук нататък, драга

 30. 30 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Гневно

  До коментар [#24] от "extraCACA":
  "След заседанието на кабинета правосъдният министър Христо Иванов поясни, че новото звено за борба с корупцията ще бъде създадено на базата на опита, който има прокуратурата."
  Е, като е толкова реформатор, що не се изказва по-критично а само обяснително?...
  НА БАЗА ОПИТА НА ПРОКУРАТУРАРА...????!!!!
  Ако на някой са му ясни тия ПРОСТО БЕЗОБРАЗНИ решения, моля да ме светне преди да хвърля компа през прозореца.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 31. 31 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  До коментар [#29] от "extraCACA":

  Първата "реформа" я направи гуруто ви, ЕкстраЦаца! Оттогава насам нещата вървят стремително надолу!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 32. 32 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1458 Весело

  [quote#31:"Black Ice"]Оттогава насам нещата вървят стремително надолу![/quote]
  а преди това вървяха нагоре, нали така... неприятно нещо е деменцията

 33. 33 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  До коментар [#27] от "Black Ice":
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/02/27/2481355_vuchkov_vliza_v_sblusuk_s_borisov_predlaga_nov_glaven/?ref=id&_ga=1.1676722.207979199.1419243498
  Дано си права, но и в другите медии е изложено същото решение на Борисов.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 34. 34 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 873 Любопитно

  Цацаров преди срещата с ФБР трябва да покаже добри новини. По-скоро да излъжем американците, че след време нещо ще правим. Но защо ми се струва, че ФБР не са еврочиновници и само планове за далечното бъдеще не са достатъчни. Какви отговори е приготвил за "Червии"?

  Миша
 35. 35 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Гневно

  [quote#32:"extraCACA"]неприятно нещо е деменцията[/quote]
  За споделянето на здравословни проблеми, отиди в друг сайт.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 36. 36 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2477 Весело

  До коментар [#35] от "Кремена":
  [quote#35:"Кремена"]За споделянето на здравословни проблеми, отиди в друг сайт. [/quote]
  Остави ги да приказват. Те знаят колко ми пука от приказките им.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 37. 37 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1141 Разстроено

  Drankaite si drankaite,nishto niama da se promeni v Bulgaristan I na decata im e iasno.Vsichki shte badat kupeni ne razbrahte li?Edinstveno narodat ne moze da bade kupen,no pak lesno moze da bade podveden,zalko......

 38. 38 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  [quote#30:"Кремена"]Ако на някой са му ясни тия ПРОСТО БЕЗОБРАЗНИ решения, моля да ме светне преди да хвърля компа през прозореца. [/quote]

  някои се наместиха на топло под бацевото крилце и толкова

 39. 39 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 515 Гневно

  До коментар [#30] от "Кремена":

  Няма нищо неясно: ...по предложение на вицепремиера Миглена Кунева правителството прие доклад, озаглавен "Стратегически насоки за "БОРБА" с корупцията". Мижи да те лажем, т'ва е.

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 40. 40 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2477 Весело

  До коментар [#32] от "extraCACA":

  Да, драги. Прав си, точно така е. Вие, а особено др. Костов, никога не грешите. Забравили сте, че Костов беше в НС до 2013 година, когато господарите му от Кремъл го пенсионираха безславно, но с няколко милиончета в допълнение на "пенсията" на съпругата му - бивша партийна секретарка. Забравили сте, че с негово участие (Синята коалиция) бе извършена промяната в КРБ по време на Тройната коалиция, но... нищо! Толкова неща ви простихме, и това ще мине... все едно не е било. А омразата ви към Борисов, ГЕРБ и избирателите им е нещо съвсем нормално. Чудя се само какво правите още в правителството. "Храни куче да те лае"?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 41. 41 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Разстроено

  До коментар [#39] от "Не губя надежда за СВЯСТНО ДЯСНО!":
  Не знам...не мога просто да повярвам. След всичките изцепки на Цацаров, да оглави подобна структура е нещо, което разумът ми отказва да приеме. Защото НЕ вярвам на този главен прокурор. И ако сегашният кабинет му делегира доверие с този акт...защо беше тази дандания, тези протести???!!!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 42. 42 Профил на Консерватор
  Консерватор
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#2] от "mr.kiril": Напълно Ви подкрепям! Иначе ще стане като в поговорката "Пременил се Илия, пак - в тия...".

  Да оцелем ни предричат/и в бъдещето-чудеса!/Но тез,след нас,ще са различни:/Кой знае, как ще се наричат/и българи дали ще са?!... ... Коректно за права милеем,/в уж гражданското "общество"./Тъй в холивудската Еея/пърформанско ще оскотеем,/че ще си кажем:"И какво/щом чужд байрак над нас се вее?!..." Превърнахме се в население,/- но не в народ! -, което в прения,/през поводи-причини бол,/- за да няма угризения! -,/поредното си унижение,/ще срешнем пак със хляб и сол!... NB: Еея - островът на магьосницата Цирцея, която превръщала хората в свине; Омир, "Одисея" ===== РОДОТСТЪПНИЧЕСТВОТО Е ПЪРВОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕГОДНИКА.
 43. 43 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1458 Весело

  До коментар [#40] от "Black Ice":

  тъй, тъй, знаем че Костов е крив за това че бацето и втората петилетка само ще баламосва матряла

 44. 44 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "...прие предложеното от главния прокурор Сотир Цацаров - към него да съществува антикорупционна структура, която ще съчетава съществуващите практики и звена."
  ДНЕВНИК, що не споменахте и кои са най-успешните съществуващи практики:
  1. да не се разкриват корумпирани политици и държавни чиновници, особено по високите етажи на властта;
  2.ако случайно се получи сигнал от партньорска служба, да се направи и невъзможното, за да се покрие случая и отърве "потърпевшия";
  3.своевременно да се отстрелват неудобни политически и/или икономически субекти;

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 45. 45 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2477 Весело

  До коментар [#43] от "extraCACA":

  Ако трябва и трета петилетка ще го баламосва, за "Бацето" ти не бери грижа. Гледайте да не се провалите на местните избори, че си спомняш какво стана миналата година след европейските, нали?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 46. 46 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#41] от "Кремена":

  Някои хора не са се возили в бял автобус, а явно много им се иска

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 47. 47 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  До коментар [#46] от "Не губя надежда за СВЯСТНО ДЯСНО!":
  Не схванах намека. Наистина.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 48. 48 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  До коментар [#46] от "Не губя надежда за СВЯСТНО ДЯСНО!":
  Не схванах намека. Наистина.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 49. 49 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Любопитно

  Май не само на мен ми изгоряха неколко бушона, дневниче нещо заекна...

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 50. 50 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1458 Весело

  [quote#45:"Black Ice"] Гледайте да не се провалите [/quote]

  няма и 16%, с ББ+ тенденция... на местните активността ще е не повече от 35%... по груби сметки жгерб, шумкарите и ромовете се връзвате някъде към 28-те %

 51. 51 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#9] от "emil (ИСКАМ СИ РЕФЕРЕНДУМА!!! Защо излъгаха?)":

  Тази е цената на хратификацията на новия дълг, Колега ...

 52. 52 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#48] от "Кремена":

  Искам да кажа, че сегашните управляващи се кефеха на протестите срещу Орешсраки и потриваха доволно ръце, ама като гледам, и те полагат усилия да ни искарат на улицата...

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 53. 53 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2627 Неутрално

  Открай време крадците гонят крадеца и все не могат да го хванат. Затова ЕК ще им помогне.

 54. 54 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "кабинетът прие предложеното от главния прокурор Сотир Цацаров - към него да съществува антикорупционна структура, "
  Съмнявам се структура, предложена от Цацаров, да даде резултати в борбата с корупцията.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 55. 55 Профил на Пургатив
  Пургатив
  Рейтинг: 402 Весело

  Гледам, тук упражненията по правно невежество вървят със страшна сила. Радетелите на "нови звена" преди всичко трябва да ни осветлят за грандиозните постижения на всички досегашни "нови звена" - БорКор, специализираните съд и прокуратура и т.н. На следващо място да ни посочат кой точно ще съди лошите, ако приемем, че изключат Цацаров от новата структура? Др. Костов ще хвърля лабораторната манта и ще се пременява в пурпурна мантия, за да пледира пред новият, реформиран Народен съд? Кога ще си санирате панелката РъБ, че протече отвсякъде и всеки момент ще рухне връз главиците ви невнятни...

  Dum docemus, discimus
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5419 Неутрално

  Не вярвам нито на Цацаров, нито на прокуратурата.

 58. 58 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  "Така идеята за независим антикорупционен център, отдалечен от съществуващите звена за борба с този вид престъпления, остава невъзприета"

  Значи пак го направихме по български.
  Да бяхме взели пример от румънците, където в този вид явно действа. Цацаров не го виждам като двигател в борбата с корупцията.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 59. 59 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  Къде е уловката?Щом Цацаров предлага,трябва да има нещо съмнително.

 60. 60 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Сигурно има намериние начело да сложи Златната ябълка, която разследва, в бъдещо време, Бисеров, сега разследва Протестна брежа и отказва да разследва винаги невинния, дори и за Булгартабак, Пеевски.

 61. 61 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Цацаров като съдия осъди на затвор невинен човек за обир на магазин, само на базата на показанията на истерясала продавачка, без да си направи труда да поиска проверка на охранителната камера, която вследствие показа че извършителят е друго лице. Цацаров активно учачаства във фарса наречен Костинбродска афера в грубо нарушение на изборното законодателство. Да не му изреждам другите гафове. След всичко това мястото му е извън съдебната система, а той ще предлага структури за борба с корупцията.

 62. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3734 Гневно

  Всичко хубаво, само не и Цацаров да му е шеф!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 63 Профил на nxo44693674
  nxo44693674
  Рейтинг: 402 Любопитно

  Любопитно къде отиде реформаторският плам на министър И.? Или удобно се настани в утъпканото русло на съ-дебната апаратна действителност. Ако е така, ръчкайте го, че току-виж заспал дълбок сън.

 64. 64 Профил на vesel_patilanec1
  vesel_patilanec1
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Цацарож да лови корумпирани - ха-ха- ха ... ще стане , ама друг път.

  Христо Иванов да си хвърля оставката, да излизат от правителството и да оставят Боко да се вземе с ДПС , да видим докога ще изкара.

  От това правителство съдебна реформа НЕ ЧАКАЙТЕ !

 65. 65 Профил на vesel_patilanec1
  vesel_patilanec1
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Цацаров да лови корумпирани - ха-ха- ха ... ще стане , ама друг път.

  Христо Иванов да си хвърля оставката, да излизат от правителството и да оставят Боко да се вземе с ДПС , да видим докога ще изкара.

  От това правителство съдебна реформа НЕ ЧАКАЙТЕ !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK