Радан Кънев: Мандатът ще е неуспешен, ако не завършим съдебната реформа

Радан Кънев върза мартеница на лидера на ЕНП Жозеф Дол.

© фейсбук

Радан Кънев върза мартеница на лидера на ЕНП Жозеф Дол.Съпредседателят на Реформаторския блок, част от управляващата коалиция, Радан Кънев е провел работна среща с президента на Европейската народна партия Жозеф Дол.


Двамата са обсъдили съдебната реформа, борбата с корупцията и предстоящите тази есен местни избори, става ясно от съобщение на Кънев в социалната мрежа "Фейсбук".


"Получих много силно разбиране и обещание за публична политическа подкрепа за конкретни радикални решения в съдебната реформа. Г-н Дол напълно сподели виждането ми, че няма причина да откриваме топлата вода и да губим 8 години като румънците. Просто трябва да следваме техния път: Разделяне на ‪‎ВСС‬, независим прокурор за борба с корупцията, ограничаване на правомощията на главния прокурор, овластяване на ново поколение съдии и прокурори, засилване на ролята и отговорността на министъра на правосъдието", пише лидерът на ДСБ.
"Ние нямаме осем години. В рамките на мандата, реформата трябва да бъде завършена и да започне да дава плодове в сферата на инвестициите, икономиката и работните места. Иначе мандатът ще бъде неуспешен", заявява още Кънев.


По време на срещата българският политик е закичил Жозеф Дол с мартеница, както повелява народната традиция, свързана с настъпването на пролетта.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK