Във "Фейсбук" се обединиха "Заедно срещу крайно наглите шофьори"

 

В социалната мрежа "Фейсбук" върви инициативата "Заедно срещу крайно наглите шофьори", която призовава гражданите да снимат автомобили, паркирани в нарушение на закона по пътищата. "Всички ги забелязваме постоянно. Явно глобите, които КАТ понякога (доста рядко) налага, не вършат достатъчно работа", пишат инициаторите във "Фейсбук" и добавят, че затова са решили да направят своеобразна стена на срама, където постоянно да бъдат пускани "нагло паркиращите на инвалидни места, пешеходни пътеки и други груби нарушения". Не се крият и регистрационните номера.


"Идеята се зароди съвсем на шега, защото имахме един приятел, който спираше много нагло, и ние му казахме, че ще му направим стена във "Фейсбук", каза пред "Дневник" един от инициаторите. След това идеята прераснала в група в социалната мрежа.
До момента със собствени средства хората могат да разпечатват стикери, публикувани като файлове във "Фейсбук", сред които и "Аз искам да бъда инвалид. Затова ползвам техните места да паркирам колата си! Автомобилът е маркиран за нарушение по ЗДП от Първи частен КАТ". Отделно и организаторите предоставят стикери. В момента инициаторите имат и още идеи, които евентуално ще реализират занапред. Целта е по този начин да се постъпва по-интелигентно с нарушителите, а не например с рязане на гуми.


В момента най-голям успех има в София, където има и най-много проблеми с паркирането в страната. Страницата "Заедно срещу крайно наглите шофьори" е харесана над 8700 пъти до следобедните часове на 4 март.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK