Столичната община за ремонта по бул. "България": Вече сме глобили фирмата с 620 хил. лева

Столичната община за ремонта по бул. "България": Вече сме глобили фирмата с 620 хил. лева

© Спаси СофияСтоличната община е глобила фирмата-изпълнител на ремонта по бул. "България", заради некачествени дейности и забавяне в срока, с 620 хил. лева, съобщиха от местната управа пред "Дневник" във връзка със сигнала на неправителствената организация "Спаси София" до Брюксел.


Рехабилитацията на трамвайното трасе е бил изпълнена от фирмата "СК13 Трансстрой" АД, която е избрана с конкурс след открита процедура по Закона за обществените поръчки. "Това е най-голямата налагана до момента глоба за изпълнение на строителни дейности. Тя представлява 10% от цялата стойност на поръчката", допълват в отговора си от Столичната община.


Отделно има задържана и гаранция за добро изпълнение на стойност 303 хил. лева или 5% от стойността. Съгласно подписания договор гаранционния срок е 10 г., в рамките на който фирмата има ангажимент да отстранява за своя сметка всички проявили се дефекти, добавят от местната управа.
Вече е възложено на фирмата да ремонтира за своя сметка всички констатирани дефекти. При отказ това да бъде направено, общината ще усвои гаранцията и ще извърши необходимите дейности. Зам.-кметът по транспорт Любомир Христов е възложил детайлен оглед на трасето и допълнителен контрол на дейностите по отстраняване на дефектите. Работата на надзорната фирма "Софинвест" ЕООД не е заплатена от Столичната община и на нея ще бъде наложена глоба за неупражнен контрол.


Ремонтът на подлезите по бул. "България" не е завършен, пишат още от местната управа и добавят, че това е проект, различен от рехабилитацията на трамвайното трасе и се извършва от фирмата "Инжстрой" ЕООД. В момента се извършват проучвателни дейности от страна на "Софийска вода" за осигуряване на техническо решение отводняването на подлезите при ул. "Тодор Каблешков" и бул. "Гоце Делчев", поради факта, че в годините при извършване на строителни дейности на жилищни и търговски сгради в близост до подлезите съществуващата канализация била унищожена.


Сигналът на "Спаси София" е изпратен до Европейската служба за борба с измамите (OLAF), еврокомисаря по регионалните политики Корина Крету и зам.-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева с ресор бюджет и човешки ресурси. Както и до следните експерти от техните екипи: Йоана Рус – отговаряща за България; Габриел Онака – координатор с ОЛАФ и съвет на одиторите; Елизабет Вернер – финансов контрол и координация; Димо Илиев – имплементация на Финансова рамка 2007 – 2013; Ангелина Грос-Чорбаджийска – връзки с ОЛАФ и антиизмами.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Отлична работа на "Спаси София",които и да са те!

 2. 2 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 921 Неутрално

  надявам се в най скоро време общината да отстрани проблемите и
  Браво на "спаси софия".

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 3. 3 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 486 Разстроено

  Много е жалко да прочетеш за пореден път как някаква фирма не си е свършила работата, или ремонтира един месец след пуска на обекта.
  Може би тест #1 за свършена работа ще е да направят шахтите на едно ниво с асфалта... Виждам, че е доста трудно.

 4. 4 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 809 Неутрално

  Са остана и да си вземат парите от глобата, и да ги вложат в ремонта на ремонта.

 5. 5 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Сега трябва да се учреди и "Спаси БГ".

 6. 6 Профил на sclera_bg
  sclera_bg
  Рейтинг: 233 Весело

  В момента се извършват проучвателни дейности от страна на "Софийска вода" за осигуряване на техническо решение отводняването на подлезите при ул. "Тодор Каблешков" и бул. "Гоце Делчев", поради факта, че в годините при извършване на строителни дейности на жилищни и търговски сгради в близост до подлезите съществуващата канализация била унищожена.
  =====================================================

  Просто "Спаси София" трябва да си допълни името на "Спаси София от архитекти, инвеститори и строители" …

  и като каза, рече говорейки...
 7. 7 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2418 Неутрално

  Дайте глобата на този, който ще оправи дефектите. А във ВИАС трябва да открият отделен факултет със специалности "Изпълнение на шахта" и "Уплътняване на ръчен изкоп". Минат ли да прекарват кабел, по цялата ивица асфалтът ще хлътне. Има ли кабелна шахта, след първия дъжд около нея ще се е образувал конус на пропадане. Има ли капак на шахта, той задължително ще хлопа, ще е видимо огънат още с поставянето си и скоро ще се изрони. Темата за българската шахта е специално засегната в памфлета "Тъпограф" с автор Ясен Бориславов от Редута.бг. , който предлага, изпълнението на шахти да стане обект на специален тъпографски мониторинг:

  "От години се чудя защо българският строител, наследник на славни традиции от възрожденски майстори като Колю Фичето, същият строител, който е градил жилища, пътища, мостове и заводи в братска Африка, Русия и на други места, не може да асфалтира шахта. Не може. Другото го може, но точно това не го умее. "

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 8. 8 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Не прочитам за наказания и разследване на хората провели търга, изобщо глоба 10 процента е нищо на фина на тази свинщина...

 9. 9 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 4091 Неутрално

  Както и вчера писах,всички сме имали проблема -Майстор.Имаме си даже и такава приказ-Да не ти влезе майстор в къщата.Така,че за дереджето на държавата не е виновно само безхаберието на държавната администрация и политиците,ами безхаберието на всички нива.

 10. 10 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Мдааа, и понеже е "наша" фирма, са й възложени още няколко ремонта из София...Такива ми ти работи...пипваме няколко милиона, от тях няколкостотин хиляди за "глоби", 20-30 % за джобчето и подкупи, половината за подизпълнители, които да свършат работата "както и да е", наемайки неквалифицирани полудебили за без пари...и НАПРЕД към новата поръчка, осигурена от червенотивеничковците....до пълната победа на комунизма...

 11. 11 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Интересно е да разберем тази фирма колко договора има с столична община ,и дали пак ще бъде допускана до търговете за бъдещи ремонти .Защото всяка фирма може да си сложи допълнително 15% към цената и да извърши некачествен ремонт ,и после пак да участва в търговете за нови обекти .
  Но ако знаят че няма да бъдат допускани до следващи държавни и общински поръчки ,едва ли ще действат така .

 12. 12 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 551 Неутрално

  ...Пропуснах да благодаря на "Спаси София"(от комунягите) и да им пожелая Успех!

 13. 13 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1934 Неутрално

  Според мене, преди да се тича до Брюксел и където и да е другаде, трябва най-напред да се запита съответния административен орган / в случая столичната община/ какво е предприето и какво ще се предприеме. Реакцията да бъде в зависимост от отговора. Засега се въздържам да коментирам "Спаси София", но имам определени резерви към нея.

 14. 14 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 652 Любопитно

  Всичките тези глоби са шменти капели.Ремонтите в София се вършат да са читави до рязане на лентата.
  Вярвам само в последния абзац като истинска възможност за отговорност на изпълнителите.

 15. 15 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 584 Неутрално

  хайде сега вижте и паветата на Любляна след основния ремонт на какво приличат.

 16. 16 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 945 Весело

  [quote#3:"arcanum"]Може би тест #1 за свършена работа ще е да направят шахтите на едно ниво с асфалта... [/quote]
  По нашенско има една бърза проверка за качеството на положените настилки (става дума за слоевете под асфалта): Слага се почти пълна чаша с вода на капака на колата, и тех'надзорът минава с кола на около 10 км/ч по трамбованият участък на трасето. До него седи някой от изпълнителите с голям флакон цветен спрей. Разклаща ли се чашата до разливане, онзи пръска и после поправя. На подобни хлътнатини се прави и втора проверка на плътността на трамбоването.

  Това освен предписаните количество проверки за плътността на трамбоваето, и качеството на мат;ряла
  До коментар [#3] от "arcanum":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 17. 17 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#1] от "mavricii.plovdiv":
  Отлична работа на "Спаси София",
  ---------------------------------------
  Отлична друг път.
  4+ за инициативност, слаб 2 за всичко останало.
  Много шум за проблем, който явно е известен и явно са взети мерки ПРЕДИ "Спаси София " да се събуди....
  Краен резултат - 3 на релси.....

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 18. 18 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Не става ясно глобата тепърва ли ще трябва да се плаща от изпълнителя или просто няма да му се платят тези пари? Разликата е че ако сега трябва да ги плащат никога няма да ги платят. А надзорника колко е глобен?

 19. 19 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#16] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Моше, ако на хора като вас се даваше шанс в тази клета, комуноидна държава, тя щеше да изглежда по друг начин!
  +++++++++++++++++++++++++++

 20. 20 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  Имам чувството, че от някоя таква дупка някой ден в София ще бликне нов минерален извор

 21. 21 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 945 Весело

  [quote#18:"Моди трий нищо да не остане!"]А надзорника колко е глобен? [/quote]
  ТОВА е ключът на бараката!!! Ако тех'надзорът знае ПРЕДВАРИТЕЛНО че го очакват санкции за одобрено (и съответно заплатено) некачествено междинно изпълнение на някакъв стадий от работатата, тогава неговият контрол би бил съвсем друг
  До коментар [#18] от "Моди трий нищо да не остане!":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 22. 22 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 945 Весело

  [quote#19:"Коки"]Моше, ако на хора като вас се даваше шанс в тази клета, комуноидна държава, тя щеше да изглежда по друг начин! [/quote]
  Знам След прехода ми дойдоха на гости по нашенско бая приятели, някои от тях от бранжа. Всеки един го взех с мен за един работен ден, да види как ги правим нещата. Они...ЗИНАХА И разбраха хем защо нещата изглеждат различно, и хем защо хонорарите/заплатите на хората в бранжа са...такива каквито са

  Излишно е да споменавам че те след 4-5 часа с мен бяха вече грохнали И не само заради горещините, между октомври и март климатичните условия са много приятни. Просто се работи по интензивно, и с кратно по голям КПД
  До коментар [#19] от "Коки":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 23. 23 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#21] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Съмняваме, надзорниците отдавна са най-корумпираните звена в процеса на СМР-та.

 24. 24 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Наистина не разбирам - толкова ли е трудно да се направи закон за измамата в строително-ремонтните дейности: Излъгал си, връщаш взетите пари в двоен размер. А да видим колко фирми-ментета ще останат, но тук е друг въпросът че фирмите обикновено са на братко, батко...

  Евроатлантида
 25. 25 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#21:"Мойше! Толкоз!!!"]Ако тех'надзорът знае ПРЕДВАРИТЕЛНО че го очакват санкции за одобрено (и съответно заплатено) некачествено междинно изпълнени[/quote]
  "Надзорът" знае предварително, че НЕ го очакват санкции, а че е част от играта със съответната порция...имам кратък печален опит - на повдигнатите от мен забележки за идиотско полагане на хидроизолация, "честния частник"-собственик и изпълнителя се хилиха и се "разбраха"...после покривът на нова, модерна сграда за няколко милиона, потече на 26(двадесет и шест) места! Червения "собственик" продължи да се хили....

 26. 26 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Общината да обезопаси и трамвайните спирки по бул. България! Сега те са оградени с една тънка телена оградка, като почти всеки ден някой джигит отнася някоя от спирките - досега почти всички са ремонтирани поради това! По една случайност няма жертви. Не мога да разбера тъпите проектанти защо не са предвидили колчета, мантинели или нещо друго, което да предпази хората чакащи трамвая от профучаващите пернишки гоуфове с гуми на 20 години!

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 27. 27 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 532 Неутрално

  А за "велоалеите" по "новия" бул. Бъкстон да не говорим! Ако "Спаси София" пратят снимки от тях, в Брюксел ще се самоубият! Такова безобразие - изровиха се още преди да бъдат открити и бяха замазани с нещо като цимент върху асфалта - ама все едно не с ръка, а с крак!

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 28. 28 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 532 Неутрално

  А безумното решение тротоарите край Докторската градинка да бъдат отцепени с колчета за паркинг, които на втория ден станаха като разлюляна гора от паркиращите перхидролени дами от околните луксозни заведения - не можаха ли да ги оставят поне тях на пешеходците! Ама да спра, че да има и за други

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 29. 29 Профил на simko4
  simko4
  Рейтинг: 467 Разстроено

  Иска ми се поне ведъж в тази нашата държава, нещо да бъде започнато и завършено от начало до край, както си му е реда!!Ама не..

 30. 30 Профил на Нервната акула
  Нервната акула
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  Същата фирма ремонтира и пространството около НДК, чакаме ново бедствие

 31. 31 Профил на Софиянец
  Софиянец
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#17] от "qwertqwert":

  Ще се изненадаш колко си далеч от истината. Питам аз, защо общината спа 7 месеца след официалното рязане на лентички, за да съобщи, че ще прави ремонт? Защо след 15 юли 2014 няма нито една новина свързана с това трасе или с така наречения отделен проект за ремонт на подлезите. Ако има някакъв отделен проект, това са 500-те метра около Гешов, заради кръстовището на две нива там.

  Освен това, няма лошо да се сигнализира Брюксел - белким троловете в общината им хрумне, че трябва да извършват надзора и контрола НА ВРЕМЕ, а не постфактум едва като се разшуми.

 32. 32 Профил на alex_yordanov
  alex_yordanov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Хора, не се ловете на номерцата на Фандъкова и Ко. Тази глоба (ако може така да се нарече) е поради голямото забавяне спрямо договора. Тя (глобата) няма нищо общо с правото за упражняване на контрол върху качеството на изпълнението и т.н.

 33. 33 Профил на royaldnk
  royaldnk
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Нагли, по-нагли, най-нагли, Столична община Глобили били изпълнителя. Като сте го глобили, защо не сте ремонтирали с парите от глобата поразиите му? А защо не сте глобили надзорната фирма, която се оказва, че била пак от общински търтеи? Защо не сменихте шефа на общинската надзорна фирма за това безобразие, а? Нагли герберуги, ей

 34. 34 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Тук не можем да говорим за "отстраняване на дефектите" - по този проект няма една плочка и един бордюр да са сложени като хората. Целият проект е малоумен - спирките са оградени с градинска ограда за селска вила и са безкрайно опасни, тъй като шосето до тях е с разрешена скорост от 70 кмч. Навесчетата са като за малка спирка в нищото, а не като за най-големия и най-натоварен трамвай. Всичко е криво и направено с некачествени материали. Спирките по цялото трасе имат нужда от основно препроектиране и изпълнение наново от нулата.

  И е крайно време като някоя фирма се изложи така да влиза в черен списък и 10-15 години да не може да работи по общински поръчки. И не просто тази фирма, но и всички свързани с нея лица.

 35. 35 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#31] от "Софиянец":
  Ще се изненадаш колко си далеч от истината. Питам аз, защо общината спа 7 месеца след официалното рязане на лентички,
  ---------------------------------
  Тц.
  При рязането на лентички всичко си беше напудрено, както си му е реда по стар български обичай.
  Майсторлъка лъсна последните 2-3 зимни месеца.
  Та "Спаси София" на умряло куче нож вади.
  АКО НАИСТИНА (!!!) са това, което се надявам да са - да си сложат една обеца на ухото и да продължават.


  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 36. 36 Профил на Софиянец
  Софиянец
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#35] от "qwertqwert":

  Прочети форума skyscrapercity.com - там има тема за ремонта. Той започва на 5-ти март и още от 6-ти март вече форумците сигнализират за нередности. Така, че нищо не е било напудрено при откриването.

 37. 37 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  Глоба, дрън-дрън, глобата е калкулирана в цената.

 38. 38 Профил на Ritter 1
  Ritter 1
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Браво на неправителствената организация!

  Дано подобни сигнали са им обеца на ухото при сегашните и бъдещи проекти!

  Сериозна тема е и некадърното проектиране, с което все се оправдават! По този проект изхарчиха бол пари за подмяна на хубави си стълбове на контактната мрежа, а не направиха елементарни подходи за майки с колички и хора с увреждания по спирките. И спирките са едно "символично" отчитане на дейност- пейка с 3 места за сядане при 30 човека на спирката, градинските зелени мрежи, които "много сериозно" пазят гражданите от колите по шосето (до поредния фатален случай)...

  Чудя се кой и "помпа" рейтинга на тази кметица по социологическите анкети, при все че "си оставя ръцете" навсякъде и явно "бяга" от основни проблеми като цялата напаст с бездомните кучета и анархията в малките улици!

 39. 39 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 506 Неутрално

  И какво? Рискът за фирмата е максимум 15%? То там е 100% дефект. Кой луд ще тръгне да оправя дефекти като може да се измъкне с мижавата гаранция от 5%?

 40. 40 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#22] от "Мойше! Толкоз!!!":
  Твоите хора са направили от пустинята рай, а тукашните хора направиха от рая пустиня....

 41. 41 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Работата на надзорната фирма "Софинвест" ЕООД не е заплатена от Столичната община и на нея ще бъде наложена глоба за неупражнен контрол.[/quote]

  ОБЩИ ДАННИ КЪМ ДАТА
  Име: СОФИНВЕСТ 25.06.2009 г.
  Транслитерация: SOFINVEST 25.06.2009 г.
  ЕИК: 121359317 Свързани лица 25.06.2009 г.
  СОБСТВЕНИЦИ
  Едноличен собственик на капитала: СТОЛИЧНА ОБЩИНА, ЕИК: 000696327

  Поредното общинско дружество, което съвестно си върши работата...

 42. 42 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#38] от "Ritter 1":

  Между другото, пратил съм през последните месеци вече 2 писма до общината за обезопасяване на трамвайните спирки с телените мрежи! Нямам никакъв отговор досега! Гарантирам им, че при първия нещастен случай, не дай боже смъртен, ще се явя като граждански обвинител с потърпевшите заради нехайството на общината- нека се свържат с мене тук!

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 43. 43 Профил на Ritter 1
  Ritter 1
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#39:"kykyyy"]Кой луд ще тръгне да оправя дефекти като може да се измъкне с мижавата гаранция от 5%? [/quote]
  Именно! Чиновниците в общината са виновниците. Най-вероятно нарочно в полза някому. Те са съставяли условията на търга и договора, те не са преценили риска!

 44. 44 Профил на Ritter 1
  Ritter 1
  Рейтинг: 442 Разстроено

  [quote#42:"gun"]Нямам никакъв отговор досега![/quote]
  Защо ли не се учудвам!

  Около нас бъка от бездомни песове, дори не можем да спим от глутниците им вечер! Нападаха жена ми, нападаха съседката, пращам сигнали... уж извършиха проверки и накрая ми изпратиха отговор- "в района не били открили безстопанствени кучета!"!!!

  Тия чиновници (Екоравновесие; СО) и тази кметица все едно живеят на някаква друга планета, м...му стара!

  Е заради тия нелепости емигрираме!

 45. 45 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 945 Весело

  [quote#40:"pentuer"]Твоите хора са направили от пустинята рай, а тукашните хора направиха от рая пустиня.... [/quote]
  Знам Видях го с очите си Нещо повече-активно участвах в това

  И не съм скръндза, готов съм да споделя как се прави:

  1. Казваш си-нямам друго място освен това!

  2. Това те мотивира да правиш колкото се може повече. Особено ако си в позиция да получаваш адекватно заплащане за усилията си. И си достатъчно инициативен да рискуваш в нови направления

  3. Сравнително чистата околна обществена среда, и функциониращи (и ползващи с уважение) съдебна и правоизпълнителна системи не те демотивират Факт: По нашенско СЕГА седят в пандиза бивш президент, бивш премиер, няколко бивши министъра и депутати (да не говоря за висши иновници) и куп други "функционери" сгазили лука И така от последните...ммм...30++ години.

  Струва се да се опита, ама как се прави нов бардак със стари..."труженички" не зная Навремето на адаша (Мойше на иврит, Мойсей на гръцки) му е било лесно-повел раята и се мотал в пустинята докато последният с робско съзнание се представил пред всевишния
  До коментар [#40] от "pentuer":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 46. 46 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#21] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Освен това е крайно време да има и персонална отговорност: да се отнемат лицензите на отговорните инженери.
  Като се отнемат 5-6 лиценза, хайде да видим как всички останали ще почнат да си вършат работата.

 47. 47 Профил на Leo
  Leo
  Рейтинг: 10 Неутрално

  До коментар [#42] от "gun":

  Поздравления за жалбите. Аз изпратих два сигнала до общината в рамките на 6 месеца относно безобразните огради, които не защитават хората по спирките на трамвая, но отговор така и не получих. Оффнюз провериха ситуацията и даже написаха статия по моите жалби. От общината им дали уверение, че ще сложат мантинели, но резултат все още няма.

 48. 48 Профил на nsk30393575
  nsk30393575
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Не е виновна фирмата. Виновни са Чиновниците от ОБЩИНАТА, които са и "смъкнали кожата" от комисионни още преди да е стартирал проекта. Техните комисионни се плащат САМО авансово. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО И БЕЗУСЛОВНО.
  И сигурно надхвърлят 40% от стойността на проекта. От там нататък смятайте сами - колко % остават за реални строителни работи.

 49. 49 Профил на kokoto2
  kokoto2
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Пропадналите павета - ОК, виновна е фирмата, но кой е виновен за поставянето на решетки с такива отвори (приличащи на оградна мрежа) и колко дами ще си обелят колената на това място?

  Пишете грамотно на кирилица! Shift + ь = ѝ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK