"Стадион Варна" ли? Не знам, не чух, не видях...

Първата копка на "Спортен комплекс Варна" през 2007. От дясно на ляво: Борислав Гуцанов, Кирил Йорданов, Петър Кандиларов и Марин Митев

© БГНЕС

Първата копка на "Спортен комплекс Варна" през 2007. От дясно на ляво: Борислав Гуцанов, Кирил Йорданов, Петър Кандиларов и Марин МитевБившият кмет на Варна Кирил Йорданов заяви, че никога не е внасял в общинския съвет на града предложение за създаване на губещото съвместно търговско дружество с "Химимпорт" - "Спортен комплекс Варна", което трябваше да строи нов стадион в града.


"Дневник" потърси Йорданов след изненадващото изказване на изпълнителния директор на компанията Марин Митев отпреди седмица, в което той отрече тя да има задължението да строи спортното съоръжение.


"Дружеството "Спортен комплекс Варна" няма ангажимент да строи нов стадион в града", заяви Митев като се позова на устава на компанията.
За реализацията на идеята Община Варна апортира в съвместното акционерно дружество с "Химимпорт" 136 дка собствени терени, оценен на малко над 12 млн. лв. или около 40 евро на кв.м. Срещу имотите си общината записа 35% от акциите. Останалите 65% "Химимпорт" получи срещу обявена парична вноска от близо 22.5 млн. лв. Към момента на регистрацията на дружеството от тях бяха внесени само 25%. За останалата част е дадена отсрочка "до две години".


На 8 февруари 2007г., в качеството си на изпълнителен директор на "Спортен комплекс Варна", Марин Митев, който е член на надзорния съвет на Централна кооперативна банка и на Управителния съвет на "Химимпорт", даде специална пресконференция, на която обяви, че Варна ще има нов и модерен стадион "в средата на 2009 г.".


На същата пресконференция присъства и Кристиян Хофман, президент на германската архитектурна компания "GMP International", на която бе възложено проектирането на стадиона. Според информация, съобщена от Марин Митев тогава договорената цена за проекта е била 1.6 млн. лв.


За неговото представяне беше създаден и сайт в интернет, който е достъпен и в този момент – тук.


Първата копка


за строителството на спортното съоръжение се състоя в ранната есен на 2007г., в разгара на поредната кандидаткметска кампания на Кирил Йорданов . Снимки и видеорепортажи от това време са запечатали церемонията, в която Марин Митев също участва. С кирки, боядисани в цветовете на националния трибагреник той, Йорданов, тогавашния председател на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов и някогашния областен управител Петър Кандиларов дават началото на строеж на фона на гигантски билборд с визуализация на бъдещия стадион.


"С отговорност и достойнство заявявам, че тук ще се строи европейски завод на спорта!", заявява тогава Митев (виж видеото).


Видео репортаж от първата копка на "Спортен комплекс Варна", 12 септември 2007г. (DNES+ Agency)


Недоволни от неизпълнения ангажимент на 27 февруари т.г. група варненци, организирани във Фейсбук, се събраха на протест пред сградата на общината. На него изненадващо дойде и Митев, който рядко се появява на публични места. Пред протестиращите той заяви, че уставът на "Спортен комплекс Варна" е "копи-пейст" на Търговския закон, но никъде в него него не е предвидено строителство на нов стадион.


Според протокол от заседание на ОбС във Варна от 2004г., предложението за учредяване на дружествотое внесено от името на Кирил Йорданов. Но проверка на "Дневник" показа, че под него стои подпис на друг член от администрацията на Йорданов, определен със "заповед за заместване". (виж прикачения файл)"Никога не съм подписвал подобно предложение!", заяви Йорданов. Така той отрече да носи отговорност за основаването на компанията по начин, който сега дава основание за отмятане от задължението за строителството на нов стадион. Макар хронологията на събитията след учредяването на дружеството с "Химимпорт" ясно да показва, че в продължение на десет години строителството на стадиона е било представяно пред гражданите на Варна като основен приоритет в дейността му.


"Не съм чул лично изказването на Марин Митев, но ако той действително е казал, че "Спортен комплекс Варна", няма задължението да строи стадиона, това означава само, че години наред


Варна е била правена на луда", каза Кирил Йорданов.


За изграждането на "Стадион Варна" още в началото на декември 2007г. е било издадено строително разрешение, което е презаверено през 2013г. показа друга проверка на "Дневник" (виж прикачения файл).


Валидността на документа е пет години, като две от тях вече са изтекли, а същинското строителство още не е започнало. По време на срещата си с протестиращите на 27 февруари Марин Митев за пореден път обяви, че това би могло да се случи през лятото на тази година, но само на етап "груб строеж" и то при определени условия.


Едно от тях е част от активите на дружеството (апортираните общински терени, бел. ред.) да бъдат продадени, за да може да бъде финансирано строителството.


Решение в същия смисъл бе взето от Общото събрание на акционерите в "Спортен комплекс Варна" още на 25 юли м.г. "Явно няма пари. А защо няма - нямам никаква представа!", каза тогава Валентина Софрониева, представител на ОбС – Варна в дружеството, цитирана от "Капитал".


За липсата на финансов ресурс


за строителството на новия варненски стадион, пред протестиращите на 27 февруари говори и Марин Митев. Като една от причините за това той изтъкна "мъжка дума", дадена при подписването на дружествения договор с община Варна, "Химимпорт" да издържа Професионален футболен клуб "Черно море" АД. Това струвало средно 4.5 млн. лв. на година. Срещу този ангажимент мажоритарен собственик с 97% от дяловете на клуба става "Химимпорт Бимас". Тя е свързана с "Химимпорт" чрез "Българска корабна компания".


Независимо от това, според финансовите отчети на "Спортен комплекс Варна", дружеството, в която Община Варна е съдружник, е отпуснало на ПФК "Черно море" заем в размер на 1 148 хил. лв. През 2013г. към този договор е подписан анекс за изплащане на задълженията по лихвата и главницата до 30 юни 2020 г.


Отчетът показва също, че общите приходи на "Спортен комплекс Варна" от продажби за 2012 и 2013 г. възлизат на 421 хил. лв. Част от тях - 392 хил. лв., са придобити от отдаване под наем на имоти, апортирани от община Варна при учредяването на компанията.


Още през 2007 г.


Сметната палата публикува доклад от одитна проверка за управлението на общинската собственост във Варна според който "с приетия устав (на "Спортен комплекс Варна") е предположен рискът общината да намали относително дяловото си участие и съответно изгодата за общинския бюджет".


"С делегираните правомощия на съвета на директорите е създадена предпоставка за скрита приватизация на общинското имущество", пишеше още в доклада. Но въпреки вписаните предупреждения, действия за запазване на общинската собственост от тогавашния кмет на града Кирил Йорданов така и не бяха предприети.


Сега от цитираната по-горе сметка излиза, че заради съдружието си с "Химимпорт" в "Спортен комплекс Варна" общината губи всяка година стотици хиляди левове, които би могла да получава като наем за имотите си. Вместо в бюджета й тези пари потъват в търговско дружество, което не изплаща дивидент и няма задължението да строи нов стадион на мястото на този, който е разрушило.


Текстът е допълнен и редактиран в 22.40ч. на 7 март.

Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Хубава работа,ама българска.

 2. 2 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 546 Весело

  Цацаров, до кога журналистите ще ви вършат работата, а вие ще им пречите?!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 3. 3 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 434 Разстроено

  Отдавна тази сделка трябваше да бъде в прокуратурата! Ама... Варна - мафията руулз!

  Happy face says, adios !
 4. 4 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  ТИМ издържат Черно море,ама не им се строи стадион...

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 5. 5 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 541 Разстроено

  ТИМ.....за които, ни реформи, ни прокурори, ни дори "великия Боце", може да засегне.

 6. 6 Профил на vlad76
  vlad76
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#2:"dustman"]Цацаров, до кога журналистите ще ви вършат работата, а вие ще им пречите?![/quote]
  за Костинброд и КТБ добре си се сработиха цацаратурата и дудужурналите....

 7. 7 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 645 Неутрално

  ТИМ , хората от Варна знаят за какво става въпрос .
  Банка , застрахователни дружества , пенсионни фондове , летища , авиокомпании , пристанища , хотели , казина , транспортни фирми , зеленчукови тържища , промишлени предприятия , безчет парцели , земеделски земи , пътно строителство , телевизии , радиоканали , интернет доставчици , пицарии , ресторанти .....
  Имам чувство , че само детски градини не им е подарила държавата и общините . Но те са толкова прости , че от повечето бизнеси губят , та се налага периодично общините и държавата да ги хранят с пари кеш - чрез обществени поръчки .
  Ако успеят да скатаят нещо , го пращат в Русия - чрез банката си в Татарстан .
  Ако ТИМ изчезнат , България ще направи 10% ръст на БВП годишно .

 8. 8 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Да се преименува Варна на Тимоград!

 9. 9 Профил на peshkobg
  peshkobg
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Няма сметка, приятели на спорта! Без кирия (не Кирил, то е друго нещо) не се прави нито крачка. Е, набутаха се копка да направят, че да събират дъждовна вода, ама повече... тц!
  Капитализъм, другари - на, протестирай!
  После на изборите под ръчичка с бабичката и в секционната комисия в 5-та гимназия. Важното е да не спират Булсаткома, че загиваме...

 10. 10 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Типично по Кирил - Йордановски!
  А Гуци, какво търси и той там?
  Към него нямате ли въпроси бе, Дневник?

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 11. 11 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 648 Любопитно

  Въйййй, е ся ва посетиха едни матити адвокатье с мастити на гърдите и луксозни автомобили с варненска регистрация
  ТИМ са най-чистите и свети "бизнесмени-патриотЕ" в републиката бре, кЪ вЪ не е срам?
  Маринчо Митев: юрист, архитект-урбанист, две силни рЪце, кланящи се на рускоговорящи старци по варненските курортьЕ, справедливият бандит, поръчител на убийства, атентати и кражби...пък вие ще го критикувате.
  Простаци

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 12. 12 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4661 Неутрално

  Кирките в бяло, зелено и червено много задължават.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 13. 13 Профил на winner1
  winner1
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Наглата тимаджийска мутра Марин Митев лъже най-нагло! Размахва някакви листи и твърди че холдинга нямал задължение да строи стадиона! А имаше задължение да застрои с жилищни кооперации десетки декари от апортната вноска на община Варна около стадион "Юрий Гагарин" от които са спечелили милиони! То не бяха главни колектори на ВиК които минаваха под стадиона и които пречеха да се построи ново съоръжение (чудно как преди това същия този колектор не е пречил на предния стадион), то не бяха постоянно орязване на бюджета за бъдещето строителство за да дойде и наглата лъжа на Митев миналата седмица. С всичко това трябва да се заеме Прокаратурата, общината да излезе от тази криминална сделка заедно с имотите си, а ТИМаджий да отидатза дълги години на топло! Същата е ситуацията и с другия варненски клуб, Спартак Варна! Там дори общинските имоти са ипотекирани и запотекирани в Д банк в полза на частна фирма!

 14. 14 Профил на winner1
  winner1
  Рейтинг: 434 Весело

  запорирани не запотекирани

 15. 15 Профил на naydenman
  naydenman
  Рейтинг: 427 Неутрално

  С хиляда зрители на мач не се избива инвестицията, по-лесно е да прилапат общинската земя за други цели.

 16. 16 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#7] от "magnas":

  Там е работата, че те всичко взеха, а нямат толкова голям интелект, както и капитал да го движат. Няма да строят стадион, защото нямат пари. Много собственост и малко свободен капитал. За възможности и хора да не говорим.

 17. 17 Профил на Neophyte Believer
  Neophyte Believer
  Рейтинг: 381 Весело

  макета обаче беше трепач...само ако...

 18. 18 Профил на sortero
  sortero
  Рейтинг: 245 Неутрално

  жалко, г. Варна няма стадион, има спортен "дворец", сега го ремонтират, игрището "Тича", е от много години, там са играели и спортували, деца, юноши и младежи от старата махала "Рупи"

 19. 19 Профил на sortero
  sortero
  Рейтинг: 245 Неутрално

  град Варна е с развалени "Морски бани" (1926)- гордоста на този град, през курортния сезон е имало веселби, конкурси за красота известно е било за това и в други държави, града е бил истински морски курорт

 20. 20 Профил на Tata Mata
  Tata Mata
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#13] от "winner1":

  Няма застроена нито един сантиметър жилищна площ на някой от общинските земи. Явно някой те е излъгал, а ти никога не си стъпвал във Варна. Съчинения-разсъждения в икономедиен стил!

 21. 21 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Когато тези от снимката си получат заслуженото ,може би ще започне нормалността и ще започне прехода.

 22. 22 Профил на fifi_5
  fifi_5
  Рейтинг: 494 Неутрално

  До коментар [#7] от "magnas" Колко ми е болно, че си толкова прав.

 23. 23 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Ух, само ми ги дайте тея четиримата хубавци от снимката и една, само една кирка. Може и без да е боядисана в цветовете на трибагреника.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 24. 24 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2015 Неутрално

  До коментар [#16] от "t0d0":

  Лесно завладяват, трудно управляват...

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 25. 25 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Последно се говореше, че в крайна сметка този стадион ще започне да се строи и то даже през 2015 г. Нещо не схващам къде е драмата??! Или проблема е, че въпреки всичко пак тимаджиите ще го строят, пък няма да е няКОЙ друг?! Или пък, че общината е зле - ама това си го знаем всички?! Според мен е важно проекта да бъде стартиран и осъществен, а кой ще го прави - няма значение. Този стадион, може да стане най-готиния в цяла България, ама само варненци да имаха малко повече акъл за да си го задвижат. За ставнение мога да дам за пример, това което стана със стадиона на Лудогорец. Общината в Разград отпусна едни 4 млн. - Домусчиев пое ангажимента и задвижи нещата. Някой разградчанин да е пискал, що е така или що не е така, или защо Домусчиев или какъв бил - не! А, там даже с тоя проект на Домуса - стадиона си стана направо лично негов. Но това няма значение, важното е, че се работи и се случват нещата.

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 26. 26 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Варна, разровиш ли я, ще мирише. И ще горчи като отрова. Добре поне, че има журналисти, които си милеят за града.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 27. 27 Профил на babalyuga
  babalyuga
  Рейтинг: 457 Неутрално

  обаче кооперациите наоколо се появиха, явно не е бил случая съвсем да няма пари...

 28. 28 Профил на soul
  soul
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#25] от "nikivan":

  Аааа, трудно е за някой да разбере че ТИМ под формата на концесии и публично частни партньорства, под покровителството на Симо Ментата, Гоце, Любен Гоцев, Станишката и други "родолюбци", завладяха Варна ,а впоследствие каквото им трябва в цял Булгаристан!Трудно, трудно, мъка!

  „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. " Никита Михалков
 29. 29 Профил на vilian
  vilian
  Рейтинг: 383 Неутрално

  Един приятел искаше да отвори една баничарница във Варна,но ми се оплака,че ТИМ не му разрешили...

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 898 Неутрално

  цацаров беееее - така и така Дневник ти свърши половината работа - що не земеш да се сезираш и да защитиш интересите на държавата поне веднъж

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 33. 33 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#31] от "soul":

  Нищо не пробвам, а ако се засягаш това си е твой проблем... Жив и здрав бъди ти и семейството ти... Вече казах какво мисля в коментар [#25] и [#30]. Всеки има право да вярва в каквото си поиска и да си пълни главата с каквито си иска глупости. Последнотоно за бачкането пък тотално ме развесели... Сигурно го казваш защото мислиш, че всички са като теб и едва ли някой може свободно и независимо да изразява мнение в подобен форум...

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 34. 34 Профил на st_kilda
  st_kilda
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Варна е най-мафиотския град в България! тИМ е мръсна, гадна гангрена, която полека и сигурно съсипва всичко. Държавата пет пари не дава, никакъв опит за контрол, явно са си разпределили територията с централната власт. Проклети да са ТИМ и всичките им слуги!

 35. 35 Профил на FTA
  FTA
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#7:"magnas"].... [/quote]

  Това е така, обаче варненци кво правят по въпроса? Не ходят да гласуват, не протестират (50 човека са се събрали и тоя път). Не им дреме на мнозинството и за това схема до схема, а града е тотално занемарен - вече не е хубавата поддържана Варна от преди години.

  Социализъм - превръща паразитирането в държавна политика.
 36. 36 Профил на mimeto71
  mimeto71
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#20:"tamaya"]Няма застроена нито един сантиметър жилищна площ [/quote]

  А ти сигурно работиш в общината,та си толкова информиран.Няма разбира се нищо общинско застроено първо се подарява на ТИМ,после вече не е общинско нали?
  Какво да кажем за летището на Варна,то е собственост на ТИМ.Знаете ли,че понякога ми излиза по евтин полета от Виена до София отколкото от София за Варна,та се принуждавам да се возя с автобус 7-8 часа до Варна в недостроената от другата мутра Бойко магистрала Хемус.

 37. 37 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#7] от "magnas":

  не се безпокой ,ако не са ТИМ ,ще са някой други руснаци ,по добре да са си наши ,не си мисли ,че парите ще бъдат усвоявани честно и почтено и в полза на Варненци ,като гледам улиците и още повече липсващите улици в цели луксозни квартали по посока от Чайка към Златните си мисля къде ли потъват десетките милиони данъци ,които плащаме на тази община ,ама вече ми светва къде и съм сигурен ,че скоро няма да има пари нито за стадиони ,нито за улици ,нито за нищо ,само ще си плащаме данъците и което е по смешното ,данъци за луксозни имоти в луксозни квартали ,сигурно трябва всеки да е с хеликоптер в тях ,не знам .

 38. 38 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 676 Неутрално

  "Вместо в бюджета й тези пари потъват в търговско дружество, което не изплаща дивидент и няма задължението да строи нов стадион на мястото на този, който е разрушило."

  Този модел на усвоявани на обществени средства съществува и на други места, и е много успешен. Сещам се за още 3: АЕЦ Белене, "Южен поток", "Бургас - Александруполис".
  И разбира се - виновни няма.

 39. 39 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 676 Неутрално

  [quote#25:"nikivan"]Според мен е важно проекта да бъде стартиран и осъществен, а кой ще го прави - няма значение.[/quote]
  Мурзи, проектът е стартиран, старият стадион е вече съборен. Но целта е била да се строи нещо друго - вероятно жилищен квартал с 1-2 спортни площадки, наречен "Спортен комплекс Варна".
  В северната част на Морската градина, удобно наречена "Приморски парк" се е случило нещо подобно - построи се "Алея на спортната слава", широка 4-5м, а цялата зона на запад от нея (от очертанията на алеята) вече е приватизирана и застроена. Тази алея, дълга 1 100 м е единствената част от парка на север от комплекс "Максим" (руски собственици), която е останала за разходки.

 40. 40 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#37:"ivan ivanov"]не се безпокой ,ако не са ТИМ ,ще са някой други руснаци ,по добре да са си наши[/quote]
  а ти защо си мислиш, че зад ТИМ не стоят руснаци?

  [quote#29:"vilian"]Един приятел искаше да отвори една баничарница във Варна,но ми се оплака,че ТИМ не му разрешили... [/quote]
  Не е пресилено. Допущам че е точно така.
  Достатъчно е да чукнеш в Гуглето името на арх. Лиляна Куцарова - началникът на дирекция “Архитектура, градоустройство и устройствено планиране” в община Варна, и ще излязат интересни неща свързани с горния проект, а и с други. Съпругът й Н. Николаев е корпоративен директор в ТИМ.

 41. 41 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 818 Неутрално

  [quote#25:"nikivan"]Последно се говореше, че в крайна сметка този стадион ще започне да се строи и то даже през 2015 г. Нещо не схващам къде е драмата??![/quote]


  Статията е писана по повод "изказване на изпълнителния директор на компанията Марин Митев отпреди седмица, в което той отрече тя да има задължението да строи спортното съоръжение"

  нашия бил чувал и не схващал...
  Проблеми със схващането ли имате?
  Или гласовете Ви говорят, че марсианците ще слязат и ще построят стадиона?

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 42. 42 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 676 Неутрално

  [quote#10:"The Core"]А Гуци, какво търси и той там? [/quote]
  Задаваш наивни въпроси.
  Гуци е завършил Морското училище, ковачница на кадри за холдинг Химимпорт (ТИМ). От всички групировки, създадени от ДС и БКП с предмет на дейност приватизация на активите в РБ (Трон, Орел, Мултигруп, и накрая ТИМ) най-успешния май се оказа ТИМ. Все пак възпитаниците на ВНВМУ са на много по добро ниво от тези на НСА.
  Интересното е, че ДАНС изобщо не се вълнува що е то ТИМ.

 43. 43 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Стадионът по начало беше идиотски построен от "народната власт"- разположен Север-Юг, така че Слънцето да пречи непрекъснато на колкото е възможно повече от играчите, за сметка на гледка към морето от централните сектори на трибуните (щото варненци море не сме виждали и непременно трябва да отидем до стадиона, та да го зърнем, вероятно). Сетне разрушаването на съществуващите конструкции беше осъществено по възможно най-малоумния начин и когато германците дойдоха, косите им настръхнаха, зъбите им изпопадаха и очите им изскочиха, свиха рамене: Bulgarische Arbeit и вдигнаха ръце. Вечна слава на ТИМ! Сега чакам да видя какво ще скопосат с Алея Първа.

  Свобода за Надежда Савченко!
 44. 44 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2015 Неутрално

  До коментар [#43] от "heatseeker":

  С Алеч Първа и последна ще скопосат същото както с БМФ, пристанището и летището - вземат, съсипват и толкова. При летището от 6-8 полета на час в момента са 4 излитащи и 4 кацащи ЗА ДЕНОНОЩИЕ, като 2 излитащи и 2 кацащи са на тяхната компания България Еър. Пристанището е със затихващи функции, БМФ остана в историята, Западна промишлена зона стана по едно време Западна складова зона, сега е още по-трагично положението, особено по посока Девня - бившия Домостроителен комбинат и т.н....

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 45. 45 Профил на edmund0
  edmund0
  Рейтинг: 428 Весело

  [quote#37:"ivan ivanov"]...ако не са ТИМ ,ще са някой други руснаци ,по добре да са си наши... [/quote]
  Интересни опорни точки! Явно аргументите в полза на ТИМ се изчерпват. Това е добре.

 46. 46 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 676 Неутрално

  [quote#43:"heatseeker"]Сега чакам да видя какво ще скопосат с Алея Първа. [/quote]
  Няма пари. Руснаците инвестират в Крим, и нямат за ТИМ.

 47. 47 Профил на winner1
  winner1
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#20] от "tamaya":

  хаха, явно си на хранилка при тимаджии, лошо няма, всеки сам избира как да се издържа в този живот.

 48. 48 Профил на ivo_mutafchiev
  ivo_mutafchiev
  Рейтинг: 473 Весело

  Затова прокуратурата да се заеме и четиримата от клипчето в ЗАТВОРА!

 49. 49 Профил на Todor Todorov
  Todor Todorov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#25] от "nikivan":

  Брей, един Разград да е по-добре от перлата Варна! Общината била зле!?! Ми що е зле бе господа? Един Бургас, дето е 2 пъти по-малък и който варналии ненавиждат е 10 пъти по-добре от Варна!
  А и като чух как говори М-то от ТИМ май твърденията на някои пишещи тук за липса на достатъчно умствен багаж са леко посмалени! Срам!

 50. 50 Профил на Perfanov
  Perfanov
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Явно Дневник си сменят политиката. Накъде? Последния път, когато четох статия за ТИМ тук, беше преди години, и бързичко беше изтрита.

  Аз лично като варненец се надявам главните лица от групировката да си поемат пълната наказателна отговорност. Рекет, насилие, измами, корупция, до държавна измяна. Но кой да го направи, лицето ББ ли? Или аверчето му г-н "президента"? Или комунистите, които се ожениха за тим? Или корпорация дпс, които са им надеждни бизнес партньори и споделят ценностите им? Сините също си затварят очите зад тази групировка. Единствено зелените имат принципите да говорят за това.

  https://www.youtube.com/watch?v=pOLafO5q9wc

  .
 51. 51 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#34:"st_kilda"]тИМ е мръсна, гадна гангрена, която полека и сигурно съсипва всичко. Държавата пет пари не дава, [/quote]
  В #42 е казано точно - ТИМ е един от най-успешните опити за приватизиране на държавата. От бившите служби (ДС, ВКР). ТИМ не е само гангрена за Варна, а за цяла България. Те са собственици не само на морските летища, но и на една немалка част от земята на летище София. Да не се учуди някой ако софийският аеропорт мине в активите на холдинг Химимпорт?
  Случайно ли е, че Варна е на ТИМ, и че в града живеят постоянно над 40 000 руски граждани?

 52. 52 Профил на Olga
  Olga
  Рейтинг: 381 Неутрално

  То няма толкова злоба, ама така е-хонорарите трябва да се залужат! Холан да са ви, да се наядете с тях, гладници мамини. Само от глад човек, може да е токова озверен. Хората, които работят нормална работа нямат време да следят "новините" и да цъкат отдолу плювни. А стадион във Варна ЩЕ ИМА, както и много други подобрения вероятно в града ще има и тогава ще мълчите тихо в ъгъла, както млъкнахте след реновираната Панорамна алея, където половин Варна се извървява всяка събота и неделя. Ще мълчите, както не казахте и дума след потопите в Аспарухово миналото лято, когато укрепения скат спаси плажа от катаклизмите по останалото крайбрежие. Хайде останете си със здраве! Макар, че дълбоко се съмнявам-от толкова отрова, дали още дишате...

 53. 53 Профил на Perfanov
  Perfanov
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#52] от "Olga":

  Ей, трол, как да не сме озверени, като работодателите ти ограбиха миналото, настоящето, и бъдещето ни? Направиха България НАЙ-БЕДНАТА държава в Европа, хората - гладни роби, политиците - на заплата(Неделчо Михайлов), партиите - фабрикувани("Нашият Град" - градът на тим - с подписи, неправомерно откраднати от пенсионните им фондове), мечтите - невъзможни. А за скапания булевард първи да не говорим. Как не ви е срам, безкрайна наглост идва от вас. Вие предавате не града и държавата, не народа, ами самата човещина. А лично ти си или от мафиотите, или удивително глупав, или - най-тъжното - роб на заплата.

  .
 54. 54 Профил на 16bit
  16bit
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Гледам, че някои хора си говорят наизуст. Нали сте наясно че тия дават по 5 милиона на година за спонсориране на футболния отбор на града... И са вкарали още доста в младежките школи, вкарали са и за тоя стадион. Там са отишли парите предвидени навремето за стадиона, това е.

  Общинарите навремето са знаели че един лев няма общински да се даде за спорт, за ремонт на стадиона и за каквото и да е. И затова са направили врътката, поне частниците да налеят нещо. Което частниците са и направили. Излязоха преди няколко месеца и казаха как стоят нещата. Някой друг не съм видял да го прави, всички са мишки и хвърлят кал в тяхната градина, щото народа лесно се подвежда. А общинари и политици си правят каквото си искат и не им и пука. Там е целия филм, колкото и да обичаме винаги да виним едни и същи, отдавна бандитите са в политиката и отдавна истинските крадци са там.

 55. 55 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#49] от "Todor Todorov":

  Ти да не си съученик на winner1, soul, st_kilda?!? Питам просто за протокола... Каквото имам съм го казал в коментари [#25], [#30] и [#33]. Като не Ви харесва слагайте, минуси - това поне, както се забелязва, го можете...

  До коментар [#39] от "historama":
  За да не бягам от твоята стилистика... Буши, ако е така както казваш, защо не е подготвено, а се отлага, а и защо им е да си вкарват автогол, като обещават стадиона да бъде завършен. Няма логика... До края на годината трябва да има конкретни резултати по този проект (конкретно). Вместо да се приказват простотии в момента, може просто да се изчака да се види какво ще стане и тогава да се коментира с факти... Иначе благодаря за инфото, нямаше нужда...

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 56. 56 Профил на drumbass
  drumbass
  Рейтинг: 235 Неутрално

  До коментар [#42] от "historama":

  Причината не е че са някакви гении, а че зад тях стоят руснаците...или по-точно тримата са параван и проводник на кагебейците.

  Останалите са банда местни олигофрени, повечето от които сами се ипотрепаха.

 57. 57 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 676 Неутрално

  [quote#56:"drumbass"]Причината не е че са някакви гении, а че зад тях стоят руснаците.[/quote]
  E, все пак си мисля, че Морското училище е над НСА, иначе си абсолютно прав, руснаците са зад тях, но пък и ДАНС изобщо не се интересуват какви пари заминават в Русия.

 58. 58 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 676 Неутрално

  [quote#52:"Olga"]след реновираната Панорамна алея, където половин Варна се извървява всяка събота и неделя. [/quote]
  От целия парк в частта от р-т Хоризонт до спирка Почивка само тази алея остана. Само тази алея, широка 4 м, и дълга 1 100 м.

 59. 59 Профил на winner1
  winner1
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#52] от "Olga":

  Няма как да си толкова глупава, така че явно и ти си на тимаджийска хранилка! Лошо няма, както вече казах всеки избира как да изкарва прехраната си, при теб е чрез един от най-древните методи!

  До коментар [#54] от "atomicdreams":

  Нали не се опитваш да ни убедиш че трибуквените наливат 5 млн всяка година в Черно море? Това е меко казано нелепо! Бюджета на това отборче е не повече от 1,5 млн! А сега се сети какво става с останалите 3,5млн! Подсказвам, че може да ти е трудно да се сетиш - препират се! Айде със здраве и по-малко вярвай на мутрите които ограбиха България!

 60. 60 Профил на Todor Todorov
  Todor Todorov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#55] от "nikivan":

  Не, не съм! Ти да не си съученик на Тихомир, Иво и Марин?

 61. 61 Профил на 16bit
  16bit
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#59] от "winner1":

  Ами да, дават се въпросните пари, има безплатни школи за младежите и се поддържат също игрища на които се тренира. Преди време отделиха 3 милиона за да направят игрището в Младост, преди това беше в ужасно състояние. Стадиона също ще се направи, те си казаха причините за забавянето.

  Сега, някой друг ако има желание и пари да прави стадион по-бързо и по-евтино, прав му път, никой няма да го спре. Успех. На практика стадиони не се строят с коментари и злобни статийки, а с време и пари.

 62. 62 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 851 Неутрално

  До коментар [#20] от "tamaya":

  На кого са според вас земите, където бяха вдигнати жилищни блокове точно над стадион "Варна" , защото там преди апорта на общински земи блокове нямаше...

 63. 63 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 851 Неутрално

  До коментар [#53] от "Perfanov":

  Интересно ми е да отидете във Владиславово, да попитате какво мислят хората за Неделчо и после да продължите с клишетата в стил "KLETA MAJKA BALGARIA"

 64. 64 Профил на Perfanov
  Perfanov
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#63] от "encor3":

  На мен не ми е интересно. Интересни са ми клишетата, например, че България е най-бедната държава в ЕС, а Варна - най-западащият голям град в България!!!

  .
 65. 65 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Ако някой още не се е запознал с крадците от ТИМ... имат си не само град, а цяла околия. Скоро ще си поделят държавата с дебелинкия и ментора му-агата.

 66. 66 Профил на mart.in
  mart.in
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#65] от "Orchid":

  Какви крадци бе човек?! Кога дебелия или рязания са направили нещо за някой, освен за себе си? Какви глупости пишете, чак ме изумявате. Тези клишета ги знаем до едно. Само, че ние от Варна виждаме и другата страна на монетата - един добър отбор, много спортни терени, на които да играят децата. Скоро и стадион ще имаме и тогава ще видим пак какви ще ги дрънкате.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK