Предозиране: В Черно море има 6 американска кораба. Сидеров поиска неутралитет

Волен Сидеров

© Анелия Николова

Волен СидеровВъображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на пиарите на партиите и държавните институции. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна със събиране на абсурдите на предизборната кампания без претенции за изчерпателност, но продължава и след изборите.


Сред сюжетните линии днес в парламента по време на дебатите за избора на нов вътрешен министър Румяна Бъчварова беше и изказване на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Партийният пресцентър е изпратил писмо до медиите със заглавие "Сидеров призова България да не участва в никакви военни операции на НАТО" и подзаглавие "ЦЕНЗУРА! Цецка Цачева изключи камерите и микрофоните на БНТ и БНР, за да не излъчат изказването на лидера на АТАКА". Действително председателят на Народното събрание Цецка Цачева спря изказването на Сидеров, но защото то беше декларация от името на парламентарната група, започнало след началото на дебатите за вътрешния министър, които се излъчваха на живо по държавните медии. Основният акцент в изказването на Сидеров беше, че България трябва да обяви неутралитет във военните действия на НАТО.


Ето съобщението без редакционна намеса:
"Във водите на Черно море има 6 американски кораба. Ние участваме във военни действия, които застрашават националната ни сигурност. Включени сме в операции на НАТО, които са една опасна провокация. Съветвам министър-председателя на България Бойко Борисов да обяви неутралитет и да не участва във военни операции, тъй като уставът на НАТО не ни задължава."


Това заяви днес от парламентарната трибуна лидерът на АТАКА Волен Сидеров в изказване от името на група. По думите му ние може да не участваме в подобни операции и по този начин ще покажем, че нямаме отношение към ескалацията на военно напрежение, която Вашингтон разпалва в нашия регион.
По време на изказването на Волен Сидеров председателката на парламента Цецка Цачева наложи цензура, като изключи камерите и микрофоните на БНТ и БНР, за да не стигнат посланията на Сидеров до хората.


"Моят съвет към вас, дами и господа министри, все още не е късно да направите така, че да не участваме във военни операции. Да не участваме и в маневрите, които се правят сега от името на НАТО. Знаем, че това са американски военни маневри в региона на Черно море и повишават напрежението в този регион. По никакъв начин не си помагаме като участваме в някакви учения, които са ясно насочени срещу Русия. А Русия съответно взима мерки срещу нас. Ние ставаме част от един фронт, в който вече сме мишена", заяви националистът.


Той изрази убеденост, че правителството ще вземе разумни мерки и ще заяви на американските командващи, че няма да предоставяме команден център на НАТО у нас, няма да предоставяме военна база тук и няма да участваме по никакъв начин във военни учения във водите на Черно море с български военнослужещи, техника и т.н.


"Така, че моят съвет към правителството е да направи нужното и да обяви неутралитет по отношение на военната ескалация в Черно море и в нашия регион. Само по този начин ще бъде запазено националното достойнство на България", добави Сидеров.  


"В заключение, дами и господа народни представители, госпожо председател, още веднъж ви благодаря за цензурата. Наистина беше уникален този случай. За първи път изключвате камерите специално заради народен представител, който явно говори това, което вие не искате да чуете. Но въпреки това, няма как да запушите устата на истината и моето предупреждение остава в сила - все още можете да се оттеглите от тези военни операции, в които ви въвличат, господин премиер и дами и господа народни представители", заключи Сидеров.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK