ДСБ похвали работата на министрите на външните работи и отбраната

Лидерът на ДСБ Радан Кънев на Националното съвещание на партията

© Дневник, ДСБ

Лидерът на ДСБ Радан Кънев на Националното съвещание на партиятаДСБ похвали работата на министъра на външните работи Даниел Митов и на министъра на отбраната Николай Ненчев за връщането на престижа на България като лоялен член на ЕС и НАТО в резолюцията, която партията прие на Националното си съвещание за местните избори, което се провежда днес и утре в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на партията.


В документа реформите в правосъдието и сектор сигурност са определени като първостепенни, за да може страната да излезе от политическата, икономическа и демографска криза. ДСБ призовава партньорите си в Реформаторския блок (РБ) и управлението да се обединят около радикална форма на борба с корупцията по румънски модел - чрез създаване на независима антикорупционна прокуратура, която да разследва висшите етажи на изпълнителната, законодателната и съдебната власти.


Националното съвещание поощрява и усилията на министрите от РБ за реформи в правосъдието, здравеопазването и образованието и подчертава необходимостта от напредък на административната реформа и промените в режима на обществените поръчки в борбата срещу корупцията.


В резолюцията се потвърждава необходимостта от консолидация на РБ като политическа общност. Съвещанието възлага на общинските и областни структури на ДСБ да водят преговори за обединение на десните и реформаторски сили. Целта е да бъдат изолирани БСП и ДПС от местната власт и да се преодолее корупцията, се посочва още в документа.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK