Премиерът обеща 20 агрегата на селищата без електрозахранване (допълнена)

Премиерът обеща 20 агрегата на селищата без електрозахранване (допълнена)

© Правителствена информационна службаИзпълнителната и местната власт в Смолянско работят в синхрон за овладяване на бедствието след обилните снеговалежи, се казва в съобщение на правителствената пресслужба. Днес министър-председателят Бойко Борисов свика оперативен щаб в Смолян, в който участваха кметовете от общините Смолян и Кърджали.


На срещата представителите на местната власт призоваха да не се политизира тежката ситуация и отбелязаха, че е важна реално свършената работа в подкрепа на хората по места.


В област Смолян 75 селища осми ден са без електрозахранване. Днес там отново вали слаб сняг. До всички откъснати селища в региона е осъществен достъп с високопроходима техника и са доставени хляб и медикаменти на хората. Цялата нощ екипите по отстраняване на авариите са работили. Проходът Превала остава затворен за почистване заради множеството паднали дървета от тежкия сняг, съобщиха по-рано днес от областното пътно управление. Остава затворен за движение пътният участък до Националната астрономическа обсерватория "Рожен и пътят Рудозем-Смилян до село Вълчан.
На срещата на кметовете присъстваха тези от най-засегнатите общини Ардино и Кирково, както и двамата областни управители, също директорите на горските стопанства, представители на полицията, пожарната и БЧК. Кметовете са докладвали за актуалната обстановка по места.


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова също е на място и заедно с местната власт работи денонощно по координацията за овладяване на ситуацията, се казва още в съобщението.


"Взехме важно решение за доброволците, които се включиха в разчистването на пътищата - на всеки да се даде право да получи по 10 кубика от падналите дървета. По този начин хем ще им благодарим, хем ще разчистим възможно най-бързо всичко около електропроводите, горите, пътищата", каза министър-председателят Бойко Борисов след заседанието.


Той благодари на кметовете, военните, пожарникарите, пътната агенция, червения кръст, доброволците, на лекарите и медицинските сестри, които работят денонощно в тежката ситуация и обяви, че ще бъдат наградени водачите на огромните тежкотоварни машини, които с риск за живота си са работили по 20-30 часа, прекарвайки машините по тесните планински пътища, за да отворят пътищата до махалите.


След заседанието на щаба стана ясно, че до дни трябва да пристигнат 20 агрегата, които ще бъдат раздадени на малките села и махали, до които в момента не може да бъде възстановено електрозахранването, на пътната агенция, на регионалното министерство.


"Електропроводите са начупени като клечки, цялата мрежа е срината. От вторник или ще има кабели, или ще доставим генератори. Пътят Девин – Кричим така е правен, че са си оставили ръцете, милиони ще трябват да се поправи", коментира премиерът.


Ще бъдат компенсирани стопаните, загубили животните си, като размерът на обезщетенията ще бъде определен допълнително. До заседанието на правителството в сряда кметовете трябва да представят сметки за загубите. Те ще бъдат компенсирани и за разходите, които са направили за закупуване и доставяне на храни и лекарства до откъснатите селища.


Ще бъдат подготвени промени и в две наредби – 8 и 16, които касаят сервитутите и просеките. "Когато са връщани горите, сервитутите не са били уточнени", обясни премиерът и допълни, че по подобие на проблема и ограбваната КТБ, заедно с всички партии трябва да се подготвят промени и те да бъдат направени.


Той уточни, и че предстоят разговори с Комисията за регулиране на съобщенията, за да се разбере могат ли да бъдат санкционирани мобилните оператори, два от които оставиха без покритие Смолянско и Кърджалийско.


Все още без ток са 284 населени места, предимно в областите Кърджали, Смолян и Хасково


Все още няма достъп и до някои махали и малки села по високите части на споменатите райони. Къщи в общо четири села в област Пазарджик са наводнени, като най-тежко е положението в село Мало Конаре, където броят на наводнените къщи е най-голям. Ситуацията там е утежнена от високото ниво на подпочвените води. На места водата достига над един метър, но е невъзможно изпомпването й със сонди, тъй като това само увеличава избиването на подпочвените води.


На оглед в селото е министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Тя казва, че решението на проблема е уширяването на отводнителните канали.


Министърът на земеделието и горите Десислава Танева обяви, че стопаните на наводнените земеделски площи могат да кандидатстват за държавна помощ. Това важи и за собствениците на удавени животни.


"Напоителни системи" наблюдават постоянно язовирите


От всички 155 язовира, собственост на дружеството, в момента са пълни и преливат 13 язовира, които са под непрекъснато наблюдение, се казва в съобщение на министерството на земеделието и храните.


Преливат предимно малки язовири: Езерово, Изворово, Книжовник, Мандра, Звиница, Даскалово 2, Даскалово 1, Синята река (в Пловдив), Божурица и Ошане във Видин, Нови Пазар-1 и Кълново в Шуменско, Пчелина на р.Струма, Виноградец в обл. Пазарджик.


Други 15 язовира са пълни над 85%, те са с отворени основни изпускатели и контролирано се изпускат, уверяват от министерството на земеделието, както и че нито един язовир не заплашва да залее населени места и земеделски земи.


Изпратена е техника в бедстващото пазарджишко село Мало Конаре, която да помогне за изчистването на отводнителните канали.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1056 Любопитно

  След сняг, качулка.
  Червеният код за Смолян беше обявен преди една седмица...

 2. 2 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  Седем дни след валежа се събраха! Ура!

 3. 3 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2852 Неутрално

  "Днес там отново вали слаб сняг" - ББ улавяше снежинките, спираше дъжда, а сега се активизира достатъчно късно, та да има ефект от "събирането" на щаб. Е, ще има и овации, дежурни, заслужени, но със сигурност не и от бедстващите. Добре, че идва пролетта.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 4. 4 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Май повече ще пречат на местните, създавайки им напрежение

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 5. 5 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 533 Весело

  Така са Му рекли ПР-ите! Така е на правил, какво сега го обвинявате, ей го на, утре има избори в Сърница!
  Ама, ха...

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 6. 6 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Лиляна работела денонощно... пффф!!! По медиите ли работи? Да и гледаме новата фигура?!
  БЕЗСРАМИЕ!!!

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 7. 7 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 533 Весело
 8. 8 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Тъкмо на време, то лятото ще дойде, докато свика щаба!

 9. 9 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1126 Весело

  "Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова също е на място и заедно с местната власт работи денонощно по координацията за овладяване на ситуацията, се казва още в съобщението."

  Уф, настъпва пълно удоволетворение в изтерзаните душици на местните. Овладя я ситуацията партизанското внуче. Бурни овации, преминаващи на места в полюции. Премиерът даже е отишъл да се отърка в тази неповяхваща слава.

 10. 10 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2226 Неутрално

  След дъжд качулка! Добре че хората по тези места са корави и добри! Взаимопомощта е безусловна! Държавата трябваше да "впрегне" високопроходимата техника, да изкомандва горски, електро и всички други, от които зависи нормализирането на обстановката, още по време на валежа. А не да се оправдават сега, че видите ли, местните пътни управления били виновни!

 11. 11 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Иначе груб и недодялан, но поне като има проблем, мобилизира всичко на място! Остава да видим какво ще помогнат.
  Или са отишли покрай проблемите да развъртят и едно банкетче

 12. 12 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Весело

  Чудя се как не са се накачили на БТР-а за снимка и после да се бият у гърдите как са разрили преспите !
  А може да са го оставили за после като се стопи снега и наводни де що има по пътя.
  Сега вече със сигурност се знае, че Господ не е комунист.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 13. 13 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  "Остава затворен за движение пътният участък до Националната астрономическа обсерватория "Рожен"
  ...
  Що така бе, Баце? ...Астрономето нали та каниха да поритате мачле по роженските поляни в предния ти мандат?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 14. 14 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#11] от "paf":
  "Иначе груб и недодялан, но поне като има проблем, мобилизира всичко на място!"
  ...
  За качествата на един командир се съди по това какво правят неговите подчинени, когато не е лично той на място. ..Един Командир, почне ли да са литка насекъде лично, си е чист Помпиер.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 15. 15 Профил на dinkost
  dinkost
  Рейтинг: 426 Весело

  ББ ходейки от град на град ще произвежда - ТОК!!!
  Най-новата технология - подвижната ел. централа.

 16. 16 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#5] от "dustman":

  и така да е ,къде са другите лидери на партиите ,дето се грижат за народа ,къде е Станишев ,къде е Доган ,нали района е негов , къде е Местан ,къде е МАЯ ,нали е много напориста и е за правдата ,да помага на хората ,къде са да помагат сега ,а не само да лаят от трибуната празни приказки

 17. 17 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#10] от "batzdravo":

  ти що не отиде да помогнеш ,като е след дъжд качулка ,ами даваш заключения от топлия оджак ,а .!!!

 18. 18 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 628 Любопитно

  И двамата с Лилето владеят събирането на лицевите мускули в състояние тревожност.

  Питам се, дали ще останат до утре, за да изгрее едно слънце в началото на деня или това ще ускори наводненията и ще си оберат крушите докато обещанията за грижовност не са изстинали.

 19. 19 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5136 Неутрално

  До коментар [#12] от "Танас":

  Напротив, Господ е с комунистите, щото както казаха стари хора, от 30 г. такъв сняг и виелици не е имало, а сега да го мислят управляващите.

 20. 20 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2865 Неутрално

  Правителството трябва постоянно да анализира и да има готови планове за бедствия , защото следващия път ако е -20°C ,без ток , вода и храна хиляди старци и деца ще измрат !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 21. 21 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#9] от "zg":
  "Уф, настъпва пълно удоволетворение в изтерзаните душици на местните. Овладя я ситуацията партизанското внуче."
  ...
  Да му направат родопски пататник и качамак с пръжки на партизанското! ...Че нещо заслабнало ми са види, ..чак грацилно. ... И на изпроводяк да му напълнат раницата с кашкавал и сирене от некоя мандра. ...Останалото да залеят с газ за горене. ...Да не го продадат на германците.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 22. 22 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Весело

  Я!
  Борисов ме чете!
  ......И ме слуша!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 23. 23 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "както и двамата областни управители, също директорите на горските стопанства, представители на полицията, пожарната и БЧК."
  ...
  Тия са нови и са като лебеди. ...Таман сменихте старите и кво им доде на главиците на калинките.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 24. 24 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#19:"peni_nikol.53."]Напротив, Господ е с комунистите[/quote]

  Не е не виждате ли, че само по техния електорат стоварва бедствията колкото и гадно да звучи но е беспорен факт а това е така защото когато комунист е кмет цялата партийна сган започва да си изхвърля боклука в реката / дерето и да им направи някой забележка вземат та те напсуват и викат иди се оплачи на кмета и ей така нататък мога да ви покажа и документи как наглеят та за това дано Господ им влее малко ум в коетом се съмнявам понеже повечето са атеисти.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 25. 25 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  "Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова също е на място и заедно с местната власт работи денонощно по координацията за овладяване на ситуацията"
  ...
  Ой, завалийката, ..денонощно работела! ...Дребни малко, Лиленце, .. ей там на миндера до печката, ..че от тва безсъние на кукумявка замяза.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 26. 26 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#16] от "ivan ivanov":

  Не тъй бре, човече - много ги боли ...
  Наш Амет и ЛМестан сън нямат от мисли за народното дередже ...

 27. 27 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#18] от "azmatahari":
  "И двамата с Лилето владеят събирането на лицевите мускули в състояние тревожност."
  ...
  Хих, ..снимката си е кадър по Хичкок направо, ...съспенс пълен витае във въздуха.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 28. 28 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 583 Весело

  "Той уточни, и че предстоят разговори с Комисията за регулиране на съобщенията, за да се разбере могат ли да бъдат санкционирани мобилните оператори, два от които оставиха без покритие Смолянско и Кърджалийско."
  Е не е ли Кратуна- то нема ток 8 дена по баирите, тоя иска мобилна връзка .......

 29. 29 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Цялата държава трябва да бъде впрегната да помогне на бедстващите хора в откъснатите от света махали и села в Кърджалийско и Смолянско!

  ДПС да не вият на умряло, ми да помагат, че това е главно техен електорат.
  За толкова години поне пътищата и електроснабдяването да им бяха оправили.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 30. 30 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  "Електропроводите са начупени като клечки, цялата мрежа е срината. "
  ...
  Баце, ..ам кой прибира 80% дивидент толкоз години от НЕК, ...да си го харчи както Му е угодно? ...Отде пара за подмяна и рехабилитация? ...И без "Цанков камък", ко обичаш, ...тия вафли спри да ги дъвчеш вече!

  "Пътят Девин – Кричим така е правен, че са си оставили ръцете, милиони ще трябват да се поправи"
  ...
  Баце, ..че любимите ти "Трейс" прибраха лани милиони точно за този път. Около Михалково. ...Гледай сега да им дадеш още милиони да лапнат на поправителен.
  пп: А за участъка "мост Лясковска река-Лясково-Девин" претензии да имаш?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 31. 31 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 607 Весело

  Баце тая година не лови снежинките и те като невидели-валят, валят, при това през март!

 32. 32 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#31] от "save_knforest":
  "Баце тая година не лови снежинките"
  ...
  Лилето ги лапаше по Негова заповед. Ама сега пости. Или отслабва. Де да знам!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 33. 33 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Весело

  "Премиерът обеща 20 агрегата"
  ...
  Агрегатуйся, народе!!! ...Помпиера обеща. ...Осанна за Него!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 793 Неутрално

  1кВтч ел.енергия от мрежата струва средно 17 ст.,а от дизелов агрегат около 70 ст. С агрегат става за кратко време,че не са най-богатите общини в Родопите.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Поредният кьорфишек. Колкото оправи другото, толкова това.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 38. 38 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Весело

  "Взехме важно решение за доброволците, които се включиха в разчистването на пътищата - на всеки да се даде право да получи по 10 кубика от падналите дървета. "
  е това е !!! на благородство , отговаряш с благородство

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 39. 39 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  До коментар [#35] от "Майндърбайндър":
  "1кВтч ел.енергия от мрежата струва средно 17 ст.,а от дизелов агрегат около 70 ст. С агрегат става за кратко време,че не са най-богатите общини в Родопите."
  ...
  Да беше здрав Баце, ..па да закачат две по 100 мегаватови динама на колело, ..па да го развърти Баце, ..па да грейне електриката над цяла Родопа, ..па да му пеят само родопски песни и да му дуят каба гайда. ...Ама си прецака менискуса. ...Кофти!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 40. 40 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#38] от "deribeev":
  Май немаше предвид по пътищата Баце. ...А да си земат паднали дръвца от трасетата на далекопроводите. ...А те са на такива места, че и дървоядите нищо не могат да си земат от тях.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 41. 41 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#20] от "comandante vs либертарианци и корпокративисти":

  по този параграф ,депесарите откраднаха всичко от държавния резерв поне 10 пъти ,след което д ържавата пак го пълнеше и те го крадяха ,разбира се следи няма ,както няма и в КТБ

 42. 42 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#19] от "peni_nikol.53.":
  Пенке ма,ти прочете ли какво си написала?
  Твоя Боко е все ище член на БКП,като си подкарала темата за комунистите,първо, и второ,Буда Шлифера затуй е премиер,да управлява и мобилизира целия ресурс на държавата,за да не се стига до куриоза държава от ЕС да държи осем дни две области без ток,заради един снеговалеж.
  Ма Пенка лае по комунистите и се сърди на Господ,че некадърния милиционер не си свършил работата.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 43. 43 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Пълно,тотално безхаберие,хаос,непукизъм,калинковщина,първобитност...Герб на власт.
  Оня ден една жена е починала,заради липсата на инсулин,понеже пътя затрупан и няма да си набави,тук-таме го споменаха по сайтовете....Медиите,едни лежерни,едни спокойни,едни нахранени.Когато Варна потъна в кал опищяха орталъка и удушиха правителството на Орешарски от въпроси,тамън се бях зарадвала,че имаме наистина медии опозиция на властта и хоп,дойде Буда и ония се умълчаха.... защо медиите не са така търсещи,питащи и агресивни в тази бедствена ситуация,в която умряха сумати хора е въпрос,който е редно да си задаваме всички....
  Осем дни без ток,държава в ЕС.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 44. 44 Профил на id
  id
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Господ обеща!
  Подай Господи!

 45. 45 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#42] от "Cherrie: Буда, Радан и Местан са новия Бостан":
  "Пенке ма,ти прочете ли какво си написала?"
  ...
  Чери, ..това е кака Пенка, ...хигиенистката. ..Ко и се връзваш? ... И Господ е комунист според нея.
  пп: Това нали си го гледала?
  https://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs

  Свобода за СЛАВЕНА!
 46. 46 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Докато не се професионализира, обстановката ще се политизира.
  Нещо, което в момента прави Борисов с "денонощно" работещата
  регионалка.
  Дано генераторите пристигнат пълни с гориво, поне кметствата да захранят.

  От идиоти отговор не чакам
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#1] от "palav_nik":

  Това е за следващият сезон - нищо не разбирате

  Все по-хубаво става :)
 49. 49 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 952 Гневно

  Тези агрегати трябва да са за сметка на чесстните частници ЕРП-тата, които държат хората 20 дни без ток!
  Защото секунди след приватизацията, те съкратиха ремонтно-възстановителните групи-за могат с освободените пари да плащат милионерски заплати на директорите чуденци

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 50. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7176 Неутрално

  Той обича да обещава.Обещанието не е като даването.

 51. 51 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  Преди малко съобщиха, че на Витоша имало цял метър сняг. По мое време в планините падаше по 4 метра сняг и нямаше никакви природни бедствия. Тези истории почнаха след приватизацията на енергото и изсичане на горите. Ако ЕРП-тата не си поддържат трасетата да бъдат санкционирани и да платят обезщетение на хората, които понесоха щети. Също да се разбере причината за свлачищата и виновните да се накажат.

 52. 52 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Баце да вади мускулите и да ходи да върти манивелата, че горките хорица. В 21-ви век е срамота да са толкова време без ток!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 53. 53 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2226 Весело

  До коментар [#17] от "ivan ivanov":"ти що не отиде да помогнеш ,като е след дъжд качулка ,ами даваш заключения от топлия оджак ,а .!!!"

  Момче, ти май нещо се обърка, А?!
  Аз не съм Слънчо, Мин. Председателя на България и Вожд на герберятата!
  Съм само един от гражданите с будна съвест и незапушена от пържола уста!

 54. 54 Профил на stoyan_ninov
  stoyan_ninov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  те от офф-форума купиха 30, заредиха ги и ги дадоха вече на хората.

 55. 55 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#30] от "Мани (опозиционер)":

  Ох, припомни ми, кой беше на власт лани?

 56. 56 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#42] от "Cherrie: Буда, Радан и Местан са новия Бостан":

  Преди две години като падна един снеговалеж в Ню Джързи, който е на равно, отвъд реката от Ню Йорк, две седмици и повече някои места стояха без ток.
  Никой не каза, че Обама трябва да му осигури ток, ама то сигурно е защото американците не знаят как да си защитават правата.

 57. 57 Профил на tvr18355030
  tvr18355030
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Взехме важно решение за доброволците, които се включиха в разчистването на пътищата - на всеки да се даде право да получи по 10 кубика от падналите дървета." - Това е държавата, най-голямата дървена мафия в България.

 58. 58 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#43] от "Cherrie: Буда, Радан и Местан са новия Бостан":

  Ако някой знае, че предстои силен снеговалеж и че има нужда от инсулин, може би би трябвало да повика неволята и да си купи малко повече инсулин, вместо да чака някой по телепатичен път да научи, че въпросният човек има нужда от инсулин.

  Не мога да повярвам, че е възможна такава пасивност на хората към собственото им благосъстояние.

 59. 59 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 583 Неутрално

  По цял свят президентите и премиерите, щом в държавите им има природно бедствие, се появяват сред бедстващите.
  За да демонстрират съпричасност и съчувствие.
  У нас президентът каза няколко думи, от които, както обикновено, никой нищо не разбра.
  Премиерът си трая през цялото време, като изпращаше по две-три от калинки си да гледат умно на терена и да дават ценни устни указания.
  Но не пропусна да отбележи, как ЗВЕРСКИ ОГЛАДНЯВАЛ ПО ВРЕМЕ НА ПОСТИ.
  Добре че хорицата по бедстващите села и махали нямат ток и телевизия, та да му се зарадват.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK