За уникалността на българските комунисти-социалисти

Мартин Димитров

© Георги Кожухаров

Мартин ДимитровЗам.-председателят на парламентарната група на Реформаторския блок Мартин Димитров полемизира чрез профила си в мрежата "Фейсбук" с колегите си социалисти. Вероятно част от поводите  са днешната визита в Москва на лидера на БСП Михаил Миков и изследването на "Алфа рисърч", показало промяна в обществените нагласи в България към Русия. Ето какво пише депутатът-икономист:  


С години ходя по медиите на дебати с българските комунисти-социалисти (имам предвид наследниците на БКП, включително БСП) и все повече ми правят впечатление няколко абсурдни положения:


1/ Искат България да бъде ориентирана към Русия и по-малко към ЕС или поне Русия да бъдела наравно с ЕС. Личният им живот обаче е тотално ориентиран към Западна Европа, децата им учат във Великобритания, Германия и т.н. Постоянно посещават страни от ЕС, обменят опит, връщат се и пак започват да говорят, че България трябвало да се преориентира към Русия. Добре, защо не си пращат тогава децата да учат в Москва, като е толкова хубаво?
2/ Ходят на почивки на френската Ривиера (наскоро се появиха снимки на основен политик-русофил), а на нас обясняват колко било хубаво в Северна Корея. Добре защо като парламентарна група БСП не си направят една почивка в Северна Корея за да покажат, че няма разминаване между дела и думи.


3/ След участие в медии гледам българските комунисти се качват основно на германски автомобили от най-скъпите. Често ги питам, а защо не руска кола бе хора?


4/ Ходят на лекари и си правят операции в ЕС и САЩ. Като става въпрос за тяхното здраве, въобще не им се ходи на Изток.


5/ Не си държат парите в рубли, ами предпочитат евро и долари. Да докажат, че са истински комунисти и да подкрепят рублата, като си конвертират личните пари в тази валута, ама не искат.


Списъкът не е изчерпателен. Тази демагогия започва да ми идва в повече!

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK