Министрите на образованието на ЕС се обединиха срещу религиозния радикализъм

Тодор Танев

© Юлия Лазарова

Тодор ТаневНа среща в Париж министрите на образованието от страните членки на Европейския съюз обсъдиха на борбата срещу религиозния радикализъм и се обединиха около идеята за основополагащата роля на образованието и възпитанието в тази насока.


За да се избегната терористични атаки като тези във Франция и Дания, те приеха решение за сътрудничество, координация и обмен на добрите идеи и практики, информира министерството на образованието. 


"Нашето най-голямо предизвикателство е да защищаваме плурализма в обществата си, което изисква конкретни действия на европейско, национално, регионално и местно равнище. Именно затова ние призоваваме за удвояване на усилията за укрепване от най-ранна възраст на обучението и приобщаването към основните хуманни ценности и за изграждането на интегрирани чрез образование общности", се казва в общата декларация, приета в края на срещата.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK