ЛИДЕР с ново име, без Ковачки и с депутати на Бареков

ЛИДЕР с ново име, без Ковачки и с депутати на Бареков

© Велко Ангелов, КапиталПартията ЛИДЕР ще се преименува, ще остане без неформалното лидерство на бизнесмена Христо Ковачки и ще се опита да привлече в редиците си отцепниците от партията на Николай Бареков "България без цензура", потвърди "Дневник" от депутати след публикация в "24 часа". Тези решения щели да бъдат взети на конгрес на ЛИДЕР в неделя.


Идеята е формацията да приеме името на парламентарната група - "Български демократичен център". Под същото име се планира и общо явяване на местните избори наесен с "Гергьовден" на Любен Дилов, Съюза на свободните демократи на Стефан Софиянски и Земеделския народен съюз. Тоест всички формации, които се отцепиха от коалицията "България без цензура".


Също така най-вероятно на конгреса ще бъде избран и председател на партията, като фаворит за поста е депутатът Красимира Ковачка. Също така неформалният лидер Христо Ковачки нямало да присъства, както правел на предишни партийни сбирки, и вече се стремял да работи само по научни проекти и нови книги. За заместници на партията най-вероятно ще бъдат избрани политици от партньорите.
Стремежът на ЛИДЕР е да привлече и депутатите, които се отцепиха от партията на Николай Бареков. В момента "България без цензура" има само един народен представител - Мартин Иванов-Данона. В края на миналата година Бареков заяви, че оттегля подкрепата си от депутатите на коалиционните си партньори от ЛИДЕР и Земеделския съюз, след това заплаши, че същата съдба ще имат и шестимата народни представители от неговата партия. Тези изказвания доведоха до гневно писмо на депутатите, че искат от тяхно име вече да говори Любен Дилов, който е председател на "Гергьовден" - също част от коалицията.


Конгресът ще се проведе в неделя в зала 6 на Националния дворец на културата.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK