Предозиране: Бареков пита отцепниците отиват ли на заплата при олигархията

Предозиране: Бареков пита отцепниците отиват ли на заплата при олигархията

© ББЦВъображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на пиарите на партиите и държавните институции. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна със събиране на абсурдите на предизборната кампания без претенции за изчерпателност, но продължава и след изборите. Следва прессъобщение на партията на Николай Бареков "България без цензура", в което заявява, че има отдавнашен заговор срещу формацията и пита отцепниците дали ще се държат като "задници":


Заговорът "България без цензура" да бъде ударена в парламента чрез купуване на нейните депутати и прехвърлянето им в корпоративния проект ЛИДЕР е бил направен още преди изборите. Това заяви председателят на ББЦ и евродепутат Николай Бареков по повод тиражираните твърдения, че люспи от ББЦ ще се записват в партия ЛИДЕР на Христо Ковачки, която щяла да се преименува на БДЦ.


След като г-н Росен Петров напусна, а колегите от групата на БДЦ гласуваха по команда на ГЕРБ и ДПС, аз разбрах, че този заговор е в ход. Затова преди Коледа на 2014 г. оттеглих подкрепата си от тази парламентарна група и спрях опита й да срами името на моята партия "България без цензура", коментира Бареков. Той посочи, че никога не е подкрепял и не е искал депутатите на ББЦ да бъдат под олигархичен контрол и да гласуват като безгласна патерица на четворната коалиция.
"Нека в неделя всеки сам направи своя избор – дали да отиде на заплата в новата стара партия ЛИДЕР-БДЦ и да продължи да срами името си, гласувайки най-непопулярните решения на управляващите, или да приеме моята покана и дойде в неделя в Бургас пред разширеното заседание на ББЦ да разговаря очи в очи с тези, които са го избрали и направили народен представител. Нека тогава да чуят как нашата партия оценява дейността им в парламента", обяви Бареков.


Под никаква форма ББЦ не се продаде на олигархията, не се подчини на огромния натиск и извиване на ръце и остана чиста като алтернатива на статуквото, категоричен е той.


Бареков се обърна с призив към отцепниците от ББЦ. "Господа, Вашата съдба и Вашият избор вече са във Ваши ръце. Отивате ли в неделя на заплата при олигархията, където като център предници или задници ще служите само за придатък без право на воля на управляващите или Вие, г-н Танчев и сие ще приемете предизвикателството и поканата да застанете като достойни мъже очи в очи с тази партия, която Ви приюти, повярва и Ви направи депутати? Обръщам се и към колегите от останалите партии, които приеха да бъдат обезличени под нищо незначещото име Български демократичен център – Вие, слуги на олигархията ли ще бъдете или ще защитите честта и достойнството на Вашите партии и отговорността пред избирателите като изберете трудния път да бъдете алтернатива и опозиция на едно управление, което не отговори на очакванията дори на своите избиратели?


"България без цензура" никога не е стояла и не е давала право на нашите народни избраници да гласуват за 16 млрд външен дълг, за национализацията на пенсионните фондове или пък за одобряването на четворната коалиция, която превърна управлението в идеологически и кадрови миш-маш, в който всеки участник се бори да прецака другарчето.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK