Лютви Местан: Изборите в Сърница са победа на демокрацията над репресията

Лютви Местан.

© Надежда Чипева, Капитал

Лютви Местан.Лидерът на ДПС Лютви Местан определи резултата от местните избори в най-новата община Сърница като историческа победа и победа на демокрацията над репресията.


"След такава победа на демокрацията над репресията, на достойнството над страха, на чувството за гражданска общност над грозния националпопулизъм и над опита да бъдем унижавани, ми се иска да Ви стисна ръка и да Ви прегърна един по един", заявява Местан в обръщение към хората от общината.


Лидерът на ДПС прогнозира, че ще има твърдения, че гласувалите за победителя Неби Бозов са били под диктат от партията, и припомня т.нар. възродителен процес, изтъквайки, че борбата срещу него е дала тласък за свалянето на комунистическия режим.
"Днес самочувствието Ви да се изправите срещу всякакви форми на заплаха и рекет и избирането на кандидата на ДПС Неби Бозов за кмет на Сърница ни дадоха още една голяма историческа победа – вотът Ви препотвърди стратегическия български избор за демокрация, толерантност и правенето на политика с политически средства", казва Местан. "Тази победа идва не само като опровержение, но и като гражданско предупреждение, че демокрацията винаги е по-силна от опитите за политическо унищожение", допълва той.


Лидерът на ДПС се обръща към всички симпатизанти на ДПС от цялата страна, заявявайки, че резултатите от вота в Сърница показват, че партията е на правилен, верен и отговорен политически път.


"Решението, което взехме след изборите за Европейски парламент, да осигурим възможност България да поеме по пътя на плавен преход към политическа стабилност чрез провеждането на извънредни парламентарни избори, не беше нито бягство от отговорност, нито малодушие. Това беше осмислен и сериозно аргументиран политически избор на ДПС в името на стабилността на страната", казва още той.


В обръщението си допълва и че изборите вече са минало, а предстои по-трудното – Сърница да бъде превърната в реално функционираща община.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK