Янева е разрешавала подслушване за несъществуващи престъпления

Владимира Янева бивш председател на Софийския градски съд.

© Красимир Юскеселиев

Владимира Янева бивш председател на Софийския градски съд.Бившият председател на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева е подписвала разрешения за използване на специални разузнавателни средства за престъпления, които са били декриминализирани преди години. Освен това се оказва, че актовете на съдията не са секретни и Висшият съдебен съвет (ВСС) няма нужда от достъп до класифицирана информация, за да образува дисциплинарно производство срещу нея, както твърдяха членове на съвета.


Това са част от резултатите от проверка, извършвана от Националното бюро за контрол на СРС и други окръжни съдилища, на разписваните от Янева СРС-та, научи "Дневник". Те ще бъдат предоставени на ВСС, който миналата седмица отказа да започне дисциплинарка (както магистратите я наричат) срещу нея, за каквато настояваше правосъдният министър Христо Иванов. Мотивите на членове на съвета бяха, че Янева се ползва от функционален имунитет (свързан с решенията, които взема като съдия), а те нямат и достъп до класифицирана информация.


И извън "Червеи" Янева е разрешавала неправомерни подслушвания

Става въпрос за четири искания отново на ДАНС от 2014 г., които са извън разработката "Червеи". Всички те се отнасят за престъпления, за които законът не предвижда прилагането на подслушване. Едно от тях е за престъпление по член 162, ал.3 от Наказателния кодекс - за организирана престъпна група за проповядване на религиозна омраза, а другите три са по член 253 (пране на пари), член 255 (укриване на данъци) и член 257 (престъпление против финансовата система). Последното престъпление обаче е било декриминализирано през 2006 г., а за другите законът не предвижда да бъдат разкрити чрез подслушване.
По информация на "Дневник" подобни безконтролни разрешения на искания, подписани от Янева, са над 100.


Срещу бившия председател на Софийския градски съд вече има образувана дисциплинарка за лошото управление на съда. Отказът на ВСС да образува нова проверка заради "Червеи" дава лош сигнал към председателите на окръжните съдилища в страната, коментираха юристи.


Разрешенията на Янева не са секретни


Освен това един от мотивите на част от кадровиците - че нямат достъп до класифицирана информация, а разрешенията, подписани от Янева съдържат гриф, се оказа измислен. Всички документи, с които се позволява подслушване по разработката, са явни и достъп до тях може да има всеки. Тази информация също ще бъде предоставена на съвета, научи "Дневник".


Правосъдният министър вече заяви, че отказът на съвета го е изненадал и че всички основания и материалите, въз основа на които той е направил предложението, не са класифицирана информация.


Достъп до тях са можели да имат и членовете на съдебния съвет или да потърсят в електронния регистър на градския съд по номерата на исканията, предоставени в разсекретения доклад на бюрото за контрол над СРС. Така е можело и за тях лесно да стане известно, че разрешенията не представляват класифицирана информация.


По информация на "Дневник" двама от кадровиците на Темида - председателят на етичната комисия на съвета Ясен Тодоров и Галя Георгиева (единствените с достъп до класифицирана информация), са потърсили разрешенията в СГС. Дали те са коментирали това при обсъждането на предложението на Иванов миналата седмица не е известно (защото това се случи в закрито заседание).


Проверките срещу Янева досега


Срещу Янева започна досъдебно производство, свързано с работата й по разработката "Червеи", по което тя все още няма обвинение. Тя е подписала четири разрешения между септември 2013 и март 2014, поискани от ДАНС. Три от тях са за шейсет дни, а едно - за 120 дни. В закона за специалните разузнавателни средства е заложено максимум за подслушване до 180 дни - шест месеца.


Янева подписва едно първоначално искане, а всички останали са продължение на първото. Това означава, че тя е трябвало да провери дали има предишни искания, или поне да й направи впечатление, че в рамките на близо осем месеца се иска подслушване и наблюдение за едно и също нещо. В крайна сметка седем души от съвета бяха "за" образуване на дисциплинарно производство, седем - против, а четирима се въздържаха.


При внасяне на предложението, с което министър Иванов поиска Янева да бъде уволнена, той призова и фактите по случая да бъдат обсъдени публично заради високия обществен интерес и опасността, че съдебният контрол над прилагането на тези способи се е формализирал. Малко преди обсъждането на предложението членовете на съвета се опитаха да обвинят министъра в нарушение на закона заради това, че той е оповестил публично отправеното предложение. Те дори поискаха от него да свали от страницата на министерството на правосъдието новината за предложението.


Бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев, който също беше разпитан по случая миналата седмица, заяви, че няма нарушение на закона, защото между различните искания е имало прекъсвания, и обяви, че прокуратурата е била заблудена. В закона за специалните разузнавателни средства обаче това не е регламентирано. Там е посочено, че максималният срок, в който СРС могат да се използват, е не повече от шест месеца.


"Разрешенията са явни, в тях няма нищо тайно и те са актовете на съдията, за които членовете на съвета трябва да преценят дали са законосъобразни. Аргументите, че това са секретни материали, са произволни и не са аргументи на юристи", коментираха за "Дневник" запознати с доклада на бюрото за контрол на СРС.


На практика Янева е разписвала формално и не се е възползвала дори от правомощието по закона за СРС да изиска допълнителна информация от заявителя.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (70)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Смрад в тоги... толкова традиционно, че вече свикнахме с миризмата... за жалост.

 2. 2 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 905 Неутрално

  Добре де декриминализирано е-че тя откъде да знае.Да не би да е чела наказателния кодекс.Тезаседанията на народното събрание са секретни.А и после никой не публикува гада тези промени.

 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2069 Неутрално

  Дори и да има някакво дело,то ще се проточи като това на Масларова и Станишев.

 4. 4 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 636 Неутрално

  А Янето, ваклото агне, борецът срещу корупцията. назначава семейно.
  Закривай!

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 5. 5 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 762 Весело

  Тази всъщност нещо правомерно някога направила ли е?

  Дневник поздравления за настойчивостта по темата.

 6. 6 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  ВСС - Янева - Желявска - Ченалова - ОСТАВКА !

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 7. 7 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  И престъпниците от ВСС не искат да я наказват, разбира се

 8. 8 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 905 Неутрално

  Мили хора никой съдия не отказва разрешение на СРС и одобрение на обиск и претърсване.Те си мислят,че така помагат на полицията да бори престъпността.Да ама не-полицията си прави каквото си ще и често е политичеса полиция да мачка "враговете"на временните управляващи.Нека някой да провери одобренията на разрешения за СРС на Пловдивски съд ,съотношението осъдителни към оправдателни присъди и ще лъсне горчивата истина-съдът отдавна се е превърнал не в решаваш орган,а в одобрителен орган на полицията и прокуратурата.Статистиката говори сама-думите ще са излишни.

 9. 9 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3433 Гневно

  Как на фона на тези очевадни престъпления от страна на Янева стои отказа на ВСС да образува дисциплинарно производство срещу нея?
  Ако това не може да предизвика моментални наказателни действия от страна на държавата срещу ВСС, то какво още е необходимо?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 10. 10 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 531 Весело

  А горките прокурори пак заблудени ... (според Йовчев).

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 11. 11 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1210 Весело

  До коментар [#4] от "Freedom of Speech":

  що пишете такива глупости веее... на изпита при Янева е изкарала почти шест... черна завист е това

 12. 12 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Вот на недоверие към цялата съдебна система.
  Да се преустрои, като сегашните и ръководни органи бъдат тотално сменени.

  Попътен вятър в главите!
 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2858 Неутрално

  До коментар [#9] от "Храбър":

  За Янева се е застъпил бащата на майката на малката 10-ка.КОЙ.

 14. 14 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 426 Гневно

  Защото е маша в ръцете на КОЙ! И гласуването във ВСС 7/7 ! Ужас колко от членовете са в ръцете на мафията!

  Happy face says, adios !
 15. 15 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Някой ще поеме ли отговорност за вкарването в политиката на Цветан Цветанов и оттам за назначението на Янева? някой ще се разкае ли за това, че е гласувал за Бойко Борисов или, че е гласувал за тези, които го държат на власт – БСП, ДПС, Атака.

 16. 16 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Интересно!

  За проповядване на религиозна омраза неможеда се подслушва.
  За пране на пари също!
  За укриване на данаци също.
  За подкопаванена финансовата скстема също!

  Това ли са основните дейности с които се занимават политиците ни икоито трябва да са недосегаеми!?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 17. 17 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 374 Гневно

  Те това е страшното. Не престъпниците, такива ги има навсякаде, а престъпници в тоги!!!

  chavo64
 18. 18 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#9] от "Храбър":

  Янева е извършила доста очевидни престъпления, но точноза тези аз небих я съдил.

  Всъщност може би едно от престъпленията й е че е съдействала да закопчаят Бисеров нарушавайки закона.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 19. 19 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#15:"b_d_s"]Някой ще поеме ли отговорност за вкарването в политиката на Цветан Цветанов и оттам за назначението на Янева?[/quote]
  Я пак? "Вкарването" в политиката става чрез избори. И 2009 ГЕРБ спечелиха вота именно с обещанието да се преборят с тежката организирана престъпност, което и направиха.
  А назначението на Янева си е изцяло в ръцете на ВСС - орган, с който Цветанов няма нищо общо!


  [quote#15:"b_d_s"]някой ще се разкае ли за това, че е гласувал за Бойко Борисов[/quote]
  Не само няма да се разкайваме, ами нещо повече - гордеем се, че сме гласували за единствената дясна и проевропейска партия в България - ГЕРБ! И ще продължаваме да ги подкрепяме, на пук на цялата синьо-червена мафия, която продължава с опитите си да ги демонизира!

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 20. 20 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#14] от "Р. Дражев":

  Според вас маша на КОЙ, според официланите данни кума на Цветанов.

  С една дума според вас и официалните данни КОЙ и ЦвЦв са си направо роднини.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 21. 21 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Цецо Ухото - час по-скоро в пандиза!
  А тая - да му носи кафето!

 22. 22 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 479 Весело

  [quote#20:"tribiri"]според официланите данни кума на Цветанов. [/quote]
  Те вашите "официални" данни всъщност са си опашати лъжи. Пак, като не я изкарахте сестра на Цветанов, че да му се налага да доказва, че няма такава...

  "Съпругът на Янева е състудент на Цветан Цветанов, което обстоятелство според критиците й е спомогнало при избора й за председател на Софийски градски съд"

  Нерде съученик на мъжа й, нерде кум, сват и на булката брат...

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 23. 23 Профил на За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  Рейтинг: 512 Гневно

  Забелязва се системност.
  "ИнТЕЛЕгентът" Цветанов го осъдиха за ... неправомерно отказване на подслушване.
  "Семейната му приятелка" ( по собствените му думи) Янева пък разписвала каквото подслушване и падне.
  Явно е вече, че са правили каквото си посикат - пряко закон и морал.

  А иначе от ГРОБ се кълнат, че не било имало полицейщина!
  Нямало е!
  Било е политически разврат!!
  Начело с "охранителя".
  И с помощтта на медиите "на мама" - Д(п)С!

  Прост охранител в СИК не било мутра,а професия? От такова КОЙ направи премиер,а пък от БКП - ГЕРБ/БСП/ДпС! Борисов:Вие сте прости и аз съм прост - разбираме се.
 24. 24 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  Не е необходима "дисциплинарка" за Янева. За нея е необходимо "административка", защото едва ли има умисъл в действията й. По-скоро тя е некадърен юрист, парашутист спуснат от един каунь. И не виждам защо, след като каунь и тиква може да са пилоти на самолет, парашутистката Янева да не раздава правосъдие.

 25. 25 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 479 Весело

  [quote#23:"За европейските граждани ГЕРБ=БСП"] Янева пък разписвала каквото подслушване и падне. [/quote]
  Как ли на такъс "интелигентин" като твоя милост е убягнало, че неправомерните подслушвания са станали в мандата на Цветлин Йовчев, а не на Цветанов? Убедени сме, че е неволна грешка...

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 26. 26 Профил на За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  Рейтинг: 512 Весело

  [quote#19:"avatar"]да се преборят с тежката организирана престъпност, което и направиха. [/quote]

  В школата на "древния мъдрец" Тик Ва учител бил и друг голям "мъдрец" - Цвъ Цвъ.
  Учениците питали:
  - Учителю, нали с Тик Ва обещавахте да се преборим с престъпността и корупцията, защо са толкова невидими успехите ни?
  - Е, гербери мои (така се наричали помежду си). Най-трудна е борбата със себе си!- отговорил Цвъ.

  Прост охранител в СИК не било мутра,а професия? От такова КОЙ направи премиер,а пък от БКП - ГЕРБ/БСП/ДпС! Борисов:Вие сте прости и аз съм прост - разбираме се.
 27. 27 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Тази снимка не би трябвало да се публикува - от естетически съображения.

 28. 28 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 941 Неутрално

  [quote#3:"chicago514"]Дори и да има някакво дело,то ще се проточи като това на Масларова и Станишев. [/quote]
  Прав си?!

  Аз вече си мисля, че Янева е "внедрена" от ГЕРБ, за да провали правителството на Орешарски?????

 29. 29 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Ами това е очевадно.Янева е част от статуквото.Какво още трябва да се случи?

  Tony
 30. 30 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 688 Неутрално

  А,забравих - остава да си купим "Тефтерчетата"" на Филип Златанов за 20 000 лева)))

  Tony
 31. 31 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 941 Неутрално

  [quote#5:"save_knforest"]Тази всъщност нещо правомерно някога направила ли е?

  Дневник поздравления за настойчивостта по темата.
  [/quote]
  И аз поздравявам за настойчивостта!

  Все някой ден нещо ще се преобърне!

 32. 32 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Шут-ка на обслужване !

  Поръчваш си запис - имаш го.
  Поръчваш си дело - имаш го.
  Поръчваш си банка - имаш я.
  Поръчваш си телеком и военен завод за 1 евро - имаш ги.

 33. 33 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2235 Неутрално

  проблема не е в Янева ,а в масовата некомпетентност на съдиите и липсата на отговорност , по този закон ,ако има такива данни ,че някой си е разрешил на някой друг невинен гражданин да го подслушват безпричинно ,пък още повече и за политическата му дейност трябва да има съд за съдията и ефективна присъда ,заедно с такава за тези които са поискали и осъществили подслушването , ама то да не е САЩ тука ,по скоро е методиката на КГБ и Дс

 34. 34 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1686 Неутрално

  Май в съдебната система ( и дали само там?) ни управляват някакви сомнанбули или лемури, по Тони Филипов, които не знаят какво правят или не правят, но винаги си имат причини. За ВСС това е класифицирана информация ( разрешенията за подслушване?) и те не могат да вземат отношение, като естествено възниква въпроса кой тогава може и/или е длъжен да вземе отношение.
  За Йовчев няма какво и да се говори, ако си спомняте, още тогава, той ни обясни, че стои над тези работи и не се занимава с глупости, да следи (и разбира да НЕ отговаря) кой кого и защо подслушва и пак според него, всички освен той са се заблудили, няма никакво престъпления и всчко е ОК.
  За въпросния председател на етичната комисия, Ясен Тодоров, какво да кажем, според него ВСС се скъсва от работа и всичко в съдебната система цъфти и връзва, а това, че 96% от гражданите не вярват на системата си е тяхна работа. най-важния въпрос е да им се вдигнат заплатите.
  И кой остана, прокуратурата, която си губи събраните доказателства винаги когато се наложи, която не си е попълнила документите и искането за данните за Хр.Бисеров, не знае и не се интересува къде е Брендо, но за сметка на това е напълно независима и разбира се и тя се нуждае от по-голям бюджет.
  Закъсали сме го безкрайно и дето има една дума, май министъра на правосъдието и от време на време ССБ могат да хвърлят някой и друг камък в това блато.
  но както знаем, камък в блатото не може дори и вълнички да направи, камо ли да пораздвижи пластовете, та затова май пак ще трябва да се стягаме за протести, този път пред техните порти.

 35. 35 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Не подслушвайте. По-опасно е от всякога.

  Информацията за нещастния случай с падането на рускинята, който не случайно бе старателно заглушен от топ медиите е вероятно такъв.

  Друг вариант за шпионите да предпазят себе си е да не спят и съответно да не сънуват за да избегнат кошмарното снемане, но са хора.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 36. 36 Профил на ermack
  ermack
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Проблемът е в кадровиците на съдебната система! Те са пазителите и проводниците на поръченията към машите и не се колебаят дори да се компрометират, вършейки тези си задължения - недосегаеми са. Затова и са неистови опитите им да опазят издънката Янева, защото прецедент не трябва да се допуска.
  Не бе прав министъра, когато настояваше, че сегашния състав на ВСС трябва да довърши мандата си. Напротив, успоредно с прокарване на реформите там трябва на всяка цена да се настоява и за кадрови промени!

 37. 37 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#22] от "avatar":
  http://m.mediapool.bg/r_230544

  Прочетете кратката история на кариерното развитие на другарката Янева!

  И после нека си припомним, че и КОЙ дръпна доста напред с материала именно при предното гербаво управление.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 38. 38 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  ...то бива бунаклък, бива. Ама...Няма ли кой?...

 39. 39 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1686 Неутрално

  До коментар [#15] от "b_d_s":


  [quote#15:"b_d_s"]Някой ще поеме ли отговорност за вкарването в политиката на Цветан Цветанов и оттам за назначението на Янева? [/quote]

  Извинявам се, но въпроса е напълно неправилен.
  Всеки, например и аз, не бих имал нищо против да си "назнача" председател на важен съд, ама доколкото си спомням. в нашата конституция пише, че съда е независим.
  Нещо повече, имат си големи началници, цяло ВСС дето все не им стигат заплатите и ако тази армия в тоги не може да се справи с една Янева ( е има там и някоя и друга Ченалова и разни готини прокурори и т.н.), та ако независимата и доста прилично заплатена от нас система трябва специално някой (КОЙ???) да я пази, да не я ощипе я Цецо, я някой друг мераклия, например №10, то тогава да ги разпускаме и да ги сменим, ако трябва и с вносни такива, дали от Румъния, дали от по-далече, все едно.

 40. 40 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  [quote#19:"avatar"]да се преборят с тежката организирана престъпност, което и направиха. [/quote]


  ХАХАХАХАХАХ,
  А, да, и Янева всъщност няма нищо общо с Цветанов. И изобщо няма нищо общо с отстраняването на съдия Тодорова, против която гербавите пищяха и ни даваха Янева за пример.

  Оня ден някакъв подобен твърдеше, че Герб никога не са слагали държавни пари в КТБ.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 41. 41 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1686 Неутрално

  До коментар [#33] от "ivan ivanov":


  [quote#33:"ivan ivanov"]проблема не е в Янева ,а в масовата некомпетентност на съдиите и липсата на отговорност , по този закон ,ако има такива данни ,че някой си е разрешил на някой друг невинен гражданин да го подслушват [/quote]

  Съгласен съм, че проблема е системен, както в съдебната система, така и в прокуратурата. Те всъщност спекулират със своята "независимост", смятат се за недосегаеми и действа кога по некомпетентност, кога и открито злоумишлено срещу интересите на обществото.
  Така че няма как, ние сме на ход, трябва да притискаме политиците ( всеки неговите си, дето си ги подкрепя), за да разберат, че няма мърдане и че ние дето има плащаме и на политици и на магистрати доста прилични за страната заплати, имаме право да ги уволняваме като не вършат това, за което са назначени.

 42. 42 Профил на dali_da
  dali_da
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Можем само да гадаем за истинската цел на това да се бърка, манипулира и източва цялата информация на МВР!
  Съдийката е само малка част от схемата, може и да не е разбрала какво става. Прави, каквото й кажат!
  Вижда се, че и прокуратурата не се интересува особено!
  Но пък Щатите ни награждават, може и Русия .....

 43. 43 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Ами ако вземат, че проверят други разрешения, например на ПловдОкрСъд ?
  Малеййй ... мазало !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 44. 44 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7760 Неутрално

  Тази жена тъпа ли е,проста ли е,некомпетентна и безхаберна ли е,или всичко накуп.

 45. 45 Профил на today
  today
  Рейтинг: 782 Неутрално

  ВСС= La Piovra

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 46. 46 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Яко, за разкриване на укриване на данъци не могат да се използват СРС-та, също и за престъпления срещу финансовата система. Следващите, които се опитват да бутнат банките не могат да бъдат подслушвани. Някой си е направил вратичка в закона!

 47. 47 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 490 Неутрално

  "за организирана престъпна група за проповядване на религиозна омраза"
  последователите на ИДИЛ спокойно могат да си правят каквото искат, защото знаят, че не могат да бъдат подслушвани. Якооооо!!!

 48. 48 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 479 Весело

  [quote#40:"Darth Plagueis"]А, да, и Янева всъщност няма нищо общо с Цветанов.[/quote]
  Аз лично не познавам човек, който да няма нищо общо с никого. Сиреч, да е раснал в саксия, без контакти с външния свят. Ако семейното приятелство в днешно време е достатъчен повод даден индивид да бъде лишен от право да практикува и да се развива професионално, то спешно трябва да върнем чл. 1 и да възродим др. Живков! Онези поне репресираха на база роднинство - бащи, дядовци, стринки... Днешните "демократи" от костовата секта развиха челния опит на БКП и разшириха репресията и върху познанствата - щом си познат на Цветанов, никаква кариера и никакви ръководни постове! Ама ха! Ей на, всички реформаторски калинки, които се наблъскаха из министерствата, са АПСЕЛЮТНО непознати на Раданчо Къневия, например! Ни ги е виждал, ни ги е чувал. Звездите му ги говорят и той само ги носи на депеша при Борисов и Бъчварова, да ги назначават! Нъл, Тоньчо?

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 49. 49 Профил на vandi
  vandi
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Крайно време е за ринене на Авгиевите обори. Кой ще влезе в ролята на Херкулес?

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#33] от "ivan ivanov":

  Объркали сте се! Разликата е, че в САЩ е позволено да се подслушва Меркел, а у нас е забранено да се подслушва Бисеров!

  Какво толкова прави човека!? Пере едни пари!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 52. 52 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Човек колкото повече научава,толкова повече се отвращава. Ако управляващите въобще искат някакви реформи да извикат комисия от Брюксел да създаде нови ясни критерии / на основа на тестове /,да направят цялостна нова концепция за съдебната система и после просто да го гласуват в Народното събрание. Ако наистина има политическа воля,в което дълбоко се съмнявам...

 53. 53 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Не съм специалист ...мнението ми е ,че Янева се обвинява неправомерно и за разчистване на сметки.Едва ли всеки съдия ще е толкова прецизен и точен ,след като заявки за подслушване валят като дъжд.Нима няма софтуер през който да се прецеждат заявките и дори автоматично да се отхвърлят ако не отговарят за срок, и редица законни изисквания?Изобщо разрешенията за подслушване са много разтегливо понятие и едва ли може , сам човек да реши кое е с приоритет и кое не.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 54. 54 Профил на koko4ko
  koko4ko
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Според мен, кучето е заровено в НЕСМЕНЯЕМОСТТА на съдиите /на някой от тях при определени условия и процедури/. Да си припомним поговорката " Дай на българина власт и му гледай сеира", като прибавим и " Интереса клати феса", получаваме точно описание на нашата съдебна система - от вън и от вътре, едно към едно.
  В съдебната система трябва да се реже до МЛАДО иначе си играем с огъня /народа/. Вече почти е достигната границата на търпимост на хората. Скочи ли народа, прошка няма да има за никого. Запомнете това "уважаеми политици".

 55. 55 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#20] от "tribiri":

  Нямаме различия в мненията!!

  Happy face says, adios !
 56. 56 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  [quote#48:"avatar"]всички реформаторски калинки, които се наблъскаха из министерствата[/quote]

  Кви калинки бе, неадекватник? И това ли гербаво понятие ще наблъскаш у дЕсно?

  А Янева стана шефче, и Тодорова беше изгонена именно защото така искаше Цветанов. Не приятелството им е проблема.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 57. 57 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  [quote#7:"daam"]И престъпниците от ВСС не искат да я наказват, разбира се...
  Разрешенията на Янева не са секретни
  Освен това един от мотивите на част от кадровиците - че нямат достъп до класифицирана информация, а разрешенията, подписани от Янева съдържат гриф, се оказа измислен. Всички документи, с които се позволява подслушване по разработката са явни и достъп до тях може да има всеки. [/quote]

 58. 58 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Какво ли щеше да стане в Румъния!?
  Дали нямаше да и разгонят фамилията!?

 59. 59 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 479 Весело

  [quote#56:"Darth Plagueis"]И това ли гербаво понятие ще наблъскаш у дЕсно[/quote]
  Понятието не е "гербаво", а позитанско. И като такова беше охотно подето от радикалното крило на БКП - т.нар. ДСБ. Касателно дЕсното - няма нищо дЕсно в това да ползваш едни и същи тефтери с др. Манолева, за да грачиш от трибуната колко са лоши Дянков и Борисов, че не искат да вдигат пенсиите по време на криза.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 60. 60 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  До коментар [#59] от "avatar":

  Бе не знам, ама Дянков беше изгонен от Борисов като мръсно коте, вземи си свери опорните точки.

  А понятието си е баш гербаво. Калинка колкото и да се опитваш, нема как да я причислиш към ДСБ. Виж, определението окалинчихме се, ви го лепна баш Костов.


  Още те чакам да ми отговориш за всичките реформаторски калинки. Колко са, къде са?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 61. 61 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 479 Любопитно

  [quote#60:"Darth Plagueis"]Още те чакам да ми отговориш за всичките реформаторски калинки. Колко са, къде са?[/quote]
  Четирите най-клъсти са ачик-ачик под прожектора бе, Тоньчо - и кьоравите ги видяха. Като почнеш от товарищ Танев - през Арпаджиков, Москов и завършиш с правосъдния Ристю Иванович. Само глупотевини, празнословия, издънки и скандали, и нито една реално свършена работа! Министрите на ГЕРБ овършаха Брюксел, пуснаха финансиране за 7 милиарда, стартираха де що проект имаше спрян от Лешникарски, вашите само одят като цветарки по студията да ни обясняват какви грандиозни реформи щели да правят - ама друг път. Не просто калинки, ами тлъсти некадърлинки!
  Я кажи сега, болниците ще са търговски дружества или ще не са? Ко е сънувал др. Москов нощеска?
  Абе, Тоньчо, ти като безспорен капацитет, я разкажи, що Миланов командори министера ви? Да не става дума там за едни пари? Питам де, не знам нищо аз! Ние, гербавите де, сме си глуповати, де ще се мерим с интеуекта на другарите от малкото БКП...

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 62. 62 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  До коментар [#61] от "avatar":

  Дежурният милиционер се сети за 4! ЧЕТИРИ! При положение, че неговата партия направи 30 000 назначения.

  Дали не си жалък? Да...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 63. 63 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#62:"Darth Plagueis"] ЧЕТИРИ! [/quote]
  Четири - само министерските. По-дребните калинки хич не ги гледаме засега. Те ще започнат да пукат след някой и друг месец. Ама какво пукане ще падне, ааа....
  Както са се овълчили, 14 години власт не помирисвали, как ще започнат бърже-бърже да възстановяват "демократичните" си навици от костовото владичество, да крадеш колкото можеш... Ще има циркове да гледаме! Все "автентично-реформаторски"...

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 64. 64 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 964 Неутрално

  Миналата година за Едно СРС са давани средно по 36000лв-Правителството "засекрети" публичен доклад за подслушването,значително расте следенето.Миналата година-дадени 40млн лв! http://www.mediapool.bg/edno-srs-za-36-000-leva-ili-kak-pravitelstvoto-zasekreti-publichen-doklad-za-podslushvaneto-news232051.html

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 65. 65 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Янева издава забранени разрешителни....А какво правеше насона брат Цацаров като съдия в Пловдив? Като съдия по мярката,държа в ареста невинен човек-Пламен, 8 месеца и България беше осъдена на 70 000 евро обезщетение в Брюксел.За награда,го избраха за главен прокурор. А какви подслушвания е разпореждал,не ми се мисли.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 66. 66 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  До коментар [#63] от "avatar":

  Ми ае де, колко месеца още? Дай срок? Щото нещо не става тя тая работа...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 67. 67 Профил на Stoyan Hlebarov
  Stoyan Hlebarov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ВИП проститутка на повикване! Не мога да си обясня с друго охотата й да продава държавата ей така-на когото падне!

 68. 68 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1904 Неутрално

  Комунетата ревяха, че Цветанов подслушвал а те подслушвали 100 пъти повече...знаех, че са нагли ама чак толова...

 69. 69 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 542 Неутрално

  До коментар [#21] от "ppopov_67":

  Дрън-дрън -Ярина.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 70. 70 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1458 Любопитно

  "Всички разрешения се отнасят за престъпления, за които законът не предвижда прилагането на подслушване. Едно от тях е за престъпление по член 162, ал.3 от Наказателния кодекс - за организирана престъпна група за проповядване на религиозна омраза, а другите три са по член 253 (пране на пари), член 255 (укриване на данъци) "

  Не разбирам - значи при пране на пари и укриване на данъци не може да се подслушва - така ли?

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK