Продажбата на 17 дка от активите на дружество между "Химимпорт" и община Варна получи подкрепа (Видео)

Марин Митев, изпълнителен директор на "Спортен комплекс Варна", представи днес пред общински съветници във Варна идеята за продажба на 17 дка от активите на дружеството.<br />Снимка: <a href="http://www.varna.utre.bg" target="_blank">Варна утре</a><br />

Марин Митев, изпълнителен директор на "Спортен комплекс Варна", представи днес пред общински съветници във Варна идеята за продажба на 17 дка от активите на дружеството.
Снимка: Варна утреОбщинската комисия "Собственост и стопанство" във Варна единодушно даде днес положително становище по искането на компанията "Спортен комплекс Варна" за продажбата на 17 дка собствен терен. Процедурата се налага заради факта, че партньори в дружеството са "Химомипорт" и "Община Варна", която апортира при учредяването му през 2005г. 136 дка собствени парцели. Срещу тях бяха записани 34.999%% общински дял, а "Химимпорт" притежава мажоритарните 65.001%%.


На заседанието днес присъства и изпълнителният директор на "Спортен комплекс Варна" Марин Митев. Той е член на надзорния съвет на Централна кооперативна банка и на управителния съвет на "Химимпорт".


Средствата, които ще бъдат спечелени от сделката с някогашния общински терен, ще бъдат инвестирани в грубия строеж на новия градски стадион. Именно с тази цел преди десет години беше учредено и търговското дружество с общинско участие, но и до този момент спортното съоръжение е само на хартия.
За да стане възможна сделката за продажба на терена, тя трябва да мине и през гласуване на престоящата сесия на Общинския съвет във Варна. Това е необходимо тъй като с промени в Закона за общинската собственост от 2011 г. разпореждането с имоти, апортирани от общините в търговски дружества, може да става само след решение на общинските съвети.


В днешното си решение членовете на комисията "Собственост и стопанство" във Варна изрично записаха, че приходите от продажбата на въпросния терен ще бъдат използвани единствено за строителството на новия варненски стадион.


По непотвърдена информация, върху терена от 17 дка, който предстои да бъде продаден, ще се изгради хипермаркет от известна верига. Строителството трябва да вдигне цената и на останалите терени, апортирани от община Варна през 2005г., след което те също ще бъдат предложени за продажба, стана ясно днес. Изключение ще бъде направено само за терена, на който трябва да бъде построен стадионът, зелените му площи и паркингите му.


Пред съветниците Марин Митев е заявил, че бъдещото спортно съоръжение ще има 22 хил. места. Трибуните щели да бъдат така проектирани, че да могат евентуално да бъдат разширявани с допълнителни места на по-късен етап.


Подкрепената днес продажба е отговор на решение, взето от съвета на акционерите на "Спортен комплекс Варна" на 25 юли м.г. С него на съвета на директорите на компанията бе възложено да търси варианти за финансирането му под формата на "кредитиране от външни институции, емитиране на облигации или нови акции, продажба на активи и всички други възможни форми за привличане на финансов ресурс с оглед изпълнение на задачите на дружеството".


Днешната новина, че строителството на нов варненски стадион ще започне през лятото, идва само седем месеца преди предстоящите избори за местна власт.


През 2007г. на мястото, където спортният комплекс трябваше да се намира, при подобаваща тържественост беше направена първа копка. Церемонията се състоя на 12 септември – месец преди проведените тогава местни избори и беше важна част от кампанията на бившия варненски кмет Кирил Йорданов. След нея обаче същинското строителство на стадиона не започна.


През 2011г., когато също бяха проведени избори за кмет и общински съветници, темата за новия стадион отново беше използвана в кампанията на Йорданов, а той спечели четвърти пореден мандат във Варна.


Според казаното днес от Марин Митев, след изграждането на стадиона, ще започне и строителството в крайбрежната зона на града, известна като "Алея Първа". Проектът трябва да бъде реализиран върху 118 дка крайбрежен терен, който през 2009г. държавата продаде на цена около 50 евро за кв.м. на "Холдинг Варна" - дружество, което също се свързва с "Химимпорт" и "Централна кооперативна банка".


Ниската цена на продадените тогава терени беше оправдана с необходимостта от укрепване на ската над тях. След като това беше извършено, Дирекцията за национален строителен контрол е издал разрешение за ползване още през септември 2013г., показа проверка на "Дтневник".


Веднага след това община Варна е презаверила и разрешителните за строеж на "Алея Първа".Марин Митев отговаря на журналистически въпроси след участието си в днешното заседание на общинската комисията "Собственост и стопанство" (Видео: Варна утре)


(Текстът на статията е променен в 18.05ч.)

Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на felipeeee
  felipeeee
  Рейтинг: 524 Весело

  Браво! След толкова много години чакане, Варна може ще се сдобие с нормален стадион!

  bezsmyrten
 2. 2 Профил на mr.kiril
  mr.kiril
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Купувачът да не се окаже друго тим-аджийско дружество, а цената максимално занижена?!?!?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  НЕ на ДС и русофилите (вкл. Бойко Борисов)! НОВ ВСС! НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР! РЕАЛНА СЪДЕБНА РЕФОРМА! Мавродиев (КФН) - вън от държавните институции!
 3. 3 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 673 Разстроено

  До коментар [#1] от "felipeeee":
  Кражбите във Варна продължение , епизод 1001 .

 4. 4 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Кой им вярва още! И те са " дайте, да дадем / !

  Happy face says, adios !
 5. 5 Профил на dmarev
  dmarev
  Рейтинг: 426 Любопитно

  "На заседанието днес присъства и изпълнителният директор на "Спортен комплекс Варна" Марин Митев. Той е член на надзорния съвет на Централна кооперативна банка и на управителния съвет на "Химимпорт"."

  А един мърмот какво правел...!?

 6. 6 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 582 Неутрално

  От мутри градеж не очаквайте!
  Само това искам да ви кажа.

 7. 7 Профил на shepprd
  shepprd
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Добре, ама ако се направи тоя стадион, пак ли ще са недоволни хората?Казали са че ще го правят, от там нататък не знам какъв е смисъла от злобата.

 8. 8 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Всъщност каква е ролята на Химимпорт в дружеството?
  Общината влиза с апортна вноска терена, от който се продава за да се започне строежа.
  Митев за дрънкане на празни приказки ли е получил 65%?

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 9. 9 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 582 Неутрално

  [quote#8:"Daniboy"]Митев за дрънкане на празни приказки ли е получил 65%?[/quote]

  Не, заради М-то в абревиатурата ТИМ.

 10. 10 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 673 Неутрално

  До коментар [#7] от "Wilderr"
  Няма злоба , има кражби от години .Срещу обещание да се построй стадион на господата им се подарява половин Варна .
  За трети път обещават и всеки път получават по нещо , а
  стадион все още няма .

 11. 11 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 582 Гневно

  До коментар [#7] от "Wilderr":

  Хората "злобеят", защото преди 6-7 години обещаха до 3 г. да го направят, а освен това общината им даде доста апетитни имоти като част от сделката.
  Строежът стигна до разрушаване на стария стадион и изкъртването на арматурата му. Понастоящем Стадион Варна е една дупка.
  Справка:
  https://www.google.bg/maps/@43.2206671,27.9429084,494m/data=!3m1!1e3

 12. 12 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 374 Неутрално

  ТИМ пак захлебиха. Що ли не се учудвам.

  chavo64
 13. 13 Профил на lefty
  lefty
  Рейтинг: 217 Неутрално

  И стадион все пак ще НЯМА!

 14. 14 Профил на Максим
  Максим
  Рейтинг: 666 Весело

  Дано стадионът стане 2017, както е по план.
  На всички хейтъри, дето все ТИМ са им криви за световното зло, им желая те да изхарчат някое милионче за отбора първо, пък после да дават акъли

  Sic transit gloria mundi...
 15. 15 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  Тия приказки за нов стадион са от десетина години...! Лично на мене ми е странно, как община Варна апортира едни огромни терени, а Химимпорт е с мажоритарно участие и не вади никакви пари за строежа, но в замяна на това ще продава част от тези терени!
  Все пак да не забравяме, че на това място имаше стадион, който събориха и остана една дупка! Сега на първо време ще се изпапкат 17 декара, че да се построи поредния магазин от някаква верига и съм почти сигурен, че стадион пак няма да започне да се строи! Все ще се измисли нещо за обяснение, след няколко години...! Тия сделки с общинско участие са си поредните схеми, с които община Варна се разделя с огромни парцели, срещу обещания за строеж на нещо си, в случая стадион!

  Бивш tww09306483.
 16. 16 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 934 Разстроено

  Да Ви е честит новият"Кауфланд".
  На дребните търговци им се разката
  фамилията,умряха,всички по пътя
  Варна-Виница-Кичево-и.т.н.
  До кога ще търпим да мачкат хора
  които не тежат на държавата, а им
  се скъсва гема от бач,за сметка на
  чужди инвеститори за които няма
  регулации.Тук държавата няма вина,
  вината и парата са в Общинският съвет.

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 17. 17 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1570 Весело

  До коментар [#11] от "гарата":

  че какво му е на стадиона... само малко римски колони му треват, ем ако са гипсови ще са по-автентични... и ена статуя на бате Гойко да не забравят, дължат му я специално за Софийското летище

 18. 18 Профил на shepprd
  shepprd
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#11] от "гарата":

  А искаш ли да се направи или не? Щото като чета на някои хора коментарите, май предпочитат мизерията. Лично на мен ми се струва, че е крайно време да се направи стадиона.

 19. 19 Профил на Волен от Ривиа
  Волен от Ривиа
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Аз до колкото разбрах договорът срещу тези 65% е да се издържа отбора Черно Море.

 20. 20 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Казаха, че искали да правят Кауфланд на терена, ама няма нищо на 100%. Сигурното е, че ще има записано черно на бяло, че парите ще се използват за строеж на стадиона. Освен това щяло да се укаже и срок за грубия строеж - до 2017 г. Дяла на тимаджиите е заложен като гарант към този документ. Тоест, ако не се изпълни някоя услвие може да се иска да им се отнеме участието. Сиреч продажбата на земята се оказва нещо като гарант, за това, че ще се случат нещата и стадиона ще бъде построен. Не знам защо не описано по-подробно от Спас и от Дневник - може да не им се е занимавало или просто да са сметнали, тези подробности за "несъществени"!

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 21. 21 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1570 Весело

  [quote#18:"Wilderr"]Лично на мен ми се струва, че е крайно време [/quote]
  мутрите и покровителите им да се стягат за бай Ставри!

  п.п. чуствам че ако се ориентирате към някой от 'утре'-шните сайтове на Кралев ше ви дойде душа на място

 22. 22 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 673 Любопитно

  Не знам не съм от Варна ,може би има стадион на закупен от ТИМ терен със собствени пари .Явно аз не съм разбрал , това което чета през годините е за алея първа , за принуденото да се самоубие момче ,за корупцията във Варна .Извинявам се не съм разбрал ,значи последно стадиона е готов , ТИМ не иска нищо от общината , да ни е честито.

 23. 23 Профил на kikiriki01
  kikiriki01
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Стадион може и да има когато Марин застрои и продаде планираните към 500 000 м2 , но до тогава апортираните имоти по малко ще бъдат продадени, или поне външните към пътя с доброто пожелание средствата да отидат за стадиона.Пирфектни са ТИМ

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 24. 24 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Какво да се добави след интервюто на Марин Митев.
  Тим е навсякъде,където могат да се вложат ПАРИ и да станат ПАРИ ПЛЮС!

  Tony
 25. 25 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1570 Весело

  До коментар [#20] от "nikivan":

  и аз не съм от там, та не разбрах - общината дава терена, дава парите, а Митев какво дава - блясък на събитието ли? Е, поне разбрах папионката

 26. 26 Профил на drumbass
  drumbass
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Дано не мине през съвета.

  На тимаджиачетата по-горе ще кажа, че ние искаме стадионът да бъде построен. Вашите мутри са тези, които от 8 години не са го построили и няма и да го построят, вервайте ми.

  общината е апортирала терен за стадион, а не за да се разпродава. То иначе общината щеше сама да си ги разпродаде и да го построи. ТИМ с какво ще е допринесла?

  Като вдигнат стадиона, тогава да си пазпродават терени колкото искат. Хем цената им сигурно ще е по-висока, отколкото ако съседстват на гьол.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 27. 27 Профил на Гошо Диша
  Гошо Диша
  Рейтинг: 217 Любопитно

  Значи все пак ще има стадион? А, играчи от къде - от нигерия ли?

 28. 28 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 636 Весело

  "...Срещу тях бяха записани 36% общински дял, а "Химимпорт" притежава мажоритарните 65%..."
  Интересно дружество.Двамата акционери притежават 101% от капитала му

 29. 29 Профил на zaza
  zaza
  Рейтинг: 614 Весело

  Страхотно театро изиграха. Първо общината не разрешаваше продажбата на общинската земя, за да даде пари за строеж на стадиона, при условие, че вече е дала земята.
  Второ "загрижени варненци" протестират - защо няма стадион.
  Трето Общината решава и продава 17дка на наши хора, за да даде пари на ТИМ да строят стадиона

  Въпрос - загрижените граждани на ТИМ ли са или са изиграни от ТИМ. И само между другото - подновява разрешението за строеж на хотелите по крайбрежната алея, която беше подарена на ТИМ като голям инвеститор

  Заключение - няма такива балами като варненци!

  Няма по-глух от този, който не иска да чуе и по-сляп от този, който не иска да види!
 30. 30 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1570 Весело

  [quote#29:"zaza"]като голям инвеститор [/quote]
  клас 'А' при това... провери си какво значи

 31. 31 Профил на Спас Спасов
  Спас Спасов
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#19] от "д-р Тошков":

  Няма такъв договор, д-р Тошков. "Черно море" е собственост на "Химимпорт". Който си има отбор трябва да си го издържа.

 32. 32 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  Ако имахме държава прокуратурата отдавна щеше да е влязла в ТПО - Варна... но тъй като нямаме, там отдавна са влезли ТИМ... от там нататък всичко е абсол'тно закономерно

 33. 33 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#25] от "extraCACA":

  Аз разбрах, че проекта е за 70 млн. От земята (тази, която ще се продава) ще се изкарат около 25-30млн., останалите около 45-40 млн. са ангажимент на тимаджиите, които след като направят грубия строеж ще дофинансират проекта. Нещо такова, ще да бъде...

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 34. 34 Профил на Jasen Jankov
  Jasen Jankov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Какъв е смисъла от участието на Химимпорт? Можеше просто Общината да продаде тези терени и с парите да строи стадион. Който щеше да бъде наш, на варненци! А сега с нашите терени, с нашите пари(от продажбата на земя за магазин Кауфланд и други апетитни теренчета около бъдещия стадион), 65% ще са собственост на Химимпорт. Можеше стадиона да е изцяло собственост на Община Варна

 35. 35 Профил на Спас Спасов
  Спас Спасов
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#20] от "nikivan":

  Nikivan, кой и по кой закон може да поиска нечие "оттегляне" от търговско дружество? Как става това? И още - само преди месец Митев каза, че според дружествения си договор "Спортен комплекс Варна" няма задължението да строи стадион. Което е абсолютно вярно! При това положение, кой и как може да постави срок за завършване на строителството? Безпочвеният оптимизъм е по-вреден от песимизма.

 36. 36 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#33] от "nikivan":

  не знам, стандартно, 30% се вземат без да се ангажираш с каквото и да било допълнително финансиране... еле па през 2005-та са били и повече, 36% изглежда нормално за обекта, залагат се и срокове, неустойки и т.н.... сделката си е чист грабеж, ма откъдето и да го гледаш

 37. 37 Профил на zaza
  zaza
  Рейтинг: 614 Весело

  В крайна сметка - Общината дава земята, общината дава парите /от продажбата на земята/
  ТИМ строят и стават собственици на 65% от стадиона!!!

  Тези хора са велики - всички трябва да го признаем!

  Няма по-глух от този, който не иска да чуе и по-сляп от този, който не иска да види!
 38. 38 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#35] от "Спас Спасов":

  Закона позволява да се учреди залог върху дружествени дялове, на база на законът за особените залози (ЗОЗ). Как точно ще бъде уредено юридически не мога да знам, но съм убеден, че има начин. Вие като, журналист можете да се поинтересувате в детайли и да кажете...

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 39. 39 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1139 Весело

  Хе-хе
  ТИМ се споразумя със себи се

  Ой, Варна, ой Варна.
  Какво падение, какво чудо!
  Варна е пристанище на Шумен. Това е!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 40. 40 Профил на barona3
  barona3
  Рейтинг: 384 Неутрално

  Изобщо няма смисъл да се дава нито стотинка от който и да е за стадион във Варна. Даже и сегашния на Тича трябва да затворят, барабар с клуба. Със спестените пари спокойно могат да направят подобрения по националния стадион, който всеки изминал ден се руши. София има много по-голяма нужда. Варна нали си има море - да ходят и да се потапят.

 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7228 Неутрално

  А какво ще стане със стария стадион.

 42. 42 Профил на rado_sv
  rado_sv
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Несъмнено в България всички разбират от футбол, инвестиции и конспиративни теории. Затова когато се намери някой, който има желание да се опита да създаде нещо, все ще се намери някой, който да му се изплюе в лицето. Няма спор, Варна има нужда от този стадион. Не, че е нещо стратегическо, като инвестиция, но със сигуност е в полза на всички и ще има силен социален ефект. Може би от това се страхуват противниците на проекта!

 43. 43 Профил на Боян Павлов
  Боян Павлов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#42:"rado_sv"]Няма спор, Варна има нужда от този стадион. Не, че е нещо стратегическо, като инвестиция, но със сигуност е в полза на всички и ще има силен социален ефект. Може би от това се страхуват противниците на проекта![/quote]

  От какво се боят "противниците на проекта" не знам, но засега варненци нямат нищо.

  "Имат" само едно смесено дружество, което ще продава внесените там общински земи за да финансира строителството на нов стадион, макар че това по устав не влиза в задълженията му...

  От стария "Юрий Гагарин" е останал един буренясал сипей, идеален декор за безкрайна поредица от първи копки в щастливо съзвучие с природния цикъл на местните избори...

 44. 44 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 531 Весело

  Не е за вярване, че пак се намират "хора", които да лаят, дори когато във Варна започват да се случват положителни промени и да се изграждат летища, стадиони, паркове, булеварди, крайбрежие, ремонт на център, детски градини и прочие.
  Прави ми впечатление, че голяма част от хората, които се изказват негативно дори не са от Варна, но въпреки това запалено коментират взетите решения на сесиите на общинския съвет?!?!?

 45. 45 Профил на zaza
  zaza
  Рейтинг: 614 Гневно

  Тролове, и да цъкате минуси - истината е ясна на всички.

  При обикновен строеж на сграда частта, която получават собствениците на имота е от 35 до 60% в зависимост от това, в коя част на града се намира имота. За строежа на стадиона - общината участва и със земя и с пари и получава миноритарен дял в дружеството, чрез който не може да участва във взимането на решенията. Единствената предпазна клауза беше, да не може да се продава собствеността на дружеството без решение на общинските съветници. Те това почти го решиха!!

  Няма по-глух от този, който не иска да чуе и по-сляп от този, който не иска да види!
 46. 46 Профил на zaza
  zaza
  Рейтинг: 614 Неутрално

  До коментар [#43] от "b.pavlov":

  От това, че общината ще бъде окрадена под формата на земя и пари /от продажбата и/. Строежът на стадиона ще захрани строителните фирми на ТИМ и ще успеят без почти никакви вложени пари да построят стадион, на който ще са 65% собственици. Печалби това дружество няма да има - схемата там е ясна - чрез поставени фирми дори и да има печалба тя се източва. Фирмите естествено ще ги избира мажоритарния собственик и общината няма да получи никакви дивиденти за своите 65%

  Няма по-глух от този, който не иска да чуе и по-сляп от този, който не иска да види!
 47. 47 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 652 Любопитно

  До коментар [#41] от "rosiraycheva50._":
  Вие разбирате ли какво питате и за какво се дискутира?
  Кой стар стадион? Става въпрос и винаги е ставало за стадион Юрий Гагарин - стадионът на Варна. Който към момента е унищожен и на негово място има огромна дупка, както е писано и показвано много пъти. В статията също пише какво е дереджето в момента. На този стадион са приемани много световно известни отбори, провеждани са състезания и концерти, изобщо беше ценна придобивка за гражданите и гостите на града. Освен това, беше вторият по големина в България, след Васил Левски.
  Клубните отбори на Варна си имат свои малки стадиони - Тича, на ФК Черно море и Спартак на ФК Спартак-Варна.
  Случаят е особено болезнен, тъй като поради географските си особености, Варна отдавна няма големи, а и по-малки свободни терени за строителство на каквото и да е. За това цялата зона на стадион Юрий Гагарин и терените около него, винаги са били особено апетитни, поради топ локацията си, както и поради размерите си. А и поради собствеността си - общинска, т.е. ничия, според някои - вижда се на снимката кои.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 48. 48 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#45] от "zaza":
  По време на строителният бум, за строителство на жилищни сгради, изпълващи до максимум КИНТ на парцела, се правеха обезщетения на собствениците на земята от най-често 25%. 30% беше изключително рядко и високо. За 60% в България никога не съм чувал. Говоря от личен опит във Варна и София на атрактивни и ликвидни локации.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 49. 49 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 880 Неутрално

  [quote#7:"Wilderr"]Добре, ама ако се направи тоя стадион, пак ли ще са недоволни хората?Казали са че ще го правят, от там нататък не знам какъв е смисъла от злобата.[/quote]
  То не е злоба, а просто липса на вяра. От 10 години го строят (правят първи копки, както е написано в статията), но засега имаме една огромна дупка. Десетгодишна.
  Съфорумец zaza е абсолютно прав в това, което пише, но съм забелязала, че в този форум, колкото пъти се споменат игрите на ТИМ и се цъкан минуси в захлас.

 50. 50 Профил на Василева
  Василева
  Рейтинг: 230 Неутрално

  Къса памет ли имаме. От 2008 навлязохме с пълна сила в икономическата криза, която обхвана цял свят. Какво очаквахте, да се построи. Сега пазара е по-стабилен. Дори в недвижимите имоти се наблюдава отново покачане на цените, нормално е и сега да се задвижи продажбата на тези имоти, с които ще се финансира част от изграждането на стадиона. Плана е много добър и дано да стане така както е предвиден.

 51. 51 Профил на ponchomoncho
  ponchomoncho
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Оп felipeeee, пак първи в тема за ТИМ и пак хвалебствия, браво, браво
  Следим те, не се притеснявай.

  Спасе, не се хаби да отговаряш на Тимаджии, виж nikivan и felipeeee и ще видиш сходности в профилите

 52. 52 Профил на ponchomoncho
  ponchomoncho
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Допълнение към листа на Тим:

  antoan_vasileva
  Wilderr
  Карамазова

  Опорни точки:
  1."какво са ви виновни Тимаджиите"
  2. "Оставете ги да оправят града, стига пискахте"
  3. "2005-2006-2007-2008-2009 - криза беше"
  (между другото това с кризата и Марин Митев лично го изтъква постоянно във видеата - СлучаЕНост?!?!)

  Очаквайте включване от тях в понеделник, все пак събота и неделя не се работи

 53. 53 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 462 Неутрално

  В Русия съм ,
  в Русия съм !

 54. 54 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 462 Неутрално

  В един и същи ден чета : "Тим Кук оставя цялото си богатство за благотворителност , Уорън Бъфет и Бил Гейтс даряват десетки милиарди , все повече американски милиардери завещават богтството си за благотворителност ..."

  И другата новина : "ТИМ ще изпълнят обещаното строителство на стадион , като платят за него с парите от продажба на общинска земя , запазвайки обаче дела си в общото дружество ..."
  Капиталистите от "лошият Запад" , съизмерени с нашите посерковци !

 55. 55 Профил на ponchomoncho
  ponchomoncho
  Рейтинг: 217 Любопитно

  Тим не винаги е Тим

  Ако се вгледаш в обществените поръчки в Община Варна ще видиш само подобни "сделки".
  Само за справка:

  1. Всички полети на Община Варна и свързани делегации се извършват задължително от АИР БГ на супер завишени предварително определени цени.
  2. В културата има поне 3-4 проекта на година, които общо взето са на стойност поне 80 000 лева и които са заделени за проекти на "Галерия Варна" - иначе навън се хвалим, че поддържаме "културата в града като даваме 1 стаичка за бюро и една стаичка за галерийка в нашия Хотел-Бар-Ресторант"

  3. Сделката със земите на Алея първа - на 50 евро, а Митев не давал на 400 евро треволяците около стадиона. Щедрост.

  4. Сделката със земите на Стадиона, които дори и Митев не се опитва да опровергае, че ще отидат в техни фирми.
  5. Летището във Варна.


  Но да, да не забравяме: " Криза беше", "Те дават работа на 30 хиляди човека", "Дават по 4 млн на година за ПФК Черно Море",
  "Те ни пазят от лошите Софиянци, Руснаци, Чеченци, чифути...и т.н." Други точки ще има ли?

  Ще дойде и вашето време - и на платените писачи и на собствениците с Папионки...Може би пък, да може да бъдете победени? "Светът е малък и не се управлява от Варна", от хора с криви папионки

 56. 56 Профил на shepprd
  shepprd
  Рейтинг: 217 Весело

  До коментар [#52] от "ponchomoncho":

  Психиатрията ли да търся за тебе или да се моля да администраторите да ти затрият съдраното профилче, бе лъжец? По-добре не отговаряй, че днеска е неделя, работиш извънредно, а и май ти пишат на бройка.

 57. 57 Профил на ponchomoncho
  ponchomoncho
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Извикаха те на извънредни?

  Я да видим кой лъже, акаунте създаден преди седмица, големи съвпадения в мненията:

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/03/25/2498872_drujestvo_na_himimport_i_obshtina_varna_zapochvat/
  коментар:

  Wilderr: "Частниците са давали 10 години по 4,5 милиона за издръжка на футболен клуб Черно море. Което си е разход. Реално ако бяха се продали тези имоти навремето, сигурно стадиона вече щеше да е готов, но то точно 2008-ма беше голямата криза и купувачите намаляха. Ще стане, но вероятно няма да е за ден-два. "

  "антоан_василева:"
  Ама хората са много странна работа, от една страна искат стадион, от друга страна искат всичко да си остане както си е било.За какво му е на един стадион да стопанисва 17 дка? По този начин хем ще има пари за стадион, хем ще се развие инфраструктурата и бизнеса около новия стадиона. И както се казва всички ще бъдат доволни.

  Статия: Продажбата на 17 дка от активите на дружество между "Химимпорт" и община Варна получи подкрепа"
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/03/26/2500158_prodajbata_na_17_dka_ot_aktivite_na_drujestvo_mejdu/?ref=id&_ga=1.136101681.1890630990.1410856896

  антоан_василева:
  "От 2008 навлязохме с пълна сила в икономическата криза, която обхвана цял свят. Сега пазара е по-стабилен. Дори в недвижимите имоти се наблюдава отново покачане на цените, нормално е и сега да се задвижи продажбата на тези имоти, с които ще се финансира част от изграждането на стадиона. Плана е много добър и ще стане така както е предвиден."

 58. 58 Профил на mart.in
  mart.in
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#57] от "ponchomoncho":

  Ти що не вземеш да направиш по един пълен профил на всеки един потребител?! Има такива дето пишат и за Цветан Василев, той също е много актуален днес. А това, че един човек има еднакви мнения в различни коментари означава, че си е последователен. Но като те гледам твоята работа се изразява предимно в следене, отколкото в изразяване на мнения по дадени обществени теми.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK