Всичко, което не знаете за кърменето, но не ви е срам да попитате

Всичко, което не знаете за кърменето, но не ви е срам да попитате

© Associated Press"Дневник" публикува статуса на Теодор Михайлов във "Фейсбук" с неговото съгласие. 


Въпроси и отговори относно кърменето или всичко, което не знаете за кърменето, но не ви е срам да попитате.


Защо кърмят жените?
Защото природата ги е надарила с гърди, които по време на майчинството се пълнят с мляко, което е най-полезната храна за всяко бебе. Много вероятно е и ти да си бил кърмен, но да не помниш.
 

Не могат ли да си кърмят само вкъщи?
Не, не могат. Те не са крепостни селянки, имат същите права като всеки един от нас. Те също пазаруват, плащат сметки и данъци и всичко, което се сетиш, само че им е доста по-трудно, защото са с бебе или дори няколко, с количка, чанти с бебешки неща и т.н. Пробвай някой ден слалом с количка и деца между паркирали на тротоара коли, липса на тротоар, липса на асансьори, липса на рампи в подлези, кални паркове с ръждясали катерушки около които нощем се изхождат бездомните кучета и други типове зловеща градска среда.
Не могат ли да кърмят в помещенията за кърмене?
Могат, но само по тяхно желание. Не е зле също да хвърлиш един поглед в тези "помещения", които всъщност са незатоплен плочник с мивка без стол, предназначен за смяна на пелени, намиращ се между мъжката и женската тоалетна, добре "ароматизирани", ако ме разбираш, дори ти няма да хапнеш там, нищо, че не си гнуслив.


Не е ли отвратително да си вадят гърдите на показ?
Не, не е. Те не ги вадят, реално гърди не се виждат, защото бебешката главичка закрива всичко, само фантазията ти продължава да работи, но за това не е виновна майката, която кърми.


Не могат ли да се прикриват малко повече?
Правят го колкото могат. Никой не ражда, за да си показва гърдите, има доста по-лесни начини за това, огледай се, пусни телевизора, разгърни списание и ще ги видиш веднага.


Защо не прикриват всичко това с шал?
Някои го правят, но 3 месечно бебе не се подчинява толкова лесно, маха, дърпа, така че никак не е лесно всичко да бъде прикрито. Пробвай да вечеряш завит с одеало през глава някой път, но поне 30 минути.


Не могат ли да ги накърмят и после да излизат с бебетата си?
Правят го, но бебета не огладняват по график, когато се случи внезапно, те започват да плачат и пищят, което би било доста по-неприятно за теб, ако си наоколо, повярвай ми.


Мога ли и аз да правя секс (да се изхождам и т.н.) навсякъде?
Не, не можеш. Дори бебетата се изхождат в памперс, а сексът е волево контролируемо интимно изживяване от възрастни индивиди, извън неакуратното сравнение на вид хранене и изхождане и секс.


И все пак, моловете не са за майки с деца!
Не, и за майки с деца са, освен за теб. Там има детски центрове, детски магазини, супермаркети и изобщо всичко, от което се нуждаят децата и майките им. А децата са бъдещето не само на нашата страна, а и на целия свят. Ти също си бил някога дете. Извади си детските снимки за да си спомниш и се обади на майка си. И ѝ кажи, че я обичаш. Лесно е и няма да боли, обещавам!


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK