Пеевски: Нямаме спор с Цветан Василев, да си отговаря пред държавата

Делян Пеевски

© Юлия Лазарова

Делян ПеевскиДепутатът от ДПС Делян Пеевски заяви, че няма никакъв спор между него и мажоритарния собственик на останалата без лиценз Корпоративна търговска банка Цветан Василев. Не било истина и твърдението на Василев от последните дни, че Пеевски го бил подлагал на натиск. Това каза пред журналисти в Народното събрание депутатът от ДПС, който в миналото беше близък с Василев, а след разрив между двамата се стигна и до краха на банката.


В интервю за сайта "Гласове" в края на миналата седмица Василев за пръв път поименно назова Пеевски като каза, че преди година депутатът е искал да му бъдат прехвърлени безвъзмездно няколко структуроопределящи дружества и че "той използва силата на държавата, подкрепен от почти всички политически сили и със съгласието на почти всички политически сили", за да унищожат Василев, банката  и бизнеса му.  


"Той го твърдеше преди година още, това вече е проверено", каза днес Пеевски. Дори тези лица, които той визира (бел. ред. бившата дясна ръка на банкера Бисер Лазов, който вече е свидетел на прокуратурата срещу него и адвокатът Александър Ангелов, чрез когото Пеевски бил поискал смяната на собствеността на дружествата), казват, че няма такива разговори", продължи той. По думите на Пеевски "Василев просто притопля едни стари манджи в момента".
Пеевски каза още, че няма никакъв отговор на интервюто на Цветан Василев и според него целта на банкера е да се опита да отклони и много да елементаризира спора, че е между двамата. "Нямаме спор, да си отговаря пред държавата и да обяснява защо прехвърля тези активи за 1 евро. С мен той няма друга тема", каза депутатът от ДПС. 


Попитан, има ли защо Цветан Василев да се притеснява за живота си, както обяви в интервюто, Пеевски отговори: "Не знам, питайте го от какво се притеснява. От мен със сигурност няма какво да се притеснява."


На друг въпрос дали пък Пеевски се притеснява от тайните, които Василев пази в сейфовете, депутатът от ДПС каза: "Изобщо не се притеснявам, да отваря всички сейфове, вчера ясно го заявихме". 


Според Пеевски е най-редно Цветан Василев да се върне в България и да отговори на всички въпроси. "Не може да обяснява, че нещо някъде крие и излъчва някакви послания незнайно към кой", добави той. 


Помолен да коментара искането на лидера на ДСБ Радан Кънев прокуратурата да провери Пеевски, той заяви, че толкова пъти е проверяван, че да го проверяват колкото пъти искат. "По-ровен човек от мен в тази държава няма", заяви той. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK