Граждани с актове заради липса на паркинг, обещан на Софийския районен съд от общината

 Гражданите са принудени да паркират, където могат, заради липсата на паркинг.

© Снимката е изпратена от читател

 Гражданите са принудени да паркират, където могат, заради липсата на паркинг.Около новата сграда на Софийския районен съд (СРС) все още няма паркинг и служителите на съда, както и гражданите паркират върху тротоари и зелени площи. А инспекторатът на Столичната община "върви след тях" и издава актове на нарушителите, съобщиха за "Дневник" съдии и граждани.


В СРС работят над 400 служители, а всекидневно до съда идват около 1000 души. Служебен паркинг все още не е построен, а въпреки неколкократните срещи на председателя на съда Методи Лалов с общината и уверенията, че ще има промяна на начина на движението, все още нищо не се е случило. Там няма зона, но служителите и гражданите са принудени да паркират, където могат.


За това, че с нанасянето на гражданските съдии в новата сграда, ще има проблем с транспорта и паркирането, Лалов е уведомил общината още през 2012 година. Решение няма, а последното, за което той е бил информиран, е че ще има обществено обсъждане на идеите за промяна.
Последната среща на Лалов е от края на март със заместник-кмета по транспорта Любомир Христов. Тогава става ясно е, че се планира изграждането на надземен и подземен паркинг, които да се ползват от съдиите и служителите, но то дори не е започнало. "Дневник" потърси Христов за коментар, но той не отговаряше на мобилния си телефон.


От общината обещаха и да търсят решения за улесняването на движението и паркирането в района около съда. Сред обсъжданите варианти са въвеждането на почасово паркиране, както и облагородяването на прилежащите площи, пише "Правен свят".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK