Метрото - пример за Европа, като за "герой на соцтруда" (видео)

"Ако бяхме преди 1989 г. , Братоев щеше да е герой на социалистическия труд", казва Борисов в речта си от сцената, имайки предвид директора на столичното метро инж. Стоян Братоев.

© Юлия Лазарова

"Ако бяхме преди 1989 г. , Братоев щеше да е герой на социалистическия труд", казва Борисов в речта си от сцената, имайки предвид директора на столичното метро инж. Стоян Братоев.Заповядайте това влакче, г-н Борисов, защото си спазихте обещанието да разширите метрото", гражданин поднася подарък дървена играчка на премиера на влизане на церемонията по официалното откриване на новите станции на метрото в София. Борисов отвръща, като поправя гражданина: "То се удължава, не се разширява". Бързо подава подаръка на дете на около 5 години, което стои на метър от него.


След това премиерът, придружен от кмета на града Йорданка Фандъкова и министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова, на околната среда Ивелина Василева и на транспорта Ивайло Московски, влиза в станцията при летище София. Посреща го стена от фотографи и камери. Борисов изглежда весел, ръкува се с общинари, служители на метрото, гости на церемонията.


"Ако бяхме преди 1989 г. , Братоев щеше да е герой на социалистическия труд", каза Борисов в речта си от сцената, имайки предвид директора на столичното метро инж. Стоян Братоев. След това заръча на Фандъкова да намери начин, по който да награди всички служители, положили усилия за строителството на разширението на първия метродиаметър от "Цариградско шосе - Интерекспо център" през квартал "Дружба" до аерогарата.
"Ние от ГЕРБ строим. Думите отлитат, направеното остава", обобщи Борисов и добави: "Асфалт не се е яло, но като го няма, загиват хора", имайки предвид отпуснатите 100 млн. лева за ремонт на магистралите "Хемус" и "Тракия".

© Юлия Лазарова

"Ние от ГЕРБ строим. Думите отлитат, направеното остава", обобщи Борисов и добави: "Асфалт не се е яло, но като го няма, загиват хора", имайки предвид отпуснатите 100 млн. лева за ремонт на магистралите "Хемус" и "Тракия".


"Когато цифрите говорят и тези, които преди управляваха т. нар. синя София, ще замълчат", каза Борисов и се похвали, че за 10 години управление на ГЕРБ в столицата са построени 30 км метро, а преди това - 9.5 км. "Помните ли как заварихме моста "Брюксел" тук до летището? Сега е ремонтиран", продължи премиерът и добави, че преди "тук се гонеха хартии и найлони по полето". По думите му всеки ден 500 хил. души "ще разбират каква придобивка имат" и няма да висят "на спирките, да ги рекетират такситата".


 

Вложихме милиарди в инфраструктура. Думите отлитат, направеното остава Благодаря на всички, които работиха неуморно по проекта за строителство на метролинията до летището. Когато цифрите говорят и тези, които преди управляваха т. нар. "синя" София, ще замълчат. За 23 години - 9 км метро, откакто ГЕРБ управлява - 30 км метро за 10 години. Всеки ден 500 000 души ще разбират каква придобивка имат.


Posted by Бойко Борисов on 2 април 2015 г.


"Ние от ГЕРБ строим. Думите отлитат, направеното остава", обобщи той и добави: "Асфалт не се е яло, но като го няма, загиват хора", имайки предвид отпуснатите 100 млн. лева за ремонт на магистралите "Хемус" и "Тракия". "Цикламеното костюмче, дето се снима там, нищо не е платила", каза Борисов, имайки предвид министъра на регионалното развитие от кабинета "Орешарски" Десислава Терзиева. Според него части от двете магистрали не могат да бъдат магистрали, защото не са ремонтирани от 1975 г.


Кметът Фандъкова поздрави всички столичани с метрото, което е успех и за София, и за гражданите в цялата страна. "Това е проект на партньорство. Не случайно Европейската комисия дава проекта за пример", каза още тя и благодари на усилията на настоящия премиер и бивш кмет на София Борисов и министрите от сегашния и предишен кабинет на ГЕРБ по околната среда, по транспорта и по благоустройството.


На перона на станцията при летището има скулптура на Орфей с автор Крум Дамянов.

© Юлия Лазарова

На перона на станцията при летището има скулптура на Орфей с автор Крум Дамянов.


"В крак сме и с другите европейски столици за една по-добра околна среда", посочи Фандъкова, имайки предвид очакванията за намаляването на автомобилния поток и оттам на вредните емисии газове. Със същото се похвали и министърът на околната среда Ивелина Василева и добави, че са доставени нови 10 метровлака, 20 трамвая и 126 автобуса за София.


Борисов също така се опита да успокои шефа на метрото инж. Стоян Братоев за критиките, че новата станция "Софийска Света гора" се намирала в поле и до нея нямало никакъв достъп. "Ако не бяхме ние да спасим София", още щеше да продължа грабежът на синя София", смята премиерът и попита кой плаща за критиките.


Малко по-късно - по време на обиколката на перона на станцията при летището, Борисов продължи с успокоението: "Откъртила се една плочка, те снимали". Най-вероятно той имаше предвид лошото състояние на подлеза при НДК, който е вход към едноименната станция. Критики тогава отправиха от неправителствената организация "Спаси София".


Фотогалерия: Как изглеждат новите станции на метрото >

"Не ме интересуват тези репортажи", каза Стоян Братоев и добави: "Това е, което е направено". На питания защо станция "Софийска Света гора" се намира насред поле, той припомни, че подобен проблем е имало и при станция "Младост 3" преди три години. "Да, пак ще го има и на всяка следващ етап ще го има, защото метрото има строго фиксиран обхват на работа на проекта. В оперативната програма не се включват съпътстващи пътища и инфраструктура не се позволява", каза Братоев. До "Младост 3" вече имало шест жилищна блока, достъп до метрото и 12 хиляди пътници дневно при 2 хиляди в началото. "Приказките ваши бяха, че няма никой да пътува", обърна се той към журналистите.


Днес пътуването с метрото до летището е безплатно.

© Юлия Лазарова

Днес пътуването с метрото до летището е безплатно.


За "Софийска Света гора" каза, че не е станция в калта: "Ако има някой претенции към работата в метрото, да заповяда". За снимки, разпространени в социалната мрежа, на които се вижда, че покривът на откритите части на метрото са пропукани, Братоев каза: "Не хвърчат лайнсни. Трябва човек първо да не е идиот, да не приказва такива работи. Това е фуга. Там е срязана през 30-40 метра в откритата част на трасето. Занимавате ме с едни, които през живота си не са забили и един пирон."


Според кмета на града Фандъкова станцията "Софийска Света гора" се намира с индустриална зона, която тепърва ще се развива през следващите години. За метростанция "Искърско шосе", която има връзка с жп линията София-Пловдив, предстои уеднаквяване на графиците на пътуване между БДЖ и "Метрополитен".


В момента последната станция от първия метродиаметър е "Цариградско шосе - Интер експо център". От днес следващата станция ще бъде "Дружба" - разположена между "Дружба 1" и "Дружба 2", следва "Искърско шосе" - на кръстовището между "Кръстю Пастухов" и бул. "Искърско шосе". После е станцията "Софийска Света гора" - на кръстовищата на ул. "Й. Тодоров" с улиците "Н. Бончев" и "В. Златарев". Следва станцията на летището.

Коментари (138)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Чичкото
  Чичкото
  Рейтинг: 541 Весело

  Да ни е честито!

  Когато един смешник забавлява народа, това е комедия. Когато същият този смешни води народа - трагедия.
 2. 2 Профил на RingRoad
  RingRoad
  Рейтинг: 705 Весело

  Едно голямо "браво" за добре свършената работа! Големи благодарности на всички допринесли за тази придобивка! (ЕС, държавници, фирми, работници и т.н. )

  "I try to get it across to my players that working hard is a quality." Sir Alex Ferguson
 3. 3 Профил на Втора цетка
  Втора цетка
  Рейтинг: 914 Любопитно

  "..."Ако бяхме преди 1989 г. , Братоев щеше да е герой на социалистическия труд", казва Борисов ..."

  Бойко, не лъжи, ние сме си още "Преди 1989"...дай на човека Званието !!!

  Това е Ъпсурт, мене ме нема във целата схема...
 4. 4 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  Браво, крайно време беше метрото да стигне до летището, както е в повечето столици на Европа!

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 5. 5 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Метрото и АМ "Тракия" струват двугодишната вноска на България в ЕС. Това е всичко полезно, направено "от ЕС", или от нашата вноска за ЕС! А с останалите пари дали е направено нещо полезно? Да, обръчите на Доган, защо не и на Банкя са ги "усвоявали"!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 6. 6 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  "Ако не бяхме ние да спасим София", още щеше да продължа грабежът на синя София"...))
  ................................
  Ако не беше ЕС- , а не вие от СИК и Ипон или цветито- да ДАВА мангизи, щеше ли да има метро ??
  Или от ВАШИТЕ джобове щяхте да дадете за строежа ?? :)
  Хахаха....
  СИК и ИПОН - финансирали метрото ??
  Хахахахаааа....

  BIG AL
 7. 7 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  За добрите и полезни неща няма какво да се каже, при това сроковете наистина бяха много стегнати.
  А хората които ежедневно ползват метрото дават своята оценка непрекъснато - гласуват с краката си.

 8. 8 Профил на the_european
  the_european
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Само дето метрото напълно игнорира Терминал 1, а там - съвсем, ама съвсем случайно - има доста пътници (сигурно над милион годишно) и доста работници и служители. Някой друг път.

 9. 9 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1324 Весело

  'Това е фуга. Там е срязана през 30-40 метра в откритата част на трасето"

  тъй де, пък онова дето капе от лампата в Мл. 1 е светена вода

 10. 10 Профил на spgrrim
  spgrrim
  Рейтинг: 381 Неутрално

  ЧЕСТИТО ! А ИНАЧЕ ЗА ХУБАВИ НЕЩА ВИНАГИ ЩЕ ИМА ГНОМОВЕ, КОИТО ДА ХРАЧАТ СЪС ЖЛЪЧ И ЗЛОБА

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 11. 11 Профил на THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  Рейтинг: 488 Весело

  ... каза Борисов и се похвали, че 10 години управление на ГЕРБ в столицата са построени 30 км метро, а преди това - 9.5 км.

  Парите от ЕС явно нямат никакво значение, повтарям НИКАКВО значение за промяната в темпото. Благодарим ти Баце, как сме живели без теб!!!

  #killwhitey
 12. 12 Профил на RingRoad
  RingRoad
  Рейтинг: 705 Весело

  ББ, големи благодарности за всички инфраструктурни обекти! Хората виждат, независимо от лъжите на Пу-троловете.

  "I try to get it across to my players that working hard is a quality." Sir Alex Ferguson
 13. 13 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Ето това е важното! Не празните приказки, минусите и плюсовете! Браво на Борисов!

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 14. 14 Профил на THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  Рейтинг: 488 Любопитно

  Тъй като явно днес ще е ден на хвалбата - какво стана със завода за боклука, Слънчо?

  #killwhitey
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 498 Неутрално

  [quote#6:"BIG AL"]Ако не беше ЕС- , а не вие от СИК и Ипон или цветито- да ДАВА мангизи, щеше ли да има метро ?? [/quote]

  Май си забравил грабежа при Мафиянски, то не бяха заменки, то не беше чудо. Айде холан

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 17. 17 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Е, не мога да разбера негативизма тук-таме в коментарите. Дайте да се порадваме малко на новото метро, ве, хора!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 18. 18 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 534 Неутрално

  биковете и кравите дето се чудим какво да ги правим ще ги извозваме за европата

 19. 19 Профил на Sinergy
  Sinergy
  Рейтинг: 488 Любопитно

  Като оставим на страна пошлият ПР на Бойко, се радвам, че софиянци имат метро и то дори се удължава. Само не ми е ясно каква аджеба е тази статуя на Орфей и за какъв х.й е сложена там??? Единственото общо между София и Орфей, е че градът е столица на държава, в която преди няколко десетки века са живели и Траки. Толкова ли не успяха да намерят каква друга статуя да сложат или просто да бъде нормално фонтанче?

 20. 20 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Дори недодяланото и бабаитско поведение на късметлията БъБъ не може да помрачи добрата за София новина. Един смешен, самовлюбен хитрец, заобиколен с коленопреклонни лица с фалшиви усмивки - бутафория, която не пречи на столичани да се зарадват на чудесната придобивка.

 21. 21 Профил на shakez
  shakez
  Рейтинг: 449 Весело

  Има факти и някои, които само си чешат пръстите. Има ли разширение /удължаване/ на метрото - има, има ли евросредства - има. Колкото до това, че има проблеми по метростанциите, има. Във всички големи градове ги има. Важното е да се ремонтират и отстраняват своевременно, а не като дупката на АМ Хемус. Факт е, че голяма сума пари отиват ясно къде, но по-добре ли е да няма никакви постъпления и да чЕкаме лекета като да не казвам кои да се вихрят, а всъщност нищо да не правят?

 22. 22 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  [quote#19:"Sinergy"]Като оставим на страна пошлият ПР на Бойко, се радвам, че софиянци имат метро[/quote]
  Точно!

 23. 23 Профил на Bai Stavri
  Bai Stavri
  Рейтинг: 221 Весело

  Браво ! Да ви е честито

 24. 24 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2135 Неутрално

  До коментар [#3] от "LocoMondo":

  не ,не си преди 1989 година ,доказателство за това е именно това ,че се построи нещо ново ,ако бяха комунистите щяха само да крадат и да откраднат всичко ,но не и да пуснат нещо ново ,примери хиляди , да не говорим ,че никой пък нямаше да им да даде една стотинка нито от ЕС ,нито от СССР ,защото си ги знаят колко пипат ,така ,че честито на софианци ,чакаме метро и в другите 5 града на България ,защото те все едно не съществуват на картата ,да не говорим за по малките села и селски общини ,където нищо не стига от хубавите неща от ЕС.

 25. 25 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  По принцип метрото е едно от доста малко хубавите неща които се случват у нас. Но това нагло неглижиране на качеството е просто вбесяващо.
  А тъпотиите, че станцията е в калта защото Европа не давала пари за отгоре може да ги изръси само закостенял наглец и дебил.
  А кога смятате да оправите таблата по градския транспорт? Това и за метрото се отнася.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 26. 26 Профил на shakez
  shakez
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#15] от "ppopov_67":

  Г-не, вие като сте противник на ББ, ГЕРБ и т.н., кажете ми #КОЙ е имал толкова реализирани инфраструктурни проекти? Друг е въпросът, че трябва да се наблегне и на други сектори, за да може да има вливане на чужди капитали и инвестиции, нещо, което ГЕРБ все още не желаят да случат, поради обясними причини. Ако трябва да избирам, предпочитам да има някаква реализация, а не голите приказки на една шайка, която нищо не прави, но са опозиция на ББ и другите му придатъци.

 27. 27 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  [quote#24:"ivan ivanov"]където нищо не стига от хубавите неща от ЕС.
  [/quote]

  То това е точно Господ дава ама в кошара не вкарва. Та питайте избранниците си.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 28. 28 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 704 Неутрално

  До коментар [#13] от "nikivan":
  Защо на Борисов? Той ли го копа, или даде парите? Ако, не беше ЕС и европейските фондове, днес още щяхме да газим калта. Твоят кумир/или работодател/ му дай лентички да реже, ама вие пак му се радвате, щото сте от същата порода.

 29. 29 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  Определено много се направи в София през последните години

 30. 30 Профил на swinging_pigs
  swinging_pigs
  Рейтинг: 394 Весело

  До коментар [#8] от "the_european":
  Ще пуснат едно-две "шатъл" бусчета да свързват 2-те летища...дано да са безплатни.....
  Придобивката с Метро до Летището е като скок в друго измерение....да им е честита на Софиянци

 31. 31 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 908 Неутрално

  "10 години управление на ГЕРБ в столицата са построени 30 км метро, а преди това - 9.5 км"

  този забрави кога влязохме в ЕС и с кои пари се строи метрото.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 32. 32 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "Трябва човек първо да не е идиот, да не приказва такива работи"

  Това освен самокритика не виждам какво може да е

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 33. 33 Профил на Plamen Shopov
  Plamen Shopov
  Рейтинг: 441 Неутрално

  До коментар [#6] от "BIG AL":

  Синьо-червената мъгла създаде СИК,МИК,ТИК и тн. групировки!А иначе,комплименти за Фандъкова!

 34. 34 Профил на Plamen Shopov
  Plamen Shopov
  Рейтинг: 441 Неутрално

  До коментар [#28] от "yorddj":

  Е па не е копал,ама го има!!То и другите нито копаха,нищо не направиха,а окрадоха милиарди!

 35. 35 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Весело

  [quote#15:"ppopov_67"]

  Много ножици, много нещо!
  Защото мутиралите комуноиди от ГРОБ най-обичат да харчат чужди пари. [/quote]

  Трол ли си,признавай веднага!

 36. 36 Профил на The Island
  The Island
  Рейтинг: 339 Неутрално

  За всеки пътник, който се престраши да слезе на спирка Света гора, ще получи безплатно гумени галоши с картичка с автограф от ББ и надпис " Ефективно управление на парите на българския данъкоплатец".

 37. 37 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2997 Неутрално

  Живеем в 2015г. метро в други страни от повече от век !
  Баце пак откри топлата вода !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 38. 38 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 908 Неутрално

  [quote#33:"Plamen Shopov"]Синьо-червената мъгла създаде СИК,МИК,ТИК и тн. групировки!А иначе,комплименти за Фандъкова![/quote]
  няма по-голяма лъжа от полу-истината. групировките ги създадоха комунетата другарю милиционер.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 39. 39 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1599 Неутрално

  До коментар [#33] от "Plamen Shopov":

  Т.е., СДС създаде Борисов? Интересно твърдение всъщност...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 40. 40 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1682 Неутрално

  Понеже не знам, та да попитам - до тая метростанция стига ли се пеша от терминал 2 (имам предвид да не е на 2 км)? Питам заради твърденията, че била в полето. Да не трябва да си взима автобус човек, за да стигне до метрото?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 41. 41 Профил на Plamen Shopov
  Plamen Shopov
  Рейтинг: 441 Неутрално

  До коментар [#19] от "Sinergy":

  Например ,да тури статуя на пикаещото жуже,нещо като у Стокхолм с момченцето!?Хахх

 42. 42 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  Мен пък ми е кеФ! Честито на живеещите и гостите на София, дето също им е кеФ! А, тези на които не им е кеФ, да си ползват копърките.... Еееех, дали ще се случи някога и линия Младост-Горубляне-Църна маца....доста междуградски автобуси няма да влизат в града...

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 43. 43 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#8] от "the_european":

  [quote#8:"the_european"]Само дето метрото напълно игнорира Терминал 1, а там - съвсем, ама съвсем случайно - има доста пътници[/quote]
  На много места по света на големите летища има шатъли между терминалите. Било релсови или дори обикновени автобуси. Даже такова сериозно летище като Шарл деГол има обикновени автобуси между терминалите. Така, че не е необходимо метрото да стига до Терминал 1. Въпрос на летищна организация.

 44. 44 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  [quote#0:"Братоев"]За снимки, разпространени в социалната мрежа, на които се вижда, че покривът на откритите части на метрото са пропукани, Братоев каза: "Не хвърчат лайнсни. Трябва човек първо да не е идиот, да не приказва такива работи. Това е фуга.[/quote]

  Ми, фуга е, убедете се сами:
  http://prikachi.com/images/630/8019630r.jpg *

  *Снимката е на Mechok от форума Скайскраперсити.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 45. 45 Профил на Plamen Shopov
  Plamen Shopov
  Рейтинг: 441 Неутрално

  До коментар [#39] от "Darth Plagueis":

  Тоест...създадоха мутрите,вместе с партията-червената ,плюс ДС-Доган импекс!Всички навързани като свински черва!Да ти обясня ли коя щерка,делеше Родопите със Сокола?

 46. 46 Профил на Ivan Seliminski
  Ivan Seliminski
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ""Заповядайте това влакче, г-н Борисов, защото си спазихте обещанието да разширите метрото", гражданин поднася подарък дървена играчка на премиера на влизане на церемонията по официалното откриване на новите станции на метрото в София. Борисов отвръща, като поправя гражданина: "То се удължава, не се разширява". Бързо подава подаръка на дете на около 5 години, което стои на метър от него."

  Разчуствах се от умиление.

 47. 47 Профил на r3tro
  r3tro
  Рейтинг: 224 Неутрално

  Интересна черта на българина или част от българите е как и в хубавото веднага ще намерят черната точица колкото муха ще я издигнат на пиадестал и ще я превърнат в слон. С подобен негативизъм да не се чудят някои хора защо било така в България.

 48. 48 Профил на wsxdre
  wsxdre
  Рейтинг: 434 Неутрално

  премиер: "То се удължава, не се разширява"

 49. 49 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  До коментар [#7] от "tsvetko_51":
  Метрото е хубаво нещо. Но само като част от градския транспорт. Който е още преди 1989 - та.
  Интересно ми как ще се случи синхрона между метрото и влаковете на БДЖ? Първо ако на гарата трябва да си купуваш билет синхронизация на практика няма как да стане. Всъщност ако влаковете на метрото са на 3-5 минути интервал не виждам какво има да се синхронизира. При часовете с по-малък интервал синхронизацията по герберски (борисовски) ще е моетрото идва минута-две след като е тръгнал влака. За да е сигурно, че ще го изпуснеш, ако не предвидиш да си достатъчно по-рано на гарата.
  Апропо има ли някъде в интернет график на метровлаковете по часове? Иначе изостаналия градски транспорт има и е полезен, върши работа.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 50. 50 Профил на wsxdre
  wsxdre
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ''за строителството на разширението на първия метродиаметър от "Цариградско шосе - Интерекспо център" през квартал "Дружба" до аерогарата. '' ..не не ,за строителството на удължаването на първия метродиаметър от "Цариградско шосе - Интерекспо център" през квартал "Дружба" до аерогарата

 51. 51 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Чудесно е, че най- сетне имаме метро до летището и най- вече връзка с централна ЖП гара.
  За съжаление обаче това нормално, обикновено, твърде закъсняло събитие се явява велико постижение, че и геройство, според премиера!
  Освен това Мин. Председател, 3ма министри, кмет... на откриване на метро станция, какво означава?!? Нямат ли си друга работа? Държавата цъфнала, та вързала, те лентички ми режат!

 52. 52 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 575 Весело
 53. 53 Профил на ddd
  ddd
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Соц. труда - личи си, че оттам идва великия лидер!

 54. 54 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 407 Неутрално

  Все по-големи стават контрастите в тая държава - между Бойковите еврорадости с нови спирки на метрото в столицата и оскотелите ислямизирани цигански махали, където лозунгът дори за момиченцата е "Българите на кайма" плюс среден пръст. Медиите , с радостен патос, отразяват предимно първото. Отразяват глупостите на Бойко за кърменето в мола, а замитат убийствата в мола.

 55. 55 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1599 Неутрално

  До коментар [#45] от "Plamen Shopov":

  Нещо не ми отговаряш на въпроса. СДС е създало Борисов, така ли? Да/Не?


  Иначе добра работа по метрото, много кофти тоя път в политически план за Герб. Нещо объркаха тайминга, но пък това е добре за нас.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 56. 56 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Георги Марчев, това репортаж ли е, или отечествен кинопреглед? В кое време пишете?

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 57. 57 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  [quote#26:"shakez"]Г-не, вие като сте противник на ББ, ГЕРБ и т.н., кажете ми #КОЙ е имал толкова реализирани инфраструктурни проекти?[/quote]
  Никой не е имал по този малоумен начин. Строи се "на корем", след това за поддръжка и изплащане изобщо не се мисли. По време на Първия кабинет на ГЕРБ се направи ремонт на част от подбалканския път. Той беше повече от наложителен. И дотам се приключи. Оттогава са дадени сума ти пари, но поддръжка няма. Маркировката я няма, канавките са пълни с кал, пясък и мръсотия, храстите са до половината от платното и не се подрязват, а през зимата чисти фирма от обръчите на Доган - т.е. на практика не чисти.
  Изключително нагло е да се откриват пътища с фанфари, да ни задължават да благодарим на лай**ри и след това нищо да не се пипне. Много по-важни от магистралите са жп линиите, БДЖ, проходите, второ, треото и четвъртокласната пътна мрежа.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 58. 58 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Честито със здраве да го ползваме и безаварийно пътуване!

 59. 59 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  [quote#42:"the_flea"]Мен пък ми е кеФ! Честито на живеещите и гостите на София, дето също им е кеФ! А, тези на които не им е кеФ, да си ползват копърките....[/quote]
  А защо няма автобусни линии от и до летището?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 60. 60 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Това българските журналисти са големи професионалисти. Четох, четох и не разбрах докъде е стигнало метрото. Пропуснеш ли една седмица да четеш вестници, въобще не знаеш за какво става дума. Свестните издания винаги ти съобщават събитието на кратко и малко история на новината. А у нас само клюка.

 61. 61 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Весело

  Имаше приказка за съветския герой соцтруда.
  Ранше бил дурак, сейчас стал герой соцтруда.
  Поздравляем с песента- Какой ти бил, такой остал

 62. 62 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3927 Неутрално

  Още един пример как заради Иван можеш да намразиш и Св.Иван!

  klimentm
 63. 63 Профил на Георги Марчев
  Георги Марчев
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#60] от "bawarec":

  Пише в текста:

  В момента последната станция от първия метродиаметър е "Цариградско шосе - Интер експо център". От днес следващата станция ще бъде "Дружба" - разположена между "Дружба 1" и "Дружба 2", следва "Искърско шосе" - на кръстовището между "Кръстю Пастухов" и бул. "Искърско шосе". После е станцията "Софийска Света гора" - на кръстовищата на ул. "Й. Тодоров" с улиците "Н. Бончев" и "В. Златарев". Следва станцията на летището.

 64. 64 Профил на Дончо
  Дончо
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Честито на софиянци и дано новото метро е направено по-качествено от магистралите.

 65. 65 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  Аз познавах един истински герой на социалистическия труд. Човека цял живот работеше в металургичен завод (пенсионирал се е в средата на 80-те, та не си мислите, че условията там са като тези, които виждате днес във филмите по NG) началник смяна. Истинско нечовешко бачкане, в нечовешки условия заедно с подчинените, но носиш отговорност както за тях и действията им, така и за работата която се върши. Такива като него герои на труда бяха изключително малко - може би 1 промил от всички. Другите бяха като Стоян Братоев - нагли партийци, некадърници, чиито заслуги бяха в това, че унизително слугуваха на господарите си и унизяваха стократно подчинените си. По този критерии Братоев (същия мошеник като Борисов) заслужава това звание.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 66. 66 Профил на onq_s_konq
  onq_s_konq
  Рейтинг: 427 Неутрално
 67. 67 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#0:"Боко"] ...и няма да висят "на спирките, да ги рекетират такситата".
  [/quote]

  А ха ха - е такова изказване може да направи само Боко, честно. Ами ти кво правиш за да не рекетират, след като ти е известен тоя факт, бе баце? Строиш метро, за да не се разправяш с таксиджиите ли, че по-лесно?

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 68. 68 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  като са герои на соц-труда, дано поне не е строено пет за четири...

  Birds of a feather flock together.
 69. 69 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 956 Весело

  Напред към третия лъч. Живот в двумилионен град без стабилно метро и велоалеи е наказание - истинска каторга за жителите му.

  Евроатлантида
 70. 70 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#0:"Боко"] Ако бяхме преди 1989 г. , Братоев щеше да е герой на социалистическия труд
  [/quote]

  Мъчно му е нещо за доброто старо време на Боко

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 71. 71 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 956 Неутрално

  [quote#5:"Съсел и други натикаха държавните пари в КТБ!"]Метрото и АМ "Тракия" струват двугодишната вноска на България в ЕС. Това е всичко полезно, направено "от ЕС", или от нашата вноска за ЕС[/quote]

  смЕтай колко се е крало, преди да влезем в ЕС

  Евроатлантида
 72. 72 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  Мога да кажа едно голямо "Сбогом" на бакшишите.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 73. 73 Профил на odysseus
  odysseus
  Рейтинг: 434 Весело

  "На перона на станцията при летището има скулптура на Орфей с автор Крум Дамянов"

  Много грозновата скулптура. Определено там не и е мястото още повече стилистиката на скулптурата е много грешна

 74. 74 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1200 Любопитно

  До коментар [#59] от "Gopeто":


  [quote#59:"Gopeто"]А защо няма автобусни линии от и до летището?[/quote]
  84?
  284?
  Да не би, да са до пристанището...?

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 75. 75 Профил на jig
  jig
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Да, Фандъкова може да е посредствена, но все пак София е доста пъти по-добре от периода 2005-2009г., когато кмет беше един абсолютен некадърник.

 76. 76 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Вижте сега ..
  Боко се готви за избори- и в частносте тези в София ..
  Даже и обижда, гръмогласничи, хвали се , "изтрива" си и миналото :) ..
  А всъщност го е страх от тези около 18- 20 % в София за Реф. блок на последните избори .>))
  и ТОВА , че НЯМА да има ,по всяка вероятност , над 50 % от съветниците , т.е. над 30 - от 60 -те за град София ..:)
  А ТОВА ,вече , ще е проблем за БОКО и фандъкова ..
  НИЩО няма да минава през Съвета - както до СЕГА - само с гласовете на ГЕРБ- а...)), които бяха достатъчни :)

  BIG AL
 77. 77 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 956 Неутрално

  [quote#75:"jig"]
  Да, Фандъкова може да е посредствена, но все пак София е доста пъти по-добре от периода 2005-2009г[/quote]

  Просто Фандъкова реши да е кмет. Не рентиер на офис-сгради и паркинги. Толкова било просто?

  Евроатлантида
 78. 78 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1200 Любопитно

  До коментар [#73] от "odysseus":

  Прав си, Орфей се обърнал и загубил Евридика. Може би, отпътуващите през Т2 не бива да поглеждат назад...?
  А, защо не фигура на момиче с народна носия, поднасящо хляб и сол? Нали така посрещаме скъпите ни хора...

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 79. 79 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Край на терора на бакшишите на летището! От самолета през метрото в центъра - това е вече европейска крачка. Ех да можеха да смачкат съдийската и митничарската мафия, цена нямаше да имат...

 80. 80 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Фрапиращото тук не са хвалбите на Боко :
  Друго е ..
  ТЕЗИ , които ИЗСМУКВАХА парите на предприемачите , изнудваха ги, следяха ги, лепенки им лепеха , дебнеха ги , плашеха ги, внимаваха някой да не забогатете ИЗВЪН червената каста -СЛУГИ на любенгоцевци ,
  СЕГА И ДНЕС ми говорят за ..крадене на пари!??
  ТЕЗИ , които стотици милиони СВИХА с принуда -от десетки хиляди софийски предприемачи !!??
  Айде холан , стига лъжи , а ???, другарю .../цензура , цензура/
  МУТРИ, които ОБИРАХА хората - сега говорят за ОБИРИ !!?? Можеха поне да си мълчат !!!
  ЗАЩО напусна пожарната ? За да си остане с БКП книжката в джоба - за да е готов за "охранител " ..
  ТОВА е вашият "герой" ...)

  BIG AL
 81. 81 Профил на Сава Мутафов
  Сава Мутафов
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Този пак се разприказва на ангро.
  А по едно време беше тих като бълха в гащи.

 82. 82 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#4] от "Станислав":

  И в кои по-точно стига метрото до летището?

 83. 83 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1339 Любопитно

  До коментар [#82] от "potrebitel1":

  Париж и Лондон стигат ли ти или да ти съставя подробен списък?

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 84. 84 Профил на Софиянец
  Софиянец
  Рейтинг: 604 Неутрално

  До коментар [#83] от "Станислав":

  До нито едно летище на Париж не стига метро

 85. 85 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Летището има 3.5 млн пътници годишно. 292 хил. месечно. Разделено на 20 работни дни = 14 хил. дневно. Само в район Красно село живеят 84 хил. души. Супер неефективно беше да се прави първо метрото до летището, вместо трети диаметър.

 86. 86 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#83] от "Станислав":

  Когато се качиш на метро в Париж и стигнеш до летището, ела ме ритни. В Лондон нема смисъл - ползва се експреса.

 87. 87 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#84] от "Софиянец":

  [quote#84:"Софиянец"]До нито едно летище на Париж не стига метро[/quote]
  Не се заяждай. До Шарл деГол стига градска железница, реално - метро.

 88. 88 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  До коментар [#86] от "potrebitel1":

  Няма нужда да те ритам, но RER в Париж е част от системата на метрото. Ако искаш, в Лондон можеш да ходиш до кое да е от 5-те летища и пеша, но е факт, че метрото стига до Хийтроу и аз го намирам за най-практичния начин за пътуване дотам. Ако си нямаш работа, потърси някой друг, с когото да се заяждаш - не мисля, че сме в една и съща категория.

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 89. 89 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  До коментар [#84] от "Софиянец":

  Стига, RER стига, вече са ти отговорили по-горе.

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 90. 90 Профил на Софиянец
  Софиянец
  Рейтинг: 604 Неутрално

  До коментар [#87] от "marker":


  До коментар [#88] от "Станислав":

  Към първия - не се заяждам. Живея в Париж и твърдя, че знам по-добре кое какво е.

  Към втория - RER не е част от системата на метрото. Дори, когато се прави трансфер между метро и RER отново трябва да минеш турникети. RER и като влакове, и като скорост и като технология нямат общо с метрото. RER е система от градски влакове, които обслужват Париж и предградията, споделяйки на много места жп линиите на SNCF. Метрото си е изцяло вътрешна система менажирана от RATP. Така, че правилното е - има релсов транспорт до летището, но няма метро до там. В тази връзка растоянието между Châtelet les Halles до CDG се изминава за около 40 минути.

 91. 91 Профил на s0f1a
  s0f1a
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Важното е, че най-накрая имаме метро, което е свързано и с летището, доближаваме се до нормалните европейски столици.

 92. 92 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#91] от "s0f1a":

  И кои са ненормалните европейски столици?

 93. 93 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Браво и да ни е честито! Благодарим!
  Дано се задействат с работа по много такива проекти и то не само в София!

 94. 94 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1682 Неутрално

  Пак питам понеже никой не ми отговори - някой знае ли приблизително на какво разстояние се намира метростанцията до терминал 2?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 95. 95 Профил на Георги Марчев
  Георги Марчев
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#94] от "bludniq_sin":

  На 10 м.

 96. 96 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1682 Неутрално

  [quote#95:"Георги Марчев"]На 10 м. [/quote]
  10 минути или 10 метра? Понеже питам за разстояние би следвало отговорът да е в метри, но за всеки случай да попитам? Понеже в статията пише "На питания защо станция "Софийска Света гора" се намира насред поле"

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 97. 97 Профил на Yaan
  Yaan
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не "патуването до летището е безплатно", а обратното- патуването от летището и останалите 3 ново изградени станции...

  nemchev.com
 98. 98 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1599 Неутрално

  До коментар [#96] от "bludniq_sin":

  Залепена е за терминала.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 99. 99 Профил на Чичкото
  Чичкото
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#96] от "bludniq_sin":

  Метра.

  Когато един смешник забавлява народа, това е комедия. Когато същият този смешни води народа - трагедия.
 100. 100 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#9:"extraCACA"]'Това е фуга. Там е срязана през 30-40 метра в откритата част на трасето"

  тъй де, пък онова дето капе от лампата в Мл. 1 е светена вода[/quote]

  ++++ и на Лъвов мост турят една кофа две три зарани щях да джопана в нея ама другият път само ще я ритна.
  Бързане, бързане и после година две ремонти абе направете го като хората и тогава му режете ако щете пет ленти.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK