Цветанов: Обмисля се финансовият министър да е този, който да спира сделки

Цветанов: Обмисля се финансовият министър да е този, който да спира сделки

© Юлия ЛазароваВъзможността главният прокурор да може да спира бизнес сделки за до 48 часа може да отпадне от промените в Гражданско-процесуалния кодекс, но той може да бъде заменен от фигурата на финансовия министър. Това каза пред Би Ти Ви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е вносител на предизвикалите полемики текстове.

В четвъртък Цветанов, с подкрепата на депутати от ГЕРБ, ДПС, БДЦ и Патриотичния фронт, направи опит да прокара такъв текст с промени в Наказателно-процесуалния кодекс, които бяха гледани скоростно в правната комисия в НС, а на следващия ден – и в пленарна зала. Тогава обаче ГЕРБ оттегли текста, даващ извънредни права на главния прокурор, но се разбра, че ще опита да ги въведе чрез промени в Гражданско-процесуалния кодекс (ГПК), чрез които да се промени и Законът за съдебната власт.
Сега Цветанов обясни, че текстовете били оттеглени, за да се прецени дали с "тази отговорност" - да спира сделки без съдебен контрол за до 48 часа, да не бъде натоварен финансовият министър. Другата възможност била тези правомощия да останат в ръцете на главния прокурор, но по сигнал от финансовия министър. Министърът пък щял да прави това по информацията, с която разполага. Цветанов каза, че тези текстове щели да важат само в особени случаи. Не отговори обаче на въпроса как ще се разбира, че даден случай е "особен", а на няколко пъти изтъкна, че подобна норма е действала до 1997 г. у нас. По думите му бизнес сделки щели да се развалят за до 48 часа, например в случаи на политическа нестабилност, каквато в момента не съществувала, и даде пример със ситуацията с фалиралата КТБ.
"Ако имахме институции като БНБ със съответния надзор, нямаше да се стигне до ситуацията КТБ. Това означава, че имаме системен проблем. И това, което трябва да направи държавата, е да защити обществения интерес", заяви Цветанов, който така и не отговори как ще се преценява, че интересът на държавата и обществото е застрашен. 
Той определи като "спекулативни" и "опит за внушения" твърденията, че с вкарването на извънредните поправки в законодателството е бламиран правосъдният министър, който от месеци подготвя проекта за мащабна съдебна реформа, който е във финална фаза. От думите му се разбра, че промените в НПК са съгласувани предварително само с финансовото министерство и с депутатите от парламентарните групи, които се подписаха под законопроекта. Цветанов каза, че се е срещнал с Христо Иванов едва в петък, когато ГЕРБ оттеглиха поправката в НПК. На правосъдния министър даде много висока оценка, като каза, че е "изключително коректен" човек, който е много силно мотивиран да продължи напред.
Бившият вътрешен министър отхвърли и твърденията, че с поправката в законодателството се опитва да си спечели прокуратурата, заради делата, които се водят срещу него. "Това няма отношение към моите дела. Моите дела са в съдебната фаза. Няма досъдебни производства, за да съм в очакване прокуратурата да ги прекрати или да не ги внесе в съда", каза той.
Преди Цветанов да влезе в студиото на Би Ти Ви, експерти му поставиха въпроса как при ситуация на временно спиране на дадена бизнес сделка прокурорът ще разграничи интереса на държавата от този на гражданите и техните сдружения. Той така и не отговори на този въпрос.
Съветникът на икономическия министър Владимир Каролев, съдията от Софийския градски съд Иван Георгиев и адвокатът Георги Атанасов се обединиха около мнението, че идеята прокуратурата временно да спира сделки без съдебен контрол е безсмислие.
"Представете си как точно ще стане на практика това. Днес ще има сигурно сто сделки за покупко-продажби на фирми. Как точно главният прокурор ще разбере от тези стотици сделки коя да спре", попита Каролев.
Адвокат Георги Атанасов предупреди, че с поправките в ГПК вече не се говори за правото на главния прокурор да спира сделки, а за прокурор. Това означава, че по тази тема ще се търси решение във всяка прокуратура и всеки районен съд в страната. "Вие представяте ли си как на един прокурор му хрумва, че сделката за държавния дълг застрашава националния интерес, независимо че Министерският съвет я е одобрил? Дори главният прокурор не може да се намеси в такъв момент", аргументира се той. 
"Струва ми се, че това е част от сценария да се възпрепятства опита на правосъдния министър да направи нещо в съдебната система", каза Атанасов, който определи опитът като "юридическа неграмотност". Според него това е опит "да се въведе още един системен играч в стопанския хаос, който съществува".
"Това, което се опитва да се въведе, е държавата да бъде приравнена с малолетните и слабоумните", коментира на свой ред съдия Иван Георгиев. Той даде пример, че сега прокурорът има подобни извънредни правомощия, когато става дума да се защити интереса на някое дете или на човек, който е с психически проблеми.
Владимир Каролев допълни, че тези текстове няма как да заработят. Определи ги като популизъм и посочи, че така и не се е разбрало кой ги е предложил. 


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (78)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 862 Любопитно

  Цецо, кога е заседанието на последна инстанция? Нещо много поразии започна да правиш, време ти е за заслужен "отдих".

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 2. 2 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Най-голямата глупост, която можете да направите, е да не подкрепите мин. Иванов!

  Happy face says, adios !
 3. 3 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2614 Неутрално

  БОстан пише закони.Целта е реформата да се удави в безсмислени спорове и запазване на статуквото.Кои са юристите на ГЕРБ? Да излязат да защитят творението или Цветанът на мисълта пише закони?

 4. 4 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 573 Гневно

  Значи какво - Цацаров ще бори корупцията по високите етажи, а малкия Пееф ще спира сделки.
  КОЙ го измисли това?

 5. 5 Профил на Боб Яхния
  Боб Яхния
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Двама габровски студенти отишли да си купуват шапки. Когато тръгнали да излизат от магазина, навън плиснал проливен дъжд. Поумували, поумували, пък взели, че си разменили шапките - после всеки си тръгнал по пътя под дъжда, спокоен, че дъждът мокри чуждата шапка...

  Не знам кой точно е решил, че ако трите власти си "омешат шапките", ще произлезе нещо добро, но ситуацията отива към "след дъжд - качулка" и по-зле.

  "...от сутрин до вечер шкембенце яж,/ за всичко дава кураж..." (братя Кулинови)
 6. 6 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 634 Неутрално

  ... пак търкалят огромен камък върху прогнило дюшеме! .... та да видим ...

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 7. 7 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Пореден триумф на глупостта! Сега си представям как Влади Горанов спира сделката за 16 млрд. дълг щото не е в интерес на държавата...

 8. 8 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Ок, явно имат няколко сделки, които много искат да ги спрат и са готови на всичко за това, даже и да променят закони и сега си търсят "жертвен агнец". Щом от началото не е изяснено кой орган от коя власт ( съдебна / изпълнителна ??? няма да се очудя, ако променят и НС да може да спира сделки с кворум... ) какви правомощия ще има, е*ал съм ви и юристите.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 9. 9 Профил на Автор
  Автор
  Рейтинг: 572 Неутрално

  ЦвЦв не трябва ли да се готви за съдебно заседание през ВКС?

  http://braveanonymous.blogspot.com/
 10. 10 Профил на pivoley
  pivoley
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Каролев, ти не се ли пишеше либертарианец? Идеята главният прокурор да спира сделки, особено без изрично изброени хипотези при какви случаи е възможно това, не е популизъм. Това е нарушение на правото на собственост (основно човешко право) и още една възможност за генериране на корупция.

  Pivoley
 11. 11 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1034 Любопитно

  Една агенция по спиране на сделки под контрола на една анкетна комисия няма ли да е по-добре?

 12. 12 Профил на jig
  jig
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Ами то в момента и главният прокурор и финансовият министър са хора на КОЙ , така че няма значение.

 13. 13 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Не може човек закърмен от малък с комунистическо мислене да пише закони.

 14. 14 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1196 Весело

  Абе що се хабите, избираме Бойко за ЦАР и квото каже.

 15. 15 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#10] от "pivoley":

  Ами Каролев точно това пита "Как бг съдии ще ме спрат, ако съм сключил сделка на Бахамите?" "Най-голямата глупост, която съм чувал досега е даването на правомощия на прокуратурата да прекратява сделки"...

 16. 16 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 851 Неутрално

  за реформаторите трябва да е пределно ясно че герб е проект създаден да брани статусквото ,така че саботажи от тяхна страна винаги ще има ,а това че едно осъдено лице вняса закона за правосъдието е знаменатално събитие дори за територия като българската

 17. 17 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Това е едно от силните качества на Б.Б. Подведоха го с тези поправки за това главния прокурор да спира сделки. Усети ,че това е тъпотия и веднага ги хвърли в кошчето само с едно изречение още миналия петък , когато заяви ,че подкрепя проекта закона на министър Иванов и точка....Два дни приказки и се забравя......

 18. 18 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  "Представете си как точно ще стане на практика това. Днес ще има сигурно сто сделки за покупко-продажби на фирми. Как точно главният прокурор ще разбере от тези стотици сделки коя да спре", попита Каролев.
  Каролев, знам че си участник във форума. Нали не смяташ че е много умно да се разкрият механизмите как ще се разбира кои сделки са в ущърб на държавния интерес? Все едно да предупредиш евентуалните участници в тях къде са заложените капани.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 19. 19 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Ако имахме институции като БНБ със съответния надзор, нямаше да се стигне до ситуацията КТБ. Това означава, че имаме системен проблем. И това, което трябва да направи държавата е да защити обществения интерес", заяви Цветанов
  ============

  Да тук съм напълно съгласен .
  Системен е проблема и системата се нарича МВР.
  Трябва всички кадри на Магнаурското школо в Симеоново да се лустрират веднага и да идат да работят в МВР като редови полицаи, защото там са завършили точно с тези намерения а ако искат да стават съдии, прокурори нотариуси да ходят да изкарат приравнителни изпити и да учат право а не милиционерски похвати.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 20. 20 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3531 Неутрално

  [quote#4:"гарата"]КОЙ го измисли това?[/quote]
  Цветанов и Борисов зад него.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 21. 21 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Защо всякога някой трябва да бъде наблюдаван и евентуално при установен на местопроишествието? То, първо на първо всички трябва да сме съзнателни, че когато сами си 'нареждаме' проишествията за щяло и нещяло по всяко време, то врагове не са ни нужни. By the way, when the person is in right standing with God, he/she is hard on himself/herself. But when it's not, then he/she is hard on others. Just saying.

 22. 22 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#11:"xmm"]Една агенция по спиране на сделки под контрола на една анкетна комисия няма ли да е по-добре?[/quote]
  Докога ще се създават агенции на държавна хранилка.Колкото по малко намеса на държавата в бизнеса толкова по силна ще е тя

 23. 23 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2614 Неутрално

  До коментар [#11] от "xmm":

  И в момента има достатъчно закони и органи,които трябва да правят това,но не го правят и затова пишем закони и размножаваме лемурите.

 24. 24 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Приберете го тоя най-сетне на топло, пък нека си "обмисля" колкото си иска.

 25. 25 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3338 Неутрално

  Само съда може г-н Цветанов.Освен ако не сте решили да върните ръководната роля на Партията.

 26. 26 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 844 Неутрално

  До коментар [#8] от "Pow":

  Цецо Шлифера юрист? Колега, ама леко сте закъснели, 1 април беше миналата седмица.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 27. 27 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2614 Неутрално

  До коментар [#20] от "Храбър":

  Боце миналата седмица го каза , а Цв.Цв веднага написа закон.Законотворци!

 28. 28 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 521 Неутрално

  "Именно от РБ дойде идеята за прехвърляне на отговорността за "чувствителните" сделки върху министъра на финансите."

  Реформаторите, вярно ли е това???

 29. 29 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3531 Неутрално

  [quote#17:"1_bulgarin"]Подведоха го с тези поправки за това главния прокурор да спира сделки. Усети ,че това е тъпотия и веднага ги хвърли в кошчето само с едно изречение още миналия петък[/quote]
  Глупости!
  Просто опитаха да прокарат интересчийски номер, но като видяха че хората възроптаха ги изтеглиха.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 30. 30 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 650 Весело

  Цветан на мисълта, хванал Баце за шлифера, докато бай Старври го чака.
  Как може подсъдим да прави законопроект за изменение на процесуален кодекс, няма значение ГПК или НПК? М?

 31. 31 Профил на pipon
  pipon
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Бачо Цецоооооууу ,Каролев го каза най правилно ,ако дадена сделка е сключена например в чужбина или офшорна зона ,т.е по силата на местно законодателство тогава ще спрете дедовия Що се изобщо има напъни в тази посока

 32. 32 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 842 Неутрално

  От милиционерска гледна точка Цветанов е абсолютно прав.Даже на вътрешният министър по-ще му мяза да спира сделките. Кви са тия сделки?Няма сделки,няма проблем.

 33. 33 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#17:"1_bulgarin"]Това е едно от силните качества на Б.Б. Подведоха го с тези поправки за това главния прокурор да спира сделки.[/quote]
  Законопроекта е бил съгласуван с Б.Б,но нямаше как да мине защото съдебната реформа се наблюдава от ЕС.В момента "КОЙ" се съпротивлява и опитва да наложи контрол на големите сделки чрез МФ.

 34. 34 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Този дано го осъдят ,че от това да спаси кожата ще продаде България без да му мигне окото!

 35. 35 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#33] от "registriran":
  [quote#33:"registriran"]В момента "КОЙ" се съпротивлява и опитва да наложи контрол на големите сделки чрез МФ. [/quote]

  Оказа се, че идеята за контрол на МФ е на Реформаторския блок. Следва логичния въпрос защо реформаторите обслужват интересите на КОЙ?

 36. 36 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Цветанов се опитва да направи финансовото министерство бухалка на интересите на Олигархията, стояща зад Г"Е"РБ.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 37. 37 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#10] от "pivoley":

  Слушах сутринта Каролев. Той е тотално против това безумие.
  В случая с БТК въпросът му беше " една офшорка на Бахамите прехвърля фирма на друга офшорка на Бахамите" . Какво точно ще прави нашия прокурор!?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 38. 38 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Що не запишете директно Делян Пеевски
  дали Цацаров, или Горанов - все едно, това са хора на КОЙ

 39. 39 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Цветанов каза, че Партията е гръбнакът на Държавата и Закоността. Демек, чл. 1 до 1989 година.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 40. 40 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#35:"Мафията си има държава"]Оказа се, че идеята за контрол на МФ е на Реформаторския блок.[/quote]
  Аз не зная чия е идеята за контрол на МФ.Сега чета че Цветанов я предлага,но знам че КОЙ има и свои представители в РФ.

 41. 41 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Весело

  Добре е за българската Демокрация ,
  ако цветанов и такива , като него - , изобщо СПРАТ да ..мислят :))

  BIG AL
 42. 42 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 748 Весело

  Симеоновската правна мисъл - в действие!

  Даже не просто действие, а полет направо.

 43. 43 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 932 Весело

  [quote#38:"petark"]Що не запишете директно Делян Пеевски
  дали Цацаров, или Горанов - все едно, това са хора на КОЙ [/quote]

  Дебелян страхува Цецко, очевидно. Всичко ще направи, за да го омилостиви. Иначе - в пандиза. Сложили са му халката на носа и го разкарват като паноирджийска мечка. Не е само Цецко в това положение, но най-много му личи. Щото е изключително тъп и се взе на сериозно. Пък и за урок на останалите...

 44. 44 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Вместо да се сменят , изриват ,.гонят НЕКАДЪРНИЦИ , не работили ТОВА , за което са там ,
  Цв. , философства , какво ОЩЕ трябвало да се направи :) защото желанието му е - НИКОЙ да не се пипа в ..схемите :)
  А иначе, от 100 години насам, Мин. на финансите защитава и ТРЯБА да защитава , и в момента защитава ,държавния интерес- като СТРАНА по делата в Съда :))

  BIG AL
 45. 45 Профил на pataklamabg
  pataklamabg
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Най-добре направете един бутон в къщата на Бойко в Банкя откъдето той да спира сделките

 46. 46 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1624 Любопитно

  ала-бала -ници... ако на второ четене мине това, което пробутаха на първо трябва да се излиза с дърветата... еле па и ако го допълнят

 47. 47 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#40] от "registriran":

  И аз останах много учудена. Ето текста от Клуб Z:
  "Ще прецезираме текстовете. Може да отпадне ролята на главния прокурор. Или финансовият министър да спира сделките или да става по негово предложение", посочи Цветанов. Такова бе предложението и на Реформаторския блок по време на обсъждането на измененията на първо четене в парламентарната комисия по правни въпроси."

 48. 48 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7044 Неутрално

  Цветанов първо бърза да внесе закона,после се чуди как трябва да се поправя.Абе ползвай главата си или остави на по-умните от тебе да свършат работата.

 49. 49 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Цветанов: "Обмисля се финансовият министър да е този, който да спира сделки"
  Голямо мислене из празни кратуни. Всяка сутрин с нова инициатива. До вечерта тя, герберската намера е вече минало. Цецо снася, Батя коригира. Лошият каунь и добрата тиква. Все бостан. Така е, когато няма пъдари.

 50. 50 Профил на Чавдар Михов
  Чавдар Михов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "Това, което се опитва да се въведе, е държавата да бъде приравнена с малолетните и слабоумните", коментира на свой ред съдия Иван Георгиев.
  Не знам дали държавата е слабоумна, но този от снимката със сигурност е.
  www.chavdarmihov.com

  Чавдар Михов
 51. 51 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 742 Неутрално

  [quote#49:"Мърмор"]Цветанов: "Обмисля се финансовият министър да е този, който да спира сделки"
  Голямо мислене из празни кратуни. Всяка сутрин с нова инициатива.[/quote]
  -И всяка по-нова инициатива е още по-лоша от предишните.

 52. 52 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 742 Весело

  [quote#42:"forza"]

  Симеоновската правна мисъл - в действие!
  [/quote]
  -Не е "симеоновска", а ВИФаджийска.

 53. 53 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#47:"Мафията си има държава"]Или финансовият министър да спира сделките или да става по негово предложение", посочи Цветанов. Такова бе предложението и на Реформаторския блок по време на обсъждането на измененията на първо четене в парламентарната комисия по правни въпроси."[/quote]
  Възможно е и да е така,но се чудя КОЙ бърза за обсъждане в комисиите преди да е внесен законопроекта от Министерството на правосъдието или МС,както се очаква.

 54. 54 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1624 Весело

  [quote#47:"Мафията си има държава"]И аз останах много учудена.[/quote]
  от кое, от глупостите на Цвъкавото ли... браво бе, ем втори мандат кара

 55. 55 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 742 Весело

  [quote#27:"hodounski"]Боце миналата седмица го каза , а Цв.Цв веднага написа закон.Законотворци![/quote]
  -ГОСПОД каза- МОЙСЕЙ записа законите?

 56. 56 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Цвък що не вземе да наеме специалисти по юридическо мислене и да не дрънка физкултурни глупости?

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 57. 57 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1624 Весело

  [quote#53:"registriran"]КОЙ бърза за обсъждане в комисиите преди да е внесен законопроекта от Министерството на правосъдието или МС[/quote]

  става дума за гласуваното в петък изменение на ГПК и промените които ще се правят преди второто гласуване... какво общо имат двете неща... според теб?

  крайно време е Хекимян да излиза в майчинство и да си оправя дисбалансите вкъщи вместо да занимава обществото с тях

 58. 58 Профил на polux
  polux
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Да ходи да "обмисля" в затвора!

 59. 59 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1624 Весело

  "Владимир Каролев допълни, че тези текстове няма как да заработят. Определи ги като популизъм и посочи, че така и не се е разбрало кой ги е предложил. "


  ахахаха... горкия той не разбрал... ма той вносителя е написан най-отгоре бе... освен ако не допуснем че инициативата на Цвъкавото е "приравнена с малолетните и слабоумните" де

 60. 60 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 333 Гневно

  Ще изберат този, на който му се отдава най-много да краде от народа.

  Да живее България и българският народ.
 61. 61 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Явно Цецо е решил, че върху сделките трябва да има контрол. Така бизнеса ще е послушен и ще знае от кого зависи, а партийните каси ще са пълни. Пазарна икономика по мутренски!

 62. 62 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Не знам какво точно добро се очаква да се случи в България, когато сделка между две частни лица се одобрява или не от политици. Връзката между бизнес и политическа власт си има ясно име - нарича се олигархия. Така че се питам, какво точно искат ГЕРБ?

 63. 63 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  Аре стига глупости. Ако един ден, едно комуне като Орешарски стане финансов министър...

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 64. 64 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 616 Весело

  Много го мислят как да направят тричането на чуждите и пазенето на техните.
  Ще избълват всякакви идеи, докато го из----т голямото ла--о.

 65. 65 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 867 Неутрално

  на запад как ги правят тези работи и въобще имали някои с такива правомощия?

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 66. 66 Профил на Adam
  Adam
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Имайте предвид, че ако е ясно при какви хипотези сделки може да се спират -това не е нещо ново. Например в закона срещу пране на пари точно финансовия министър може да спре сделка до 3 дни по предложение на на председателя на ДАНС, тогава когато става въпрос за съмнение за извършване на пране на пари, но това се прави рядко.
  Ако има ясно разписани хипотези, може и при съмнения за извършване на крупни измами срещу държавна собственост или нещо подобно, но отново по предложение на ДАНС, тъй като те би трябвало да имат тази информация преди прокуратурата.

 67. 67 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Този гърч на Цветанов дава точно описание на проблема защо в политиката не трябва да влизат подсъдими хора.
  Накратко ситуацията е следната !Седи Цветанов в кабинета си и чака телефона да му звънне за да му каже "КОЙ "какво да предприеме!
  В същото време някой се пъне в съдебното министерство как да промени нещата към по добро.
  Накратко това е проблема на България!Подводните камъни!

 68. 68 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Кратка подсказка от 'Уикипедия' до господата-елит, които се правят, че правят нещо. '' Основната (първична) отбрана на един октопод е да се скрие или да не се вижда изобщо чрез камуфлаж и мимикрия. ... Най-често срещаната вторична защита е бягство. Други защитни сили включват отвличане на вниманието чрез използване на торбички с мастило или ичезващи крайници. .. Възпроизвеждането е основана та причина за смъртта им. Мъжките екземпляри могат да живеят няколко месеца след чифтосването, а женските умират скоро след като технит яйца се излюпят и в крайна сметка умират от глад. ''

 69. 69 Профил на White Rhino
  White Rhino
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Цветанов не трябва ли вече да стяга куфарите за затвора? Колко останаха - десетина дни, бай Ставри и бъдещите му интимни партньори откога го чакат...

 70. 70 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Крайно време е реформаторите да застанат твърдо зад мин. Хр. Иванов и да прокарат реформите му. Ако не, да оттеглят подкрепата от Слънцето и да се разтуря седянката. В ГЕРБ съм сигурен, че също има здраво мислещи и кадърни хора, но явно не са тези "титани на мисълта", които се показват по телевизията.

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 71. 71 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 675 Весело

  Цветанов,престанете да си играете на руска рулетка.Щом толкова искате направете ТРО ГЕБЕРКА - Б.Б.,ЦВ.ЦВ и Вл.Г.
  Щеше да е смешно,ако не е толкова тъжно!

  Tony
 72. 72 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 675 Весело

  Цветанов,престанете да си играете на руска рулетка.Щом толкова искате направете ТРО ГЕБЕРКА - Б.Б.,ЦВ.ЦВ и Вл.Г.
  Щеше да е смешно,ако не е толкова тъжно!

  Tony
 73. 73 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  За апартаменти ще може ли да разваля сделки? А за сделки тъща-зет? Мм....

 74. 74 Профил на През прокуракура ми е
  През прокуракура ми е
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Въпрос:
  "Представете си как точно ще стане на практика това. Днес ще има сигурно сто сделки за покупко-продажби на фирми. Как точно главният прокурор ще разбере от тези стотици сделки коя да спре", попита Каролев.
  Отговор:
  Ами Цеци и Доганчо ще му казват коя сделка да спира.

 75. 75 Профил на sweet_candy
  sweet_candy
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Защо не вземат накрая да си подадат оставките, Цветанов да вземем да го осъдим и да се спре цялата тази пародия.

 76. 76 Профил на sapundzieva
  sapundzieva
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Още по-голяма безумица. Няма такъв механизъм в нито една нормална демократична държава. Единствено в съда могат да се развалят сделки, но явно тук някой иска да придобие цялата власт еднолично.

 77. 77 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  И аз не разбирам толкова устрема на Цвъки да прокара това правомощие. Хеле пък да го даде на цацатурата.

  От друга страна, обаче, на Запад има подобни прецеденти. При фалита на исландските банки ЮК използва анти-терористично законодателство за да изземе активи на исландските банки. Повече от ясно беше, че Исландия няма нищо общо с тероризма, но се прецени, че докато се мине по каналния съдебен ред много активи ще бъдат затрити. Та, по принцип, не е лошо държавата да има възможност да действа "на пожар".

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 78. 78 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Срам ме е , че хора с подобни болни идеи управляват България.

  Stupid people make me sick
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK