Още едно обвинение по КТБ - на ръководител в банков надзор на БНБ

Още едно обвинение по КТБ - на ръководител в банков надзор на БНБ

© Анелия НиколоваСерията от обвинения по случая с Корпоративна търговска банка (КТБ) продължи в четвъртък с привличането като обвиняем на Славияна Данаилова-Велева  - ръководител на екип в Дирекция "Надзорно наблюдение на кредитните институции" в "Банков надзор" на БНБ, съобщават от държавното обвинение.


Тя ще отговоря за престъпление по служба заради това че в периода от май 2012 г. до 20.06. 2014 г. в качеството си на лице, заемащо отговорно служебно положение, е нарушила служебните си задължения във връзка с дистанционния надзор върху дейността на "КТБ"АД и проведените надзорни инспекции в банката.


Велева ще отговаря и за това, че не е осъществила необходимия дистанционен надзор и възпрепятствала провеждането на надзорна инспекция в КТБ.
Според прокуратурата престъплението е извършено с цел да набави облага за акционерите на КТБ, изразяваща се в увеличаване на печалбата на акционерите. От деянието са могли да настъпят и немаловажни вредни последици  - да се застрашат финансовите  интереси на държавата.  Велева е с мярка "подписка".   


С новото обвинение, привлечените по случая са вече 15 души. От началото на седмица главният прокурор всеки ден съобщава, че се очакват нови обвиняеми и до края на деня държавното обвинение разпространява информация, че това е факт. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK