Съдия Румяна Ченалова е обявена за общонационално издирване (обновена)

Съдия Румяна Ченалова

© БГНЕС

Съдия Румяна ЧеналоваСъдия Румяна Ченалова, която е временно отстранена заради водени срещу нея няколко дисциплинарни производства, е обявена за общонационално издирване, съобщиха от държавното обвинение. Тя не е била открита на нито един от известните й адреси.


От прокуратурата съобщават за пръв път, че срещу Ченалова има две образувани досъдебни производства за престъпление по служба и за документно престъпление. Те са били образувани в края на февруари, около месец след като Висшият съдебен съвет я отстрани временно.


Ченалова беше съдията от Софийски градски съд по делото "Белведере", за което френският посланик у нас Ксавие дьо Кабан изнесе данни за нейните скандални действия. Освен това тя водеше и делото "Октопод", което започна отначало заради нейното отстраняване.
"Дневник" се свърза с брат й - Станимир Ченалов, който й е и адвокат. Той заяви, че


Ченалова е в болнични и ще се яви на следващата възможна дата пред властите. За него обявяването й за издирване е изненада. 


Съдията не се е явила пред разследващите, които е трябвало да й предяват обвинения за престъпление по служба и документно престъпление. Тя получава призовка на 25 март - лично и срещу подпис да се яви на 31 март, за да получи постановления. В документа са посочени и резервни дати за 2, 6, 9 и 20 април.


На 30 март в прокуратурата били получени две молби - едната е от Ченалова, в която се казва, че адвокатът й Станимир Ченалов (неѝн брат) не може да се яви в периода от 31 март до 4 април поради уважителни причини.


Във втората молба, която е от адвокат Ченалов, той изброява всички работни дни на април, без 27-ми, както и три дати от май, в които е служебно ангажиран.


Впоследствие Ченалова получава втора призовка с нови дати - 6 април, 8 април и още няколко дати през този месец. На 6 април, когато Върховният адмнистративен съд заседава по молбата на Ченалова срещу временното й отстраняване, брат й Станимир Ченалов се явил в Софийска градска прокуратура (СГП) и депозирал молба за влошено здравословно състояние на съдията, за което бил представил и болничен лист. Той бил от лекар в Стара Загора и предписвал домашно лечение.


От прокуратурата уточняват, че в представените медицински документи не е отбелязано, че заболяването на Ченалова  не й позволява да се яви пред разследващите органи,


поради което са  разпитани лекарите, подписали медицинските документи, както и д-р Сталева. Разпитаните лекари са заявили, че  възприетото от тях здравословно състояние на Румяна Ченалова не е пречка за явяването й пред разследващите органи и органите на съдебната власт.


На 8 април отново са постъпили две молби - от Ченалова, че е нетрудоспособна (отново е представен чрез адвоката й болничен лист) до пети май и от брат й, че е служебно ангажиран за още дати през май месец. "На същия ден около 10.30 ч. лице, което се е представила за Румяна Ченалова се е свързала със следователя по делото, при който телефонен разговор е била отново уведомена, че няма уважителна причина за неявяването си в този ден и че е задължена да се яви. Около обяд позвънило и лице, представящо се за адвокат Ченалов, който също е бил уведомен, че явяването на подзащитната му е задължително", съобщават от прокуратурата.


Разследването е установило, че неявяването на Румяна Ченалова на 6 април, което е задължително, не е било поради наличие на уважителни причини. Затова било указано на Областна дирекция "Охрана" - София, и Областна дирекция "Охрана" - Стара Загора, тя да бъде принудително доведена. Но съдийката не била открита на нито един от известните й адреси и заради това е обявена за общодържавно издирване.
От концентрация на дела до гнила ябълка


Именно след скандала по казуса "Белведере", когато френският посланик у нас Ксавие дьо Кабан заяви, че в българската съдебна система има "гнили ябълки", съдии от най-големия окръжен съд - Софийския градски съд, поискаха проверка на начина, по който се управлява съда. Въпреки че Висшият съдебен съвет се опита да неглижира техният протест, след второ писмо на още повече съдии и декларация от седем посланици от страни от Европейския съюз кадровият орган на Темида изслуша съдиите.


Пред ВСС бяха изложени смущаващи факти за начина, по който Янева и нейните заместници са ръководили съда, но съдебният съвет не предприе нищо срещу тях, а назначи проверка. Наскоро заключенията от нея бяха оповестени, като те покриваха почти изцяло констатациите на съдиите. В доклада обаче не се посочваха виновните. По предложение на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов и на правосъдния министър Христо Иванов бяха образувани две дисциплинарки срещу Богдана Желявска, бивш ръководител на гражданското отделение, и на председателя на СГС Владимира Янева. Янева беше отстранена по предложение на главния прокурор Сотир Цацаров наскоро заради образувано срещу нея досъдебно производство за разработката "Червеи", по което обаче тя все още няма обвинение.


Ченалова беше отстранена в средата на януари, а малко след това правосъдният министър Христо Иванов внесе предложение за нейното дисциплинарно наказание. Преди това ВСС образува една дисциплинарка по казуса "Белведере", а в съвета изстиват още две - по аферата "САПАРД" за това, че  Ченалова е игнорирала искане на адвокатите на бизнесмена Людмил Стойков за отмяна на наложени обезпечения върху имуществото му, а другото - от юли 2013 г., когато по информация на властите в Македония Ченалова бе заподозряна в рамките на разследване за злоупотреба с 2.5 млн. долара от държавния тютюнев холдинг "Македония табак". Случаят в Македония беше прекратен, но съдебният съвет засега не е сложил край на дисциплинарката.


Ченалова обжалва пред Върховния административен съд (ВСС) временното й отстраняване. На последното заседание на шести април, делото беше отложено за 11 май.


През лятото нейни действия, свързани с дела около конфликта между банкера Цветан Василев и депутата и неуспял шеф на ДАНС Делян Пеевски, станаха повод инспекторатът на ВСС да започне проверка. През юни на нея се паднаха "случайно" три от четирите дела на Пеевски срещу Василев. 

Ключови думи към статията:

Коментари (160)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Отишла е да види, как поминуват братя Галеви.

 2. 2 Профил на ivaylo_uzunov
  ivaylo_uzunov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  И тази ли ще изчезне за удобство на накои хора!?
 3. 3 Профил на Коле Гурлеф
  Коле Гурлеф
  Рейтинг: 294 Весело

  Не вервам да се крие,мноо свестна жена ми изглежда на снимката.

  Великата Тексаска правда сочи верният път,на младата българска демокрация.
 4. 4 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 967 Весело

  Вече дори не е смешно. Пиши я ИзбеГалева.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 5. 5 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Да звънят на водолазите и от язовир на язовир, все ще излезе някъде.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 6. 6 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 470 Неутрално

  КОЙто не е поискал, той не се скрил от нашите ОРГАНИ!

 7. 7 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Еееех ЮАР,ЮАР, ти мой роден край

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 8. 8 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 746 Весело

  в гърция е. питайте петко.

 9. 9 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 493 Неутрално

  не, че ме интересува какво се случва с жалкия животец на тая, но Дневник, поне напишете причината за обявяването- сигнал на близки, не се е явила някъде или ... ?

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 10. 10 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Пахахахаххаааа!
  Аре стига циркове!
  Не си мислете, че цялото "население" на територията е като гербодпсаробесепарскоатакисткофронтово малоумно стадо.
  Хвърляте трохички, малко зрелища, а далаверите си вървят с пълна пара и при други съдии, нали?
  Долна сган, всички до един.

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 11. 11 Профил на soul
  soul
  Рейтинг: 485 Неутрално

  А, и сега какво ще ни кажат критиците на посланика ,дето обиждал великата ни, независима съдебна система?

  „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. " Никита Михалков
 12. 12 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Абе ако това е варианта да се оттървем от мафията, Цацата що не вземе да заведе като за начало 240 дела?!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 13. 13 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Възход и падение на ....съдийката, доскоро обгрижвана от политици/от всички власт имали партии/ за изпълнения на поръчки и захвърлена като к....а, от която злоупотребилите с нея, бягат от същата като дявол от тамян.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 14. 14 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#1] от "442":

  Може да е обула бетонните ботуши.

 15. 15 Профил на o1e
  o1e
  Рейтинг: 466 Весело

  Очаквайки подробности / от Дневник / отивам до главната да си взема 2-3 кесии с пуканки.

 16. 16 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  Вече е някъде в топлите страни...

 17. 17 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#6] от "bawarec":
  КОЙто не е поискал, той не се скрил от нашите ОРГАНИ!
  .............
  Никой не я търси, просто е обявена за издирване, ако се намери-добре, ако не-алах гьостермисин.
  Нали едно време бай Тошо казал, че се криел, ама никой не го търсел, затова бил в полунелегалност.
  Бе, те си я имат школовката, знаят как стават нещата, в гените им е да правят удар и чупката.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 18. 18 Профил на murphy_68
  murphy_68
  Рейтинг: 433 Неутрално
 19. 19 Профил на blackdog
  blackdog
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Пратете хеликоптерите да я търсят из горите към Гръцката граница

  мурзилаж дитектед
 20. 20 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Т.н.съдия Ченалова е или на топло,удобно място,или е в Хадес!

  Tony
 21. 21 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Да се наеме жената на Петко Сертов. Ще я открие и върне незабавно.

 22. 22 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Какво ли си мислят в момента съдиите в България........Сигурно ,че съдебната система е независима.

 23. 23 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 510 Неутрално

  При Бисеров я търсете

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 24. 24 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5877 Неутрално

  Всички съдии и прокурори, още с назначаването им, трябва да бъдат "оборудвани" с гривни за неотклонение.
  Те си знаят защо. Ние също!!!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 25. 25 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Разстроено
 26. 26 Профил на ragnos
  ragnos
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Жената на Сертов питахте ли?

 27. 27 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  Невинните винаги бягат

 28. 28 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 294 Неутрално

  единственото решение е наемане на група килъри предлагам с пари по някоя програма на ЕС
  ще имат доста работа

 29. 29 Профил на gruntig
  gruntig
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Аз също не вярвам да се крие, просто защото няма от какво да се страхува. Още повече като съдия тя е наясно с подигравката, която е съдебната ни система.

 30. 30 Профил на blackdog
  blackdog
  Рейтинг: 8 Весело

  След братя Бегалеви ще имаме май и сестра Черталова

  мурзилаж дитектед
 31. 31 Профил на tisho_one
  tisho_one
  Рейтинг: 230 Неутрално

  Сигурно е още в Гърция покрай празниците.
  Когато се прибере може и да попита, '' Някой да ме е търсил?"

 32. 32 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#9] от "pedro":

  Съдия Румяна Ченалова е обявена за общодържавно издирване, след като по различни причини не се е явила за разпит по разследване срещу нея и при опит за принудително довеждане не е била открита.
  На 25 март 2015 г. на Румяна Ченалова лично срещу подпис е връчена призовка за явяване в качеството на обвиняемо лице. В призовката е отразено, че следва да се яви в 10.30 ч. на 31.03.2015 г. В призовката са определени и резервни дати (02.04.2015 г., 06.04.2015 г., 09.04.2015 г. и 20.04.2015 г.), в случай, че посочи уважителни причини за неявяването си, посочват от прокуратурата.
  На 30.03.2015 г. в прокуратурата са депозирани 2 бр. молби – едната от Румяна Ченалова, в която се сочат уважителни причини за невъзможността на упълномощения от нея защитник – адв. Станимир Ченалов, да се яви в качеството му на неин защитник по настоящото производство през периода 31.03.2015 г. – 04.04.2015 г.
  В същата молба Ченалова моли да се промени часа за извършване на процесуалните действия на 06.04.2015 г. от обявения час – 10.00 ч. в друг определен за същия ден между 9.00 – 9.30 ч. или след 15.30 ч. Другата молба е подадена от адв. Ченалов, в която изброява всички работни дни на м. април 2015г., с изключение на 27.04.2015 г., както и периода от 01.05.2015 г.-08.05.2015 г. и 14.05.2015 г., в които е служебно ангажиран.
  Молбата на Румяна Ченалова е съобразена, което е наложило връчване на нова призовка на Ченалова при явяването й на 31.03.2015 г. за дати 06.04.2015 г. в 9.10 ч. и резервни дати: 08.04.2015 г., 9.30 ч., 15.04.2015 г., 9.30 ч. и 17.04.2015 г., 9.30 ч.
  На 06.04.2015 г. адв. Ченалов се е явил в Софийска градска прокуратура и е депозирал молба, в която е посочил, че поради влошаване на здравословното състояние на 02.04.2015 г. и на 03.04.2015 г. Румяна Ченалова е посетила д-р Сталева – лекар специалист, лекуваща я от 10 години, като същата я е насочила за явяване пред ЛКК в гр.Ст. Загора на 06.04.2015 г. в 11 ч., което препятствало явяването й за извършване на процесуални действия на 06.04.2015 г. На 06.04.2015 г. в края на работния ден адв. Ченалов е депозирал и болничен лист № 20150151730, издаден от ЦПЗ Ст. Загора ЕООД, СЛКК-ДКЗ и копие на страница от лична амбулаторна карта на Румяна Ченалова. В болничния режим е отразен режим на лечение: „Домашен – амбулаторен”.
  В представените медицински документи не е отбелязано, че заболяването на Ченалова не й позволява да се яви пред разследващите органи, поради което са разпитани лекарите, подписали медицинските документи, както и д-р Сталева. Разпитаните лекари са заявили, че възприетото от тях здравословно състояние на Румяна Ченалова не е пречка за явяването й пред разследващите органи и органите на съдебната власт.
  Разследването е установило, че неявяването на Румяна Ченалова на 06.04.2015 г. в 9.10ч., което е задължително, не е било поради наличие на уважителни причини. Ето защо е указано на Областна дирекция „Охрана”-София и Областна дирекция „Охрана”- Стара Загора да доведе принудително лицето.
  На 08.04.2015 г., една от резервните дати, посочени в призовката от 31.03.2015 г., Румяна Ченалова отново не се явила, като на същата дата са постъпили нови две молби. Едната молба е от Румяна Ченалова, в която е посочила, че чрез адв. Ченалов е представила болничен лист, удостоверяващ временната й нетрудоспособност за периода 06.04.15 г. – 05.05.15 г., като моли да се приеме, че са налице уважителни причини за неявяването й на 08.04.2015 г. Втората молба е от адв. Ченалов, който е посочил, че е представил болничен лист на 06.04.15 г. и съобразно същия подзащитната му е в обективна невъзможност да се яви. Адв. Ченалов е посочил също, че и той не може да се яви поради служебна ангажираност и е добавил нови дати през м. май за които е ангажиран, а именно: 11.05.2015 г., 12.05.2015 г., 13.05.2015 г. и 25.05.2015 г.
  На 08.04.2015 г., около 10.30 ч., лице, което се е представила за Румяна Ченалова се е свързала със следователя по делото, при който телефонен разговор е била отново уведомена, че няма уважителна причина за неявяването си в този ден и че е задължена да се яви. Около обяд позвънило и лице, представящо се за адв. Ченалов, който също е бил уведомен, че явяването на подзащитната му е задължително.
  От областна дирекция „Охрана”-София и Областна дирекция „Охрана”- Стара Загора са получени доклади, за това, че при многократно посещение на известните по делото адреси в двата града на 08.04.2015 г и на 09.04.2015 г. Румяна Ченалова не е била намерена, поради което не е изпълнено указанието за принудителното й довеждане.
  Отправени са запитвания до съответните компетентни органи с цел установяване на актуалното местонахождение на Румяна Ченалова. Получените отговори не са съдържали нова информация за местонахождението на лицето.
  Това е наложило обявяването на Румяна Ченалова за издирване.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 33. 33 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1204 Любопитно

  А тя знае ли, че я търсят? Нещо съмнително ми изглежда. в първия работен ден след дъъъъълги празници, тази активност пък и още преди обяд?!

 34. 34 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1441 Весело

  Отишла е при чуждестранен нотариус да се изповеда КОЙ какво и е нареждал.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 35. 35 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Аз пък се питам защо заповедта за издирване се забавя цели 5 дена? Вероятно заради празниците ?!

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 36. 36 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Така като го чета не е реално изчезнала, а просто си играе на нерви с колегите. Но наистина този тарикатлък трябва някак да се даде възможност на съда да го наказва, това със заетите адвокати и болничните е гавра с времето на съдията.

 37. 37 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 638 Весело

  Правят ни луди, много добре знаят къде е ама нали трябва малко прах в очите....Да е по драматично.

 38. 38 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Тая дали не знае всички процесуални врътки, а. Иначе делата започват оначало, парите си ги е взела, връзки в системата има и знае че няма да я осъдят, сигурно си пие мартинито по островите. Пожелавам и всички пари, който е в взела от подкупи, по лекари да ги даде.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 39. 39 Профил на jagal
  jagal
  Рейтинг: 466 Весело

  [quote#20:"Free person"]Т.н.съдия Ченалова е или на топло,удобно място,или е в Хадес![/quote]

  Демек пак топло, но не чак толкова удобно

 40. 40 Профил на mr.kiril
  mr.kiril
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Време е боклуците да бягат от България, а нормалните българи да се завърнат!!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  НЕ на ДС и русофилите (вкл. Бойко Борисов)! НОВ ВСС! НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР! РЕАЛНА СЪДЕБНА РЕФОРМА! Мавродиев (КФН) - вън от държавните институции!
 41. 41 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1164 Разстроено

  Вече не е смешно.
  Но всички в тази система са убедени, че няма нужда от особени промени, малко реформички, туй-онуй, а, и увеличение на бюджета всяка година, разбира се. То е най-важно.

  Знанието е сила, информацията - власт
 42. 42 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  Приятна снимка- Круела ДеВил

  California Über Alles
 43. 43 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 524 Весело

  Ще падне голяма веселба, ако се окаже, че лелята е духнАла

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 44. 44 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 474 Любопитно

  Нищо ново, страното е само, че се случва на магистрат. Те нямат навика да бягат. Те са неуязвими и неизтриваеми от българската правораздавателна система. Вероятно е загубила покровители и е била посъветвана да се покрие.

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 45. 45 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Оставете жената , бе ...
  Боядисване н яйца , месене на козунаци, разходка из Европа ...Знае ли човек ...Ще се появи..
  Кой знае в кое затънтено РОДНО село домакинства сега , жената ...)))

  BIG AL
 46. 46 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Окаяна работа. Излича, че всеки, който може да си го позволи, изчезва от българското "правосъдие"

 47. 47 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 854 Любопитно

  Българските "органи" - най-смешните органи. Сега естествено никой няма идея дали е напуснала страната,дали си почива в друг апартамент в Стара Загора и не "чете вестници и не гледа телевизия" или е на дъното на някой язовир.
  Недай Боже пък някой да повдигне обвинение срещу г-н Ченалов за укриване на информация и лъжесвидетелстване....

 48. 48 Профил на kilmer
  kilmer
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Съдия Беглец - олицетворение на честната и независима съдебна система на БГ!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 49. 49 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Смятайте за какво иде реч, що съдия от такъв ранг бяга на пожар... По принцип тия знаят всички и врътки, щом се спасява така, значи добре е оцапала пейзажа.

 50. 50 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 466 Весело

  Те я търсят в короната на дървото - при здравите ябълки! Но тя милата, понеже е изгнила, кротко е паднала в треволяците и изгнилата шума и се прави на....семка, от която ще растат нови фиданки!

  Happy face says, adios !
 51. 51 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Какви "жестоки" хора са тези от прокуратурата :)
  Ами жената преживява - мъка е ..
  От село- с кокошките и свинарника - беше на жълтите павета - при това с ВЛАСТ !!
  Какво искате сега ..
  Време за духовно пречистване е ..:))
  Може и скоростно да се РАЗВЕЖДА - като доцентката на Цветан василев..
  Живот ли е , да го опишеш ...)

  BIG AL
 52. 52 Профил на Zdravko Z.
  Zdravko Z.
  Рейтинг: 638 Неутрално

  То дано не е отишла на Витоша да кара ски, нищо че никога преди това не е карала

 53. 53 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  др. Пеевски, къде е др. Чаналова?

 54. 54 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Тоя ВСС да вземе да почне да арестува всеки който увърта, че най-сетне да свърши работа за 2 пари.

 55. 55 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Играе си с прокуратурата, така както и други го правят.
  Аз обаче не разбирам защо от областните дирекции "Охрана" - София и Стара Загора са я търсили на 09.04.2015 (като тази дата е отпаднала, след като са уважили първата й молба)

 56. 56 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1858 Неутрално

  Някъде има клуб на избягалите - интересно кой е председател - дали някой от братята, дали Христо или новия писател Брендо. предполагам че по "дребните" като обществена значимост ги държат там като обслужващ персонал.

 57. 57 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 581 Весело

  Синът на обвиняем одитор от КПМГ работи на висока позиция в ПИБ

  копи & пейс (на заглавието) в Google ... и се наслаждавайте!?

  I love this country!

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 58. 58 Профил на Иван Арнаудов
  Иван Арнаудов
  Рейтинг: 523 Весело

  Извинявам се на всички за невъздържаната си реакция обаче ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА.

  Някои хора поддържат линия, а пък аз... поддържам окръжност.
 59. 59 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Показателно за Българския съд и за тези които се подвизават в него

 60. 60 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1640 Неутрално

  Да се сезира жената на Петко Сертов, тя ще я намери

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 61. 61 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3969 Гневно

  Колко още ще ни го играят този театър!?
  На всичкото от горе, от съдебната система и МВР продължават да нахалстват за по-големи заплати и повече бенефити!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 62. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3969 Неутрално

  [quote#55:"dan1"]Аз обаче не разбирам защо от областните дирекции "Охрана" - София и Стара Загора са я търсили на 09.04.2015 (като тази дата е отпаднала, след като са уважили първата й молба)[/quote]
  Глей ся!
  Нали някак трябва да поднесат събитието на народонаселението, което отчаяно търси справедливост в тази забравена и от бога земя!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 63 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  [quote#43:"Не губя надежда за СВЯСТНО ДЯСНО!"]Ще падне голяма веселба, ако се окаже, че лелята е духнАла[/quote]

  Лелята не е духнала ей така. Тя е духнала със знанието на властите. Лично на мен са ми арестували работник на Калотина, при вземане на пропуските за извършване на работа в самата митница заради това, че хазайката е уведомила полицията за неплатен наем. Лошото е, че гадовете изчезват, а ние обикновенните хора го духаме!

  Имало едно време ссср...
 64. 64 Профил на kotrag
  kotrag
  Рейтинг: 524 Неутрално


  ''Влошеното здравословно състояние'' и продължителното ''представяне'' на болнични листа е трайно установена практика за отлагане на следствени действия, както и на съдебни заседания.

  Странното в случая е, че магистрат прибягва до такива елементарни похвати, за да отложи определени правни действия.
  Най-малкото защото е магистрат (в случая съдия), процесуалното му поведение следва да бъде безупречно, за да служи за пример на останалите членове на обществото.

  Несъмнено иде реч за недостойно и недобросъвестно поведение от страна на въпросния съдия. По всяка вероятност обаче, не става дума за някакво изключение от общата практика - очевидно и други магистрати в подобна ситуация са прибягвали към подобни ''практики''

 65. 64 Профил на Petak
  Petak
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Най-добре е Сертова да дойде!

 66. 66 Профил на mrtosh
  mrtosh
  Рейтинг: 581 Неутрално

  В Београд мож да е на очна ставка.

 67. 67 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5970 Неутрално
 68. 68 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Човек и добре да живее идва момент да се скрие!!!

  www.soundcloud.com/x2805
 69. 69 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#64] от "kotrag":

  По принцип си прав, но вече няма как нейното поведение да
  [quote#64:"kotrag"]служи за пример на останалите членове на обществото.[/quote]
  Тя името си е загубила (основателно или не), а се опитва да не загуби останалото

 70. 70 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 581 Весело

  Бая бушони дезертира от нашто кънтри!?

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 71. 71 Профил на whitesnake72
  whitesnake72
  Рейтинг: 409 Весело

  И един цитат по темата от сайта Пик:
  "Тя едва ли е пострадала от престъпление, затова сега всички се питат дали не е поела по пътя на братя Галеви. Все пак нейни колеги са категорични, че Ченалова е човек с висок морал и едва ли би предприела нещо подобно. Именно заради това всички предполагат, че съдията вероятно се е разболяла и не е успяла да се яви в прокуратурата."

 72. 72 Профил на kotrag
  kotrag
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#69:"dan1"]а се опитва да не загуби останалото[/quote]

  Това би могло да стане единствено чрез съдебно решение (след съдебен процес), т.е. протакането и укриването не биха и помогнали особено да запази останалото. Освен ако тя самата няма вяра в закона и съда, който следва да го приложи. Жалко би било, ако това наистина е така.

 73. 73 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 1070 Любопитно

  Какво става сега, намериха ли госпожата?

 74. 74 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  [quote#61:"Храбър"]

  Колко още ще ни го играят този театър!? [/quote]
  докато им търпим.
  аз вече не им търпя.
  всичко се казва веднага.
  те(доган, гоцев и борисов)
  ти се подиграват, чрез мафиотски закони,
  откровени кражби от държавата.
  просто го правят непрекъснато.
  и ти (аз, ние) не можеш да реагираш на всички
  безобразия. хващаш си едно и по него.
  но трябва смелост.
  без конфронтиране с мутри, разни за мокри поръчки
  и др. измет няма да има ефект.

 75. 75 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2865 Весело
 76. 76 Профил на Силвия Георгиева
  Силвия Георгиева
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#64] от "kotrag":

  Преди време Цветан Цветанов оспори като незаконосъобразна собствена Наредба мисля, само и само да отложи следствени действия срещу себе си...

 77. 77 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2131 Весело

  Абе хора, някой да провери в Сливенския, може там да е бегала, доброволно!

 78. 78 Профил на sospecha
  sospecha
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Ама то си стана нещо нормално за страната ни ключови фигури да изчезват когато съда ги потърси за да не се знаят истинските факти и да се нагаждат така както е угодно на управниците.Така вълка сит и агнето цяло а народа да лапа мухи.

 79. 79 Профил на kotrag
  kotrag
  Рейтинг: 524 Любопитно

  До коментар [#76] от "havga":

  Така беше.
  Ставаше въпрос за подписаната лично от него наредба за ''полицейска регистрация''. Циркове...

 80. 80 Профил на Tzun Kai Hui
  Tzun Kai Hui
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Да проверят под шлифера на Боко,може пък да изскочи...

 81. 81 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Търсете я при братя Галеви.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 82. 82 Профил на zelenogorski
  zelenogorski
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Ще я обявят, ще я издирят, ще я хванат, ще я пуснат, ще.... се появи отнякъде. Както и Сертов! Но пък снимката е прекрасна!

 83. 83 Профил на Рол
  Рол
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Ако си наема адвокат, който е зает за всички работни дни в следващите 4 години, това означава ли, че делото не може да тръгне.

 84. 84 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 581 Весело

  А таз госпожа-съдйка с "ГЛИСТИТЕ" ... дьл е тука?

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 85. 85 Профил на trifo_pl
  trifo_pl
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Цацаааааааа, ко станА ма мама?
  Де га г-жа обвиняемата?
  И що я пусна да бега?
  Смееех!

  ЦацаRatУрааааааааа!
 86. 86 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4024 Неутрално

  Съдия издирван от правосъдието?

  klimentm
 87. 87 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 688 Неутрално

  ЗАПОЧНА СЕ!
  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 88. 88 Профил на Жълтопаветник
  Жълтопаветник
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Ирония на съдбата - ако помните тази съдийка оправда на първа инстанция оня от Перник, който уби двама човек пред дискотека Соло в София. В последствие го осъдиха на доживотен затвор и той забегна нанякъде. Нищо чудно тя да се е скрила при него.

 89. 89 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 581 Любопитно

  До коментар [#85] от "trifo_pl" :......

  Цацата е прокурор колкото аз съм Далай Лама,
  сите са протежета на ДС-олигархията!

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 90. 90 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  Да питат жената на Петко Сертов. За 2 дни ще я намери...

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 91. 91 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 684 Весело

  [quote#86:"klimentm"]Съдия издирван от правосъдието? [/quote]

  От какво, извинете???

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 92. 92 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#91:"дедо Андро"]От какво, извинете??? [/quote]

  Правоседие-кривосъдието?

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 93. 93 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Как да се интерпретира заглавието:
  СЪДИЯТА - БЕГЛЕЦ или СЪДИЯТА - МЪРТВЕЦ???
  Особено след разкритията, че е едно от пипалата на Октопода...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 94. 94 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  пуснете жената на Сертов да я търси.

 95. 95 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Тия, избегалите, накрая ще си направят някоя алтернатива България.

 96. 96 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Плащаме им а те се правят на ударени. Подсъдимият научава, че ще има нещо сериозно, а всички останали институции се правят на дръж ми шапката, за да можи подсъдимият да се измъкне. Коено ще рече - тези от институциите са също престъпници.

 97. 97 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#10] от "clutch":
  [quote#10:"clutch"]Пахахахаххаааа!
  Аре стига циркове!
  Не си мислете, че цялото "население" на територията е като гербодпсаробесепарскоатакисткофронтово малоумно стадо.
  Хвърляте трохички, малко зрелища, а далаверите си вървят с пълна пара и при други съдии, нали? [/quote]

  И ти слагат минуси , а ?
  Прах в очите,шум в ушите и мериноса блее :
  БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 98. 98 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4205 Неутрално

  Магистрални факири... магистрати... магистратки...

  Бегалеви на ляво.
  Задръстени за право.

  ПП
  С изключение на достойни редки изключения.

  До коментар [#4] от "majorman - Чао, Гоце!":

  Вече дори не е смешно. Пиши я ИзбеГалева.

 99. 99 Профил на echooo
  echooo
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Досега бягаха престъпниците, сега вече и съдиите започнаха...
  то те са си престъпници, де...
  Боже, пази ни от "правосъдната" ни система...

 100. 100 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Цацаров, не че съм подстрекател, ама тая ти се подиграва, на теб и на правосъдието в България, от което тя още де-факто е част... И на всички нас.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK