Борисов обеща да не сменя директора на "Флотски арсенал" във Варна

Борисов обеща да не сменя директора на "Флотски арсенал" във Варна


Досегашният директор на дружеството "Терем КРЗ Флотски арсенал" във Варна - Георги Стойков ще запази поста си. Това стана ясно днес след среща на работници от военния кораборемонтен завод с премиера Бойко Борисов и министъра на отбраната Николай Ненчев.


Във вторник няколко десетки работници на "Флотски арсенал" организираха протест на "Аспарухов мост" във Варна против смяната на Стойков със Савин Попов. Акцията беше организирана от синдикалната организация на КНСБ.


Според протестиращи мотивите, с които Попов трябваше да бъде назначен за управител на държавната компания, са политически, а твърденията, че финансовото й състояние е лошо в следствие от управлението на Стойков са неверни.
Рано във вторник протестиращите работници блокираха пътя от Варна за Белослав, за което им беше наложена глоба. След това те не позволиха на Савин Попов да влезе в административната сграда на завода, за да поеме задълженията си.
Днешната среща на работниците от "Терем КРЗ Флотски арсенал" с премиера беше резултат именно от двудневните им протести.
По време на блокадата на административната сграда на завода в нея беше допуснат само изпълнителният директор на "Терем" Огнян Чалъков, който трябваше да подпише договор с руска компания на стойност 40 милиона долара. Повече подробности за договора обаче не бяха съобщени.


Дружеството "Терем КРЗ Флотски арсенал" е извършва комплексен ремонт и преобразуване на граждански и военни кораби. То е собственост на държавния холдинг "Терем", чийто принципал е Министерството на отбраната.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK