Първанов ще изнася урок по дипломация на външния министър

Първанов ще изнася урок по дипломация на външния министър

© Анелия НиколоваЩе поканя г-н Митов (външният министър Даниел Митов, б.а.) в един разговор, защото така зад тила си чух някои реплики. Ще го поканя на един разговор, да видим наистина каква е била, каква е и каква трябва да бъде българската дипломация. Надявам се да му помогна – той е млад човек, може би му се губят някои периоди от развитието на дипломацията, но затова сме ние, по-възрастните – да помагаме", това каза днес пред журналисти президентът (2000-2012 г) Георги Първанов, цитиран от "Фокус".


Преди това той посочи, че няма дилема Европа или Русия. "България влезе в ЕС във времето, в което имаше най-добрите отношения с Русия. Ние подписвахме договор за членство в ЕС с пълното разбиране и подкрепа не само на Брюксел, но и цялата общност, на лидерите на Европа и в същото време подписахме "Големия шлем". Ето това е майсторлъкът в българската дипломация", каза Първанов, преди днешната Учредителната градска конференция на партия АБВ за град София.


Пред делегатите лидерът на партията в оставка каза, че работата на лабораторията за идеи на АБВ в последните две седмици е впечатляваща, като са родени няколко важни инициативи. "На първо място това, което направи Ивайло Калфин и екипът му го очертава като най-добрия министър в рамките на това правителство. Никой досега не е оспорил това. Това, което Калфин направи натежава в сравнение с всички други реформатори или претендиращи за такива", обяви Първанов.


Лидерът на АБВ в оставка каза още, че след като партията е в правителството ще предлага алтернативни политики, ако смятаме, че те са по-добри. "Без съмнение, ние сме интелигентната партия и трябва да търсим предприемачи. Познавам една партия, а идеологът на тази партия дава ляв мигач и после завива надясно. В изпълнителния съвет ще обсъдим предложение за резолюция. Не може по време на местните избори, ние да се занимаваме с дебати за идентичността на партията", уточни Георги Първанов и допълни, че трябва да решат и въпроса за коалиционния партньор, тъй като тази тема е много важна.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK