Съдът ще решава дали да върне Ченалова в ареста

Съдия Румяна Ченалова

© БГНЕС

Съдия Румяна ЧеналоваСофийският апелативен съд ще заседава по искането на прокуратурата съдия Румяна Ченалова да бъде върната в ареста. Миналата седмица Софийският градски съд освободи магистрата срещу гаранция от осем хиляди лева, като прие, че държавното обвинение не е събрало достатъчно данни, че тя е извършила длъжностно престъпление.


Срещу Ченалова се води и разследване за документно престъпление, като според съда за това има обосновано предположение.


От представените от прокуратурата свидетелски показания съдия Веселина Ставрева отбеляза, че има данни за извършено престъпление подкуп, но такова обвинение Ченалова няма.
В доводите си, че е необходимо Ченалова да бъде оставена в ареста, прокуратурата посочва и констатираните от първоинстанционния съд именно данни за корупционно престъпление. Според обвинението са налице и достатъчно доказателства в подкрепа на тезата за извършено престъпление по служба.


Прокуратурата смята, че "най-адекватна на демонстрираното процесуално недобросъвестно поведение от обвиняемата Ченалова е най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Причината – че тя е била надлежно уведомена, че трябва да се яви пред разследващите органи, но не го е сторила.


Вчера Висшият съдебен съвет изпрати на главния прокурор шест папки с данни за съдия Ченалова. Материалите са свързани с работата на магистрата. В томовете е и информацията около дисциплинарните производства срещу отстранения магистрат. 

Коментари (21)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Че е за ареста, няма съмнение, но само тя ли е за там?!
  Нещата трябва да се доведат до край! Иначе нямаме шанс...

  Happy face says, adios !
 2. 2 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  Интересно, как нямаха време тя и брат й да се явят в съда 1-2 месеца- то бяха заети, бяха болни. А, от един момент тя не е толкова болна, явно, а адвокатът й има време да гостува по сутрешните блокове

 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  Приберете я и и дайте да пише.

 4. 4 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Дайте ни и скрила надежда и я пъхнете тая крала при останалите като нея. Тогава, един камък по леко за носене.

 5. 5 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2251 Весело

  Ха да ви видим сега, почитаеми съде!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 6. 6 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  То велика работа с тази Ченалова.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 7. 7 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Като няма нищо смислено, то Държавата се занимава от сутрин до вечер с Ченалова.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 8. 8 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#1] от "Р. Дражев":

  За какъв шанс става дума!? Шанс няма, защото е прекалено късно. Тука става дума за това, че една групировка си разчиства сметките с друга.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 9. 9 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#3] от "442":

  Ако я намерят ...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 10. 10 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Стига с тая Ченалова бе. Искам си прегледа на печата.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 11. 11 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 544 Неутрално

  В пандиза. !!По-сигурно от пандиза няма.Хем няма да се укрие,хем няма да я укрият под тревата..Като свидетел еша си няма тая...Пазете я!!

 12. 12 Профил на Коле Гурлеф
  Коле Гурлеф
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Ако ще вкарват отново в ареста,тази симпатична женица от снимката,да я вкарват с това черно палтенце дето го е облякла!
  То струва, колкото панелката на един мизерник,и държи топло!
  Все пак, никой от нас не я иска болна,щото по този начин делата ще се влачат поне 10 години!Докато справедливоста възтържествува,и я оправдаят......

  Великата Тексаска правда сочи верният път,на младата българска демокрация.
 13. 13 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  До коментар [#1] от "Р. Дражев":

  Аз си задавам същите въпроси:

  1) Защо пълнят вестниците само с нея,
  2) Наистина ли е само тя?
  3) Наистина ли е действала на своя глава?
  4) Ще стане ли така, че ще се подхвърлят 1-2 изкупителни жертви и с това темата да приключи?

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 14. 14 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 999 Неутрално

  Има данни мили другари прокурори ако има данни повдигнете обвинение,ако не сте повдигнали значи няма нищо -какви са тези внушения.Имало нещо но го нямало.

 15. 15 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 4241 Весело

  Ще решават или ще чакат обаждане от приятел.

 16. 16 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 776 Весело

  Сага, по-голяма от "Игра на тронове".

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 17. 17 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Тази като я видя, ми се отяжда, повръща, общо взето лошо...Защо не в ареста и после - в затвора?! Тази сън не трябва да спи, след всичко което е причина и не само тя.

 18. 18 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1303 Любопитно

  Предлагам в цетъра на София, пред съдебната палата, да се издигне паметник на българският юрист, който подобно на бога Янус да бъде с две лица - едното за почтения юрист, а другото за корумпирания юрист. Да бъде позволено на народа да замеря последното с развалени яйца, скапани домати и вмирисана риба, за да можем някъде да изразяваме негодуванието си от тях!!!!

 19. 19 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 527 Весело

  Проблема на Ченалова и на Цвъцко е един и същ! Казва се тракторейшън!

 20. 20 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#2] от "daam":

  "Интересно, как нямаха време тя и брат й да се явят в съда 1-2 месеца- то бяха заети, бяха болни. А, от един момент тя не е толкова болна, явно, а адвокатът й има време да гостува по сутрешните блокове..."

  Е какво има толкова за чудене. В България българската съдебна система, особено ръководствата на съда и прокуратурата са назначени и тотално зависими от група хора, които някои наричат задкулисие, олигарси, кукловоди,...доста нечистоплътни, недронамерени,..., всъщност криминални лица, кръгове и обръчи, като тези около Доган и Пеевски, Гоце, Цветанов,...
  И там връзките и зависимостите не се подчиняват на законите и привидната логика, там върлува страхотна корупция, изнудване, шантаж, разпределение и преразпределение на предимно открднати от държавата по всевъзможни начини активи, тоест ПОРЦИИ!
  Затова всеки път, когато някоя по-едра риба попадне под полезрението на обществото с някои от престъпленията или "необяснимите си УЖ "на полза роду" действия", кОИТО ОЧЕВАДНО ОЩЕТЯВАТ ТЕЖКО ДЪРЖАВАТА И НЕВИННИ ГРАЖДАНИ, ставаме свидетели на много зле прикрито или направо неприкрито ПРЕНЕБРЕЖЕНИЕ И ДОРИ ПРИСМЕХ, ИЛИ ПОДИГРАВКА НА ТЕЗИ КЪМ ... представителите на прокуратурата и съда.
  Да си спомним ли един пишман главен прокурор, Филчев, който се криеше от призовките и отговаряше по телефона като го потърсят, че "Тук е "Плод и зеленчук"?
  А Мавродиев, когото призовките не можеха да намерят, ВЪПРЕКИ ЧЕ Е ... ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПУБЛИЧЕН ОРГАН, НА КФН!?!?
  Ами Ахмед Доган, който просто използва един много изтъркан номер (в българското "правораздаване" се оказа, че всичко върви и минава), и не се яви пред съда, като си уреди болничен лист!
  Ами Борисов - когато медиите съобщиха, че трябвало да се яви в прокуратурата? Как най-напред открито заяви, че него не можели да го викат! А после каза - абе мога и да мина, ДА ПОГОВОРИМЕ - демек от него да мине!
  Ами Румен Овчаров, друг мастит червен олигарх, спомняте ли си как навремето прокурори ходеха на крака в кабинета му, защото не смееха да го извикат, вероятно да не го ядосат или да не накърнят чувствата му!
  Мога още дълго да продължавам с примерите, но мисля нещата са пределно ясни на всеки, който иска да ги види - тези, знаейки отлично колко са корупмирани и зависими прокурори и съдии, И ОТ КОГО ТОЧНО СА ЗАВИСИМИ, КОЙ ТОЧНО ГИ Е ИНСТАЛИРАЛ И ИЗДИГНАЛ НА ПОСТОВЕТЕ ИМ И ЗАЩО - е как да им имат уважението и страха. дори и престъпленията им да са повече от очевадни!
  Я почитайте бившата шефа на Инспекторат на прокуратурата за компроментирашите материал за магистрали в касата й!
  Или Алексей Петров!
  Или Бойко Борисов!
  Или Гоце!
  Или Доган!

  Затова и онзи откровен бандит, когато го изправиха пред съда на въпрос с какво се занимавал, направо им се подигра, като отговори: "С внос на маймуни!"
  Они пишман-главен прокурор, Роман Васильев опита да оправдае едни пари, като се изкара най-добрият брокер на борсата в света!
  Друг, ръководител на градската прокуратура - Кокинов, пък извърши един куп престъпления само с едно посешение в дома на Борисов, когото наричаше "Шефе" и го молеше за по-сладка работа В ПРОКУРАТУРАТА!
  Цацаров се виждаше с Пеевски и Цветанов, за да кадруват в съдебната система, МВР и службите и да синхронизират заповедите на шефовете им и интересите си!
  Някои от съдебнатс система са убедени, че и внзапоното разформироване на ЦСБОП и прехвърлянето му в ДАНС навремето е било и заради едни разработки за корупция срещу зам.главния прокурор Борислав Сарафов, и той горд собственик на редица имоти, вкл, в чужбина, в Испания, с пустата му прокурорска заплата...
  И т.н., и т.н....

  Дори и тази, Ченалова в прав текст заяви, че има пролурори и магистрати, в случая от специализираната прокуратура, КОИТО СА СВЪРЗАНИ С МАФИОТИ И СИ ИЗКАРВАТ ЗАЕДНО ВАКАНЦИИТЕ, ВКЛ. НА ЯХТИ! Явно послание-предупреждение да не прекаляват и да не я притесняват много, за да не си отвори устата...
  Друг е въпросът, ЧЕ ТЯ Е ДЛЪЖНА И ПО ЗАКОН ДА ГО НАПРАВИ, И ТО БЕЗ УГОВОРКИ И ШАНТАЖ, ЗАЩОТО ИНАЧЕ И ТОВА Е ... ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
  И тази като съдийка е последната, на която подобни неша би трябвало да се посняват.
  Между другого спомнете си и многократные изъявления и на Цветан Василев в това отношение..., вкл. за прокуратурата.

 21. 21 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  В България първото нещо, когато всеки по-едър престъпник прави, когато бъде формално обвинен (обикновено за нещо дребно, за някое от най-малките му престъпления и нарушения от всичките...), Е ДА БАВИ ТОПКАТА, ДОКАТО ВЛЕЗЕ В КОНТАКТ СЪС СЪОТВЕТНИТЕ ХОРА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, МВР ИЛИ СЛУЖБИТЕ, ЗА ДА СЕ ИЗРАБОТИ И СЪГЛАСУВА СХЕМАТА КАК ДА ГО ОПРАВЯТ И КАКВА ЩЕ Е ЦЕНАТА! Това е и първият съвет от адвокатите му - да се бави топката по всеки възможен и невъзможен начин!
  А това все пак не става веднага и иска време, та и затовадежурният и задължителен номер е да размотават и разтакават следствието и всички легални действия по всевъзможни начини!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK