Лекарите се надяват удряното от акушерка бебе да няма увреждания

Лекарите се надяват удряното от акушерка бебе да няма увреждания

© Георги Кожухаров



Заглавието е коригирано в 14.45 часа.


Състоянието на новородената Никол, която беше бита от акушерка в болница "Софиямед" се подобрява. Това съобщиха от болница "Токуда", където бебето е настанено за лечение, предаде БНР. 


Резултатът от извършеното изследване с ядрено-магнитен резонанс е показал, че мозъкът на бебето се възстановява добре и бързо. Никол вече е извадена от кувьоз и сложена на термолегло. Лекуващите я лекари се надяват, че тя няма да има увреждания. 

"Детето е в добро състояние и се подобрява непрекъснато. Искрено се надявам, че благодарение на спешните мерки, на бързата реакция, на бързия отговор на организма на детето, искрено се надявам, че няма да има последствия", каза пред БНР директорът на "Токуда" д-р Явор Дренски.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (35)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2673 Неутрално
 2. 2 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3091 Разстроено

  А в частната болница трябва да отменят нокаутирането като лоша практика за приспиване на бебета !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 3. 3 Профил на СССР
  СССР
  Рейтинг: 515 Неутрално
 4. 4 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Дано наистина да няма!

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 5. 5 Профил на Боб Яхния
  Боб Яхния
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#0:"статията"]мозъкът на бебето се възстановява добре и бързо[/quote]
  Чудесно! За съжаление за мозъците на един куп "строители на пост-съвременна България" е твърде късно.

  "...от сутрин до вечер шкембенце яж,/ за всичко дава кураж..." (братя Кулинови)
 6. 6 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3736 Неутрално

  Късметлийче! Да е живо и здраво!

 7. 7 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Според лекуващите я лекари тя няма да има увреждания.[/quote]
  Дано наистина е така. Милата невинна душичка. С какво заслужи такъв тормоз.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 8. 8 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Това бебе се размина.
  Кога ще е следващия случай?

 9. 9 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  ".... Според лекуващите я лекари тя няма да има увреждания...." Поздрави за колегата с ник "Слончо" - позна, че най- много да има средна телесна повреда....Хайде сега - нова правна преквалификация на деянието, защото акушерката е имала 100%та възможност да убие бебето, но не го е направила+ макс. наличие на СТП + липса на заключение от назначена съдебно психиатрична експертиза + отговорността на работодателя и нещата стават различни. А много искаха да я линчуват, убият умишлено и т.н. Разбрахте ли сега как ви направиха на кръгли иди*ти? Следващият път пак се връзвайте на медиите...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 10. 10 Профил на Anton Kartselyanski
  Anton Kartselyanski
  Рейтинг: 458 Неутрално

  След това жестоко страдание и болка, което е изпитало, дано се чувства вече добре и да има прекрасно детство! А всички амортизирани акушерки и други медицински лица, станали цинични към страданието на човека и то в най-чистата му и беззащитна форма, да бъдат наказани, обществено линчувани и никога да не практикуват тази професия!

 11. 11 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  Браво, дано да няма никакви последствия и да се възстанови напълно. Милото, само на четири дни и се сблъска с грозната страна на този свят.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 12. 12 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Ще повторя поста си и тук, защото е важен при избора на гинеколог - Използвам случая да кажа на бъдещите майки (от личен опит) че една от основните фигури в Софиямед - д-р Валери Нецов - е известен като един от... най-добре печелещите гинеколози. Дано съм бил полезен.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 13. 13 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#10:"anton_mk"]След това жестоко страдание и болка, което е изпитало,[/quote] "Причиняване на болка и страдание" е лека телесна повреда- чл. 130 от НК - Чл. 130. (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който причини другиму разстройство на здравето, извън случаите на чл. 128 и 129, се наказва за лека телесна повреда с лишаване от свобода до две години или с пробация.
  А всъщност обвинението трябва да се преквалифицира в това:
  Чл. 129. (1) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който причини другиму средна телесна повреда, се наказва с лишаване от свобода до шест години.
  (2) Телесната повреда е средна, ако е причинено: трайно отслабване на зрението или слуха; трайно затрудняване на речта, на движението на крайниците, снагата или врата, на функциите на половите органи без причиняване на детеродна неспособност; счупване на челюст или избиване на зъби, без които се затруднява дъвченето или говоренето; обезобразяване на лицето или на други части от тялото; постоянно разстройство на здравето, неопасно за живота, или разстройство на здравето, временно опасно за живота; наранявания, които проникват в черепната, гръдната и коремната кухина.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 14. 14 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  Дано да е така и да няма последствия. Късметлийчето да е живо и здраво и да успее в живота

 15. 15 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#9] от "logika":

  +++
  Но минусите под поста ти показват резултата от многогодишното промиване на мозъци ... щото от това, което чета, и средна няма да има ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 16. 16 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1305 Любопитно

  Дано детенцето се оправи,а тревогите на родителите ще са с години напред.
  Прозаично питане - Софиямед ли ще плати на Токуда за положените грижи или НЗОК като животоспасяваща и неотложна помощ?За едни допълнителни и най-много средства питам де.

 17. 17 Профил на quasimodo
  quasimodo
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Дано наистина всичко за момиченцето се размине без трайни последствия!
  [quote#9:"logika"]Следващият път пак се връзвайте на медиите... [/quote]
  Случайно, през последните 2-3 месеца, имах директен поглед върху две събития, които бяха описани в пресата на дълго и на широко. Описанието им не само беше далеч, далеч от истината, но беше и явно манипулативно. Не рядко информацията беше очевидно представена от хора, които нямат елементарна представа от областта, с която е свързана.
  Преди имах едно на ум. Сега... как да кажа... преглеждам новините и анализите свързани с тях с крайно сдържано отношение.

 18. 18 Профил на vestonosec
  vestonosec
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Дано детенцето да има нормален живот от тук насетне!

 19. 19 Профил на гинка христова
  гинка христова
  Рейтинг: 233 Неутрално

  цитирането на всякакви параграфи и закони е унизително и цинично, родителиии става въпрос за БЕБЕ ,невинно създание ,което не може да се защити -НЯМА ОПРАВДАНИЕ АМА НИКАКВО,НЕ ПРИЕМАМ ОПРАВДАНИЯ

 20. 20 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#19:"гинка христова"]цитирането на всякакви параграфи и закони е унизително и цинично, [/quote] Напротив- унизително е всеки да се прави на съдия и без да има достъп до никакви автентични доказателства, да съди и да осъжда един човек на умишлено убийство и линч! Когато написах, че очите на всеки човек виждат различно и за това видеото има различно тълкуване, над 95 % от съфорумците във форума скочиха да ме плюят, че защитавам престъпничка, без да са нито юристи, нито лекари със специалност "психиатрия". Ето- ТОВА е унизителното, защото имаме 2 жертви- акушерката и бебето, но умишлено не се обръща внимание на 2рата жертва- акушерката.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 21. 21 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  [quote#12:"gun"]една от основните фигури в Софиямед - д-р Валери Нецов - е известен като един от... най-добре печелещите гинеколози. Дано съм бил полезен. [/quote]
  Именно в това е извращението на лошите медицински практики !
  Първо един печелещ доктор не значи ,че е добър доктор а значи ,че е добре рекламиран и добре администриран. Един не печеливш доктор може пак да е успешен за пациентите и без за щяло и нещяло без нужда минават под скалел значи ,че сам си намалява приходите.
  А и за какво да даваш 3000лв за раждане на най-добрия доктор а ниско квалифицираните за 20лв надница да ти пребиват бебето и да остане с мозъчни увреждания след това ?
  Университетската акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” имат доста недостатъци но там акушерките за скромен подарък ще убият за вашето бебе и няма да допуснат такъв сакатлък ! Няма да споменавам с имена за корумпирани доценти и професори но има и доста свестни доктори там !




  Libertarianism is just anarchy for rich people
 22. 22 Профил на tonitod
  tonitod
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Браво на медицинския персонал от "Токуда", който се погрижи за бебето!

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24 Профил на franklin
  franklin
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  Слава Богу! Да е живо и здраво малкото човече.

  "На света има само едно нещо по-лошо от насилието - това е капитулацията пред него." Амос Оз
 25. 25 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#21:"comandante vs либертарианци и корпокративисти"]Първо един печелещ доктор не значи ,че е добър доктор а значи ,че е добре рекламиран и добре администриран. Един не печеливш доктор може пак да е успешен за пациентите и без за щяло и нещяло без нужда минават под скалел значи ,че сам си намалява приходите. [/quote]
  Доживях да Ви поставя + на Ваш коментар.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 26. 26 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  ще се радвам ако е така, но според мене е доста преждевременно това изявление

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 27. 27 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8709 Неутрално

  Някои хора почват да теглят от люлката.дано да не е до края на живота.Искрени пожелавам на Никол мъките и да са свършили завинаги.

 28. 28 Профил на quasimodo
  quasimodo
  Рейтинг: 537 Неутрално

  [quote#20:"logika"]Ето- ТОВА е унизителното, защото имаме 2 жертви- акушерката и бебето, но умишлено не се обръща внимание на 2рата жертва- акушерката. [/quote]
  Напълно Ви подкрепям!
  Дори за миг не омаловажавам отоворността, която носи и престъплението, което е извършила акушерката. Тепърва ще се разбере, как ще бъде квалифицирано и какво наказание ще понесе за него.
  Има, обаче, и друга гледна точка - престъплението, което е извършвано от ръководителите на болницата. За себе си съм убеден, че такова има и че акушерката е негова жертва, а случилото се с бебето е част от последствията от това престъпление.
  Медиите неглижират този проблем, а той е масов. Не само в тази болница и не само в болниците. Почти навсякъде. Дано разследващите, прокуратурата и съда му обърнат внимание, защото голяма част от корените на много нещастни случаи и престъпления са именно там.

 29. 29 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 937 Неутрално

  До коментар [#20] от "logika":

  Госпожо, на този свят, освен правни, има и морални норми. Вие си злорадствайте колкото искате и продължавайте да назидателствате, но това няма да отмени факта, че повечето хора съчувстват на малтретираното дете и семейството му и за тях постъпката на акушерката и безхаберието на болницата нямат оправдание. Независимо от последствията.
  Правете в крайна сметка разлика между съдебна зала и свободен форум в обществена медиа.

 30. 30 Профил на quasimodo
  quasimodo
  Рейтинг: 537 Неутрално

  [quote#29:"murttle"]Госпожо, на този свят, освен правни, има и морални норми.[/quote]
  Правните норми са нито повече, нито по-малко, а отражение и по-точно пряк резултат от моралните норми. Правните норми са създадени за да защитават моралните. Включително и от прекаляването със самите тях.
  Едно е да съчувстваш на пострадало дете, друго е да съдиш с мярката на болезнено засегнат морал. Колкото и да е ценен, подобен морал е заслепен и правото е призвано в такива случаи да поставя разумна граница.
  Много често "се плюе" срещу юристи. Независимо дали са адвокати или съдии. Доста често преценката на "обикновените" хора е заслепена и необективна. logika не само не отрича морала с мненията си. Според мен гледа обективно и поставя въпроси, които другите хора пренебрегват, защото болката от наранения морал заслепява обективността.

 31. 31 Профил на msr10399022
  msr10399022
  Рейтинг: 8 Неутрално

  На бебето вече му мина всичко, а на горката акушерка и съсипаха живота. Лош и злобен народ сме ние българите и много прост...

 32. 32 Профил на msr10399022
  msr10399022
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да помислим само, ако го беше удряла така силно, както изглежда на камерите, щеше ли бебто след 2 дни да е вън от опасност и след 5 дни да се установи, че всичко му е минало и е в добро състояние??

 33. 33 Профил на msr10399022
  msr10399022
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Жената не заслужава затвор в никакъв случай. Уволнение да или друго някакво наказание, но не и затвор. На полицай, сгазил дете на пешеходна пътека дадоха 11 години затвор, а на горката акушерка пляснала няколко пъти бебето доживотен???

 34. 34 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 937 Неутрално

  До коментар [#33] от "msr10399022":

  Такива като вас наистина заслужават да им пожелае човек техните собствени деца да бъдат "пляскани" така, както тяхната подзащитна е "пляскала" беззащитното създание. Но не ви го пожелавам. Никое дете не заслужава да страда.

 35. 35 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 937 Неутрално

  До коментар [#30] от "quasimodo":

  Ако правните норми следваха морала във всяко отношение, нямаше да пишете за наранен морал и разумни граници. Правните норми следват по-скоро обществения интерес, а често и частния, в зависимост от това, доколко определени кръгове успеят да прокарат този си интерес в нормативната база.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK